Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

„Şcoala Altfel” se petrece cel mai frumos la Curtea Domnească din Târgovişte!

Publicat

pe

Complexul Naţional Muzeal ”Curtea Domnească” Târgovişte organizează şi anul acesta activităţi educaţionale inedite în cadrul programului „Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!”. Programările se fac la numărul de telefon 0736.394.086 (între orele 8.00 – 16.00). Taxa de participare este de 5 lei pentru fiecare atelier.

Atenţie! Pentru a oferi cât mai multor copii șansa de a participa la ateliere, o singură clasă se poate înscrie la cel mult 2 activități educative. De asemenea, cadrele didactice care nu anunță modificarea programului clasei și nu participă la ateliere, nu se vor mai putea înscrie, în viitor, la programele muzeului.

Pentru vizite ghidate în expozițiile muzeelor care sunt incluse în cadrul Complexului Naţional Muzeal „Curtea Domnească” Târgovişte, nu sunt necesare programări.

CLICK PENTRU DETALII DESPRE CELE 14 ATELIERE

Tarifele de acces în muzee sunt următoarele:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească” (include și vizitarea Muzeului Tiparului și al Cărții Vechi Românești) – 12 Lei
– Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni – 8 Lei
– Muzeul de Istorie – 8 Lei
– Muzeul de Artă – 8 Lei
– Muzeul „Vasile Blendea” – 8 Lei
– Casa Atelier “Gheorghe Petraşcu” – 8 Lei
– Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic – 8 Lei
– Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România” – 8 Lei
– Muzeul de Etnografie şi Artă Populară, Pucioasa – 6 Lei
– Casa Memorială „I. L. Caragiale” – 6 Lei
– Muzeul de Etnografie şi Artă Populară, Pietroşiţa – 6 lei
– Ansamblul brâncovenesc Potlogi – 10 lei
– Peștera Ialomicioarei – 10 lei

Pentru grupurile de elevi, reducerea este de 50%. Însoţitorii elevilor, alţii decât cadrele didactice, vor achita taxa de vizitare.

ACTUALITATE

„Cu şi despre Caragiale”, expoziţie de fotografie la Muzeul de Istorie din Târgovişte

Publicat

pe

Muzeul de Istorie din Târgovişte, organizează, joi – 30 ianuarie 2020, în colaborare cu Şcoala „Matei Basarab”, Şcoala „Tudor Vladimirescu” şi Şcoala Specială din Târgovişte, cea de-a VII-a ediţie a proiectului cultural „Cu şi despre Caragiale”, care are ca scop aprofundarea noţiunilor legate de viaţa şi opera marelui dramaturg, născut în localitatea Haimanale, în prezent I.L. Caragiale, județul Dâmbovița.

Astfel, mâine, la ora 09:00, va fi deschisă publicului expoziţia de fotografii, realizate după documente, ce evidenţiază principalele momente din viaţa şi opera scriitorului: familia din care descinde şi de la care a moştenit pasiunea pentru teatru, anii de şcoală, debutul în gazetărie şi principalele publicaţii la care a colaborat, afirmarea în teatru şi proză, comediile care i-au fixat locul cel mai înalt în creaţia dramatică românească, revistele pe care le-a condus sau la care a colaborat.

Cea de-a doua activitate a proiectului „Cu şi despre Caragiale” este reprezentată de un concurs, ce va fi organizat în data de 5 februarie, de la ora 10:30, având trei probe: „Cei mai buni actori” – interpretarea artistică a schiţelor din dramaturgia caragialiană; „Ce ştim despre I.L. Caragiale?” – întrebări grilă menite să evidenţieze cunoaşterea operei şi a vieţii scriitorului şi o secţiune de desene inspirate de personajele lui Caragiale.

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA Dâmboviţa a început plata ajutoarelor tranzitorii cu două luni mai devreme ca în trecut

Publicat

pe

În judeţul Dâmboviţa, plata ajutoarelor naţionale tranzitorii către fermieri a început cu două luni mai devreme, respectiv pe 22 ianuarie faţă de luna martie – cum se întâmpla în trecut, ceea ce reprezintă o noutate, cel puţin dacă ne raportăm la ultimii 5 ani. În numai o săptămână, spune Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa, au fost deja autorizaţi la plată 11.263 de fermieri.

„Stăm foarte bine şi cred că, până în martie, aproape că finalizăm plăţile, pentru că sunt fermieri care, la momentul acesta, şi-au încasat banii integral. Pentru autorizarea la plată a ajutoarelor tranzitorii, se ia decizie pentru fiecare cerere în parte. Eşantioanele se stabilesc de APIA central, iar autorizarea se face şi în funcţie de câte scheme de plată a solicitat fiecare fermier”, ne-a declarat Oana Năstase.

În acest moment, sunt  nestabilite cuantumurile pentru schemele de sprijin cuplat, însă vorbim de forme de sprijin mai speciale, întrucât fermierii sunt obligaţi să depună la APIA, până la 31 martie, o serie de documente, deoarece se angajează, atunci când depun cererea, să scoată o anumită producţie pe unitatea de suprafaţă sau pe cap de animal.

„Am început să luăm legătura cu fermierii, să le amintim că au de adus aceste documente şi, în cazul în care au făcut livrările, să vină cu ele. Odată ce primim aceste documente şi le procesăm, la nivel naţional se poate stabili cuantumul şi, în momentul în care s-a terminat perioada, să înceapă plăţile repede. Ne dorim această fluidizare pentru a nu-i încurca pe fermieri, să nu-i suprapunem cu campania de primire cereri în 2020, care demarează la 1 martie”, explică Oana Năstase – purtător de cuvânt APIA Dâmboviţa.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT