Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

DÂMBOVIŢA: Primăria Pucioasa construieşte cel mai mare centru de zi pentru vârstnici din judeţ!

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a început, aşa cum a promis în campania electorală pentru alegerile locale din 2016, schimbarea din temelie a imaginii cenuşii a localităţii. Proiectele de dezvoltare a infrastructurii, înfiinţarea de instituţii educative, culturale, de destindere şi petrecere a timpului liber pentru toate categorile de vârstă încep să curgă pe bandă rulantă.

Astăzi, 14 martie 2018, în sala de şedinţă a Consiliului Local, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul intitulat „Înfiinţare Centru social pentru persoane Vârstnice, prin reabilitare clădire P+2, strada Rândunelelor”. Valoarea investiţiei, finanţată prin Programul Operaţional Regional, se ridică la 2.276.951,19 lei.

La semnarea documentelor care concretizează demararea lucrărilor au fost prezenţi, alături de primarul Constantin Ana, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia – Liviu Muşat, deputaţii Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, vicepreşedinta Luciana Cristea şi mai mulţi consilieri locali.

Edilul Constantin Ana i-a spus directorului Muşat că o să fie nevoit să vină des la Pucioasa, în următoarea perioadă, întrucât urmează la rând alte şase proiecte aflate acum în stadiul de evaluare, plus încă opt la care se lucrează. Primarul a vorbit apoi despre necesitatea înfiinţării acestui centru, despre faptul că în Pucioasa trăiesc 3.500 de pensionari, oameni care, după o viaţă dde muncă, au şi ei nevoie de un loc unde să petreacă câteva ore de destindere, de socializare, unde să practice sporturi de întreţinere, să-şi valorifice talentul creativ sau să citească.

„Am considerat că este necesar să facem acest pas, să depunem efortul de a crea un astfel de centru de zi. Este un obiectiv benefic pentru pensionarii din Pucioasa. Sunt foarte multe facilităţi pe care le creăm printr-un astfel de proiect. Centrul va fi amenajat în Cartierul Filatură, unde trăiesc foarte mulţi pensionari. Mai mult decât faptul că ne adresăm unei comunităţi din zona respectivă, putem să facem un efort să îndreptăm toţi pensionarii oraşului către respectiva locaţie. Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca acea locaţie să fie foarte accesibilă”, a spus Constantin Ana.

Centrul de zi pentru persoanele vârstnice va fi înfiinţat pe suportul unei clădiri dezafectate, care a aparţinut societăţii Trainica, un fost cămin de nefamilişti, lăsat acum în paragină.

„Vom realiza la parter un birou administrativ, un oficiu, un cabinet de consiliere cu sală de aşteptare, un spaţiu de întreţinere care va avea vestiare pentru femei şi pentru bărbaţi. La etajul 1, va funcţiona sala de lectură, o sală multimedia şi două spaţii pentru pictură şi informatică. La etajul 2, o să avem o sală de festivităţi, o sală pentru practicarea diferitelor jocuri de destindere – şah, table, un atelier pentru tricotaj şi broderii şi un spaţiu pentru diferite meşteşuguri. Sunt convins că, prin materializarea acestei investiţii, vom reuşi să îi scoatem pe pensionari din monotonie. Îi vom aduce într-un loc modern, civilizat, unde să petreacă, atunci când doresc, câteva ore plăcute”, a precizat edilul Pucioasei.

Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, şi-a arătat mulţumirea pentru faptul că Dâmboviţa este judeţ fruntaş în implementarea proiectelor pe foduri europene. După contractele semnate la Voineşti şi Pucioasa, care au ca obiectiv realizarea unor centre de zi pentru bătrâni, urmează alte două asemenea investiţii la Târgovişte şi Găeşti.

„Faptul că există în comunităţi astfel de preocupări, de a le aduce o rază de bucurie, de speranţă pensionarilor, nu poate decât să ne bucure pe toţi. Vă felicit pentru că, pe lângă atâtea alte preocupări pe care suntem obligaţi să le avem în comunităţile noastre, există şi acest interes pentru seniorii din Pucioasa. Sunt convins că fiecare leu care va fi cheltuit în cadrul acestui proiect îşi va găsi, cu siguranţă, o reverberaţie în sufletele, în inimile tuturor celor cărora proiectul le este destinat”, a declarat Liviu Muşat.

Deputatul PSD Corneliu Ştefan a ţinut să felicite administraţia de la Pucioasa pentru faptul că a reuşit, într-un timp scurt, să semneze al doilea contract finanţat prin Programul Operaţional Regional, dar şi ADR Sud Muntenia şi directorul Liviu Muşat – pentru atenţia pe care o acordă judeţului Dâmboviţa.

„Vă felicit şi pe dumneavoastră, domnilor consilieri locali, pe reprezentanţii aparatului tehnic din cadrul Primăriei Pucioasa, pentru munca depusă. Ştim că nu este uşor să lucrezi la proiecte pe fonduri europene. Observăm cu plăcere că, în anul centenarului, oraşul Pucioasa, uşor-uşor, începe să-şi schimbe faţa. Deputaţii şi senatorii PSD de Dâmboviţa, împreună cu vicepreşedintele Senatului, domnul Adrian Ţuţuianu, vă vor sprijini în continuare în toate proiectele pe care le aveţi”, a spus Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    martie 16, 2018 at 6:30 am

    la cate vile ale fostei statiuni balneo sunt in paragina s-a gasit blocul ala din filatura.sa-l ia si pe cel al fostei fabrici de conserve.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Unanimitate de voturi la aprobarea bugetului CJ Dâmbovița

Publicat

pe

Şedinţa de astăzi a Consiliului Județean Dâmboviţa a fost una prolifică. Toate proiectele de hotărâre aflate pe ordinea de zi au fost aprobate, chiar dacă au existat și abțineri la vot din partea aleșilor PNL și PRO România.

Interesant şi demn de superlativ al momentului este faptul că proiectul de buget pentru 2021 a fost aprobat, pentru prima dată în istoria ultimilor ani, cu unanimitate de voturi şi fără prea multe discuţii în contradictoriu între PNL, ca partid de opoziţie în CJ Dâmboviţa, şi PSD, ca partid majoritar şi conducător al unităţii administrativ-teritoriale.

Liberalii, prin portavocea Gabriel Grozavu, au mai avut intenţii de tachinare, prin ridicarea unor probleme aşa, de dragul opoziţiei, al dialogului, dar neconsisente şi nedocumentate suficient, ceva adunat de prin lanţul aminitirilor.

Un pic de tensiune a mai existat la începutul şedinţei la discuţiile privind alocarea de fonduri de către CJ pentru şoseaua de centură a municipiului, respectiv inelul 1.

După prezentarea făcută de primarul Cristian Daniel Stan, care a argumentat şi susţinut necesitatea finanţării, liberalii au avut plăcerea de a-l băga un pic în corzi pe edil şi să arunce asupra acestuia o serie de reproşuri care, fie vorba între noi, nu trebuie să le suporte Cristian Daniel Stan, fiindcă a preluat din mers un proiect pornit cu mulţi ani în urmă şi care s-a derulat în circumstanţe ciudate, multe cauze ale întârzierii şi cheltuielilor apărute ulterior fiind din vina constructorilor, care nu s-au achitat întocmai de obligaţii.

Liberalilor se pare că le-a plăcut că l-au prins pe edilul municipiului într-un loc unde ei sunt mai mulţi, fiindcă se ştie în Consiliul Local Târgovişte nu prea au cum să îi facă faţă.

Cristian Daniel Stan, pe bună dreptate, s-a aprins un pic. E bine că, până la urmă, lucrurile s-au terminat în linişte, preşedintele Corneliu Ştefan intervenind la un moment dat pentru a detensiona situţia. Proiectul a trecut cu votul liberalilor și fără cel al aleșilor PRO România, care s-au abținut.

A mai existat un schimb de replici sau ceva de genul „să punem beţişoare în roți”, la intervenţia mangerului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Claudiu Dumitrescu. După ce şi-a prezentat materialul şi necesitatea aprobării unor cheltuieli, a fost interpelat de consiliera liberală Cristina Sima, fostă colegă a managerului de la Spitalul Judeţean. Ei, cu puţin umor şi calm, s-a depăşit şi această situaţie!

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

CJ Dâmboviţa a realizat studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură a municipiului Târgoviște

Publicat

pe

Astăzi – 16 aprilie 2021, în sala de şedinţă a Consiliului Judeţean Dâmboviţa, în prezenţa parlamentarilor social-democraţi și a primarilor localităţilor Târgovişte, Şotânga, Doiceşti, Dragomireşti şi Ulmi, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan, a făcut cunoscut opiniei publice studiul de prefezabilitate pentru inelul 2 de centură ocolitoare a municipiului Târgovişte. Este vorba de un proiect modern, îndrăzneţ, european, care va deschide pentru municipiul Târgovişte, pentru întregul judeţ, noi oportunităţi de dezvoltare socio-economică şi, ceea ce este cel mai important, va uşura enorm traficul rutier în zonele de intrare în oraşul reşedinţă de judeţ.

După cum a precizat Corneliu Ştefan, vorbim despre cel mai amplu proiect de dezvoltare a judeţului Dâmboviţa, gândit, proiectat şi care va prinde contur în următorii ani.

Şoseaua de centură al cărui studiu de prefezabilitate a fost realizat de Consilul Judeţean Dâmboviţa are o lungime de 15,28 km. Valoarea totală a investiţie este de 750 milioane de lei. Finanţarea, a spus preşedintele CJ, va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) pentru Transporturi. Va fi un drum executat în regim de patru benzi, câte două pe fiecare sens, despărţite de parapeţi semigrei.

Preşedintele Corneliu Ştefan a prezentat, pe scurt, care va fi structura şi traseul acestei investiţii moderne, de unde va porni şoseaua de centură şi care vor fi obiectivele care trebuie realizate, așa cum au reieşit din studiul de prefezabilitate. Proiectul este deosebit de îndrăzneţ, bine întocmit şi, aşa cum a promis şeful administraţiei judeţene, va fi dus la bun sfârşit într-un interval de timp nu foarte îndelungat.

Şoseaua de centură a municipiului Târgovişte ce poară titlatura de Inelul 2 va porni din Drumul Naţional 71, de pe teritoriul comunei Anoinoasa, chiar la ieşire din Doiceşti, va continua prin localitatea Şotânga, municipiul Târgovişte, apoi Dragomireşti şi comuna Ulmi, unde se va intersecta cu viitorul Drum Expres Găeşti-Ploieşti. Traseul va avea în componenţa sa, în afară de celelate utilităţi, poduri, pasaje și viaducte care vor însuma o suprafață de 60.000 mp.

 

Traseul pleacă de la intrarea în Aninoasa,dinspre Doiceşti, traversează calea ferată Târgovişte-Pietroşiţa şi râul Ialomiţa, continuă prin comuna Şotânga, ajunge în zona pădurii Priseaca, ocoleşte poligonul de tragere de la Geangoeşti şi Fabrica de Armament Dragomireşti şi se va intersecta, în zona Dumbrava-Viişoara, comuna Ulmi, cu viitorul Drum Expres Găeşti-Târgovişte-Ploieşti.

„Inelul 2 de centură va fi prevăzut cu 5 intersecţii amenajate cu sensuri giratorii, o turbogiraţie la intesecţia cu DN 71, în comuna Aninoasa. Vor mai fi executate 9 pasaje rutiere, 3 poduri peste cursurile de apă pe care acest traseu le întâlneşte în cale”, a precizat Corneliu Ştefan.

După abrobarea indicatorilor tehnico-economici, preşedintele CJ, Corneliu Ştefan va merge personal la Ministerul Transporturilor pentru a depune acest proiect. Anul acesta va fi realizat studiul de fezabilitate, după care vor fi urmați rapid, legal, ceilalţi paşi până la declanşarea procedurii privind licitaţia pentru proiectare și execuţie.

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a punctat că este o investiție vitală pentru municipiu, având în vedere că actuala șosea de centură a devenit, în timp, un drum interior.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT