Connect with us

ADMINISTRAŢIE

DÂMBOVIŢA: Primăria Pucioasa construieşte cel mai mare centru de zi pentru vârstnici din judeţ!

Publicat

pe

Primarul oraşului Pucioasa, Constantin Ana, a început, aşa cum a promis în campania electorală pentru alegerile locale din 2016, schimbarea din temelie a imaginii cenuşii a localităţii. Proiectele de dezvoltare a infrastructurii, înfiinţarea de instituţii educative, culturale, de destindere şi petrecere a timpului liber pentru toate categorile de vârstă încep să curgă pe bandă rulantă.

Astăzi, 14 martie 2018, în sala de şedinţă a Consiliului Local, a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul intitulat „Înfiinţare Centru social pentru persoane Vârstnice, prin reabilitare clădire P+2, strada Rândunelelor”. Valoarea investiţiei, finanţată prin Programul Operaţional Regional, se ridică la 2.276.951,19 lei.

La semnarea documentelor care concretizează demararea lucrărilor au fost prezenţi, alături de primarul Constantin Ana, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia – Liviu Muşat, deputaţii Oana Vlăducă şi Corneliu Ştefan, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Daniel Comănescu, vicepreşedinta Luciana Cristea şi mai mulţi consilieri locali.

Edilul Constantin Ana i-a spus directorului Muşat că o să fie nevoit să vină des la Pucioasa, în următoarea perioadă, întrucât urmează la rând alte şase proiecte aflate acum în stadiul de evaluare, plus încă opt la care se lucrează. Primarul a vorbit apoi despre necesitatea înfiinţării acestui centru, despre faptul că în Pucioasa trăiesc 3.500 de pensionari, oameni care, după o viaţă dde muncă, au şi ei nevoie de un loc unde să petreacă câteva ore de destindere, de socializare, unde să practice sporturi de întreţinere, să-şi valorifice talentul creativ sau să citească.

„Am considerat că este necesar să facem acest pas, să depunem efortul de a crea un astfel de centru de zi. Este un obiectiv benefic pentru pensionarii din Pucioasa. Sunt foarte multe facilităţi pe care le creăm printr-un astfel de proiect. Centrul va fi amenajat în Cartierul Filatură, unde trăiesc foarte mulţi pensionari. Mai mult decât faptul că ne adresăm unei comunităţi din zona respectivă, putem să facem un efort să îndreptăm toţi pensionarii oraşului către respectiva locaţie. Vom face tot ceea ce ne stă în putinţă pentru ca acea locaţie să fie foarte accesibilă”, a spus Constantin Ana.

Centrul de zi pentru persoanele vârstnice va fi înfiinţat pe suportul unei clădiri dezafectate, care a aparţinut societăţii Trainica, un fost cămin de nefamilişti, lăsat acum în paragină.

„Vom realiza la parter un birou administrativ, un oficiu, un cabinet de consiliere cu sală de aşteptare, un spaţiu de întreţinere care va avea vestiare pentru femei şi pentru bărbaţi. La etajul 1, va funcţiona sala de lectură, o sală multimedia şi două spaţii pentru pictură şi informatică. La etajul 2, o să avem o sală de festivităţi, o sală pentru practicarea diferitelor jocuri de destindere – şah, table, un atelier pentru tricotaj şi broderii şi un spaţiu pentru diferite meşteşuguri. Sunt convins că, prin materializarea acestei investiţii, vom reuşi să îi scoatem pe pensionari din monotonie. Îi vom aduce într-un loc modern, civilizat, unde să petreacă, atunci când doresc, câteva ore plăcute”, a precizat edilul Pucioasei.

Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia, şi-a arătat mulţumirea pentru faptul că Dâmboviţa este judeţ fruntaş în implementarea proiectelor pe foduri europene. După contractele semnate la Voineşti şi Pucioasa, care au ca obiectiv realizarea unor centre de zi pentru bătrâni, urmează alte două asemenea investiţii la Târgovişte şi Găeşti.

„Faptul că există în comunităţi astfel de preocupări, de a le aduce o rază de bucurie, de speranţă pensionarilor, nu poate decât să ne bucure pe toţi. Vă felicit pentru că, pe lângă atâtea alte preocupări pe care suntem obligaţi să le avem în comunităţile noastre, există şi acest interes pentru seniorii din Pucioasa. Sunt convins că fiecare leu care va fi cheltuit în cadrul acestui proiect îşi va găsi, cu siguranţă, o reverberaţie în sufletele, în inimile tuturor celor cărora proiectul le este destinat”, a declarat Liviu Muşat.

Deputatul PSD Corneliu Ştefan a ţinut să felicite administraţia de la Pucioasa pentru faptul că a reuşit, într-un timp scurt, să semneze al doilea contract finanţat prin Programul Operaţional Regional, dar şi ADR Sud Muntenia şi directorul Liviu Muşat – pentru atenţia pe care o acordă judeţului Dâmboviţa.

„Vă felicit şi pe dumneavoastră, domnilor consilieri locali, pe reprezentanţii aparatului tehnic din cadrul Primăriei Pucioasa, pentru munca depusă. Ştim că nu este uşor să lucrezi la proiecte pe fonduri europene. Observăm cu plăcere că, în anul centenarului, oraşul Pucioasa, uşor-uşor, începe să-şi schimbe faţa. Deputaţii şi senatorii PSD de Dâmboviţa, împreună cu vicepreşedintele Senatului, domnul Adrian Ţuţuianu, vă vor sprijini în continuare în toate proiectele pe care le aveţi”, a spus Corneliu Ştefan.

Citește mai departe
Reclamă
1 Comentariu

1 Comment

  1. tass

    martie 16, 2018 at 6:30 am

    la cate vile ale fostei statiuni balneo sunt in paragina s-a gasit blocul ala din filatura.sa-l ia si pe cel al fostei fabrici de conserve.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Dezvăluire în ședința CJ Dâmbovița. Prefectura nu a solicitat Guvernului fonduri pentru calamitățile din județ!

Publicat

pe

Termometrele au bătut astăzi spre 40 de grade Celsius, la umbră. La Consiliul Județean Dâmbovița – ședință. Peste 60 de proiecte pe ordinea de zi. La masa prezidiului, președintele Corneliu Ștefan, vicepreședinta Luciana Cristea, secretarul județului – Dănuț Nicolae Popa Stănescu și subprefectul Marinela Manea – în calitate de invitat.

Consilierii județeni liniștiți, sfârșiți de caniculă, dar pregătiți să înfrunte corvoada votului. Întâlnirea a debutat și s-a consumat în mare parte în echilibru. Fără ieșiri în decor. Cu vot în unanimitate. Au existat și excepții. De pildă, consilierul județean de la PRO România, Florina Mureșan, a vrut cu tot dinadinsul să mai adauge câteva grade temperaturii ridicate. Și-a arătat nemulțumirea fosta subprefectă din cauza faptului că nu a fost convocată pentru ședință așa cum scrie la carte, ci doar telefonic. Președintele Corneliu Ștefan a intervenit rapid, tacticos, obișnuit deja cu atacurile avocatei Mureșan, pentru a calma apele. Dar asta nu a fost totul. Imediat, a mai venit o pală de tensiune profesională, de fapt mai mult orgoliu politic, dinspre subprefecta USRPLUS, Marinela Manea.


Reprezenta Guvernului în teritoriu, căreia președintele Corneliu Ștefan i-a dat cuvântul gândindu-se că are de comunicat ceva interesant legat de viața administrativă, economică și socială a județului, a venit tot cu reproșuri de factură birocratică. Subprefecta a atacat aparatul CJ Dâmbovița pentru că nu a comunicat reprezentanților Prefecturii, decât cu câteva ore înainte, mapa cu ordinea de zi, cu proiectele de hotărâre. Un punct de vedere totuși răutăcios, ținând cont de împrejurări și de calitatea de invitat.

„Gata, vă mulțumesc mult. Mă și miram să spuneți ceva interesant pentru Consiliul Județean”, a replicat Corneliu Ștefan.

A urmat o repriză de liniște, de vot în unanimitate. O listă lungă de proiecte prezentate de șefii departamentelor de specialitate din cadrul CJ, de reprezentanții instituțiilor subordonate.

Liberalii nu au avut nimic de obiectat. Au fost cuminți. Chiar și consilierii PRO România au votat fără să se mai găsească hibe de procedură sau necunoscute în structura proiectelor. Nu până la final! Căldura mare, politica și prea multă acalmie incită la luări de poziție. De multe ori doar de dragul de a vorbi…

Florina Mureșan, probabil necunoscând cum șade treaba cu drumul din munte, ce tipuri de lucrări trebuie executate în Cheile Tătarului, unde viitura a distrus nu numai stratul de asfalt cum ar crede mulți necunoscători, ci și structura de rezistență, a schimbat geografia perimetrului respectiv, a spus că i se pare că se alocă prea mulți bani pentru aceste lucrări. A făcut și o comparație ciudată, de novice, afirmând că se investește disproporțional, pentru reparațiile din munte, comparativ cu ceea ce se alocă administraților publice de la câmpie.

Corneliu Ștefan a încercat să îi explice că lucrurile stau cu totul altfel. La munte, suntem în stare de calamitate, nu este nevoie doar de turnarea unui strat de asfalt.

„Acolo avem apărările de mal, un pod care efectiv a fost luat de viitură și, nu în ultimul rând, drumul. Această sumă este prea mică pentru ceea ce avem noi de făcut”.

Președintele Consiliului Județean a spus că cea mai mică valoare prezentată de o firmă constructoare este de aproape 11 milioane de lei, fără TVA. Adică, în munte, nu turnăm doar asfalt pe un drum drept, ca la Sălcioara, sau se acoperă niște găuri în caldarâm, ci este refăcută întrega geografie a zonei dislocată de apele furioase ale râului Ialomița. După cum spuneau oamenii locului, o asemenea catastrofă nu s-a mai văzut de peste 100 de ani.

„Mă așteptam că doamna subprefect să ne spună ce a făcut Guvernul României pentru aceste calamități”.

Și a mai făcut Corneliu Ștefan o mărturisire în premieră, care arată cât de interesați sunt reprezentanții în teritoriu ai actualei puteri PNL – USRPLUS de soarta acestui județ.

„Și vă dau o veste proastă. Prefectura Dâmbovița nu a transmis nicio solicitare către Guvernul României, fapt pentru care, noi, pe Hotărârea de Guvern de săptămână trecută, nu am avut nici mai mult nici mai puțin decât zero lei”, a spus Corneliu Ștefan.

Subprefecta Marinela Manea, simțindu-se atacată, a vrut să intervină. Corneliu Ștefan i-a replicat rapid, după regulament. Subprefecta a mai vociferat, așa, în surdină, apoi a tăcut. Mai bine.

„Doamna subprefect, nu v-am dat eu cuvântul. Când o să vi-l dau, vorbiți. Asta trebuia să ne spuneți, ce a făcut pentru județul Dâmbovița Guvernul României. Nimic. Zero lei, zero bani”.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița a atras atenția asupra faptului că instituția pe care o conduce va demara lucrările de refacere a DJ 714, porțiunea de drum din zona Cheile Tătarului, dar nu va avea forța să le încheie. Acolo este nevoie de o investiție masivă, de implicarea Guvernului României. Dacă nu se va rezolva problema drumului până în toamnă, stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera va fi închisă total în iarna care vine.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Municipiul Târgoviște va avea autogară nouă și stații de călători moderne

Publicat

pe

Autogara Servicii Publice Municipale Târgoviște, care se construiește pe strada Calea Ialomiței, în zona Complexului Turistic de Natație, începe să prindă contur. Investiția se realizează în cadrul proiectului de modernizare a transportului public în comun implementat de municipalitate cu fonduri europene nerambursabile.

Potrivit primarului Daniel Cristian Stan, noua autobază se va întinde pe aproximativ 17.000 mp, iar suprafața construită desfășurată va fi de 3.574 mp și va include și o hală de garare pentru 40 de autobuze.

În cadrul proiectului, vor fi modernizate și stațiile de călători. De asemenea, vor fi construite trei stații de capăt de traseu și vor fi implementate sisteme integrate de management al flotei transportului public.

Toate stațiile vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED.

„Cele trei stații de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de așteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilități, o cameră mama și copilul, sistem de ticketing, cel puțin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi si persoane cu dizabilități”, explică primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea contractului de execuție este de 42.562.374,36 lei – fără TVA. Proiectul mai include și reabilitarea și modernizarea a 5,4 km de drumuri (bulevardele Mircea cel Bătrân și Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării), precum și pasajul peste calea ferată de pe DN 72, lângă Pavcom.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT