Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Noul preşedinte al CJ Dâmboviţa ţine aproape de primarii din judeţ!

Publicat

pe

Preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa de la jumătatea lunii februarie 2018, Daniel Comănescu nu-i aşteaptă la birou pe primari, pentru a afla problemele cu care se confruntă, ci merge în teritoriu. Este o strategie de lucru care îl ţine ancorat în realităţile de zi cu zi ale judeţului şi îl ajută să găsească soluţii pentru rezolvarea situaţiilor dificile care apar.

Astăzi, 13 martie 2018, Daniel Comănescu s-a deplasat în zona Târgovişte-Pucioasa, unde s-a întâlnit cu edilii din Şotânga, Brăneşti, Vulcana Băi, Vulcana Pandele şi Pucioasa. Discuţiile s-au axat pe proiectele de investiţii în infrastructură şi obţinerea finanţărilor nerambursabile. Cu acest prilej, şeful judeţului și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru sprijinirea unităţilor administrativ-teritoriale şi a agenţilor economici în implementarea cu succes a proiectelor prioritare pentru dâmboviţeni.

Deplasarea a inclus şi o vizită în Parcul Industrial Priboiu, unde a dialogat cu directorul Ion Joiţa şi cu reprezentanţii mai multor firme care îşi desfăşoară activitatea aici. Daniel Comănescu a vrut să afle gradul de ocupare al parcului şi care sunt posibilităţile de extindere.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

VIDEO: Proiecte în implementare în comuna Răzvad, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Sunt unii care s-au grăbit să spună, în iunie 2016, când cetăţenii din comuna Răzvad, judeţul Dâmboviţa, au instalat la cârma localităţii, prin vot, un tânăr de doar 27 de ani, că o greşeală mai mare nici că s-ar fi putut! Astăzi, nu mai este niciun dubiu că răzvedenii au tras lozul câştigător atunci când l-au creditat cu încredere pe Emanuel Spătaru. Vârsta edilului se dovedeşte a fi un atuu, nicidecum un dezavantaj. Da, este cel mai tânăr primar din România, dar este tot pe atât de activ!

Şi, uite aşa, abia în mandatul său ajung la Răzvad primele fonduri europene nerambursabile. În sesiunea financiară trecută (2007-2013), comuna Răzvad a fost între puţinele unităţi administrativ-teritoriale din România care n-au reuşit să atragă nici măcar un euro! Să ne mai mirăm atunci de ce a rămas localitatea în urmă la capitolul dezvoltare?

Ambiţios, primarul Emanuel Spătaru, având sprijinul viceprimarului Ionela Şerban şi al Consiliului Local, nu vrea să rateze vreo oportunitate de finanţare nerambursabilă, conştient fiind că numai în acest fel se poate dezvolta comuna, se pot schimba condiţiile de trai. Bugetul local este mult prea mic pentru a permite implementarea unor proiecte mari! Important este că edilul are viziune, putere de muncă şi nu se dă bătut când se află în faţa unui obstacol. Localnicilor le cere să înţeleagă că n-are cum să rezolve toate problemele odată. Zi de zi apare ceva nou, banii sunt puţini şi, în plus, procedurile legale cer timp…

“Am tras concluzia că durează de două-trei ori mai mult să scrii proiectul, să iei avizele necesare şi să organizezi licitaţiile, decât să lucrezi efectiv, să construieşti”.

Chiar şi în aceste condiţii, investiţiile nu sunt deloc puţine în comuna Răzvad şi cuprind toate domeniile: drumuri, apă, canalizare, învăţământ, sănătate, cultură, sport etc.

“Sunt multe lucruri bune care se întâmplă în comuna Răzvad, la jumătate de mandat. Sunt roadele muncii celor 2 ani care au trecut. Sunt proiecte pentru care am muncit foarte mult, pentru care a trebuit să luăm foarte multe avize”.

VIDEO

Proiecte finanţate din bugetul local, 2018:
– Asfaltare străzile Gătejeşti, Luca, Peco (Răzvad), Bisericii, Poiana Mare (Gorgota) şi preot Goglea (Valea Voievozilor).
– Extindere reţea de apă pe străzile Gării, Principală, Livada cu Pruni şi Gura Văii.

