Connect with us

ADMINISTRAŢIE

DÂMBOVIŢA: Noua conducere a Consiliului Judeţean a fost învestită!

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de astăzi, 15 februarie 2018, în care a fost învestită noua conducere a judeţului, după demisia preşedintelui Alexandru Oprea, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, în data de 2 februarie, şi la cinci luni de la vacantarea unui post de vicepreşedinte, prin plecarea Claudiei Gilia în Parlament, în septembrie 2017, s-a desfăşurat previzibil şi nu prea.

Publicat

pe

Şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa de astăzi, 15 februarie 2018, în care a fost învestită noua conducere a judeţului, după demisia preşedintelui Alexandru Oprea, căruia PSD i-a retras sprijinul politic, în data de 2 februarie, şi la cinci luni de la vacantarea unui post de vicepreşedinte, prin plecarea Claudiei Gilia în Parlament, în septembrie 2017, s-a desfăşurat previzibil şi nu prea.

Aşa cum au anunţat în urmă cu aproape două săptămâni, social-democraţii i-au nominalizat pe Daniel Comănescu – preşedinte şi Luciana Cristea – vicepreşedinte. Previzibilă a fost absenţa lui Alexandru Oprea, aceasta fiind cea mai bună soluţie să nu fie nevoit să dea vot „pentru” învestirea succesorului său. Dacă ar fi votat „împotrivă” ar fi însemnat să fie în afara directivei de la partid şi ar fi intrat, din nou, în colimatoriu.

adrian tutuianu

Surprinzător a fost faptul că liberalii s-au decis de această dată să se arunce în luptă, contrar calculelor matematice şi obiceiului de până acum, cum că n-ar avea rost să vină cu candidaţi proprii, fiindcă nu deţin majoritatea. În sfârşit, au înţeles PNL-işti că, din respect pentru alegătorii lor, trebuie să dovedească măcar faptul că partidul are oameni profesionişti, care ar putea prelua oricând funcţii de conducere. Astăzi, i-au propus pe Ion Sorin – pentru preşedinte CJD şi Vlăduţ Drugă – pentru vicepreşedinte.

Daniel Comănescu a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean cu 21 de voturi „pentru” şi 11 „împotrivă”, un buletin fiind anulat, iar Luciana Cristea a obţinut tot 21 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”. Având în vedere că în sală s-au aflat 12 consilieri ai PNL, lipsă fiind Adrian Stan, votul anulat poate fi plasat fără drept de apel în tabăra PNL.

Daniel Comănescu - preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Daniel Comănescu – preşedinte Consiliul Judeţean Dâmboviţa

Daniel Comănescu şi Luciana Cristea au mulţumit colegilor pentru încrederea acordată, apoi şi-au exprimat speranţa că, în viitor, vor avea şi sprijinul reprezentanţilor opoziţiei astfel încât să poată fi materializate proiecte de dezvoltare în folosul cetăţenilor judeţului.

La final, vicarul eparhial Ionuţ Ghibanu a dat citire masajului mitropolitului Nifon, cu ocazia învestirii noii echipe de conducere a Consiliului Judeţean Dâmboviţa: Daniel Comănescu – preşedinte, Luciana Cristea şi Alin Manole – vicepreşedinţi.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Dragomirești, acțiune de igienizare a zonelor transformate în gropi de gunoi

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Primăria Dragomirești atrage atenția cetățenilor că aruncarea gunoaielor de orice natură în locuri neamenajate se sancționează cu amenzi între 3.000 și 6.000 de lei – pentru persoanele fizice și între 20.000 și 40.000 de lei – pentru persoanele juridice. De asemenea, se poate dispune și confiscarea atelajului sau a mașinii cu care se transportă deșeurile respective, vinovații având totodată obligația de a curăța întreaga zonă unde au fost depistați încălcând legea.

De precizat că administrația publică de la Dragomirești a acționat, cu ajutorul persoanelor care primesc ajutor social, pentru curățarea și igienizarea punctelor considerate „fierbinți” din acest punct de vedere, identificate ca urmare a unor controale inopinate ale Gărzii de Mediu Dâmboviţa.

„Informăm cetățenii că toate zonele identificate cu risc de depozitare necontrolată a deșeurilor menajere au fost semnalizate prin montarea unor panouri care interzic aruncarea deșeurilor menajere și afișează cuantumul amenzilor care sunt aplicate în caz că vor fi prinși.

Totodată, vă avertizăm că locurile în care se aruncă de obicei gunoaie menajere sau de orice altă natură sunt atent monitorizate, inclusiv prin mijloace video, riscul de a fi prinși fiind extrem de mare”, se precizează într-o comunicare a Primăriei Dragomirești.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa, finanțare pentru sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon (10-11 august 2021)

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a răspuns favorabil solicitării Arhiepiscopiei Târgoviștei și a alocat suma de 100.000 lei pentru susținerea cheltuielilor prilejuite de organizarea manifestărilor dedicate sărbătorii Sfântului Ierarh Nifon (10-11 august 2021).

De asemenea, în aceeași ședință a CJ Dâmbovița, s-a aprobat un proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar de 350.000 de lei pentru efectuarea de lucrări la mai multe biserici din județ.

VIDEO

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT