Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte trece la somaţii pentru deblocarea amenajărilor hidrotehnice!

Publicat

pe

Autorităţile târgoviştene au fost în alertă maximă în ultimele 48 de ore, urmare precipitaţiilor abundente care au cauzat probleme în mai multe cartiere ale oraşului şi pe şoseaua de centură. Echipajele Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei şi pompierii militari de la ISU Dâmboviţa au acţionat pentru evacuarea apei din zonele Romlux, Priseaca şi Aleea Mănăstirea Dealu. Inundaţiile produse pe Aleea Mănăstirea Dealu reprezintă ceva nou. Au mai existat şi în anii trecuţi mici revărsări, dar fără să pună în pericol locuinţele şi gospodările din zonă.

Reprezentanţii administraţiei publice locale au identificat cauza necazurilor. Totul pleacă de la faptul că zona a fost puternic urbanizată. Terenurile agricole au fost incluse în intravilan şi, evident, s-a construit masiv. Amenajările hidrotehnice moştenite, rigolele şi şanţurile de desecare realizate pentru a prelua excesul de apă cauzat de ploile abundente sau posibilele revărsări ale pâraielor au fost distruse. Proprietarii suprafeţelor construibile le-au acoperit, negândindu-se la consecinţele ulterioare.

Aceeaşi situaţie şi în cartierul Priseaca! Apa rezultată din ploi, în loc să fie preluată de canalele de scurgere din câmp, acum colmatate sau acoperite de gunoaie, a năvălit în sat. Primarul Cristian Daniel Stan consideră că deficienţele trebuie rezolvate rapid, altfel există riscul ca fenomenul să se repete, evident, în dauna cetăţenilor.

„Vom face o analiză a situaţiei existente, vom identifica proprietarii terenurilor pe suprafaţa cărora se află aceste rigole şi îi vom soma să le deblocheze. Apa, în loc să-şi urmeze cursul firesc, a venit către case, fiindcă nu mai există posibilităţi de scurgere, nu au mai existat canalele care să o preia”, a precizat edilul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrări în grafic la Școala Gimnazială Specială Târgoviște

Publicat

pe

În această perioadă, se lucrează intens la reabilitarea și modernizarea Școlii Gimnaziale Speciale din municipiul Târgoviște, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, prin Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului.

Președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan, împreună cu vicepreședintele Luciana Cristea și administratorul public Cristian Avanu, au vizitat astăzi, 29 noiembrie 2022, șantierul școlii speciale din Micro 5. Șeful administrației județene a fost mulțumit de stadiul lucrărilor, remarcând faptul că, în doar câteva luni, imaginea de nou este puternic vizibilă.

Investiția se ridică la aproximativ 8.000.000 de lei, din care 6.000.000 de lei – fonduri europene nerambursabile, iar 2.000.000 de lei sunt asigurate de Consiliului Județean Dâmbovița.

Ne-a precizat președintele CJD că, pe tot parcursul iernii, se va lucra la amenajările interioare. La final, copiii care primesc aici o educație specială vor beneficia de 29 de săli de clasă, 13 cabinete moderne, 4 ateliere, respectiv: tâmplărie, mecanic, croitorie și unul pentru desprinderea activităților gospodărești. Instituția de învățământ special va mai avea în structură trei spații pentru activități specifice: sală multisenzorială, metodică și pentru kinetoterapie. Vor mai avea elevii la dispoziție două laboratoare, de informatică și multimedia, și o bibliotecă. Termenul de finalizare al lucrărilor este 31 decembrie 2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgoviște a pregătit un spectacol-surpriză fără precedent în deschiderea Târgului de Crăciun. VIDEO

Publicat

pe

La Târgoviște, Târgul de Crăciun va fi deschis anul acesta, luni – 5 decembrie, la ora 18:00, odată cu aprinderea iluminatului festiv. Astăzi – 29 noiembrie, primarul Daniel Cristian Stan a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că administrația locală a pregătit pentru acest moment un spectacol-surpriză fără precedent în oraș.

Târgul va fi localizat în Piața Tricolorului, Piața Mihai Viteazul și Parcul Mitropoliei, unde vor exista standuri cu produse specifice sărbătorilor de iarnă și concerte de colinde. De asemenea, a mai spus edilul, au fost pregătite foarte multe activități pentru copii, începând cu parada lui Moș Crăciun, în data de 16 decembrie.

VIDEO

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats