Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: „Amintire cu haiduci”, un nou film realizat de „Clubul Victorioşilor”!

Componenţii „Clubului victorioşilor” lucrează în această perioadă, cu mult entuziasm, la o nouă producţie video, un film inspirat din legendele despre vestitul haiduc dâmboviţean Radu lui Anghel (Radu de la Greci).

Publicat

pe

Componenţii „Clubului victorioşilor” lucrează în această perioadă, cu mult entuziasm, la o nouă producţie video, un film inspirat din legendele despre vestitul haiduc dâmboviţean Radu lui Anghel (Radu de la Greci).

„Pentru că anul acesta este «Anul European al Patrimoniului Cultural», am hotărât să ne îndreptăm atenția către legende, către nemaipomenita moștenire nescrisă a poporului român. Am scris un scenariu de ficțiune în care personaj central este haiducul Radu lui Anghel (Radu de la Greci).

Acțiunea se petrece pe două planuri: unul al trecutului și altul al prezentului, în care un grup de copii găsește o comoară a haiducului. Filmările au fost efectuate la Runcu, pe locuri pe care a hălăduit haiducul, la Lucieni și la Mănăstirea Dealu. Pe coloana sonoră a filmului ne dorim să valorificăm muzica grupului dâmbovițean «Folk T».

Copiii și tinerii din „Clubul Victorioșilor” au învățat, cu această ocazie, o interesantă pagină de istorie și de legendă a acestor locuri. «Amintire cu haiduci» este prima dramă din «istoria» cinematografică a «Clubului Victorioșilor». Până acum am avut doar comedii”, ne-a precizat Victor Mihalache.

victoriosi 3Prima producţie video a „Victorioşilor” datează din vara anului 2012, când mai mulţi copii și tineri din Dâmbovița, Ialomița, Caraș-Severin și Voivodina (Serbia) s-au reunit, sub scenariul și în regia lui Victor Mihalache, să realizeze filmul-poveste „Creanga de aur”. Au urmat: „Vampirii ghinioniști”, „Proiectul Caragiale”, „Misiune de urgență”, „Aventuri în Regatul Poveștilor”, „Piticii Albei ca Zăpada” și „Tinerețe fără bătrânețe”. Adăugăm în palmares filmele „Comoara neștiută” (realizat la Torac, în Serbia, cu copii și actori de acolo), „Tabăra”, „Misterul Măștii Muzicale” și „Comedie cu… bucluc”, realizate în colaborare cu Asociația „Star” din Piatra Neamț și Centrul „Vestitorii Bucuriei”, din Bălțătești (Neamț).

Săptămâna trecută, componenţii „Clubului Victorioşilor” au lansat, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, cel mai nou număr al revistei „Scena Vieţii JUNIOR”, ediţie ce le este dedicată în întregime. De asemenea, au realizat cea de-a IX-a ediție a Mini-Festivalului „Grigore Vieru”, ocazie cu care au recitat și au cântat versurile sensibilului poet și, evident, au aflat informaţii interesante despre personalitatea complexă a acestuia.

victoriosi 1

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

18 persoane cu COVID-19 din Dâmbovița au cerut externarea

Publicat

pe

Decizia Curții Constituționale a României prin care au fost declarate neconstituționale normele guvernamentale privind izolarea, carantinarea și internarea forțată a persoanelor infectate cu coronavirus bulverează opinia publică în aceste momente. Din punct de vedere democratic, constituțional, pare a fi o măsură bună, în ton cu drepturile și libertățile cetățenilor, care trebuie respectate, dar ne întrebăm cum va influența această decizie evoluția coronavirusului în România.

În aceste zile, constatăm cu tristețe dar și cu teamă că numărul de cazuri a crescut enorm, iar spitalele românești încep să nu mai facă față afluxului de persoane contaminate cu COVID-19. Presiunea cea mai mare se va pune pe secțiile de Terapie Intensivă. Și în această fază în care răspândirea virusului este una comunitară, practic nu mai știi de unde a-i putea contacta coronavirusul, a mai apărut și decizia CCR prin care bolnavii de coronavirus nu mai pot fi ținuți cu forța în spitale. În acest context vin semnale că zeci de pacienți, unii chiar într-o fază avansată a bolii, solicită externarea, vor să meargă acasă, invocând hotărârea Curții Constituționale.

Este grav ceea ce se întâmplă. Boala și răspândirea virusului pot scăpa de sub control. Cine mai poate ști cu precizie dacă în aceste condiții persoanele infectate, chiar prezentând evidente simptome, respectă indicațiile medicilor și normele protecție?

Ne confruntăm cu o asemenea situație chiar și în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște unde mai mulți pacienți, care normal ar fi trebuit să rămână în unitate sub supraveghere medicală, au solicitat externarea. Pe surse am aflat că, până în momentul de față, 18 persoane infectate au solicitat externarea, iar 35 de cetățeni infectați refuză să fie internați în Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște.

Vă dați seama că este greu să urmărești dacă aceste persoane respectă regulile de izolare la domiciliu, tratamentul prescris, dacă sunt conștiente total că trebuie evitat contactul cu alți oameni și deplasările în mediile aglomerate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

România, din nou sub cod de ploi torențiale!

Publicat

pe

de

Meteorologii au emis, din nou, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă până în această noapte la ora 23:00, conform hărții atașate.

În Oltenia, nordul și nord-vestul Munteniei, sudul Banatului, precum și în jumătatea de sud a Transilvaniei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului, vijelii și grindină.În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 35…40 l/mp și pe arii restrânse 50…70 l/mp.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!