Connect with us

INFO UTIL

INFO UTIL: Tu ştii cum poţi beneficia de prestaţii familiale în statele UE?

România a fost plasată într-o statistică internaţională pe locul doi, după Siria, la capitolul migraţia populaţiei. În jur de 200 de persoane ies zilnic din ţară, în căutarea unei vieţi mai bune.

Publicat

pe

Potrivit directorului Agenţiei Judeţene de Plăţi şi Prestaţii Sociale Dâmboviţa, Mihai Toni Ciprian, românii care realizează venituri profesionale într-un stat membru al Uniunii Europene au dreptul să primească prestaţii sociale (alocaţii de stat pentru copii, alocaţii de creştere a copilului), inclusiv pentru membrii familiei sale, chiar şi în situaţia în care aceştia au rămas acasă.

În acest sens, lucrătorul migrant se va adresa cu cerere instituţiei abilitate din ţara în care lucrează, având asupra sa actele de identitate şi, în cazul în care celălalt părinte lucrează în România, adeverinţa cu veniturile realizate în perioada specificată. Formularele specifice vor fi transmise în România, la Agenţia de Prestaţii Sociale din judeţul de domiciliu, care le va completa şi apoi le va returna, spre a se emite decizia de punere în plată. Potrivit legislaţiei europene, termenul de soluţionare este de 60 de zile, având în vedere perioada de timp necesară pentru corespondenţa între instituţiile din cele două ţări.

La AJPIS Dâmboviţa, spune directorul Mihai Toni Ciprian, s-a stabilit ca funcţionarii să proceseze formuralele europene, ceea ce presupune şi un schimb de inform aţii cu AJOFM, Casa de Pensii, ITM, ANAF şi Serviciul de Evidenţă a Pwersoanei, în termen de maximum 7 zile de la momentul primirii, astfel încât beneficiarii să poată obţine alocaţiile pentru copii cât mai repede.

„În 2017, AJPIS Dâmboviţa a răspuns la 880 de formulare europene transmise de către instituţii din state m embre ale Uniunii Europene. Cele mai multe au provenit din Germania, Belgia şi Italia. De asemen ea, instituţia noastră a transmis 345 de formulare pentru solicitare de informaţii, majoritatea pentru Spania şi Italia”, ne-a declarat Mihai Toni Ciprian – director AJPIS Dâmboviţa.

În cazul persoanelor care revin în ţară şi nu beneficiază de alocaţie de stat pentru copii, dosarul se va depune la Primăria de domiciliu. Dacă alocaţia de stat a fost suspendată vor solicita reluarea acesteia la AJPIS. Dosarul sau cererea pentru obţinerea beneficiilor familiale pentru solicitanţii care au sau au avut calitatea de lucrător migrant, va fi însotit de documentele de identitate, documente care să ateste adresa din celălalt stat membru UE precum şi numărul de asigurare din acel stat. AJPIS primeşte dosarul de la Primărie sau cererea, verifică documentele în sistemul informatic SAFIR precum şi la alte instituţii abilitate din România (CJPP, ITM, AJOFM, ANAF etc.) şi emite formular european pentru a solicita informaţii din statele UE. Beneficiarul poate depune la dosar documente care atestă perioada în care a beneficiat de alocaţii de stat emise de către instituţia competentă din statul în care a lucrat.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Atenție! Nouă metodă de fraudare online. BRD, mesaj important către toți clienții!

Publicat

pe

De

BRD Groupe Societe Generale a lansat o campanie de informare cu privire la o nouă metodă de fraudare prin intermediul rețelelor de socializare, o metodă „ingenioasă, care promite castiguri rapide și substanțiale”. Așadar, ține cont de sfaturile transmise de BRD!

„Fraudatorii promovează câștiguri prin achiziția de diferite monede virtuale sau actiuni la companii binecunoscute. Acestia se folosesc chiar si de identitatea unor oameni de afaceri sau personalitati cunoscute pentru a fi cat mai credibili.

Victimele sunt contactate de catre fraudatori care se recomanda drept “consultanti financiari”. Acestia le propun sa achizitioneze diverse monede virtuale sau actiuni pe platforme de tranzactionare cu promisiunea unor castiguri substantiale.

Ulterior, aceste persoane manipuleaza victimele si le solicita sa instaleze pe calculatorul personal sau pe telefonul mobil o aplicatie (ex: Any Desk) care ofera fraudatorilor controlul total, de la distanta, asupra dispozitivului ,invocand ca acesta este procesul de transfer al castigurilor in contul victimei.

Victimei i se va cere sa acceseze aplicatia personala de internet si mobile banking (YOU BRD) pentru a se putea efectua incasarea. In realitate aceasta este manipulata sa efectueze plati catre conturile fraudatorilor.

Te rugam sa ai grija la astfel de tentative de frauda si sa ramai in siguranta!”, este mesajul pe care echipa BRD îl transmite clienților.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Vrei să-ți radiezi firma? Apelează la Camera de Comerț Dâmboviţa!

Publicat

pe

De

Radierea unei firme se face în două etape, prima fiind cea de înregistrare a cererii de dizolvare și lichidare simultană, urmată de etapa cererii de radiere.

În situația în care societatea are în patrimoniu bunuri imobile (teren/construcție), când asociații sunt de acord cu privire la repartizarea şi lichidarea patrimoniului societăţii şi când se asigură stingerea pasivului sau regularizarea lui în acord cu creditorii, în conformitate cu dispozițiile art.235 alin.(2) din Legea nr.31/1990 privind societățile, republicată, “Prin votul unanim al asociaţilor se poate hotărî şi asupra modului în care activele rămase după plata creditorilor vor fi împărţite între asociaţi”.

Camera de Comerț Dâmbovița, prin Serviciul Consultanță, Juridic și Arbitraj Comercial, vă stă la dispoziție pentru îndrumare specializată cu privire la întocmirea documentației necesare radierii societăților care au în patrimoniu bunuri imobile.

Persoane de contact:
✔️ Diana Dumea – tel: 0723.952.391,
e-mail: diana.dumea@cciadb.ro
✔️ Agora Popa – tel: 0751.153.710,
e-mail: agota.popa@cciadb.ro
✔️ Iulia Marin – tel: 0751.153.701,
e-mail: iulia.marin@cciadb.ro
✔️ Albert Gagionea – tel: 0751.153.706,
e-mail: albert.gagionea@cciadb.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite