Connect with us

ÎNVĂŢĂMÂNT

Lapte, fructe și legume pentru școlari, cu sprijin UE

Publicat

pe

Pentru anul școlar 2018/2019, României i-au fost alocate peste 17,6 milioane euro pentru programele de încurajare a consumului de legume, fructe și lapte în școli, inclusiv activităţi didactice specifice, o sumă similară celei alocate în anul precedent – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

„Fermierii europeni ne dau alimente de bună calitate, sigure și sănătoase, iar programul pentru școli permite celor mai tineri cetățeni ai noștri să beneficieze de avantajele pentru sănătate ale acestor produse, învățând de mici de unde provin alimentele și cât de importante sunt gustul și nutriția. Comisia contribuie cu mândrie la acest parcurs educativ. Suma de 250 de milioane euro provenită din bugetul politicii agricole comune va asigura derularea continuă a programului UE pentru școli în anul școlar 2018-2019”, a declarat Phil Hogan – comisarul european pentru agricultură și dezvoltare rurală.

Țările care doresc să participe la programele pentru școli trebuie să adreseze Comisiei, până la sfârșitul lunii ianuarie, cererile de sprijin. Alocarea orientativă din bugetul UE pentru fiecare stat membru se bazează pe numărul de elevi din fiecare țară și, în cazul laptelui, pe succesul programului anterior.

În anul școlar 2016/2017, peste 12,2 milioane de copii din 79.000 de școli au participat la programul încurajare a consumului de fructe și legume în școli, iar în jur de 18 milioane au participat la cel de distribuire a laptelui. Activitățile didactice din cadrul programelor au inclus vizite la ferme, îngijirea grădinilor de la școli, cursuri și/sau concursuri de gătit, lecții cu nutriționiști, jocuri etc.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Argeș

Șase elevi de clasa a IX-a s-au îmbătat criță la școală! Unul a fost luat cu ambulanța

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

O sală de clasă a unui liceu din Câmpulung Muscel, județul Argeș, a fost transformată în birt. Șase elevi din clasa a IX-a s-au îmbătat criță după ce au consumat băutura adusă la școală de unul dintre ei. Fapta ar fi trecut probabil neobservată dacă unuia dintre băutorii adolescentini nu i s-ar fi făcut rău.

Echipajul medical sosit la fața locului a constatat cu stupoare că elevul este beat criță, de unde și starea de agitație.

Liceanul a fost transportat la spital pentru a i se acorda îngrijiri medicale. Despre acest neplăcut incident au aflat și polițiștii. Oamenii legii vor aplica celor șase minori sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991, pentru consumul de alcool în locuri publice.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

„În ziua de 12 ianuarie a.c., în jurul orei 10.00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați, prin SNUAU 112, cu privire la faptul că, unui elev din cadrul unei unități de învățământ liceal din municipiul Câmpulung i s-ar fi făcut rău, ca urmare a faptului că ar fi consumat alcool, alături de alți colegi.

La fața locului s-au deplasat un echipaj de poliție și un echipaj medical, care a preluat minorul și l-a transportat la spital.
Din primele verificări efectuate de polițiști, a reieșit faptul că, șase elevi de clasa a IX-a, ar fi consumat alcool, adus de unul dintre ei, în incinta unității de învățământ.

În urma celor constatate, vor fi aplicate sancțiuni contravenționale, conform Legii 61/1991, celor șase elevi, pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice.

Polițiștii Biroului Siguranță Școlară au avut în atenție unitatea de învățământ și au desfășurat activități de verificare, în anul 2021.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de prevenire a unor astfel de evenimente, prin efectuarea unor activități informativ-educative cu elevii și cadrele didactice”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Argeș. 

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prezență fizică în toate unitățile de învățământ din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Începând cu data de 10 ianuarie 2022, toate unitățile de învățământ din județul Dâmbovița vor funcționa cu prezență fizică, prin raportare la rata de incidență, respectiv la rata de vaccinare – ne informează prof. Cătălina Homeghiu, inspector școlar general ISJ Dâmboviţa.

În săptămâna 3-7 ianuarie 2022, situația epidemiologică din județ a fost următoarea:
– clase cu activitate față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate: 13 (346 elevi);
– elevi confirmați cu Covid: 23
– personal angajat în învățământ confirmat cu Covid: 3

Pentru săptămâna 10-14 ianuarie 2022 au fost completate stocurile de materiale sanitare din unitățile de învățământ, prin distribuirea a 24000 de măști de protecție primite de la ISU Dâmbovița în data de 9 ianuarie 2022.

Situația actualizată zilnic a grupelor/claselor/unităților cu activitate suspendată este publicată pe site-ul oficial al inspectoratului școlar, la secțiunea Funcționarea unităților de învățământ
http://www.isj-db.ro/functionarea-unitatilor-de-invatamant

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT