Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Lapte, fructe și legume pentru școlari, cu sprijin UE

Publicat

pe

Pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, inclusiv activităţi didactice specifice, o sumă similară celei alocate în anul precedent – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Fermierii europeni ne dau alimente de bună calitate, sigure și sănătoase, iar programul pentru școli permite celor mai tineri cetățeni ai noștri să beneficieze de avantajele pentru sănătate ale acestor produse, învățând de mici de unde provin alimentele și cât de importante sunt gustul și nutriția. Comisia contribuie cu mândrie la acest parcurs educativ. Suma de 250 de milioane euro provenită din bugetul politicii agricole comune va asigura derularea continuă a programului UE pentru școli în anul școlar 2018-2019”, a declarat Phil Hogan – comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Țările care doresc să participe la programele pentru școli trebuie să adreseze Comisiei, până la sfârșitul lunii ianuarie, cererile de sprijin. Alocarea orientativă din bugetul UE pentru fiecare stat membru se bazează pe numărul de elevi din fiecare țară și, în cazul laptelui, pe succesul programului anterior.

În anul școlar 2016/2017, peste 12,2 milioane de copii din 79.000 de școli au participat la programul încurajare a consumului de fructe și legume în școli, iar în jur de 18 milioane au participat la cel de distribuire a laptelui. Activitățile didactice din cadrul programelor au inclus vizite la ferme, îngijirea grădinilor de la școli, cursuri și/sau concursuri de gătit, lecții cu nutriționiști, jocuri etc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

3.500 de elevi din județul Dâmbovița primesc o masă caldă la școală

Publicat

pe

Programul-pilot care prevede asigurarea unei mese calde pentru elevi a fost extins în județul Dâmbovița, începând cu acest an școlar, astfel că, în momentul de față, include opt unități de învățământ, respectiv: Dragomirești, Dărmănești, Glodeni, Gura Șuții, Mănești, Lucieni, Vârfuri și Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari cu toate structurile arondate.

În total, este vorba despre aproximativ 3.500 de elevi din județ care primesc o masă caldă sau un pachet alimentar, în valoare de 15 lei, în fiecare zi în care frecventează cursurile.

Potrivit inspectorului școlar general al ISJ Dâmbovița, Ileana Nicolaescu, fondurile necesare sunt asigurate de către Ministerul Educației, prin bugetele locale ale unităților administrativ-teritoriale.

„Implementarea programului conduce la îmbunătățirea frecvenței și, implicit, la rezultate școlare îmbunătățite”, este concluzia la care a ajuns inspectorul școlar general Ileana Nicolaescu după o primă evaluare efectuată în școlile beneficiare.

Cât privește includerea unităților de învățământ în acest program de sprijin, acestea au fost alese de către Inspectoratul Școlar în baza unei metodologii clare, nu după criterii subiective – a mai spus Ileana Nicolaescu, scopul fiind creșterea frecvenței la clasă.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

46 de unități de învățământ din Dâmbovița au primit finanțare nerambursabilă prin PNRR

Publicat

pe

46 de unități de învățământ din județul Dâmbovița implementează, în această perioadă, proiecte cu finanțare nerambursabilă prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pe componenta care vizează prevenirea abandonului și reducerea părăsirii timpurii a școlii – a precizat, astăzi, în cadrul unei conferințe de presă inspectorul școlar general al ISJ Dâmboviţa, Ileana Nicolaescu.

Sunt finanțate activități de îndrumare, sprijin și consiliere, ore remediale, precum și de tipul „școală după școală”, cu asigurarea unei mese calde. Totodată, proiectele au o componentă care presupune digitalizarea procesului educațional, adică dotări moderne pentru școlile care au obținut un astfel de grant. Proiectele sunt implementate în perioada septembrie 2022 – octombrie 2025 și totalizează un buget de 33.465.626 lei.

Lista unităților de învățământ din județul Dâmbovița care au obținut fonduri PNRR:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats