Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

DÂMBOVIŢA: Doar 40,52% dintre elevi au luat peste 5 la simularea evaluării naţionale!

Publicat

pe

Rezultatele la simularea examenului de evaluare naţională nu au fost, nici anul acesta, promiţătoare. Potrivit Ministerului Educaţiei, procentul celor care au obţinut note peste 5 este mai mic decât în 2017 – 47% faţă de 51,47%. Topul este condus de Bucureşti – 64,7% şi Cluj – 60,2%.

Atenţie! Notele pot fi trecute în catalog doar la solicitarea scrisă a elevului, obiectivele simulării fiind familiarizarea copiilor cu rigorile examenului şi stabilirea nivelului real de pregătire, în vederea optimizării performanţelor. Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ.

În judeţul Dâmboviţa, ne informează Inspectoratul Şcolar, doar 40,52% dintre elevii de clasa a VIII-a care au participat la simularea evaluării naţionale au reuşit să obţină note peste 5, faţă de 48,28% în 2017. De remarcat că au existat 78 de medii între 9 şi 9,99 şi o medie de 10. La proba de Limba şi literatura română, procentul notelor peste 5 a fost 59,01%, iar la Matematică – doar 27,06%.

Calendar Evaluare Naţională 2018
4 – 8 iunie 2018 – Înscrierea absolvenților clasei a VIII-a
11 iunie 2018 – Limba şi literatura română
13 iunie – Matematică
14 iunie – Limba şi literatura maternă
19 iunie (până la ora 12:00) – Afişarea primelor rezultate
23 iunie – Afișarea rezultatelor finale.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT