Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Fostul director general RNP, Ion Dumitru, executat la comandă de binom!

Publicat

pe

Sursa foto: dambovita24.r0

Apariţia listei negre, prin care forurile europene solicitau autorităţilor române să trimită la puşcărie o serie de politicieni, oameni de afaceri, oameni de presă, a înfiorat societatea românească. Un adevăr trist, de neacceptat, acela de a fi executat la ordin european.

Ion Dumitru, fost deputat PSD, şi el trecut pe lista celor care trebuiau musai „aranjaţi”, alături de Adrian Năstase, Dan Voiculescu, George Copos, medicul Şerban Brădişteanu, Decebal Traian Remeş, Cătălin Voicu şi Tudor Chiuariu, ne-a declarat că avea certitudinea că există un ordin de eliminare a sa cu orice preţ.

„Ce poate să spună un om care a avut dosar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost achitat la completul de trei judecători, a fost achitat la cel de nouă judecători, după aceea iar la completul de trei judecători şi completul Liviei Stanciu, ulterior apariţiei acestei liste negre din data de 10.10.2012, nu a făcut altceva decât să ne condamne. Să ne condamne pe un motiv neconstituţional! Decizia prin care noi am fost condamnaţi, 157 din iunie 2013, practic, precizează expres că nu s-a încălcat nicio lege, că ne-am îndeplinit sarcinile de serviciu, în condiţiile în care, pentru 2004, anul în care s-ar fi produs acest act penal, există o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care RNP, prin lege, a fost obligată să-mi plătească un premiu de aproximativ 2 miliarde de lei, lucru care s-a înfăptuit”, a precizat, în exclusivitate pentru incomod-media.ro, fostul director general al Regiei Naţionale a Pădurilor.

Ion Dumitru susţine că şirul nedreptăţilor continuă şi acum în ceea ce îl priveşte.

„Pe mine nu mă îngrijoreză lista neagră, mă îngrijorează efectele ei. Sunt în posesia unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile pe care Regia Naţională a Pădurilor, potenţaţii zilei, refuză să o pună în aplicare. Paradoxul este, şi vă pun la dispoziţie un document recent dintr-un proces pe care l-am deschis la Târgovişte, că actuala conducere a Romsilva susţine că eu, în perioada 2003-2004, nu am fost salariatul Regiei”, spune Dumitru.

Pentru a-şi căuta dreptatea, Ion Dumitru s-a adresat şi CEDO. A fost boicotat şi împiedicat să ajungă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„După nenumărate plângeri adresate ministrului de Justiţie, pentru faptul că mi s-a luat şansa de a mă adresa CEDO, am reintrat în drepturi. Plângerea mea, ajunsă în cele din urmă acolo, a intrat pe mâna a doi referenţi, doi ofiţeri SIE, care îmi trimit răspuns că plângerea mea nu a fost însuşită sub semnătură şi că a fost distrusă. Cu alte cuvinte, efectele acestei liste negre nu au făcut altceva decât să obtureze toate căile de atac pe unde eu m-am dus. Până la apariţia listei, toate instanţele româneşti au achitat tot ce însemna dosar RomSilva. După apariţia ei, lucrurile nu au mai fost de asemenea manieră”, spune Ion Dumitru.

Ne-a mai mărturisit acesta că Livia Stanciu, fosta şefă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la un termen de judecată, ar fi spus atunci când avocaţii aduceau argumente că dosarul este o făcătură „lasă, domnule, că noi ştim unele lucruri pe care nu le ştie inculpatul şi nici dumneavoastră. Adică, protocoalele alea dintre SRI şi DNA, plicurile acelea galbene care apăreau şi, bineînţeles, obligativitatea ca noi să fim condamnaţi. Cât nu a fost ordin, până în 2012, am dovedit că a fost o făcătură ordinară. Când a apărut această listă, s-a terminat”, a concluzionat Dumitru.

ACTUALITATE

Staţiunea turistică Padina-Peştera din Munţii Bucegi riscă să devină… kitsch! VIDEO

Publicat

pe

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte PRO România la nivel naţional, atrage atenţia că Staţiunea turistică de interes naţional Padina-Peştera riscă să piardă acest statut, câştigat în luna martie 2018, întrucât, în perioada care s-a scurs de atunci până acum, nu s-au efectuat investiţiile indispensabile: reţea de apă potabilă, sistem de canalizare, drumuri asfaltate, trotuare, parcări, iluminat public, linie de transport în comun, toalete publice etc.

În plus, planul de management al Parcului Natural Bucegi este expirat. De asemenea, nu există un plan urbanistic prin care să se statueze unde se poate construi, ce se poate construi şi cu ce materiale. Asta înseamnă că Staţiunea turistică Padina-Peştera riscă să devină kitsch, spune fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

A mai punctat Adrian Ţuţuianu că nu s-au realizat nici măcar hărţi turistice ale zonei. Pentru toate aceste lipsuri, afirmă senatorul PRO România, sunt vinovate două autorităţi publice: Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Primăria Moroeni.

VIDEO

Citește în continuare

ACTUALITATE

Nu rata! Spectacole de calitate la „Răvăşitul oilor” de la Runcu, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

În acest week-end, se desfăşoară la Runcu, mai precis pe platoul „Vârf la In” de la marginea satului Brebu, judeţul Dâmboviţa, cea de-a 28-a ediţie a sărbătorii pastorale „Răvăşitul oilor”.

Primăria şi Consiliul Local s-au străduit şi anul acesta să le ofere participanţilor două zile de neuitat, cu spectacole foclorice de bună calitate, concerte de muzică uşoară susţinute de artişti consacraţi, târg de produse tradiţionale, concursuri hipice şi plimbări călare, acestea din urmă fiind organizate de Hipodromul „Potcoava” din comună.

Sâmbătă – 21 septembrie 2019, vor urca pe scenă: Orchestra Populară Chindia, Ileana Pavelescu, Florentina Mâinea, Rodica Voicu, Daniela Ion, Constantin Enceanu, Formaţia Andrei Senti şi soliştii de muzică uşoară Dida Drăgan, Marina Florea, Corina Chiriac, Doina Spătari, Mircea Baniciu. În deschidere, vor putea fi admirate mai multe formaţii de copii şi tineri din judeţ. Seara se va încheia cu foc de artificii.

Duminică – 22 septembrie 2019, vor urca pe scenă: Orchestra Trivale din Piteşti şi interpreţii de muzică populară Nicolae Datcu, Maria Loga, Roberta Crintea, Teodora Pană, Camelia Conovici, Sanda Argint, Ileana Lăceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mâţu Stoian, Ana Maria Crsitea, Gavril Prunoiu, Nicuşor Micsoniu, Anuşca şi fraţii Iulia şi Horaţiu Haiduc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!