Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Apel către Simona Halep: Fii vocea câinilor ucişi în oraşul tău!

Publicat

pe

Sursa foto: Asociaţia "Save the dogs and other animals"

Preşedinta Asociaţiei „Save the dogs and other Animals”, Sara Turetta, îi cere cunoscutei jucătoare de tenis Simona Halep, printr-o scrisoare deschisă, să devină vocea animalelor din oraşul natal – Constanţa, luând atitudine împotriva firmei “Green Life Recycling”, în al cărei adăpost câinii sunt ucişi.

„Draga Simona,

Îţti scriu aceste rânduri din România, unde asociaţia pe care o reprezint lucrează de 16 ani în favoarea drepturilor animalelor abandonate.

În momentul de faţă, eşti cu siguranţă campioana nr. 1 a tenisului feminin şi talentul tău este sub ochii tuturor. Eşti într-adevăr orgoliul ţării tale şi tinerii te consideră drept un exemplu de urmat.

Astăzi, dragă Simona, ai, de asemenea, o mare ocazie: aceea de a deveni nr.1 şi în drepturile animalelor din oraşul tău, Constanţa, şi de a folosi infuenţa ta pentru a schimba lucrurile în mai bine.

Din păcate, oraşul tău natal este faimos pentru că a gestionat fenomenul câinilor fără stăpân într-un mod extrem de inuman şi crunt.Pentru mult timp, infama «Biobază» a fost loc de moarte, unde animalele îşi aşteptau sfârşitul în condiţii deplorabile.

Plângerile noastre şi mobilizarea multor cetăţeni români au avut drept efect închiderea acestui loc. Din păcate, un alt «adăpost» foarte asemănător a fost deschis la Ovidiu, la periferia oraşului Constanţa.

Fotografiile realizate în acest loc, care înfăţişează animale în agonie printre mormane de excremente, au făcut înconjurul lumii.

Firma Green Life Recycling primeşte sume uriaşe de la Primărie pentru a captura şi a ucide câinii fără stăpân, bani care, în mod evident, nu sunt folosiţi pentru a îmbunătăţi condiţiile din adăpost. În acest loc infernal, ajung mii de câini din tot judeţul, inclusiv din Cernavodă, unde are sediu asociaţia noastră.

Banii bugetarilor sunt folosiţi pentru a aplica doar o parte a legii, şi anume cea care prevede eutanasierea animalelor, în timp ce partea cu privire la sterilizarea obligatorie şi sancţionarea abandonului este complet ignorată.

Cerinţa mea este să iei atitutide împotriva acestei situaţii şi să inviţi primarul oraşului Constanţa şi toţi primarii din judeţ să rezilieze contractele cu firmele care deţin câinii care îşi aşteaptă moartea în condiţii atât de inumane.

Spune administraţiilor că trebuie să lucreze pentru a preveni fenomenul şi nu doar să gestioneze «varful icebergului», condamnând în acest mod animalele, care nu au vină pentru comportamentele necivilizate lea oamenilor.

Dacă primarii vor să continue să ucidă câinii, noi, din păcate, nu putem să-i oprim, dar putem să pretindem respectarea legii, care oferă indicaţii precise cu privire la condiţiile minime de funcţionare a adăposturilor.

Sper că vei accepta acest apel şi vei deveni campioana drepturilor animalelor din ţara ta.

Cu stimă,
Sara Turetta – Presedinta Asociatiei Save the Dogs and other Animals

ACTUALITATE

Negocierile privind politica de coeziune 2021-2027 trebuie urgentate!

Publicat

pe

Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a îndemnat miniştri UE responsabili cu politica de coeziune să urgenteze negocierile privind cadrul general pentru perioada 2021-2027, atunci când acestea vor fi reluate în toamnă – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Toate noile programe ar trebui să fie pregătite pentru a putea începe din prima zi a anului 2021, astfel încât să existe certitudine și continuitate în finanțarea dedicată regiunilor, orașelor și mediului de afaceri. Vom continua să lucrăm însă până atunci, Comisia fiind de altfel în contact permanent cu statele membre pentru a pregăti noile programe în baza priorităților de investiții incluse în cele mai recente rapoarte și recomandări specifice de țară”.

Totodată, Corina Creţu a salutat, în cadrul reuniunii de la Luxemburg din data de 25 iunie, progresele înregistrate până acum şi a prezentat motivele pentru care se propune o conexiune mai strânsă între politica de coeziune post-2020 și semestrul european. Din punctul de vedere al înaltului oficial european, potenţialul maxim al investiţiilor strategice poate fi atins doar într-un climat favorabil dezvoltării mediului de afaceri și care să stimuleze creșterea economică.

Citește în continuare

ACTUALITATE

13 milioane de euro pentru înfiinţarea şi funcţionarea grupurilor de producători

Publicat

pe

Adrian Chesnoiu - director general AFIR (Sursa foto: https://i.ytimg.com)

Astăzi – 26 iunie 2019, a fost lansată o nouă sesiune de primire a cererilor de finanţare pentru înființarea și funcționarea grupurilor de producători în sectorul agricol și în cel pomicol, prin submăsurile 9.1 și prin 9.1a din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Alocarea financiară anuală este de 7.729.354 euro pentru submăsura 9.1 „Înființarea grupurilor de producători în sectorul agricol” și de 5.300.811 euro pentru submăsura 9.1a „Înființarea grupurilor de producători în sectorul pomicol”. Pragul minim al punctajului pe care trebuie sa îl întrunească o cerere de finanțare pentru depunere este de 10 puncte.

„Sprijinul financiar acordat prin PNDR 2020 este direcționat pentru a susține înființarea și funcționarea grupurilor de producători, astfel încât să se poată asigura valorificarea în comun a produselor agricole ale membrilor, dar și integrarea pe piaţă a producătorilor primari prin adaptarea producţiei acestora la cerinţele pieţei şi comercializarea în comun a producţiei lor. De asemenea, fondurile pe care le punem acum la dispoziția fermierilor pot fi utilizate pentru a asigura îmbunătăţirea performanţelor generale şi creşterea veniturilor generate de exploataţiile agricole și pentru crearea şi promovarea lanţurilor scurte de aprovizionare”, precizează Adrian Chesnoiu – director general AFIR.

Sprijinul public acordat este 100% nerambursabil şi nu poate depăşi suma maximă de 100.000 euro/an și 10% din valoarea producţiei comercializate în primii cinci ani de la recunoaștere. Sprijinul, acordat în baza unui plan de afaceri, este forfetar, degresiv, plătit în tranșe anuale, pentru o perioadă care nu poate depăși 5 ani de la data la care grupul de producători a fost recunoscut.

Cererile de finanțare se depun on-line pe pagina de internet a AFIR, www.afir.info, până în data de 30 septembrie 2019, ora 16:00 sau până la epuizarea fondurilor disponibile.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!