Connect with us

Dâmboviţa

DÂMBOVIŢA: Deputata Oana Vlăducă sprijină demersurile Asociaţiei Cultul Eroilor

Publicat

pe

Eroii sunt memoria vie a istoriei noastre. Este, aşadar, nu doar o datorie, ci şi o onoare să ne cinstim înaintaşi. Sunt oameni care s-au jertfit pentru valorile neamului, iar dacă îi uităm ar însemna să-i trimitem din nou la moarte! Strămoşii noştri martiri sunt o pildă pentru generaţiile de astăzi, dar şi pentru cele ce vor veni după noi…

În încercarea de a le păstra veşnică amintirea, deputata PSD Oana Silvia Vlăducă, membră în comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, s-a alăturat demersurilor conducerii Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor – Filiala Mihai Viteazul Dâmboviţa de a înfiinţa subfiliale în fiecare localitate din judeţ.

Astfel, parlamentara a organizat săptămâna aceasta, împreună cu col. (r) Gheorghe Şerban şi ing. Nicolae Posta, o întâlnire de lucru cu primarii de pe Valea Dâmboviţei. Gazdă a fost edilul comunei Voineşti, Dănuţ Gabriel Sandu.

În cadrul discuţiilor, au fost abordate mai multe subiecte:
– organizarea unor evenimente cu ocazia Centenarului Marii Uniri
– elaborarea, în fiecare localitate, a unei „Cărţi de Aur”
– probleme legate de monumentele eroilor din fiecare comună.

„Cred cu tărie că istoria este importantă pentru fiecare dintre noi, este parte integrantă din noi”, a concluzionat deputata Oana Vlăducă.

ADMINISTRAŢIE

Dâmbovița: Încă 15 contracte de finanțare semnate prin PJDL, instrument de finanțare unic în țară

Publicat

pe

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a semnat, astăzi – 29 iulie 2021, alte 15 contracte de finanțare în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală pe care l-a inițiat cu scopul de a veni în sprijinul primăriilor care vor să implementeze investiții în mai multe domenii de interes pentru cetățeni. De altfel, vorbim despre un instrument de plată unic în România, care, iată, este apreciat de administrațiile publice locale.

Reamintim faptul că primele 30 de contracte de finanțare prin PJDL au fost semnate la sfârșitul lunii iunie. Astăzi, au urmat alte 15, beneficiare de fonduri fiind comunele Corbii Mari, Crângurile, Dobra, Gura Foii, Gura Șuții, Malu cu Flori, Mătăsaru, Poiana, Produlești, Pucheni, Șelaru, Văleni Dâmboviţa, Vlădeni și Vulcana Pandele.

„Îi mulțumesc domnului președinte pentru ajutorul acordat comunei Poiana pentru a se realiza acest proiect (Nota redacției: reabilitare, modernizare și dotare dispensar medical). Nu știu dacă am fi putut să-l realizăm cu fonduri proprii. Având în vedere faptul că am ajuns să aruncăm produsele agricole în șanț, taxele și impozitele locale se plătesc mai greu”, a spus primarul de la Poiana – Marian Șerban.

Potrivit președintelui Corneliu Ștefan, până la acest moment, au fost transmise spre evaluare 61 de solicitări, din care au fost deja aprobate 28 pentru drumuri, 5 pentru unități sanitare, 3 pentru apă și canalizare, 2 pentru centre civice, 3 pentru poduri și podețe, 4 pentru baze sportive, 2 pentru sisteme de colectare ape pluviale și 1 pentru obiective culturale.

Pentru anul 2021, Consiliul Județean Dâmbovița a aprobat un buget de aproximativ 46 de milioane de lei.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Dispensarul din Poiana intră în reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Primăria Poiana a obținut aprobarea aleșilor județeni și urmează să semneze un contract de parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița în vederea modernizării și dotării dispensarului medical.

Este vorba despre o clădire cu o suprafață de 82 mp, care va fi reabilitată și dotată. Valoarea ivestiției a fost estimată la aproximativ 293.000 de lei (2,93 miliarde de lei vechi).

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT