Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

VIDEO: Deputatul Cezar Preda, jignit şi tratat cu dispreţ de conducerea COS Târgovişte!

Mai marii Combinatului de Oţeluri Speciale din Târgovişte au răspuns ironic, jignitor, unei întrebări parlamentare pe care deputatul PNL de Dâmboviţa Cezar Preda a adresat-o ministrului Economiei, nicidecum administratorilor COS. Demnitarul a mărturisit astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că vrea să creadă că patronul nu a citit adresa pe care i-au pus-o pe masă reprezentanţii compartimentului juridic al COS, că dacă ar fi lecturat-o nu ar fi aprobat să fie expediată.

Publicat

pe

„Dacă oficiul juridic i-a pus pe masă patronului o scrisoare şi acesta a citit-o şi a semnat-o, înseamnă că modul în care un administrator înţelege să facă afaceri în România şi să răspundă la întrebările unui parlamentar sunt neconforme cu ceea ce înseamnă Europa. Se vede clar că el nu trăieşte în Europa.

Pe fond, domnii de la Juridic, din Combinat, mi-au spus că nu cunosc situaţia şi că toate secţiile merg, că numai două au fost dezafectate. Domniile lor consideră că merge aerul dinăuntru, că presupun că nu mai sunt utilaje acolo”, a precizat Cezar Preda.

Demnitarul a propus, public, conducerii COS să i se permită să meargă într-o vizită în combinat, însoţit de jurnalişti, pentru a vedea, pe viu, cum stau lucrurile acolo, pentru a fi eliminate suspiciunile că unitatea ar fi pe butuci.

Deputatul PNL l-a invitat astăzi la cabinet, pentru discuţii despre soarta angajaţilor, despre situaţia economică a COS, pe Gabriel Banu, unul dintre liderii sindicatelor din Combinat.

Fiindcă ne aflam încă în sediul cabinetului parlamentar după încheierea conferinţei de presă, am solicitat deputatului Preda să participăm şi noi la discuţiile pe care le va avea cu sindicalistul Banu, pe care îl cunoşteam a fi un lider transparent, comunicativ şi deschis dialogului. Banu s-a arătat ofuscat că ne-a găsit acolo.

„Eu, ca parlamentar de Dâmboviţa, încerc să văd şi eu realitatea, cum stau lucrurile, cum pot să ajut. Subiectele au venit tot de la dumneavoastră, de la colegii din Combinat”, i-a spus deputatul Cezar Preda lui Gabriel Banu.

L-a mai rugat pe liderul sindical să sprijine demersul său de a organiza o vizită cu presa în incinta COS. Banu nu s-a arătat prea încântat de această iniţiativă, dar a promis că va încerca să facă câte ceva…

Cât priveşte participarea ziariştilor la discuţiile dintre el şi deputatul Cezar Preda, sindicalistul nu a acceptat în ruptul capului aşa ceva. Gest nefiresc şi nedemocratic pentru un lider de sindicat pentru care transparenţa şi comunicarea publică ar trebui să fie elemente esenţiale în activitatea întreprinsă în folosul celor pe care îi reprezintă.

gabriel banu - cezar preda

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. Ea

    februarie 16, 2018 at 7:54 am

    Daca erau si ziariști la bârfă era democratic .ce tare

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Romsilva îţi propune un week-end cu „Dulciuri, jocuri şi poveşti de Moş Nicolae”

Publicat

pe

În acest week-end, Romsilva organizează în Bucureşti Festivalul „Dulciuri, jocuri și povești de Moș Nicolae” şi ne invită să descoperim preparate naturale aduse din diferite colțuri ale țării, dar și să ne demonstrăm măestria la atelierele creative ale zânelor şi spiriduşilor. Distracția poate începe cu o plimbare în caleașca trasă de cai.

Achiziționarea produselor de la standuri se va efectua doar în baza jetoanelor/token-urilor ce pot fi achiziționate de la punctele cu această destinație amplasate în Arena Romsilva și la recepția hotelului aflat pe strada Petricani 9A.

Intrarea este liberă și se face pe baza zâmbetelor de bucurie. Sâmbătă – 7 decembrie şi duminică – 8 decembrie, festivalul este deschis între orele 10:00 şi 22:00. Mai multe informaţii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Monitorizarea străinilor cu profil criminal care vin în România, posibilă abia din 2021!

Publicat

pe

Tragedia de la Gura Şuţii, comună din judeţul Dâmboviţa unde o copilă de 11 ani a fost răpită de pe stradă când se întorcea de la şcoală, violată şi apoi omorâtă de un pedofil venit din Olanda, a ridicat în rândul opiniei publice o întrebare: autorităţile din ţara noastră îi monitorizează sau nu pe cetăţenii străini cu profil criminal cât timp se află pe terioriul României? În acest context, senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota s-a adresat ministrului Afacerilor Interne.

Din răspunsul formulat la demersul parlamentarului liberal, reiese clar că abia acum se fac paşi în această direcţie, în sensul că Inspectoratul General al Poliţiei Române are obligaţia, potrivit Legii 118/2019, să operaţionalizeze, până la data de 31 decembrie 2020, Registrul naţional cu privire la „persoanele care au comis in fracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, în care se va ţine şi evidenţa persoanelor născute în străinătate despre care s-au primit comunicări din partea autorităţilor competente ale altor state şi cu privire la care sunt date că se deplasează sau că se pot deplasa pe teritoriul României. (…)

Persoana înscrisă în Registru este supusă fotografierii, înegistrării dactiloscopice, precum şi probelor biologice în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de date Genetice Judiciare, fără consimţământul acesteia”. Cât de eficient vor utiliza acest registru autorităţile din România, rămâne de văzut.

Infracţiuni pentru care se face înscrierea în Registru: trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism, exploatare a cerşetoriei, folosirea unui minor în scop de cerşetorie, folosire a serviciilor unei persoane exploatate, folosire a prostituţiei infantile, viol, agresiune sexuală, act sexual cu un minor, corupere sexuală a minorilor, racolare a minorilor în scopuri sexuale, hărţuire sexuală, folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual, pornografie infantilă, ultraj contra bunelor moravuri, incest şi infracţiunile prevăzute de lit. a-q, astfel cum erau pevăzute în Legea nr. 15/1968 privind Codul Penal al României sau în legi speciale, având aceleaşi elemente constitutive.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web