Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

VIDEO: Lucrările la centura municipiului Târgovişte sunt mult întârziate!

Publicat

pe

Proiectul privind reabilitarea şi modernizarea centurii ocolitoare a municipiului Târgovişte este mult întârziat faţă de graficul de execuţie aferent contractului de lucrări. Primarul Cristian Daniel Stan a anunţat astăzi, 16 martie 2018, în cadrul unei conferinţe de presă, că a somat constructorul, în fapt o asociere de patru firme, să recupereze diferenţa de 50% în următoarele 30 de zile, în caz contrar va demara procedura de reziliere cu daune interese.

„Este o decizie foarte greu de luat, dar nu am de ce să mai prelungesc această situaţie. Proiectul trebuie finalizat până la 31 decembrie 2018, sub sancţiunea restituirii banilor către finanţator. Dacă într-o lună de zile, constructorul nu intră în graficul de lucrări, voi rezilia contractul şi voi cere să plătească banii pe care trebuie să-i dăm înapoi. sunt pus într-o situaţie neplăcută. Nu am fost niciun moment indiferenţi la ceea ce se întâmplă cu acest proiect. Din păcate, unii constructori nu au capacitatea financiară de a menţine un ritm de execuţie ridicat”, a explicat edilul municipiului Târgovişte.

Reamintim că proiectul de modernizare a drumului de centură este la cel de-al patrulea rând de constructori, după ce contractul de finanţare a fost semnat în anul 2009. Între timp, Primăria Târgovişte a fost obligată să plătească primei firme desemnată prin licitaţie să se ocupe de acest proiect peste 10 milioane de lei pentru lucrări dovedite în instanţă ca fiind executate, plus daune. Actualul constructor a preluat proiectul anul trecut, de la un stadiu fizic de 27%, şi a reuşit să realizeze doar 16-17%, în condiţiile în care, conform graficului de lucrări, trebuia să ajungă până la această dată la 35%.

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu, proiect pentru bază sportivă conform ultimelor standarde în domeniu

Publicat

pe

Primăria Titu, județul Dâmbovița, a depus la Compania Națională de Investiții un proiect care vizează amenajarea unei baze sportive moderne, dotată conform ultimelor standarde în domeniu.

De asemenea, în ședința de lucru a Consiliului Local Titu din data de 30 iunie, au fost alocate sumele necesare pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru construirea unui spital nou în orașul Titu, tot prin Compania Națională de Investiții. După consultarea tuturor factorilor implicați într-un astfel de proiect, cu impact pentru întreaga zonă, nu doar pentru Titu, documentaţia va fi depusă la CNI pentru obținerea finanțării.

„Vă asigur, stimați locuitori ai orașului Titu, că nu mă voi opri până când nu vor fi realizate toate proiectele majore pe care mi le-am asumat în fața dumneavoastră, o parte din ele au demarat, iar altele au primit finanțare”, a scris primarul Traian Niculae pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Urmează o nouă acțiune de dezinsecție aeriană la Târgoviște, din 17 iulie

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Primăria Târgovişte va efectua, în perioada perioada 17 – 24 iulie 2020, în intervalul orar 05:30 și 09:30, a doua acțiune de combatere a insectelor de disconfort (ţânţari, muşte, omizi etc.), prin pulverizare aeriană, pe toată suprafaţa municipiului, inclusiv în cartierele Priseaca şi Sagricom. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă (vânt, ploi, grindină) la termenul menționat, acțiunea se va reprograma pentru următoarea zi propice acestei activități.

„Se vor folosi substanțe avizate de Ministerul Sănătăţii Publice – Comisia Naţională pentru Produse Biocide, care fac parte din grupa a III-a de toxicitate. Substanţa folosită pentru combaterea dăunătorilor este EXIT 100 EC, insecticid formulat pentru aplicare ULV. Produsul nu este dăunător pentru oameni și nici pentru mediul înconjurător, însă este toxic pentru albine și organismele acvatice.
Pentru evitarea intoxicațiilor familiior de albine se vor lua măsuri de închidere a stupilor sau de îndepărtare a acestora la o distanță de 10 kilometri față de locul unde se execută tratamentul. De asemenea, trebuie evitat pășunatul și consumul de fructe în zonele supuse tratamentului”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Târgoviște.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!