Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Apel către Simona Halep: Fii vocea câinilor ucişi în oraşul tău!

Publicat

pe

Sursa foto: Asociaţia "Save the dogs and other animals"

Preşedinta Asociaţiei „Save the dogs and other Animals”, Sara Turetta, îi cere cunoscutei jucătoare de tenis Simona Halep, printr-o scrisoare deschisă, să devină vocea animalelor din oraşul natal – Constanţa, luând atitudine împotriva firmei “Green Life Recycling”, în al cărei adăpost câinii sunt ucişi.

„Draga Simona,

Îţti scriu aceste rânduri din România, unde asociaţia pe care o reprezint lucrează de 16 ani în favoarea drepturilor animalelor abandonate.

În momentul de faţă, eşti cu siguranţă campioana nr. 1 a tenisului feminin şi talentul tău este sub ochii tuturor. Eşti într-adevăr orgoliul ţării tale şi tinerii te consideră drept un exemplu de urmat.

Astăzi, dragă Simona, ai, de asemenea, o mare ocazie: aceea de a deveni nr.1 şi în drepturile animalelor din oraşul tău, Constanţa, şi de a folosi infuenţa ta pentru a schimba lucrurile în mai bine.

Din păcate, oraşul tău natal este faimos pentru că a gestionat fenomenul câinilor fără stăpân într-un mod extrem de inuman şi crunt.Pentru mult timp, infama «Biobază» a fost loc de moarte, unde animalele îşi aşteptau sfârşitul în condiţii deplorabile.

Plângerile noastre şi mobilizarea multor cetăţeni români au avut drept efect închiderea acestui loc. Din păcate, un alt «adăpost» foarte asemănător a fost deschis la Ovidiu, la periferia oraşului Constanţa.

Fotografiile realizate în acest loc, care înfăţişează animale în agonie printre mormane de excremente, au făcut înconjurul lumii.

Firma Green Life Recycling primeşte sume uriaşe de la Primărie pentru a captura şi a ucide câinii fără stăpân, bani care, în mod evident, nu sunt folosiţi pentru a îmbunătăţi condiţiile din adăpost. În acest loc infernal, ajung mii de câini din tot judeţul, inclusiv din Cernavodă, unde are sediu asociaţia noastră.

Banii bugetarilor sunt folosiţi pentru a aplica doar o parte a legii, şi anume cea care prevede eutanasierea animalelor, în timp ce partea cu privire la sterilizarea obligatorie şi sancţionarea abandonului este complet ignorată.

Cerinţa mea este să iei atitutide împotriva acestei situaţii şi să inviţi primarul oraşului Constanţa şi toţi primarii din judeţ să rezilieze contractele cu firmele care deţin câinii care îşi aşteaptă moartea în condiţii atât de inumane.

Spune administraţiilor că trebuie să lucreze pentru a preveni fenomenul şi nu doar să gestioneze «varful icebergului», condamnând în acest mod animalele, care nu au vină pentru comportamentele necivilizate lea oamenilor.

Dacă primarii vor să continue să ucidă câinii, noi, din păcate, nu putem să-i oprim, dar putem să pretindem respectarea legii, care oferă indicaţii precise cu privire la condiţiile minime de funcţionare a adăposturilor.

Sper că vei accepta acest apel şi vei deveni campioana drepturilor animalelor din ţara ta.

Cu stimă,
Sara Turetta – Presedinta Asociatiei Save the Dogs and other Animals

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT