Connect with us

SOCIAL

AVIZ: Modificări normative în domeniul pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării!

Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, săptămâna trecută, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative – ne informează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. Sunt vizate legi din domeniile pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării. Avizul urmează să fie trimis Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, care a fost sesizată în fond, după care vor urma dezbaterile în plen şi adoptarea acestui proiect de lege. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

Publicat

pe

Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, săptămâna trecută, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative – ne informează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. Sunt vizate legi din domeniile pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării.

Avizul urmează să fie trimis Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, care a fost sesizată în fond, după care vor urma dezbaterile în plen şi adoptarea acestui proiect de lege. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

Schimbări prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2017 supusă acum aprobării Parlamentului:
– Se asigură cadrul normativ astfel încât să se poată iniţia negocieri colective în vederea încheierii contractelor colective de muncă şi în cadrul societăţilor cu mai puţin de 21 de salariaţi;
– Majorarea punctului de pensie la 1.100 lei, începând cu 1 iulie 2018;
– Stabilirea nivelului indemnizaţiei sociale pentru pensionari la 640 de lei, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018;
– Stabilirea cuantumului indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii, începând cu drepturile lunii ianuarie 2018. Indemnizaţia nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă, iar plafonul maxim a fost plafonat la 8.500 lei;
– Cuantumul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi:
– Amânarea cu 1 an, până la 1 aprilie 2019, a intrării în vigoare a Legii nr. 196/2016, privind venitul minim de incluziune (sprijin financiar acordat de stat în scopul asigurării nivelului de trai minimal), cu excepţia art. 95, care intră în vigoare la 1 februarie 2019, întrucât stipulează că cererile pentru stabilirea drepturilor prevăzute de această lege, se pot depune cu 60 de zile înainte de intrarea în vigoare, inclusiv în cazul beneficiarilor drepturilor de ajutor social și a celor de alocație pentru susținerea familiei.

carmen holban 2

„Prin Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, a fost instituit un nou beneficiu de asistenţă social, prin consolidarea ajutorului social, a alocaţiei pentru susţinerea familiei şi a ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Toate cererile, declaraţiile şi documentele depuse în vederea acordării venitului minim de incluziune vor fi prelucrate în format electronic de către personalul primăriilor.

Modificarea termenului de aplicare a acestei legi cu 12 luni a fost propusă pentru a se asigura pe de o parte toate măsurile administrative de implementare în bune condiţii, iar pe de altă parte pentru asigurarea sprijinului minim necesar pentru cele mai defavorizate categorii ale populaţiei: săraci, familii cu mulţi copii, persoane vârstnice”, exprică deputata Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Doi morți și un rănit grav într-un accident rutier la Doicești

Publicat

pe

Doi bărbați, pasageri într-un autoturism, au decedat, în această seară, în urma unui accident de circulație petrecut pe DN 71, Târgoviște-Sinaia, pe teritoriul localității Doicești. Șoferul mașinii, în vârstă de 32 de ani, a ajuns în stare gravă la spital.

Pentru extragerea victimelor din autovehiculul transformat într-un morman de fiare a fost nevoie de intervenția echipelor de descarcerare. Imediat, au fost demarate manevrele de resuscitare. Din păcate, leziunile produse celor doi tineri, de 28 și 31 de ani, erau incompatibile cu viața.

Din primele informații, se pare că autoturismul în care se aflau cei trei a intrat în coliziune cu un autocamion. Vom reveni.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

Conducerea autoturismelor sub influența alcoolului tinde să devină… sport național

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

A devenit se pare o obișnuință pentru unii șoferi să se urce băuți la volan. Polițiștii surprind în trafic din ce în ce mai mulți conducători auto aflați sub influența alcoolului.

Astăzi, la Pucioasa, în jurul orei 10:30, oamenii legii au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat de 66 de ani. Fiindcă omul duhnea a băutură, polițiștii l-au supus testării cu aparatul etilotest.

Rezultatul a fost 0,72 mg / alcool pur în aerul expirat. Respectivul șofer a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice. oamenii legii au întocmit pe numele său dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Reamintim că polițiștii din Dâmbovița au surprins și ieri mai mulți conducători auto care s-au urcat băuți la volan. Cu situații similare s-au confruntat și oamenii legii din alte județe ale țării.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats