Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

VIDEO: Şcoala Manga, azi ruină, mâine centru pentru seniorii din comuna Voineşti!

Publicat

pe

Echipa de la Primăria Voineşti ar trebui clonată în mai multe localităţi din ţară, a spus directorul ADR Sud Muntenia – Liviu Muşat, astăzi, cu ocazia semnării contractului de finanţare pentru proiectul care vizează trasformarea fostei Şcoli Manga, desfiinţară din lipsă de copii în anul 2009, într-un centru de zi pentru seniorii din comună.

„De fiecare dată când vin la Voineşti, mă pregătesc pentru o nouă lecţie de administraţie publică. La Voineşti, orice minut petrecut în compania edililor este o lecţie de administraţie. Învăţ cu plăcere de la ei. Vă felicit pentru tot ce faceţi şi vă asigur că Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia va face tot ce ţine de noi să sprijinim implementarea acestui proiect. Fiecare leu bine investit, valorează mai mult decât tot aurul care nu este bine cheltuit”, a punctat Liviu Muşat.

Într-adevăr, Primăria Voineşti a derulat, în sesiunea financiară trecută, şase proiecte cu finanţare europeană, toate finalizate fără corecţii financiare. Pentru perioada 2017 – 2020, s-a obţinut deja finanţare pentru trei proiecte. Şi administraţia locală nu are de gând să se oprească aici!

Cât priveşte Centrul de Zi pentru Persoanele Vârstnice care urmează să fie realizat pe structura fostei Şcoli Manga, primarul Dănuţ Gabriel Sandu a mărturisit astăzi că, deşi termenul de implementare a proiectului este de 35 de luni, este convins că va tăia panglica inaugurală în toamna anului viitor, iar seniorii din comună să se bucure mult mai devreme de spaţiile de petrecere a timpului liber într-un mod plăcut.

Vor fi amenajate trei săli – de lectură, de jocuri şi de festivităţi, dar şi un parc de fitness în curte. Proiectul are o valoare de aproape 1,6 milioane de lei (16 miliarde de lei vechi). Primăria Voineşti vine cu o cofinaţare de 2%, ceea ce înseamnă aproximativ 35.000 de lei. Edilul preconizează că procedura de licitaţie va fi finalizată până în această vară şi apoi vor demara lucrările de execuţie.

Au fost de faţă la semnarea contractului de finanţare consilierii locali, preoţii din comună, numeroase cadre didactice, şefii instituţiilor publice, primari de pe Valea Dâmboviţei şi, evident, cetăţeni din Manga. U

„Am văzut şcoala aceasta în florind şi apoi cum se dărăpăna. Acum 2 ani, când am avut aici o revedere, am intrat cu lacrimi în ochi în clădire. Sunt foarte bucuroasă astăzi că imobilul va fi reabilitat. Vă felicit pentru faptul că aţi luat în calcul acest lăcaş şi sper ca cetăţenii din satul Manga să fie alături de dumneavoastră”, a spus învăţătoarea Florina Dicu, care a învăţat şi a predat la Şcoala Manga.

Cu bucurie, primarul Dănuţ Gabriel Sandu a spus că deja doi cetăţeni şi-au exprimat dorinţa de a fi voluntari când vor începe lucrările.

ADMINISTRAŢIE

Gata! Municipiul Târgovişte a renunțat la rablele din transportul public local

Publicat

pe

Moment de referință, astăzi – 13 aprilie 2021, pentru municipiul Târgovişte. Au fost puse în circulație cele 28 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid cumpărate de Primărie, cu fonduri europene nerambursabile. Este, practic, prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local. Ieri, a fost semnat contractul de achiziție pentru alte 12 autobuze moderne, câștigător al licitației fiind tot Mercedes-Benz. De asemenea, săptămâna aceasta, vor începe lucrările și pe ceea ce înseamnă reabilitare străzi, construire depou și modernizare stații – a precizat primarul Daniel Cristian Stan

„Mă refer la bulevardul Mircea cel Bătrân, La bulevardul Regele Carol, la strada Gării, la strada Lt. Stancu Ion, la pasajul de lângă Pavcom, dar și la modernizarea tuturor stațiilor de transport din Târgoviște, la implementarea unui sistem de e-tiketing și tot ceea ce este necesar pentru a avea un sistem public de transport local cu adevărat performant.

Este un moment important pentru municipiul Târgovişte. Nu știu când târgoviștenii s-au mai putut bucura de asemenea mijloace de transport model. Este vorba de autobuze Mercedes-Benz, autobuzul anului în lume, anul trecut, pe ceea ce înseamnă transportul public local.

Am convingerea că se va remarca o schimbare foarte-foarte importantă, cu precizarea că întreg sistemul va fi funcțional în aproximativ 24 de luni. Pe parcurs va fi implementat sistemul de e-tiketing. De asemenea, se va lucra la depou și la stații, astfel încât, în aproximativ 24 de luni, să avem funcțional un sistem de transport public local de natură să răspundă și celor mai înalte pretenții de calitate”, a declarat primarul Daniel Cristian Stan.

Valoarea cumulată a proiectului depășește 170 de milioane de lei. A fost prezent la momentul punerii în circulație a primelor 28 de autobuze Mercedes-Benz din Târgoviște și preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa – Corneliu Ștefan.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a început o nouă acțiune de igienizare a străzilor și trotuarelor

Publicat

pe

Primăria Târgoviște a demarat, în această seară, o nouă acțiune amplă de dezinfecție a străzilor și trotuarelor din municipiu. Potrivit edilului Daniel Cristian Stan, acțiunea de spălare a început pe bulevardul IC Brătianu și va continua, în nopțile următoare, până când se va intra pe toate străzile.

„Este vorba de o igienizare cu un detergent special pentru străzi și trotuare. Sunt implicați lucrători de la Direcția de Salubritate, de la EcoSal, de la Compania de Apă, de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Târgovişte.

Facem totul cu forte proprii. Vrem ca această acțiune să aibă caracter de continuitate, să facem acest lucru în fiecare an. Cred că asemenea acțiuni trebuie făcute din ce în ce mai des și, cu siguranță, vor viza tot orașul”.

 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT