Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: „Amintire cu haiduci”, un nou film realizat de „Clubul Victorioşilor”!

Componenţii „Clubului victorioşilor” lucrează în această perioadă, cu mult entuziasm, la o nouă producţie video, un film inspirat din legendele despre vestitul haiduc dâmboviţean Radu lui Anghel (Radu de la Greci).

Publicat

pe

Componenţii „Clubului victorioşilor” lucrează în această perioadă, cu mult entuziasm, la o nouă producţie video, un film inspirat din legendele despre vestitul haiduc dâmboviţean Radu lui Anghel (Radu de la Greci).

„Pentru că anul acesta este «Anul European al Patrimoniului Cultural», am hotărât să ne îndreptăm atenția către legende, către nemaipomenita moștenire nescrisă a poporului român. Am scris un scenariu de ficțiune în care personaj central este haiducul Radu lui Anghel (Radu de la Greci).

Acțiunea se petrece pe două planuri: unul al trecutului și altul al prezentului, în care un grup de copii găsește o comoară a haiducului. Filmările au fost efectuate la Runcu, pe locuri pe care a hălăduit haiducul, la Lucieni și la Mănăstirea Dealu. Pe coloana sonoră a filmului ne dorim să valorificăm muzica grupului dâmbovițean «Folk T».

Copiii și tinerii din „Clubul Victorioșilor” au învățat, cu această ocazie, o interesantă pagină de istorie și de legendă a acestor locuri. «Amintire cu haiduci» este prima dramă din «istoria» cinematografică a «Clubului Victorioșilor». Până acum am avut doar comedii”, ne-a precizat Victor Mihalache.

victoriosi 3Prima producţie video a „Victorioşilor” datează din vara anului 2012, când mai mulţi copii și tineri din Dâmbovița, Ialomița, Caraș-Severin și Voivodina (Serbia) s-au reunit, sub scenariul și în regia lui Victor Mihalache, să realizeze filmul-poveste „Creanga de aur”. Au urmat: „Vampirii ghinioniști”, „Proiectul Caragiale”, „Misiune de urgență”, „Aventuri în Regatul Poveștilor”, „Piticii Albei ca Zăpada” și „Tinerețe fără bătrânețe”. Adăugăm în palmares filmele „Comoara neștiută” (realizat la Torac, în Serbia, cu copii și actori de acolo), „Tabăra”, „Misterul Măștii Muzicale” și „Comedie cu… bucluc”, realizate în colaborare cu Asociația „Star” din Piatra Neamț și Centrul „Vestitorii Bucuriei”, din Bălțătești (Neamț).

Săptămâna trecută, componenţii „Clubului Victorioşilor” au lansat, la Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa, cel mai nou număr al revistei „Scena Vieţii JUNIOR”, ediţie ce le este dedicată în întregime. De asemenea, au realizat cea de-a IX-a ediție a Mini-Festivalului „Grigore Vieru”, ocazie cu care au recitat și au cântat versurile sensibilului poet și, evident, au aflat informaţii interesante despre personalitatea complexă a acestuia.

victoriosi 1

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Maraton artistic unic la Palatul Culturii din Ploieşti

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.monumenteprahova.ro/)

50 de artişti şi trupe locale vor susţine, în perioada 10-12 decembrie 2019, între orele 13:00-16:30, un spectacol-maraton la Palatul Culturii din Ploieşti (Sala Coloanelor), din cadrul căruia nu vor lipsi momentele surpriză şi nici Moş Crăciun.

Vor exista, de asemenea, demonstraţii de kick boxing – Florin Ghiță Academy, Ambiția MMA Mădălin, Stelu Felix Combat şi de aerobic – Fitness Club Nico.

Evenimentul este organizat de Info Ploiesti City, în colaborare cu MediaSud.ro (Virgil Rădulescu), LIFE TIME Events (Marian Anghel) și Consiliul Județean Prahova.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Preţ, locaţii şi program pentru efectuarea examenului de trichină în judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

dr. Sandu Tolea - director executiv DSVSA Dâmboviţa

În judeţul Dâmboviţa, examenul trichineloscopic se poate efectua în cadrul circumscripţiilor sanitare veterinare din Târgovişte, Pucioasa şi Titu (conform programului din tabelul anexat), precum şi de către medicii veterinari de liberă practică împuterniciţi la nivelul comunelor.

Tariful perceput este de 20 lei. Proba care se prezintă pentru a fi analizată trebuie să fie reprezentativă (în cantitate de aproximativ 150 g), din zonele cu musculatură striată (pilierii diafragmatici, musculatură intercostală). Proprietarul animalului sacrificat este obligat să predea mărcile auriculare (crotaliile) medicului veterinar oficial unde execută examenul trichineloscopic.

„Crescătorii de porci și cei care sacrifică în gospodărie porcine au obligația de a anunța medicului veterinar orice modificare de comportament al animalelor ce urmează să fie sacrificate sau dacă există modificări ale organelor interne.

Recomandăm tuturor consumatorilor ce achiziționează carne și produse din carne, să o facă numai din unități autorizate/înregsitrate sanitar veterinar și să evite cumpărarea de la persoane necunoscute, care nu pot dovedi provenineța cărnii și a produselor din carne.

În perioada premergătoare sărbătorilor de iarnă, cât și după, DSVSA Dâmbovița organizează acțiuni de control în toate unitățile de producție, depozitare și comercializare produse de origine animală și nonanimală, pentru verificarea respectării condițiilor igienico-sanitare de funcționare, a trasabilității, a calității produselor comercializate impuse de legislația privind siguranța alimentelor în vigoare, precum și controale în trafic împreună cu reprezentanții IPJ Dâmbovița”, se arată într-un comunicat remis de DSVSA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web