Connect with us

SOCIAL

AVIZ: Modificări normative în domeniul pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării!

Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, săptămâna trecută, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative – ne informează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. Sunt vizate legi din domeniile pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării. Avizul urmează să fie trimis Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, care a fost sesizată în fond, după care vor urma dezbaterile în plen şi adoptarea acestui proiect de lege. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

Publicat

pe

Comisia pentru Sănătate şi Familie a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil, săptămâna trecută, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 82/2017 pentru modificarea şi completarea unor acte normative – ne informează deputata PSD de Dâmboviţa Carmen Holban. Sunt vizate legi din domeniile pensiilor, asistenţei sociale şi salarizării.

Avizul urmează să fie trimis Comisiei pentru Muncă şi Protecţie Socială, care a fost sesizată în fond, după care vor urma dezbaterile în plen şi adoptarea acestui proiect de lege. Camera Deputaţilor este cameră decizională.

Schimbări prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 82/2017 supusă acum aprobării Parlamentului:
– Se asigură cadrul normativ astfel încât să se poată iniţia negocieri colective în vederea încheierii contractelor colective de muncă şi în cadrul societăţilor cu mai puţin de 21 de salariaţi;
– Majorarea punctului de pensie la 1.100 lei, începând cu 1 iulie 2018;
– Stabilirea nivelului indemnizaţiei sociale pentru pensionari la 640 de lei, pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2018;
– Stabilirea cuantumului indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului la 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii, începând cu drepturile lunii ianuarie 2018. Indemnizaţia nu poate fi mai mică decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă, iar plafonul maxim a fost plafonat la 8.500 lei;
– Cuantumul indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului se majorează cu suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinţă pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi:
– Amânarea cu 1 an, până la 1 aprilie 2019, a intrării în vigoare a Legii nr. 196/2016, privind venitul minim de incluziune (sprijin financiar acordat de stat în scopul asigurării nivelului de trai minimal), cu excepţia art. 95, care intră în vigoare la 1 februarie 2019, întrucât stipulează că cererile pentru stabilirea drepturilor prevăzute de această lege, se pot depune cu 60 de zile înainte de intrarea în vigoare, inclusiv în cazul beneficiarilor drepturilor de ajutor social și a celor de alocație pentru susținerea familiei.

carmen holban 2

„Prin Legea nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, a fost instituit un nou beneficiu de asistenţă social, prin consolidarea ajutorului social, a alocaţiei pentru susţinerea familiei şi a ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Toate cererile, declaraţiile şi documentele depuse în vederea acordării venitului minim de incluziune vor fi prelucrate în format electronic de către personalul primăriilor.

Modificarea termenului de aplicare a acestei legi cu 12 luni a fost propusă pentru a se asigura pe de o parte toate măsurile administrative de implementare în bune condiţii, iar pe de altă parte pentru asigurarea sprijinului minim necesar pentru cele mai defavorizate categorii ale populaţiei: săraci, familii cu mulţi copii, persoane vârstnice”, exprică deputata Carmen Holban – membră în Comisia pentru Sănătate şi Familie.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

350 de posturi disponibile la Bursa locurilor de muncă organizată în Dâmbovița, pe 20 mai 2022

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

35 de agenți economici și-au exprimat intenția de a participa la „Bursa generală a locurilor de muncă” organizată în județul Dâmbovița, vineri – 20 mai 2022, de la ora 10:00, la Clubul Studenților din Târgoviște. Aceștia oferă 350 de posturi, atât pentru persoanele calificate în diverse meserii și pentru absolvenții de studii superioare, cât și dâmbovițenilor fără calificare.

Potrivit AJOFM, sunt disponibile posturi de electrician, sudor, mecanic utilaj, mașinist pod rulant, buldoexcavatorist, galvanizator, bucatar, mecanic auto, lucrător comercial, ambalator manual, zugrav, rectificator, operator comandă numerică, strungar, ospătar, confecționer articole textile, brutar, frezor, șofer, dispecer, pizzar, tehnician în construcții, finisor laminate – trefilate, specialist achiziții, operator facturare, consilier vânzări, gestionar depozit, analist servicii clienți, manager retail, economist, specialist logistică, inginer mecanic, economist, inginer electromecanic, specialist resurse umane, inginer autovehicule rutiere, agent vânzări, muncitor necalificaţ.

„Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovita oferă și cu acest prilej, posibilitatea persoanelor care nu sunt calificate, să se informeze și să acceseze unul dintre cele 21 de cursuri de calificare în care instituția noastră este autorizată pentru formare profesională.

Standurile pentru Economie Socială, pentru informarea și consilierea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, vin în întâmpinarea persoanelor cu diferite vulnerabilități, precum persoane cu dizabilități, refugiați din Ucraina, tineri NEET și alte categorii aflate în dificultate, pentru sprijin în vederea ocupării pe piața muncii”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Argeș

Doi bărbați răniți într-un accident rutier în județul Argeș

Publicat

pe

Accident de circulație, în această dimineață, în comuna Stâlpeni, județul Argeș. Doi bărbați, în vârstă de 42 și 47 de ani, primesc îngrijiri medicale.

În evenimentul rutier au fost implicate două autoturisme. La fața locului au intervenit pompierii de la Mioveni, cu o autospecială e stingere și o ambulanță SMURD.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT