Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

VIDEO: Direcţiile investiţionale pentru 2018 la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Publicat

pe

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu, a prezentat, joi – 1 martie 2018, principalele direcţii investiţionale pentru anul în curs, menite să îmbunătăţească calitatea actului medical, dar şi condiţiile de cazare oferite bolnavilor.

„O să continuăm investiţia de la Sanatoriul TBC Moroeni, finanţată de Ministerul Sănătăţii. De asemenea, ne concentrăm foarte intens pe reabilitarea capitală a Secţiei Boli Infecţioase, care are probleme atât de siguranţă, cât şi ca aspect interior şi exterior. Pentru implementarea acestui proiect, ne vom adresa Companiei Naţionale de Investiţii, cu sprijinul parlamentarilor PSD Dâmboviţa.

O altă chestiune importantă pe care o avem în vedere se referă la branşarea Secţiei Boli Infecţioase la staţia de epurare existentă. Totodată, urmează să construim şi două noi staţii de epurare în curtea sediului principal al spitalului.

Este o cerinţă obligatorie pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare. Dacă nu executăm anul acesta sau cel târziu în 2019 această investiţie, nu vom putea obţine autorizaţia sanitară de funcţionare în continuare, lucru care este inacceptabil”, a precizat dr. Claudiu Dumitrescu.

La capitolul dotări, conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte se va concentra anul acesta pe cardiologie, terapie acută coronaniană, recuperare medicală şi gastro-enterologie. De asemenea, s-au operat deja schimbări în spălătorie, unde a fost montat un sistem centralizat de dozaj al detergenţilor. Beneficiile sunt pe termen lung, întrucât se asigură o spălare superioară, fără clor, ceea ce înseamnă protejarea ţesăturilor.

Dr. Claudiu Dumitrescu a abordat şi problema salariilor, cu referire directă la creşterile substanţiale care au intrat în vigoare de la 1 martie 2018, pentru medici şi asistenţi.

„Principiul a fost că doar medicii şi asistenţii părăsesc România pentru nişte salarii mai bune în străinătate. Din acest motiv, se asigură salarii superioare acestor două categorii de profesionale din cadrul unităţilor sanitare”, explică managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, care a venit şi cu exemple concrete.

Pentru un medic primar cu gradaţia 5 (cea mai înaltă), salariul de bază creşte de la 7.028 lei la 15.567 lei, iar pentru un asistent debutant cu gradaţia 5, de la 2.500 lei la 4.600 lei.

„Efectul scontat este de a atrage medicii şi asistenţi care au plecat în străinătate să vină înapoi în România. Evident, nu se poate întâmpla imediat. Totuşi, la aceste salarii, au motive să se întoarcă în ţară”, a concluzionat dr. Claudiu Dumitrescu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Accident cu un mort şi trei răniţi pe drumul spre satul Băneşti!

Publicat

pe

Grav accident de circulație, azi-noapte, în judeţul Dâmboviţa, pe drumul comunal ce leagă DN71, din Cuza Vodă, cu satul Băneşti, comuna Salcioara. Un autoturism, în care se aflau mai multe persoane, a ieșit de pe carosabil și s-a răsturnat în câmp.

O persoană, pasager în mașină, a decedat, iar alte trei au ajuns la spital cu răni grave. Din primele cercetări se pare ca șoferul, un tânăr de 29 de ani, din Ghineşti, nu a adaptat viteza la condițiile de drum și, la un moment dat, gonind nebunește, a pierdut controlul volanului.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Percheziţii la domiciliul şoferiţei drogate, care a omorât un om la Târgovişte!

Publicat

pe

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au efectuat, în această după-amiază, percheziţii la domiciliul şoferinţei în vârstă de 20 de ani, care a accidentat mortal, sâmbătă – 16 iunie, pe Calea Bucureşti din Târgovişte, un bărbat de 57 de ani, de fel din comuna Nucet, sat Ilfoveni, care traversa strada, pe lângă bicicletă, pe trecerea de pietoni din zona OMV Petrom.

În urma analizelor medicale efectuate, s-a stabilit că târgovişteanca se afla sub influenţa substanţelor narcotice, respectiv cocaină şi THC. Tânăra le-ar fi declarat anchetatorilor că deţine droguri acasă şi, într-adevăr, oamenii legii au ridicat stupefiante din garsoniera acesteia, situată pe strada Avram Iancu.

Împotriva şoferiţei, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile. Fata este cercetată pentru omor din culpă şi conducerea unui autovehicul sub influenţa drogurilor.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!