Proiecte finanţate din fonduri europene, 2018:
– Construire pod Gorgota (strada Poiana Mare)
– Construire loc de joacă, amenajare sistem evacuare ape pluviale şi împrejmuire Centrul de Zi pentru Copii Răzvad
– Modernizarea stăzilor Gării, Feţe, Bisericii (Răzvad de Jos), lt. Marinescu, ing. Bruneanu (Valea Voievozilor) şi DC 16 (Răzvad-Gorgota)
– Reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Răzvad. Proiectul urmează să fie depus la ADR Sud Muntenia

Proiecte finanţate din fonduri guvernamentale, 2018:
– Extindere reţea de canalizare Valea Voievozilor-Răzvad
– Extindere reţea de apă sat Gorgota.
– Reabilitare, modernizare şi dotare Şcoala Valea Voievozilor
– Construire Centru Cultural

„Pentru prima dată, comuna Răzvad a achiziţionat o suprafaţă de teren, nu a vândut. Este vorba despre 5.500 mp teren, cumpărat de la OMV Petrom, cu 1 euro/mp, pentru a construi un Centru Cultural. Documentaţia a fost deja depusă la Compania Naţională de Investiţii. În prezent, comuna Răzvad nu beneficiază de un astfel de centru sau măcar de un cămin cultural, cum mai toate comunele au”, a precizat primarul Emanuel Spătaru.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Ratează Primăria Târgovişte negocierile cu AITT, operatorul de transport public?

Publicat

pe

Consilierul local Adrian Bercu a dezvăluit, pe pagina sa de Facebook, că Asociaţia Investitorilor Transport Târgovişte (AITT) a atacat, în baza Legii contenciosului administrativ, hotărârea prin care administraţia publică târgovişteană a aprobat studiul de oportunitate privind delegarea şi dezvoltarea serviciului public local de transport călători şi achiziţia de autobuze.

„Reprezentanţii companiei de transport ne-au contactat să ne spună că Primăria Târgovişte nu a mai demarat procedura rezilierii amiabile, aşa că au demarat ei procedura de atacare a hotărârii privind înfiinţarea operatorului de transport şi achiziţiei de autobuze”, a scris Adrian Bercu.

Primăria Târgovişte are încheiat cu AITT un contract de parteneriat valabil până în anul 2053. Se impune, aşadar, o reziliere pe cale amiabilă, în caz contrar administraţia locală riscă să nu poată accesa fonduri europene pentru modernizarea transportului public.

Conducerea AITT a informat Consiliul Local Târgovişte, încă din luna martie, că va accepta o reziliere a contractului de parteneriat public-privat prin acordul părţilor, dacă vor fi respectate patru condiţii, după cum urmează:
– Menţinerea în parte a contractului de concesiune nr. 12799a/2009 (de exemplu: teren incintă AITT – toate clădirile din incintă sunt proprietate AITT, achiziţionate la licitaţie publică)
– Plata tuturor facturilor emise în termen de 90 de zile
– Noua societate să preia personalul în termen de 90 de zile. Dacă doreşte, poate achiziţiona şi autovehiculele AITT şi utilajele din cadrul Atelierului mecanic
– Plata unor despăgubiri pentru încetarea contractului înainte de termen, valoarea acestora urmând să fie stabilită prin evaluare independentă efectuată de un expert cu experienţă internaţională.

Potrivit luărilor de poziţie formulate în cadrul şedinţelor Consiliului Local Municipal Târgovişte din lunile martie şi aprilie, între Primăria Târgovişte şi AITT urmau să aibă loc negocieri în vederea rezilierii amiabile a contractului, astfel încât administraţia locală să meargă mai departe, nestingherită, cu proiectul de modernizare a transportului public cu fonduri europene nerambursabile.

Având în vedere că Primăria Târgovişte nu a transmis către AITT o scrisoare de intenţie privind posibila încetare a contractului de parteneriat înainte de termen şi o procedură de urmat, la finalul lunii mai, AITT a formulat plângere prealabilă împotriva HCL nr. 167/26.04.2018 şi a solicitat revocarea acesteia şi a anexelor aferente, toate fiind catalogate drept nelegale şi netemeinice.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!