Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Apel către Simona Halep: Fii vocea câinilor ucişi în oraşul tău!

Publicat

pe

Sursa foto: Asociaţia "Save the dogs and other animals"

Preşedinta Asociaţiei „Save the dogs and other Animals”, Sara Turetta, îi cere cunoscutei jucătoare de tenis Simona Halep, printr-o scrisoare deschisă, să devină vocea animalelor din oraşul natal – Constanţa, luând atitudine împotriva firmei “Green Life Recycling”, în al cărei adăpost câinii sunt ucişi.

„Draga Simona,

Îţti scriu aceste rânduri din România, unde asociaţia pe care o reprezint lucrează de 16 ani în favoarea drepturilor animalelor abandonate.

În momentul de faţă, eşti cu siguranţă campioana nr. 1 a tenisului feminin şi talentul tău este sub ochii tuturor. Eşti într-adevăr orgoliul ţării tale şi tinerii te consideră drept un exemplu de urmat.

Astăzi, dragă Simona, ai, de asemenea, o mare ocazie: aceea de a deveni nr.1 şi în drepturile animalelor din oraşul tău, Constanţa, şi de a folosi infuenţa ta pentru a schimba lucrurile în mai bine.

Din păcate, oraşul tău natal este faimos pentru că a gestionat fenomenul câinilor fără stăpân într-un mod extrem de inuman şi crunt.Pentru mult timp, infama «Biobază» a fost loc de moarte, unde animalele îşi aşteptau sfârşitul în condiţii deplorabile.

Plângerile noastre şi mobilizarea multor cetăţeni români au avut drept efect închiderea acestui loc. Din păcate, un alt «adăpost» foarte asemănător a fost deschis la Ovidiu, la periferia oraşului Constanţa.

Fotografiile realizate în acest loc, care înfăţişează animale în agonie printre mormane de excremente, au făcut înconjurul lumii.

Firma Green Life Recycling primeşte sume uriaşe de la Primărie pentru a captura şi a ucide câinii fără stăpân, bani care, în mod evident, nu sunt folosiţi pentru a îmbunătăţi condiţiile din adăpost. În acest loc infernal, ajung mii de câini din tot judeţul, inclusiv din Cernavodă, unde are sediu asociaţia noastră.

Banii bugetarilor sunt folosiţi pentru a aplica doar o parte a legii, şi anume cea care prevede eutanasierea animalelor, în timp ce partea cu privire la sterilizarea obligatorie şi sancţionarea abandonului este complet ignorată.

Cerinţa mea este să iei atitutide împotriva acestei situaţii şi să inviţi primarul oraşului Constanţa şi toţi primarii din judeţ să rezilieze contractele cu firmele care deţin câinii care îşi aşteaptă moartea în condiţii atât de inumane.

Spune administraţiilor că trebuie să lucreze pentru a preveni fenomenul şi nu doar să gestioneze «varful icebergului», condamnând în acest mod animalele, care nu au vină pentru comportamentele necivilizate lea oamenilor.

Dacă primarii vor să continue să ucidă câinii, noi, din păcate, nu putem să-i oprim, dar putem să pretindem respectarea legii, care oferă indicaţii precise cu privire la condiţiile minime de funcţionare a adăposturilor.

Sper că vei accepta acest apel şi vei deveni campioana drepturilor animalelor din ţara ta.

Cu stimă,
Sara Turetta – Presedinta Asociatiei Save the Dogs and other Animals

ACTUALITATE

Fetița din Gura Şuții, ucisă de un olandez care a fugit din România?

Publicat

pe

Operațiunea declanșată de autorității în cazul fetitei din Gura Sutii a fost una de excepție chiar dacă, din nefericire, copila nu a fost găsită în viață. Oamenii din sat spun că ar fi văzut în așezare o mașină suspectă, dar nu s-au gândit că la volan ar fi vorba de un criminal periculos. În spațiul public, prin zvon, s-au răspândit date cum că ar fi vorba despre un olandez şi că acesta ar fi plecat deja din România. Se mai spune, de asemenea, că la un punct vamal ar fi fost găsit ghiozdanul fetiței etc…

Faptul că oamenii legii căutau de aseară trupul copilei în apele râului Dâmbovița, prin păduri, zăvoaie și pe câmpuri denotă clar că aveau indicii serioase că obsedatul care a răpit-o pe Adriana a omorât-o. Alții spun că nu ar fi o persoană străină, ci, dimpotrivă, chiar cineva din sat, o cunoștință a familiei. Cert este că sadicul personaj a ucis copila, de frică să nu fie descoperit.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Fetița dispărută din Gura Şuții a fost găsită moartă

Publicat

pe

de

Căutările copilei de 11 ani, care a dispărut vineri când se întorcea de la şcoală, s-au terminat tragic. Adriana Mihaela Ferariu, din Gura Şuții, a fost găsită moartă, în această după-amiază, pe un câmp din zona satului Ghineşti, comuna Sălcioara, lângă un lan de porumb.

Cadavrul prezintă urme de violență. Anchetatorii au stabilit un cerc de suspecți. De asemenea, vor organiza o conferință de presă la ora 19:00, pentru a prezenta informații cu privire la caz. VOM REVENI

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!