Connect with us

ADMINISTRAŢIE

DÂMBOVIŢA: Noua conducere a Consiliului Judeţean a fost învestită!

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de astăzi, 15 februarie 2018, în care a fost învestită noua conducere a judeţului, după demisia preşedintelui Alexandru Oprea, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, în data de 2 februarie, şi la cinci luni de la vacantarea unui post de vicepreşedinte, prin plecarea Claudiei Gilia în Parlament, în septembrie 2017, s-a desfăşurat previzibil şi nu prea.

Publicat

pe

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de astăzi, 15 februarie 2018, în care a fost învestită noua conducere a judeţului, după demisia preşedintelui Alexandru Oprea, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, în data de 2 februarie, şi la cinci luni de la vacantarea unui post de vicepreşedinte, prin plecarea Claudiei Gilia în Parlament, în septembrie 2017, s-a desfăşurat previzibil şi nu prea.

Aşa cum au anunţat în urmă cu aproape două săptămâni, social-democraţii i-au nominalizat pe Daniel Comănescu – preşedinte şi Luciana Cristea – vicepreşedinte. Previzibilă a fost absenţa lui Alexandru Oprea, aceasta fiind cea mai bună soluţie să nu fie nevoit să dea vot „pentru” învestirea succesorului său. Dacă ar fi votat „împotrivă” ar fi însemnat să fie în afara directivei de la partid şi ar fi intrat, din nou, în colimatoriu.

adrian tutuianu

Surprinzător a fost faptul că liberalii s-au decis de această dată să se arunce în luptă, contrar calculelor matematice şi obiceiului de până acum, cum că n-ar avea rost să vină cu candidaţi proprii, fiindcă nu deţin majoritatea. În sfârşit, au înţeles PNL-işti că, din respect pentru alegătorii lor, trebuie să dovedească măcar faptul că partidul are oameni profesionişti, care ar putea prelua oricând funcţii de conducere. Astăzi, i-au propus pe Ion Sorin – pentru preşedinte CJD şi Vlăduţ Drugă – pentru vicepreşedinte.

Daniel Comănescu a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean cu 21 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”, un buletin fiind anulat, iar Luciana Cristea a obţinut tot 21 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”. Având în vedere că în sală s-au aflat 12 consilieri ai PNL, lipsă fiind Adrian Stan, votul anulat poate fi plasat fără drept de apel în tabăra PNL.

Daniel Comănescu - preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Daniel Comănescu – preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Daniel Comănescu şi Luciana Cristea au mulţumit colegilor pentru încrederea acordată, apoi şi-au exprimat speranţa că, în viitor, vor avea şi sprijinul reprezentanţilor opoziţiei astfel încât să poată fi materializate proiecte de dezvoltare în folosul cetăţenilor judeţului.

La final, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu a dat citire masajului mitropolitului Nifon, cu ocazia învestirii noii echipe de conducere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa: Daniel Comănescu – preşedinte, Luciana Cristea şi Alin Manole – vicepreşedinţi.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats