Connect with us

SOCIAL

AVIZ: Modificări normative în domeniul pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării!

Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, săptămâna trecută, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative – ne informează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. Sunt vizate legi din domeniile pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării. Avizul urmează să fie trimis Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, care a fost sesizată în fond, după care vor urma dezbaterile în plen şi adoptarea acestui proiect de lege. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

Publicat

pe

Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, săptămâna trecută, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative – ne informează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. Sunt vizate legi din domeniile pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării.

Avizul urmează să fie trimis Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, care a fost sesizată în fond, după care vor urma dezbaterile în plen şi adoptarea acestui proiect de lege. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

Schimbări prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2017 supusă acum aprobării Parlamentului:
– Se asigură cadrul normativ astfel încât să se poată iniţia negocieri colective în vederea încheierii contractelor colective de muncă şi în cadrul societăţilor cu mai puţin de 21 de salariaţi;
– Majorarea punctului de pensie la 1.100 lei, începând cu 1 iulie 2018;
– Stabilirea nivelului indemnizaţiei sociale pentru pensionari la 640 de lei, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018;
– Stabilirea cuantumului indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii, începând cu drepturile lunii ianuarie 2018. Indemnizaţia nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă, iar plafonul maxim a fost plafonat la 8.500 lei;
– Cuantumul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi:
– Amânarea cu 1 an, până la 1 aprilie 2019, a intrării în vigoare a Legii nr. 196/2016, privind venitul minim de incluziune (sprijin financiar acordat de stat în scopul asigurării nivelului de trai minimal), cu excepţia art. 95, care intră în vigoare la 1 februarie 2019, întrucât stipulează că cererile pentru stabilirea drepturilor prevăzute de această lege, se pot depune cu 60 de zile înainte de intrarea în vigoare, inclusiv în cazul beneficiarilor drepturilor de ajutor social și a celor de alocație pentru susținerea familiei.

carmen holban 2

„Prin Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, a fost instituit un nou beneficiu de asistenţă social, prin consolidarea ajutorului social, a alocaţiei pentru susţinerea familiei şi a ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Toate cererile, declaraţiile şi documentele depuse în vederea acordării venitului minim de incluziune vor fi prelucrate în format electronic de către personalul primăriilor.

Modificarea termenului de aplicare a acestei legi cu 12 luni a fost propusă pentru a se asigura pe de o parte toate măsurile administrative de implementare în bune condiţii, iar pe de altă parte pentru asigurarea sprijinului minim necesar pentru cele mai defavorizate categorii ale populaţiei: săraci, familii cu mulţi copii, persoane vârstnice”, exprică deputata Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ialomiţa

Accident rutier între două TIR-uri, un microbuz și un autoturism

Publicat

pe

În această după-amiază, în jurul orei 16:00, s-a produs un accident de circulație pe DN 2, în apropierea localității Cotorca, județul Ialomița, soldat cu vătămarea corporală a două persoane.

În evenimentul rutier au fost implicate patru autovehicule – două TIR-uri, un microbuz și un autoturism.

În urma impactului, doi copii, de 6 și 9 ani, pasageri în autoturism, au fost răniți și transportați la Spitalul din Urziceni pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorii celor patru autovehicule au fost testați cu aparatul Drager, rezultatul indicând valori negative în toate cazurile.

Citește în continuare

SOCIAL

Doi copii și cinci adulți au decedat intr-un accident rutier pe DN2

Publicat

pe

O tragedie s-a produs, în această dimineață, pe DN2, Bacău – Adjud, la ieşire din localitatea Răcăciuni. Șapte oameni au murit în urma cumplitului eveniment rutier în care au fost implicate un autoturism, în care se aflau doi adulți și trei copii, și un microbuz în care călătoreau 15 persoane.

Din nefericire, în urma impactului puternic, doi dintre minorii din Mercedes și un adult și alți patru oameni din microbuz au decedat pe loc.

„Din nefericire, au decedat 7 persoane, dintre care 2 minori. Elicopterul SMURD e prezent la fața locului. Nu a fost necesară intervenția sa încă. Pacienții au fost stabilizați, sunt conștienți. O intervenție dificilă deoarece în microbuz se aflau mai multe persoane adulte. Toate persoanele, în urma impactului, au sărit unele peste altele și a fost nevoie de echipa de descarcerare pentru a le extrage. Din autoturism impactul a fost frontal și s-au înregistrat victime atât adulți cât și minori”, a declarat maiorul Grecu Andrei, prezent la fața locului, pentru Realitatea PLUS.

Având în vedere numărul persoanelor implicate în acest eveniment tragic, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au intervenit salvatorii de la ISU Bacău cu  o autospecială de descarcerare, o autospecială de stingere, cinci ambulanțe SMURD și o autospecială pentru transport victime multiple. Au mai sosit la locul accidentului  și șase ambulanțe SAJ, dar și forțe de la ISU Galați și Vrancea.

„Persoanele care au fost transportate la spital, cinci la număr, au fost conștiente. Ele vor fi supuse investigațiilor. Din păcate, șapte persoane decedate. Există minori printre cei care au fost duși la spitalul de copii din Bacău, din ce știu până acum starea este stabilă.

Forțele de intervenție pe partea de urgență și descarcerare au fost din județul Bacău, Galați, Vrancea și elicopterul SMURD de la Iași. Nu știu dacă elicopterul doar a participat la intervenție sau dacă a și luat vreun pacient. Oricum au participat, elicopterul are și un medic de urgență. Au fost persoane încarcerate, mai ales în microbuz. Au lucrat pompierii să le scoată. Intervenția de acest gen e foarte dificilă”, a declarat Raed Arafat la Realitatea PLUS.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT