Connect with us

SOCIAL

PLATFORMĂ: Fii pregătit pentru situaţiile de urgenţă!

Platforma fiipregatit.ro, lansată de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, îi va ajuta pe români să înțeleagă mai bine riscurile și îi va informa asupra măsurilor de prevenire și comportamentului pe care trebuie să-l aibă în diferite situații de urgență de amploare.

Publicat

pe

Site-ul, dezvoltat de Civictech și susținut de Electrica, își propune să devină locul de referință pentru educarea și informarea populației în domeniul dezastrelor. În astfel de cazuri, câteva secunde pot schimba totul, iar reacția rapidă și educată a celor afectați este esențială pentru supraviețuire.

Platforma fiipregatit.ro cuprinde următoarele funcționalități:
• ghiduri informative pentru situații de urgență (cutremur, inundații, prim ajutor, caniculă, viscol, avarii la reteaua electrica sau pericole de electrocutare); • trusa de supraviețuire: reprezintă un plan detaliat cu recomandări pentru supraviețuire, de la pregătirea unui rucsac pentru situații de urgență, stabilirea unor puncte de întâlnire cu familia în caz de dezastru, până la materiale care pot fi imprimate astfel încât oricine să aibă la îndemână informații esențiale, dacă nu funcționează căile de comunicare clasice (telefon, internet);
• campaniile derulate de Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, cum ar fi Nu tremur la cutremur, RISC – Siguranța nu e un joc de noroc! sau FOC – Flăcările Omoară Copii.

„Fiipregatit.ro este o platformă web ușor accesibilă care se bucură și de o versiune și pentru mobil, în condițiile în care un studiu al Autorității Naționale pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) arată că, în România, trei sferturi dintre utilizatori accesează zilnic sau aproape zilnic mediul virtual prin intermediul internetului mobil. De aceea, fiipregatit.ro a fost dezvoltat pro-bono de echipa de profesioniști a Civictech, un start-up non-guvernamental și non-profit pornit în primavara lui 2017. Platforma fiipregatit.ro va fi în permanență îmbunătățită, prin adăugarea de informații relevante furnizate de toate structurile Ministerului Afacerilor Interne”, se arată într-un comunicat remis de ISU Prahova.

FOTO ARHIVĂ (Sursa: ziarulclujean.ro)

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

SOCIAL

Accident mortal pe DJ 504, în județul Teleorman

Publicat

pe

Un bărbat de 76 de ani a decedat astăzi, în urma unui accident de circulație petrecut pe DJ 504, pe teritoriul localității Olteni.

Autoturismul la volanul cărui se afla bătrânul s-a răsturnat în mijlocul carosabilului.

Echipajele de salvatori care au sosit rapid la fața locului, plus un elicopter SMURD, nu au mai putut să facă nimic pentru bietul om. Leziunile produse erau incompatibile cu viața.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Încă o victimă a exploziilor de la stația GPL din Crevedia a decedat

Publicat

pe

Numărul celor decedați în exploziile stației GPL de la Crevedia a crescut la 6. Aseară, s-a anunțat că a mai murit un cetățean din localitate, care a fost surprins de deflagrațiile din seara zilei de 26 august.

Omul, în vârstă de 50 de ani, suferise arsuri pe mai mult de 40% din suprafața corpului. Se afla internat la o clinică din Lubeck, Germania. Informația a fost transmisă de Ministerul Sănătăţii.

În spitalele din străinătate, se mai află în stare critică doi pacienți, unul cu arsuri pe mai mult de 90% din suprafaţa corpului, celălalt cu arsuri pe mai mult de 45%. Cei doi români sunt internați în clinici din Italia. Alți doi răniți grav în exploziile de la Crevedia sunt tratați la Bruxelles și Lubeck în Germania.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite