Dâmboviţa
FESTIVAL: Trofeul „Dragobete-Morenete” a plecat anul acesta la Alba Iulia
Clubul Copiilor Moreni şi Asociaţia Culturală Şcoala Art Canto Morena au organizat, sâmbătă – 24 februarie 2018, cu sprijinul financiar al Primăriei Moreni, cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Arte şi Tradiţii Populare „Dragobete – Morenete”. Concursul a fost structurat pe şapte secţiuni: grupuri folclorice, ansambluri folclorice, dansuri populare, solişti vocali, pictură, cusături şi meşteşuguri.

Clubul Copiilor Moreni şi Asociaţia Culturală Şcoala Art Canto Morena au organizat, sâmbătă – 24 februarie 2018, cu sprijinul financiar al Primăriei Moreni, cea de-a doua ediţie a Festivalului Naţional de Arte şi Tradiţii Populare „Dragobete – Morenete”.
Concursul a fost structurat pe şapte secţiuni: grupuri folclorice, ansambluri folclorice, dansuri populare, solişti vocali, pictură, cusături şi meşteşuguri. Au urcat pe scenă peste 200 de interpreţi din Târgu Mureș, Reghin, Alba Iulia, Berca, Brăila, Întorsura Buzăului, Ploiești, Târgoviște, Moreni, Bezdead, Gura Ocniței, Ocnița, Produlești, Vaslui, Breaza, Adunați şi Măgureni. Trofeul a fost adjudecat de Ansamblul folcloric „Dor Teiuşan” din Alba Iulia.
Juriul a reunit experţi în folclor şi etnografie – Corina Dragomir, Elena Sima, Maria Popa, Adriana Cuciureanu şi Mihai Marcel Şoneriu, iar director al festivalului a fost profesoara Daniela Călineţ.
în cadrul evenimentului, au fost premiate şi trei cupluri care au împlinit 1 an, 30 de ani şi 50 de ani de căsătorie. Sărbătoarea Dragobetelui de la Moreni s-a încheiat cu un spectacol extraordinar în care au evoluat şi au susţinut recitaluri Grupul Art Canto Morena, Ansamblul folcloric Prahoviţa, Corina Dragomir, Elena Sima, Maria Popa, Mihaela Costache şi Valentina Rădoi.
ADMINISTRAŢIE
Când vor dispărea samsarii de mașini din parcările publice din Târgoviște?

Administrația municipiului Târgoviște are în lucru un regulament în baza căruia parcările publice din oraș vor fi curățate de mașinile oferite spre vânzare. Practic, se va interzice această manieră de comerț – după cum a precizat primarul Daniel Cristian Stan.
Măsura vine ca răspuns la numeroasele solicitări ale cetățenilor, care reclamă că sunt obligați să-și lase mașinile în locuri nepermise și, prin urmare, sunt amendați, iar parcările, în special cele din centru, sunt ocupate, gratuit, de samsarii de mașini.
„Este frustrant să ai treabă în centru, la diverse instituții, și să nu găsești la nicio oră, vreun loc de parcare liber. Nu mai vorbesc de Piața 1 Mai, a cărei parcare este ocupată tot timpul de taximetriști clandestini”.
Oamenii au propus Primăriei să amenajeze un târg auto. Ba chiar au vehiculat și ideea de a se reveni la parcarea cu plată (1,5-2 lei/oră), așa cum se practică în foarte multe orașe din România.
Dâmboviţa
Persoană încarcerată într-un accident rutier în Găești

Un autoturism s-a răsturnat, în această după-amiază, pe o stradă din orașul Găești. O persoană a rămas incarcerată. La fața locului au intervenit rapid pompierii din cadrul Detașamentului din localitate. Nu se cunosc încă date despre ceea ce a condus la producerea acestui eveniment rutier.
UPDATE: În mașină, se află doar șoferul, un bărbat de 60 de ani, din București, care ar fi adormit la volan. Din fericire, nu a suferit răni grave.
-
ACTUALITATEacum o săptămână
A trecut la cele veșnice duhovnicul Mănăstirii Viforâta (1976-2021)
-
Dâmboviţaacum 3 zile
Copilă de 11 ani, accidentată mortal pe DN71 la Răcari
-
Dâmboviţaacum o săptămână
Eroul de la Târgoviște. A scos din foc o femeie imobilizată la pat
-
SOCIALacum 2 zile
Destine frânte de așa-zișii stăpâni ai șoselelor…
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Accident rutier cu cinci persoane încarcerate, pe DN71, la Mircea Vodă
-
ACTUALITATEacum 5 zile
Satul Lucieni intră în carantină 14 zile. Model declarație pe propria răspundere
-
ACTUALITATEacum 2 zile
PERPLEX. Protestul de la Ulmi sau… anus împotriva puterii!
-
ACTUALITATEacum 2 zile
Scenarii de funcționare pentru școlile din Dâmbovița, începând cu 1 martie