Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Doar 40,52% dintre elevi au luat peste 5 la simularea evaluării naţionale!

Publicat

pe

Rezultatele la simularea examenului de evaluare naţională nu au fost, nici anul acesta, promiţătoare. Potrivit Ministerului Educaţiei, procentul celor care au obţinut note peste 5 este mai mic decât în 2017 – 47% faţă de 51,47%. Topul este condus de Bucureşti – 64,7% şi Cluj – 60,2%.

Atenţie! Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului, obiectivele simulării fiind familiarizarea copiilor cu rigorile examenului şi stabilirea nivelului real de pregătire, în vederea optimizării performanţelor. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

În judeţul Dâmboviţa, ne informează Inspectoratul Şcolar, doar 40,52% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea evaluării naţionale au reuşit să obţină note peste 5, faţă de 48,28% în 2017. De remarcat că au existat 78 de medii între 9 şi 9,99 şi o medie de 10. La proba de Limba şi literatura română, procentul notelor peste 5 a fost 59,01%, iar la Matematică – doar 27,06%.

Calendar Evaluare Naţională 2018
4 – 8 iunie 2018 – Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a
11 iunie 2018 – Limba şi literatura română
13 iunie – Matematică
14 iunie – Limba şi literatura maternă
19 iunie (până la ora 12:00) – Afişarea primelor rezultate
23 iunie – Afișarea rezultatelor finale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Termen pentru stingerea litigiului pe cale amiabilă în procesul Volintiru-Plumb

Publicat

pe

de

Nou termen de judecată în dosarul Mihai Volintiru (fost lider PNL Dâmboviţa) – Răzvan Plumb (fiul cel mic al europarlamentarei Rovana Plumb).

Potrivit datelor publicate pe portalul instanţelor, procesul având ca obiect al cauzei „pretenţii”, aflat pe rolul Judecătoriei Sector 2 Bucureşti, a fost amânat până în data de 4 februarie 2020, ora 10:00, pentru „stingerea litigiului pe cale amiabilă”.

Potrivit surselor noastre Volintiru l-ar fi chemat în judecată pe băiatul Rovanei Plumb pentru o datorie neonorată. Reamintim că Mihai Volintiru este finul Rovanei Plumb.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prinşi în Hora Unirii, dar fiecare cam cu grupul său…

Publicat

pe

O dată pe an, pe 24 ianuarie, când se sărbătorește Mică Unire înfăptuită de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, politicienii români, indiferent de partidul pe care-l reprezintă, reușesc să se prindă în istorica și tradițională horă a unității și să simuleze înțelegerea și coeziunea. Din păcate, stau prinși în Hora Unirii, dar fiecare aproximativ cu grupul său…

La Târgoviște, la evenimentul desfășurat în Piața Mihai Viteazul, au susținut alocuțiuni cu tematica Unirii de la 1859, cu rezonanță în actualitate, preotul vicar eparhial Ionuț Ghibanu, prefectul județului Dambovita – Aurelian Popa, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Alexandru Oprea și primarul municipiului Târgoviște – Cristian Daniel Stan. Nu au lipsit de la ceremonialul dedicat Micii Unirii nici liderii partidelor politice și parlamentarii.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT