Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Fostul director general RNP, Ion Dumitru, executat la comandă de binom!

Publicat

pe

Sursa foto: dambovita24.r0

Apariţia listei negre, prin care forurile europene solicitau autorităţilor române să trimită la puşcărie o serie de politicieni, oameni de afaceri, oameni de presă, a înfiorat societatea românească. Un adevăr trist, de neacceptat, acela de a fi executat la ordin european.

Ion Dumitru, fost deputat PSD, şi el trecut pe lista celor care trebuiau musai „aranjaţi”, alături de Adrian Năstase, Dan Voiculescu, George Copos, medicul Şerban Brădişteanu, Decebal Traian Remeş, Cătălin Voicu şi Tudor Chiuariu, ne-a declarat că avea certitudinea că există un ordin de eliminare a sa cu orice preţ.

„Ce poate să spună un om care a avut dosar la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a fost achitat la completul de trei judecători, a fost achitat la cel de nouă judecători, după aceea iar la completul de trei judecători şi completul Liviei Stanciu, ulterior apariţiei acestei liste negre din data de 10.10.2012, nu a făcut altceva decât să ne condamne. Să ne condamne pe un motiv neconstituţional! Decizia prin care noi am fost condamnaţi, 157 din iunie 2013, practic, precizează expres că nu s-a încălcat nicio lege, că ne-am îndeplinit sarcinile de serviciu, în condiţiile în care, pentru 2004, anul în care s-ar fi produs acest act penal, există o hotărâre definitivă şi irevocabilă prin care RNP, prin lege, a fost obligată să-mi plătească un premiu de aproximativ 2 miliarde de lei, lucru care s-a înfăptuit”, a precizat, în exclusivitate pentru incomod-media.ro, fostul director general al Regiei Naţionale a Pădurilor.

Ion Dumitru susţine că şirul nedreptăţilor continuă şi acum în ceea ce îl priveşte.

„Pe mine nu mă îngrijoreză lista neagră, mă îngrijorează efectele ei. Sunt în posesia unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile pe care Regia Naţională a Pădurilor, potenţaţii zilei, refuză să o pună în aplicare. Paradoxul este, şi vă pun la dispoziţie un document recent dintr-un proces pe care l-am deschis la Târgovişte, că actuala conducere a Romsilva susţine că eu, în perioada 2003-2004, nu am fost salariatul Regiei”, spune Dumitru.

Pentru a-şi căuta dreptatea, Ion Dumitru s-a adresat şi CEDO. A fost boicotat şi împiedicat să ajungă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului.

„După nenumărate plângeri adresate ministrului de Justiţie, pentru faptul că mi s-a luat şansa de a mă adresa CEDO, am reintrat în drepturi. Plângerea mea, ajunsă în cele din urmă acolo, a intrat pe mâna a doi referenţi, doi ofiţeri SIE, care îmi trimit răspuns că plângerea mea nu a fost însuşită sub semnătură şi că a fost distrusă. Cu alte cuvinte, efectele acestei liste negre nu au făcut altceva decât să obtureze toate căile de atac pe unde eu m-am dus. Până la apariţia listei, toate instanţele româneşti au achitat tot ce însemna dosar RomSilva. După apariţia ei, lucrurile nu au mai fost de asemenea manieră”, spune Ion Dumitru.

Ne-a mai mărturisit acesta că Livia Stanciu, fosta şefă a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, la un termen de judecată, ar fi spus atunci când avocaţii aduceau argumente că dosarul este o făcătură „lasă, domnule, că noi ştim unele lucruri pe care nu le ştie inculpatul şi nici dumneavoastră. Adică, protocoalele alea dintre SRI şi DNA, plicurile acelea galbene care apăreau şi, bineînţeles, obligativitatea ca noi să fim condamnaţi. Cât nu a fost ordin, până în 2012, am dovedit că a fost o făcătură ordinară. Când a apărut această listă, s-a terminat”, a concluzionat Dumitru.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Perioadă de depunere a cererilor de plată pentru angajamentele privind bunăstarea animalelor

Publicat

pe

Sursa foto: https://weradio.ro/

31 ianuarie 2019 este termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru angajamentele multianuale aflate în derulare în cadrul Măsurii 14T (fosta Măsura 215) – Plăți privind bunăstarea animalelor, Pachet a) – Porcine (Sesiunea 3) și Pachet b) – Păsări (Sesiunea 2) – informează APIA.

Modelele cererilor de plată se pot descărca de pe site-ul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură și pot fi completate online accesând secțiunea Măsuri de sprijin finanțate din FEADR – Măsura 215 – Completare online. Documentele care însoţesc cererea de plată sunt prevăzute în Ghidul solicitantului și sunt postate, de asemenea, pe site-ul APIA.

Atenţie! Cererile de plată pentru anul 2019, pentru angajamentele anuale din cadrul Măsurii M14 – Bunăstarea animalelor, Pachet a) – Plăţi în favoarea bunăstării porcinelor şi Pachet b) – Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor se depun în perioada 15 ianuarie – 15 februarie 2019.

Cererile pot fi completate online accesând site-ul APIA din Pagina de început, banner-ul rotativ – M14 Bunăstarea animalelor, butonul “Intră în secţiune”– Detalii. Documentele care însoţesc cererea de plată sunt prevăzute în Ghidul solicitantului, Ediția a II-a, postat pe site-ul APIA.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Angajaţii din Sănătate sunt nemulţumiţi de prevederile OUG 114/2018 şi cer modificări

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Federaţia „Solidaritatea Sanitară” are stabilită pentru astăzi, 17 ianuarie 2019, o rundă de negocieri cu ministrul Sănătăţii, pe marginea modificărilor ce trebuie aduse OUG 114/2018, ale cărei efecte se adaugă nemulţumirilor deja existente în legătură cu modul de acordare a sporurilor pentru condiții de muncă, supra-impozitarea indemnizației de hrană, diminuarea sporului pentru sâmbete și duminici, neacordarea voucherelor de vacanță tuturor salariaților din unitățile sanitare.

OUG 114/2018 introduce excepţii pe perioadă nedeterminată de la principii legale esenţiale, cum ar fi eliminarea raportării sporurilor pentru condiții de muncă la salariile de bază pentru cca. 50% dintre salariații din unitățile publice, anularea raportării sporurilor de tură, de lucru în zilele libere legale și de gardă la salariile de bază – se arată într-un comunicat remis de Federaţia „Solidaritatea Sanitară”.

Pentru a avea o imagine clară cu privire la percepţia salariaţilor din sănătate asupra impactului OUG/2018, Centrul de Cercetare și Dezvoltare Socială „Solidaritatea” a realizat, în perioada 27 decembrie 2018 – 14 ianuarie 2019, un studiu pe un eşantion de 1.244 de angajaţi. Concluziile, care îi vor fi prezentate şi ministrului Sănătăţii, sunt următoarele:

– 46% dintre salariații din sectorul public de sănătate au sporurile pentru condiții de muncă situate la nivel minim sau sub acest nivel. Procentul salariaților care au sporurile pentru condiții de muncă la nivel minim sau sub nivelul minim este semnificativ mai mare în cazul unităților sanitare din subordinea Ministerului Sănătății decât în cazul celor aflate în subordinea consiliilor locale. Transpuse în realitate, cifrele arată în unele cazuri situații de-a dreptul șocante: salariații din spitale mari, aflate „la capătul de linie al complexității tratamentului”, au sporurile pentru condiții de muncă semnificativ mai mici decât salariații care lucrează în unele spitale aflate în subordinea consiliilor locale.

– 5% dintre salariați au sporul pentru condiții de muncă sub nivelul minim prevăzut în Regulamentul de sporuri, cu încălcarea legii; majoritatea acestor spitale se află în subordinea Ministerului Sănătății. Pentru acești salariați garanția oferită de Guvern de-a asigura acordarea cel puțin a sporului minim este contrazisă de realitate.

– Cca. 40% dintre salariații care lucrează în zilele libere legale au indicat o scădere a sporului pentru activitatea desfășurată în aceste zile. În condițiile constrângerilor introduse de prevederile OUG nr. 114/2018 și absenței protecției promise de Guvern, acest spor riscă să diminueze continuu, situația lui fiind de-a dreptul precară. Consecința firească o constituie scăderea continuă a procentului salariaților care vor mai dori să lucreze în zilele libere legale (consecința fiind deja vizibilă în timpul sărbătorilor de la sfârșitul anului 2018).

– Raportarea sporurilor pentru condiții de muncă la salariile de bază se află pe primul loc în ierarhia revendicărilor susținute de salariații din sectorul public de sănătate.

– Pe locul doi în ierarhia revendicărilor susținute de salariați se află îmbunătățirea condițiilor de muncă ale salariaților și de tratament ale pacienților prin creșterea finanțării unităților sanitare, fapt ce denotă preocuparea salariaților din sănătate atât pentru calitatea vieții profesionale cât și pentru calitatea serviciilor medicale acordate pacienților.

– A treia revendicare în ordinea priorităților salariaților o constituie eliminarea inechităților generate de acordarea sporurilor pentru condițiile de muncă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!