Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Salariaţii Cromsteel Târgovişte ies în stradă! S-au săturat să fie prost plătiţi!

Publicat

pe

Angajaţii de la Cromsteel Târgovişte sunt decişi să nu înceteze conflictul de muncă decât după ce vor obţine o creştere salarială proporţională cu situaţia financiară a societăţii. Firma înregistrează, spune Nicolae Dragodănescu – preşedintele Sindicatului Valahia, un profit uriaş, dar continuă să-i plătească pe oameni puţin peste salariul minim. Asta în condiţiile în care se lucrează cu crom hexavalent şi mercur, substanţe care produc îmbolnăviri pe bandă rulantă, motiv pentru care în Europa nu se mai folosesc.

„Există o Directivă Europeană prin care, din 2022, mercurul se interzice cu desăvârşire. Dar, până atunci, vor trage tare pe România, după care, e foarte simplu, îşi vor face o hală în Moldova sau Belarus şi, într-o săptămână, îşi cară utilajele. La Cromsteel, avem probleme grave de sănătate, oameni internaţi la Bucureşti, cărora li s-a pus diagnosticul intoxicaţie cronică cu mercur. Nu este de glumă! Acum le-au făcut un tratament, chipurile să le mai scoată mercurul din organism. E greu de crezut. La fel şi cu cromul hexavalent!

Ca sindicat, avem şansa să verificăm situaţia economico-financiară şi am zis, staţi aşa, dacă profitul ăsta uriaş îl faceţi cu oamenii ăştia care trag pe nări crom şi mercur, haideţi să creştem şi salariile. Am fost de bun simţ. Ne-am încadrat sub o treime din profit. Bineînţeles, italienii au spus de ce să vă dăm, că sunt banii noştri.

Cererea noastră a fost să facem o creştere de 500 de lei la toţi salariaţii. De ce? Pentru că pot. Vorbim de salariile de bază. S-au pus cu fundul în uşă şi au zis nu. Ba chiar le-au cerut oamenilor să lucreze mai mult cu 30 de minute, pentru că au pauză de masă şi legea nu-i mai obligă să o dea. Vizavi de sporuri, le dădeau dacă erau zgomotele la 80 de decibeli. Acum vor să ridice la 87 de decibeli. De ce? Pentru că pe buletim era 86. Prin urmare, am intrat în conflict de muncă. Salariul brut este undeva la 2.100 lei, la care se adaugă sporurile”, ne-a declarat Nicolae Dragodănescu – liderul Sindicatului Valahia.

Nicolae Dragodănescu – preşedinte Sindicatul Valahia Târgovişte

Mâine, 23 martie 2018, angajaţii Cromsteel vor întrerupe lucrul pentru două ore, între 14:00 şi 16:00, şi vor ieşi să protesteze pe trotuarul din faţa societăţii. Ca să nu apară probleme, sindicatul a obţinut avizul Primăriei Târgovişte.

În situaţia în care, nici după greva de avertisment, nu se va ajunge la o înţelegere cu patronatul, de miercuri, 28 martie, se va intra în grevă generală pe termen nelimitat. Cum am spus, oamenii sunt determinaţi şi nu vor renunţa la protest decât după ce îşi vor obţine drepturile. În niciun caz acum după ce au parcurs toată procedura alambicată impusă de lege în astfel de situaţii şi care nu este deloc favorabilă salariaţilor.

„Procedura spune că trebuie întâi să intri la negocieri, să stabileşti un calendar al negocierilor. Dacă în ultima zi nu te-ai înţeles, sindicatul poate să depună sesizare că s-au creat premisele conflictului de muncă, după care, două zile lucrătoare, trebuie să aştepţi răspunsul la sesizare. Nu e de acord. Îi faci notificare că declanşezi conflictul de muncă şi te duci la ITM. Inspecţia de Muncă, în două zile, trebuie să desemneze conciliatorul, după care urmează alte şapte zile lucrătoare în care conciliatorul are obligaţia să cheme părţile. După care, dacă a eşuat concilierea, ai obligaţia să notifici, cu două zile înainte, greva de avertisment şi legea nu te lasă să faci decât două ore.

Apoi, unde te duci cu oamenii? Noi am luat avizare de la Primărie să ieşim pe spaţiul public. Trebuie apoi să mai aştepţi încă două zile lucrătoare, ca să poţi declanşa greva generală. De regulă, în perioada asta, firmele îşi umplu magaziile, îşi pregătesc desfacerile şi te ţin două săptămâni în grevă. Două săptămâni, greva în România nu are efect. La niciun angajator! La Quadra, am avut 41 de zile. În perioada asta, trebuie să plătim oamenii din fondul de rezervă al sindicatului. Suntem pregătiţi să le dăm bani, să nu moară de foame. Există unitate, suntem reprezentativi la Cromsteel, avem nişte lideri extraordinari acolo. Totul este în regulă. Există determinare în rândul oamenilor”, explică Nicolae Dragodănescu.

Revendicările salariaţilor Cromsteel:

1. Contract colectiv de muncă pentru un an de zile, creşterea tuturor salariilor cu 500 lei pentru fiecare salariat precum şi indexarea lor cu inflaţia în luna ianuarie 2019

2. Implementarea unei grile se salarizare, a unui Regulament de promovare şi promovarea anuală a 35% din numărul de salariaţi

3. Acordarea sporului de vechime în munca, între 5% şi 25%

4. Spor de 20% pentru salariaţii care lucrează în sectorul galvanizare, de 15% pentru restul halelor de producţie unde este prezenta noxa crom, mercur sau zgomot, şi 10% pentru salariaţii care tranzitează aceste locuri de muncă în timpul procesului tehnologic

5. Plata serviciilor medicale pentru salariaţii afectaţi de noxe

6. Subvenţie pentru biletele de tratament/abonamentele de transport, în valoare de 1.500 lei/an

7. Acordarea primelor sociale proporţional cu profitul realizat, astfel:

• Primă de Paşte – 970 lei

• Primă de Crăciun – 970 lei

• Primă de vacanţă – 3.000 lei

• Primă de Ziua Metalurgistului – 600 lei

ACTUALITATE

18 noiembrie – Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice

Publicat

pe

Foto: https://www.republikanews.ro

Deoarece rezistența la antimicrobiene continuă să amenințe eficiența tratamentelor împotriva infecțiilor cauzate de bacterii, conștientizarea publicului privind necesitatea consumului responsabil de antibiotice (numai pe rețetă), devine esențială – atrage atenţia Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa.

„Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice”, celebrată anual pe 18 noiembrie, este o inițiativă europeană de sănătate publică desfașurată în scopul sensibilizării profesioniștilor, a publicului și a factorilor decidenți cu privire la situația îngrijorătoare generată de rezistența antimicrobiană și la numărul pacienților infectați cu bacterii rezistente.

Utilizarea prudentă a antibioticelor poate ajuta la oprirea dezvoltării bacteriilor rezistente și poate contribui la menținerea eficienței antimicrobienelor pentru generațiile viitoare.

În România, campania are ca temă anul acesta „Utilizarea corectă a antibioticelor în contextul creșterii rezistenței la antimicrobiene” și se adresează pacienților, precum și profesioniștilor din sănătate cu sloganul „Ai grijă, NU antibioticelor!”.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Topul firmelor din Dâmboviţa, ediţia 2019, s-a consumat fără niciun element de noutate

Publicat

pe

Camera de Industrie şi Comerţ Dâmboviţa, condusă de acelaşi Gelu Rusescu, a organizat, joi – 14 noiembrie 2019, la Nova Balroom Târgovişte, cea de-a 26 ediţie „Topul firmelor”. Evenimentul a fost unul echilibrat, sterotip, chiar linear, fără nimic spectaculos, fără niciun element de noutate.

Au fost premiate societăţile comerciale din judeţ. Cam aceleaşi de foarte mult timp şi suntem convinşi că pe fruntaşe, în următorii 10 ani, nu prea are cine să le detroneze. Şi sunt unii care nici nu doresc să-i scoată din clasament. Sunt cotizanţi tari la Camera de Comerţ! Tocmai de aceea, poate s-ar impune luarea în calculul topului şi a altor caracteristici. Nimic de promovarea firmelor mai micuţe, a celor care abia acum scot capul şi încercă să se lanseze în vreun domeniu. Camera de Comerţ Dâmboviţa nu am auzit că ar face ceva să-i încurajeze.

Ineditul manifestării l-a constituit faptul că politicienii, prezenţi în număr relativ mare, dar împărţiţi care încotro, fiindcă nu puteau fi puşi la aceeaşi masă, spre exemplu, Rovana Plumb cu Adrian Ţuţuianu, nu au mai ţinut alocuţiuni. Nici măcar preşedintele Consiliului Judeţean – Alexandru Oprea nu a rostit vreun cuvânt de felicitare. De fapt, se auzise prin sală că boicotul ar fi pornit de la oamenii de afaceri, care nu au mai vrut să amestece lucrurile, cum s-a tot întâmplat în anii trecuţi. Singurul om politic care a fentat un pic strategia şi a luat cuvântul având un discurs combativ, bun şi pe alocuri critic la adresa clasei politice, despre care a spus că nu a susţinut îndeajuns mediul de afaceri, a fost Marius Caraveţeanu – primarul oraşului Răcari, dar care a fost invitat la cuvânt în calitate de fermier de succes, premiat la „Topul firmelor”.

Acordarea diplomelor şi trofeelor nu a ieşit din tipare. Câştigătorii au făcut poze, unii – destul de puţini au mai şi dansat fiindcă de la Top nu a lipsit muzica.

Nu am priceput de ce printre premianţi s-au numărat şi societăţi aflate în subordinea Consiliului Judeţean. Pare discriminatoriu pentru firmele mici, neajutate de nimeni şi care abia reuşesc să supravieţuiască. Este cumva şi revoltător ca unităţi economice cărora Consiliul Judeţean le-a mărit capitalul social sau le-a alocat fonduri fiindcă erau în pom să fie acum premiate de Camera de Comerţ şi Industrie!

Topul de excelenţă 2019:
– Jalutex SRL, de 26 de ani pe podium
– Swarco Vicas SA, de 26 de ani pe podium
– Monte Bianco SA, de 20 de ani pe podium
– Virix Prod SRL, de 20 de ani pe podium
– Vascony Prod SRL, de 18 ani pe podium
– Regata SRL, de 18 ani pe podium
– Arctic SA, de 18 ani pe podium
– Beda Impex SRL, de 17 ani pe podium
– ASO Cromsteel SA, de 15 ani pe podium
– Erdemir România SRL, de 13 ani pe podium
– Nimet SRL, de 13 ani pe podium
– Marahami Prod, de 12 ani pe podium.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web