Connect with us

ACTUALITATE

Apel către Simona Halep: Fii vocea câinilor ucişi în oraşul tău!

Publicat

pe

Sursa foto: Asociaţia "Save the dogs and other animals"

Preşedinta Asociaţiei „Save the dogs and other Animals”, Sara Turetta, îi cere cunoscutei jucătoare de tenis Simona Halep, printr-o scrisoare deschisă, să devină vocea animalelor din oraşul natal – Constanţa, luând atitudine împotriva firmei “Green Life Recycling”, în al cărei adăpost câinii sunt ucişi.

„Draga Simona,

Îţti scriu aceste rânduri din România, unde asociaţia pe care o reprezint lucrează de 16 ani în favoarea drepturilor animalelor abandonate.

În momentul de faţă, eşti cu siguranţă campioana nr. 1 a tenisului feminin şi talentul tău este sub ochii tuturor. Eşti într-adevăr orgoliul ţării tale şi tinerii te consideră drept un exemplu de urmat.

Astăzi, dragă Simona, ai, de asemenea, o mare ocazie: aceea de a deveni nr.1 şi în drepturile animalelor din oraşul tău, Constanţa, şi de a folosi infuenţa ta pentru a schimba lucrurile în mai bine.

Din păcate, oraşul tău natal este faimos pentru că a gestionat fenomenul câinilor fără stăpân într-un mod extrem de inuman şi crunt.Pentru mult timp, infama «Biobază» a fost loc de moarte, unde animalele îşi aşteptau sfârşitul în condiţii deplorabile.

Plângerile noastre şi mobilizarea multor cetăţeni români au avut drept efect închiderea acestui loc. Din păcate, un alt «adăpost» foarte asemănător a fost deschis la Ovidiu, la periferia oraşului Constanţa.

Fotografiile realizate în acest loc, care înfăţişează animale în agonie printre mormane de excremente, au făcut înconjurul lumii.

Firma Green Life Recycling primeşte sume uriaşe de la Primărie pentru a captura şi a ucide câinii fără stăpân, bani care, în mod evident, nu sunt folosiţi pentru a îmbunătăţi condiţiile din adăpost. În acest loc infernal, ajung mii de câini din tot judeţul, inclusiv din Cernavodă, unde are sediu asociaţia noastră.

Banii bugetarilor sunt folosiţi pentru a aplica doar o parte a legii, şi anume cea care prevede eutanasierea animalelor, în timp ce partea cu privire la sterilizarea obligatorie şi sancţionarea abandonului este complet ignorată.

Cerinţa mea este să iei atitutide împotriva acestei situaţii şi să inviţi primarul oraşului Constanţa şi toţi primarii din judeţ să rezilieze contractele cu firmele care deţin câinii care îşi aşteaptă moartea în condiţii atât de inumane.

Spune administraţiilor că trebuie să lucreze pentru a preveni fenomenul şi nu doar să gestioneze «varful icebergului», condamnând în acest mod animalele, care nu au vină pentru comportamentele necivilizate lea oamenilor.

Dacă primarii vor să continue să ucidă câinii, noi, din păcate, nu putem să-i oprim, dar putem să pretindem respectarea legii, care oferă indicaţii precise cu privire la condiţiile minime de funcţionare a adăposturilor.

Sper că vei accepta acest apel şi vei deveni campioana drepturilor animalelor din ţara ta.

Cu stimă,
Sara Turetta – Presedinta Asociatiei Save the Dogs and other Animals

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu rata Haidook Summer Fest 2021! Cu și despre cai, la Runcu, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

Pe 31 iulie și 1 august 2021, la Runcu, județul Dâmbovița, se va desfășura, în „Vârf la In”, cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, un eveniment cu și despre cai, care se adresează întregii familii.

În centrul acestei ediții se află copilul, Micul Haidook, cel care are nevoie să învețe de la haiducii mari arta de a trăi liber, în compania cailor și în apropierea pădurii – spun organizatorii, Primăria și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia și al Federației Române de Turism Ecvestru.

Activitățile au fost astfel concepute încât copii și părinții să aibă acces și să interacționeze cu caii, dar și cu invitații speciali ai acestei ediții.

”Ne-a fost dor să organizăm o nouă ediție Haidook, așa că anul acesta ne întâlnim să îi arătăm Micului Haidook ce înseamnă să fii liber, să te bucuri de cai, de natură și de cei dragi. Este o ediție pentru întreaga familie, care celebrează faptul că indiferent de condiții avem puterea să mergem mai departe, mai înțelepți. Haidook 2021 este un eveniment de două zile care ne impune o serie de reguli de siguranță, dar cel mai important lucru este că ne putem întâlni și ne putem bucura de prieteni, familie și cai”, afirmă Ionuț Popescu, reprezentant al Asociației Ride Wild Carpathia.

Invitatul special al acestei ediții este cunoscutul actor Denis Ștefan. Mare iubitor de cai și prieten al evenimentului, Denis va face, în premieră la Haidook, sesiuni de deburaj – pregătire a cailor tineri pentru călărie și/sau tracțiune. Pentru a face aceste demonstrații de îmblânzire a cailor tineri, Denis a cerut ajutorul comunității, pentru a-i pune la dispoziție cel puțin un cal pe care nu s-a pus șaua și încă neînvățat cu hamul.

”Pentru a pune șaua pe un cal tânăr am nevoie de un murg de 3 – 5 ani de acolo, din comunitate. Chiar sunt curios ce căluț nărăvaș îmi vor aduce localnicii, pentru că eu voi vedea calul chiar la fața locului. Dincolo de provocarea pe care le-am lansat-o celor din comunitatea Runcu, mă bucur foarte tare că Haidook se întâmplă în acest an. Mi-a fost dor să arăt oamenilor, dar mai ales celor mai mici dintre noi, puterea și măreția cailor”, spune Denis Ștefan.

Haidook 2021 păstrează tradițiile bune din anii precedenți și pe lângă demonstrațiile cu cai, organizatorii au pregătit concursuri pentru micii haiduci, ateliere de olărit și pielărie, colțul cu bunătăți și o mulțime de baloți de paie pentru relaxare. Noutatea din acest an o reprezintă provocările pentru pentru părinți: cei mai curajoși tați vor participa la tot felul de întreceri și pentru că delicatețea presupune și curaj, cele mai curajoase mame vor împleti codițe Blondelor de la Potcoava.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, anunț solicitare acord de mediu proiect Dragodana

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Executie foraj alimentare cu apa in com. Dragodana, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Dragodana, județul Dâmbovița.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Dâmbovița, din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței, nr. 1, jud. Dambovita și la sediul Primăriei Dragodana, în zilele de luni până vineri, între orele 09:00-12:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT