Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

ANAF: Relaţia cu contribuabilii se va muta în mediul online!

Publicat

pe

Ministrul de Finanţe, Eugen Orlando Teodorovici, a efectuat astăzi, 2 matie 2018, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, a treia pe care o face în teritoriu, după Tulcea şi Călăraşi.

Demnitarul, după ce s-a întreţinut cu reprezentanţii structurilor fiscului din judeţ, a avut la sediul Consiliului Judeţean două întâlniri, întâi cu primarii şi apoi cu agenţii economici şi membrii unor confederaţii sindicale.

Problemele abordate în cadrul discuţiilor, a precizat ministrul, au fost diverse şi au avut ca principal conţinut reforma şi simplificarea sistemului fiscal de care oamenii sunt în continuare nemulţumiţi. Activitatea unor birouri va fi redusă, urmând ca relaţia cu contribuabilul să se desfăşoare online.

Primarii au aflat că, ieri, a fost aprobată o ordonanţă care dă, din nou, administraţiilor publice locale posibilitatea să efectueze împrumuturi din Trezorerie pentru o serie de obiective şi probleme rămase nerezolvate. De la cheltuieli de funcţionare, hotărâri de instanţă rămase definitive pentru plata salariilor, în special în învăţământ, continuarea investiţiilor aflate în derulare, lansarea de proiecte noi.

Ministrul Teodorovici le-a mai promis edililor că va lupta pentru simplificarea procedurilor de achiziţie şi pentru diminuarea birocraţiei din acest sector. Demnitarul i-a rugat pe primari să centralizeze problemele cu care se confruntă în achiziţii şi să le comunice la minister, pentru a se căuta în timp optim rezolvarea lor.

A mai spus Eugen Orlando Teodorovici că le-a cerut colegilor din sistemul fiscal disciplină şi respect faţă de contribuabil, fie persoană fizică sau juridică. Cine nu se conformează, va fi scos din schemă!

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pucioasa, o comunitate care ştie să se ajute în plină criză COVID-19!

Publicat

pe

Sursa foto: Facebook / Stochița Radu Ioan

Primăria Pucioasa a primit 5.000 de măşti de protecţie, pe care le va împărţi, începând de luni – 30 martie 2020, către locuitorii din oraş. Donaţia a fost făcută de SC Ralex SRL, producător de lenjerii de pat. Societatea a oferit şi 300 de perne Spitalului Pucioasa, devenit centru de sprijin pentru bolnavii COVID-19 din judeţul Dâmboviţa. Unitatea spitalicească a fost ajutată în aceste zile şi cu 100 de echipamente pentru asistenţii medicali, sponsorizare din partea altui producător de textile din oraş – SC Risconf SRL.

De asemenea, Autoservirea „Ca la mama” a oferit, cu ajutorul Primăriei, mâncare caldă pentru un număr consitestent de persoane izolate la domiciliu, fără posibilităţi, şi unor bătrâni singuri, iar pucioseanul Ioan Radu Stochița a pornit o campanie pe internet şi a strâns peste 58.000 de lei pentru susţinerea spitalului. Totodată, Primăria a semnat, vineri – 27 martie, contracte de sponsorizări cu agenţi economici din oraş, în valoare de aproape 80.000 lei.

„Am început să arătăm ca o comunitate adevărată şi asta trebuie să ne dea speranţe! Ieri (nota redacţiei: vineri – 27 martie 2020), a fost prima zi în care am simţit cu adevărat că nu suntem singuri. Mai mulţi oameni de bine, locuitori ai oraşului nostru, s-au mobilizat pentru a sprijini comunitatea noastră! Pentru mine asta înseamnă că ne-am trezit! Din ce în ce mai mulţi oameni sunt conştienţi că, numai prin efort comun, dar şi respectând reguli clare, o să reuşim să trecem cu bine prin aceste vremuri grele!

Făra a promova un concurs, o întrecere, îi invit pe toţi cei care au posibilitatea să ne sprijine în demersurile noastre! Vă asigur că o să dăm dovadă de transparenţă totală în ceea ce priveşte cheltuirea sumelor de bani primite!

Zilele urmatoare o să vă spun şi cine sunt cei din afara oraşului care ne ajută! Până acum, aşa cum era şi firesc, am primit sprijin din partea unor persoane dragi nouă şi foarte apropiate de oraşul nostru. Dar sigur lista va continua! Vă mulţumim mult, oameni cu suflet mare! Vă aşteptăm, în continuare alaturi de noi!”, a scris primarul Constantin Ana pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fug în timpul războiului! Şeful DSP Prahova şi-a dat demisia!

Publicat

pe

Sursa foto: ph-online.ro

Dacă ministrul Sănătăţii a putut să-şi dea demisia în plină criză cauzată de noul coronavirus, de ce nu ar putea fugi de răspundere şi şefii din teritoriu? Le este bine acestor oameni când încasează salarii de zeci de mii de lei lunar fără bătaie de cap şi se fac repede nevăzuţi în momentul când ţara are nevoie de expertiza lor… Dar, nu-i bai! După ce lucrurile se aşează pe făgaşul normal, revin ei pe funcţii… Partidul să fie la putere!

Săptămâna aceasta, şi-a dat demisia directorul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniţă. Acesta fusese numit în funcţie la începutul lunii februarie. Ioniţă rămâne consilier superior în cadrul instituţiei, post pe care l-a ocupat anterior. DSP Prahova va fi condusă de directorul din 2005, dr. Bogdan Nica, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, fost preşedinte al ANPC şi, până în 27 martie 2020, şef al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Pahova.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT