Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Vizita premierului Viorica Dăncilă în Dâmboviţa, prilej de dat cu flit ziariştilor?

Publicat

pe

Sursa foto: gov.ro

Premierul României, Viorica Vasilica Dăncilă, va efectua, joi – 22 martie 2018, o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. Din câte am aflat de la purtătorul de cuvânt al PSD, Monica Ilie – viceprimar al municipiului Târgovişte, pe parcursul zilei, reprezentanţii mass-media nu vor fi invitaţi decât la o banală conferinţă de presă la finalul deplasării.

Jurnaliştii, aceşti istorici ai clipei cum sunt numiţi, nu au fost invitaţi să participe la vizitele efectuate pe şantierul Arctic de la Ulmi, la Nimet, Kablotronic, Curent Metal, Rondocarton, Sun Garden Pucioasa. Se pare că ziariştii nu vor avea acces nici măcar la întâlnirea desfăşurată în sediul instituţiei publice numite Consiliul Judeţean, unde premierul se va întreţine cu mai marii judeţului, cu parlametarii şi oamenii de afaceri.

Bineînţeles, se mai află în program o vizită la Arhiepiscopia Târgoviştei, locul pe unde trec toţi demnitarii care descind în Dâmboviţa, pentru a primi binecuvântarea mitropolitului Nifon.

Ne-am fi dorit ca premierul României să aibă în program şi o vizită la Văleni Dâmboviţa, unde s-a produs o puternică alunecare de teren. Oamenii de acolo şi-au văzut, într-o clipită, agoniseala de-o viaţă pusă în pericol. Ar fi fost un gest normal din partea primului ministru să le ofere măcar o îmbărbătare.

Sperăm, totuşi, ca organizatorii vizitei de lucru să-şi dea seama că jurnaliştii nu sunt înnebuniţi după conferinţele de presă şi că, de fapt, vor să vadă un premier în acţiune, pe şantierele patriei, dialogând liber cu cetăţenii, cu primarii şi cu oamenii de afaceri.

ACTUALITATE

Deputatul Dumitru Lupescu a început demersurile pentru o dezbatere publică în legătură cu fabrica de mațe de la Brăneşti

Publicat

pe

Deputatul Dumitru Lupescu, preşedintele USR Dâmbovița, a transmis deja o scrisoare către Garda Națională de Mediu, Agenția Națională de Protecția Mediului, Agenția de Protecția Mediului Dâmbovița şi Consiliul Județean Dâmbovița, având ca temă poluarea cauzată de fabrica de prelucrat mațe care funcționează în Parcul Industrial Priboiu.

Reamintim că, săptămâna aceasta, locuitorii din comuna Brăneşti au protestat în stradă şi au cerut autorităților să intervină întrucât viața li s-a transformat într-un calvar din cauza mirosului pestilențial.

„Subsemnatul Dumitru Lupescu, in calitatea mea de deputat în Circumscripția electorală nr 16 Dâmbovița și președinte al filialei județene USR Dâmbovița,

Vă solicit să luați oficial act și să dispuneti măsurile legale ce vă revin în calitate de autoritate publică competentă, despre cazul de la Brănești/Priboiu/Vulcana Pandele din județul Dâmbovița, unde un operator economic ce prelucreaza substante organice, emite în atmosfera limitrofa mirosuri greu de suportat, care afectează mediul și populația din zonă.

Cetățenii riverani sunt indignați de nepăsarea autorităților responsabile față de această situație și recent au protestat autorizat. Despre cazul în speță a făcut referire și media în perioada 12-14 august a.c.

Ca reprezentant ales în Dâmbovița, vă solicit imperios să demarati un control tematic pentru a afla situația exactă și a dispune măsurile de protecția mediului ce se impun.

Pe lângă această scrisoare, dorim să avem o dezbatere publică la fața locului cât mai curând.

Vă propun ca dezbaterea să aibă loc intr-una din zile în perioada 26-30.08 sau 02-06.09 a.c. în localitățile Vulcana Pandele sau Brănești, odată cu încheierea controlului din partea A.N.P.M. și Gărzii Naționale de Mediu.

La dezbatere invit atât reprezentanți cu putere de decizie din autoritățile de mediu (A.N.P.M., Garda Națională de Mediu, Garda județeană de mediu), din administrațiile județeană și locale, cât mai mulți cetățeni din zonă interesați de sănătatea lor, dar și reprezentanții societății comerciale respective.

Vă solicit ca la verificările de mediu din teren să fiu anunțat din timp pentru a putea participa și eu”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Gabriela Firea, în concediu în stațiunea Edipsos, Grecia

Publicat

pe

de

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, se află în aceste zile în vacanță, împreună cu familia, în Grecia, pe insula Evia. Doamna Firea este însoțită în acest sejur de mai mulți prieteni.

Câteva zile la rând, Gabriela Firea s-a aflat în stațiunea Edipsos, renumită pentru izvoarele sale termale, folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Se pare că primărița generală a Bucureștiului s-a odihnit la renumitul complex hotelier de cinci stele „Wellnes Hotel” , care dispune de o puternică bază de tratament.

În mai multe seri, Gabriela Firea a zăbovit cu soțul şi copiii pe terasa de la malul mării a cunoscutului hotel, în care au fost cazați de-a lungul timpului Maria Callas, Aristotel Onassis, Winston Churchill, Greta Garbo etc.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!