Connect with us

ADMINISTRAŢIE

Primăria Târgovişte trece la somaţii pentru deblocarea amenajărilor hidrotehnice!

Publicat

pe

Autorităţile târgoviştene au fost în alertă maximă în ultimele 48 de ore, urmare precipitaţiilor abundente care au cauzat probleme în mai multe cartiere ale oraşului şi pe şoseaua de centură. Echipajele Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al Primăriei şi pompierii militari de la ISU Dâmboviţa au acţionat pentru evacuarea apei din zonele Romlux, Priseaca şi Aleea Mănăstirea Dealu. Inundaţiile produse pe Aleea Mănăstirea Dealu reprezintă ceva nou. Au mai existat şi în anii trecuţi mici revărsări, dar fără să pună în pericol locuinţele şi gospodările din zonă.

Reprezentanţii administraţiei publice locale au identificat cauza necazurilor. Totul pleacă de la faptul că zona a fost puternic urbanizată. Terenurile agricole au fost incluse în intravilan şi, evident, s-a construit masiv. Amenajările hidrotehnice moştenite, rigolele şi şanţurile de desecare realizate pentru a prelua excesul de apă cauzat de ploile abundente sau posibilele revărsări ale pâraielor au fost distruse. Proprietarii suprafeţelor construibile le-au acoperit, negândindu-se la consecinţele ulterioare.

Aceeaşi situaţie şi în cartierul Priseaca! Apa rezultată din ploi, în loc să fie preluată de canalele de scurgere din câmp, acum colmatate sau acoperite de gunoaie, a năvălit în sat. Primarul Cristian Daniel Stan consideră că deficienţele trebuie rezolvate rapid, altfel există riscul ca fenomenul să se repete, evident, în dauna cetăţenilor.

„Vom face o analiză a situaţiei existente, vom identifica proprietarii terenurilor pe suprafaţa cărora se află aceste rigole şi îi vom soma să le deblocheze. Apa, în loc să-şi urmeze cursul firesc, a venit către case, fiindcă nu mai există posibilităţi de scurgere, nu au mai existat canalele care să o preia”, a precizat edilul municipiului Târgovişte.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Lucrările la Creșa Nr. 2 Târgoviște vor fi gata în această toamnă. VIDEO

Publicat

pe

Conducerea Primăriei Târgoviște a verificat, ieri – 17 mai 2022, stadiul lucrărilor de consolidare, extindere, modernizare și dotare care se execută la Creșa Nr. 2, situată în Cartierul Suseni (lângă Inspectoratul Școlar Dâmboviţa). La finalul vizitei, având confirmarea reprezentantului constructorului, edilul Daniel Cristian Stan a anunțat că investiția va fi finalizată în această toamnă.

Proiectul vizează consolidarea și recompartimentarea clădirii existente și construirea unui corp nou, cu o suprafață dublă față de cel actual. De asemenea, se vor achiziționa dotările necesare pentru întregul imobil. Valoarea investiției depășește 3,88 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Reamintim faptul că, în ultimii 2 ani, au fost finalizate proiecte similare la creșele nr. 8, 13, 14 și 16, astfel că, în prezent, municipiul Târgoviște deține acum una dintre cele mai moderne rețele de creșe din România.

„Cu o capacitate de peste 1.000 de locuri și o suprafață dublă rezultată în urma investițiilor de extindere din ultimii 2 ani, creșele târgoviștene oferă condiții excelente copiilor noștri”, a punctat primarul Daniel Cristian Stan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Județean Dâmbovița, hotărâre de preluare a Sălii Polivalente din Târgoviște

Publicat

pe

Ședința extraordinară a Consiliului Județean Dâmboviţa de astăzi, 17 mai 2022, s-a desfășurat în parametrii unei normalități impuse de șabloanele coaliției PSD-PNL, la care s-a adăugat tenacitatea președintelui Corneliu Ștefan. Au mai ieșit la rampă, dar nu prea mult, reprezentanții PRO România. Șeful administrației județene a primit la fileu mesajul aleșilor PRO, după care, inteligent, senin, cu tact, l-a trimis din nou în teren, însoțit de argumentele de rigoare. Calm, jovial, destins, Corneliu Ștefan a răspuns la problemele invocate de singurii opozanți din CJ. Și este bine că se întâmplă așa. Liberalii sunt parteneri de coaliție, liniștiți, aproape indiferenți, își văd de banca și rolul lor. Sunt unii dintre ei care parcă afișează prea multă lingușeală. Nu le dăm acum numele, dar probabil că numai în acest stil au rezistat pe scena politică.

Cele 11 proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi au trecut la vot fără probleme. Am mai spus, cu mici interferențe ale consilierilor PRO România.

 

De reținut proiectul nr. 8 de pe ordinea de zi, privind „formularea cererii de transmitere a unui imobil – teren și construcții, situat în Târgoviște, pe Bulevardul Unirii, Nr. 1, din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană de Sport, în domeniul public al județului Dâmbovița”. Este vorba despre Sala Polivalentă. Este știut faptul că acest complex sportiv, locul unde, de-a lungul timpului, s-au desfășurat mari competiții sportive, meciuri celebre de handbal, volei și baschet, are nevoie urgentă de reabilitare și modernizare.

Președintele Corneliu Ștefan dorește să se implice urgent pentru refacerea Sălii Polivalente, dar acest lucru nu se poate întâmpla decât dacă edificiul va intra în proprietatea județului Dâmbovița. A spus Corneliu Ștefan că instituția pe care o conduce va avea posibilitatea, prin proiecte derulate prin PNRR, să modernizeze Sala Polivalentă, lucru pe care Ministerul Sportului nu îl poate face. A mai mărturisit președintele Consiliului Județean că a repornit demersurile de preluare de la Ministerul Apărării a Casei Armate din Târgoviște. Un complex cultural care, de asemenea, așteaptă de ani și ani necesarele lucrări de reabilitare și modernizare. Trecând în proprietatea județului, și această clădire cu valoare istorică și culturală ar putea beneficia de o schimbare binemeritată.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT