Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

REACŢIE: Procurorii care inventează şi falsifică probe pun în pericol democraţia!

Oana Vlăducă, deputat PSD de Dâmboviţa, a avut astăzi, 15 februarie 2018, o poziţie fermă împotriva abuzurilor săvârşite de unii procurori de la DNA Ploieşti, împotriva reprezentanţilor statului paralel care lucrează, ascuns, împotriva puterii politice instalate în România prin vot democratic. Înregistrările apărute în spaţiul public cu privire la metodele folosite de magistraţii de la DNA în dosarele instrumentate sunt de o gravitate excepţională şi afectează credibilitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Publicat

pe

Oana Vlăducă, deputat PSD de Dâmboviţa, a avut astăzi, 15 februarie 2018, o poziţie fermă împotriva abuzurilor săvârşite de unii procurori de la DNA Ploieşti, împotriva reprezentanţilor statului paralel care lucrează, ascuns, împotriva puterii politice instalate în România prin vot democratic.

Înregistrările apărute în spaţiul public cu privire la metodele folosite de magistraţii de la DNA în dosarele instrumentate sunt de o gravitate excepţională şi afectează credibilitatea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Este intolerabil ca într-o instituţie a statului de forţă şi importanţă, cum este DNA, să se inventeze şi să se falsifice probe şi înscrisuri. Să se recurgă la şantaj sau la eliminarea unor persoane în scop politic”, a declarat Oana Vlăducă.

Parlamentara PSD nu consideră normală nici reacţia procurorilor anticorupţie de după apariţia dovezilor care incriminează activitatea DNA.

„Probele publicate în media sunt mult prea evidente pentru a fi respinse oricât de mult s-ar întrebuinţa «utilii de serviciu». Aici, nu mai merge cu pixelul albastru. Nu este vorba doar de înregistrări, ci şi de probe falsificate, care pot fi găsite în dosarele DNA”, spune Oana Vlăducă.

Deputata consideră că este vital ca anchetele să stabilească responsabilităţi. Pentru preîntâmpinarea, în viitor, a unor astfel de fapte care ne aminteşte mai mult de stalinism şi de dictaturile din ţările bananiere, crede Oana Vlăducă, trebuie reglementată rapid răspunderea magistraţilor.

„Dacă legea ar fi prevăzut o procedură funcţională privind răspunderea magistraţilor, atunci poate că nu s-ar fi ajuns la astfel de practici. Au făcut ce au făcut pentru că nu le-a fost frică de lege, pentru că au fost convinşi că nu li se poate întâmpla nimic”.

A mai spus Oana Vlăducă că DNA a fost împotriva unor amendamente depuse în Parlament pentru transpunerea în legislaţia românească a directivelor europene privind prezumţia de nevinovăţie şi dreptul la un proces corect.

„Statul paralel nu mai este o invenţie, ci o realitate palpabilă. România nu îşi poate permite un scandal pe termen lung pe acest subiect, care să macine instituţii şi să compromită interese majore ale societăţii doar de dragul unor orgolii personale. Este nevoie de acţiune şi de decizie rapidă şi oportună”, a concluzionat deputata PSD oana Vlăducă.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. moshu49

    februarie 16, 2018 at 7:40 pm

    dacă tot am sărit gardul în grădina asta, să-ți zic ceva, tovărășico: problema „statului paralel” și a diversiunilor de zi cu zi se rezolvă natural numai prin moartea voastră politică.
    cît mai trăiți la putere NU VĂ ATINGEȚI DE LEGEA PENSIILOR că am văzut cum v-ați bătut joc de salariați! 🙁

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Publicul a rămas până târziu în noapte la Padina Folk, în ciuda ploii

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, şi vicepreşedintele Alin Manole au participat, ieri – 15 august, la deschiderea Festivalului “Padina Folk”, care se desfăşoară în zona Telecabinei Peştera din Munţii Bucegi.

La concertul de aseară au mai asistat: consilierul județean Ruxanda Dragomir; inspectorul școlar general al ISJ Dâmbovița – Cristina Stroe, primari dâmbovițeni și un public numeros, iubitor de muzică folk, care, în ciuda vremii, a rămas lângă scenă, până târziu după miezul nopții.


În prima seară de festival au concertat Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa, Mircea Baniciu, Vasile Şeicaru şi Adrian Bezna, urmând ca astăzi să urce pe scenă, începând cu ora 18:30, Andrei Păunescu, Trupa Calendar, Magda Puşkaş, Nicu Zotta şi Cristi Corcioveanu. Accesul la concerte este liber.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!