SPORT
Municipiul Târgovişte, unul dintre cele mai importante centre ale nataţiei româneşti!
Primarul municipiului Târgovişte, Cristian Daniel Stan, a dat, în această dimineaţă, startul celei de-a doua ediţii a „Cupei Primăverii” la înot, competiţie dedicată exclusiv copiilor din Dâmboviţa. Evenimentul reuneşte 445 de sportivi amatori, cu vârste cuprinse între 5 şi 15 ani, reprezentanţi a 13 cluburi din judeţ.
„Nu ştiu câte concursuri cu o participare atât de mare se mai organizează în ţară. Am avut la Târgovişte şi competiţii de nivel naţional şi internaţional, dar cele pentru dâmboviţeni, pentru târgovişteni, ne interesează cel mai mult şi care dau sens unei investiţii pe fonduri europene, unul dintre cele mai moderne bazine olimpice din România, care se găseşte în cadrul Complexului Turistic de Nataţie Târgovişte. Mulţumesc copiilor, părinţilor, antrenorilor şi tuturor celor care lucrează aici. Municipiul Târgovişte devine, iată, unul din centrele nataţiei româneşti”, a spus primarul Cristian Daniel Stan.
„Cupa Primăverii” la înot cuprinde patru probe: 50 m liber, 50 m picioare liber cu plută, 50 m spate, 50 m picioare spate cu plută. Primăria Târgovişte şi Complexul Turistic de Nataţie vor premia toţi participanţii, nu doar pe cei care vor urca pe podium, cei mai mulţi dintre copii aflându-se la prima lor acţiune organizată la Bazinul Olimpic Târgovişte. Partener al evenimentului – Clubul Sportiv Municipal Târgovişte.
Complexul Turistic de Natație Târgoviște vă pune la dispoziţie o bază excelentă pentru agrem ent şi relaxare: Bazin Olimpic, sală de forță și saună, ștrand exterior cu piscine și tobogane, terenuri de minifotbal, tenis și baschet, piste pentru role și biciclete, spații de joacă pentru copii, platformă betonată pentru organizarea de evenimente. Detalii la numărul de telefon 0722.891.820.
Dâmboviţa
Sportiv din Târgoviște a câștigat 78 de medalii într-un singur an!
Marin Marius Mihai, sportiv, antrenor și fondator al ACS Marin Marius Mihai Arte Marțiale Târgoviște, a finalizat anul 2024 cu un bilanț extraordinar: 78 de medalii mondiale, europene, internaționale și naționale!
„Mă bucur că am reușit să depășesc recordul obținut în 2023, când am câștigat 50 de medalii. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru tot, mulțumesc familiei mele și tuturor celor care au contribuit, direct sau indirect, la acestă performanță”, este mesajul transmis de târgovișteanul Marin Marius Mihai – unul dintre primii sportivi din România care au luptat în MMA, în 1995-1996.
Marin Marius Mihai – 6 Dan Kickboxing Internațional WTKA, 5 Duan Kung Fu Internațional WTKA, 5 Duan Hwarang Hunsul Do Arte Marțiale Coreene recunoaștere internațională, 4 Duan Wushu Kung Fu.
ACTUALITATE
5 ani de la moartea lui Titi Ionescu. Remember, meciul de solidaritate din 1977
Pe 6 decembrie 2019, de Sf. Nicolae, Constantin Titi Ionescu, conducător al fotbalului, voleiului masculin şi baschetului feminin târgoviștean cu care a obţinut performanţe notabile timp de peste patru decenii şi jumătate, a încetat din viaţă după o grea suferinţă, la 83 de ani. La cinci ani de la decesul lui, vă propun spre lectură un context inedit, care îl va readuce în memoria cititorilor, alături de alți oameni importanți din fotbalul târgoviștean.
În 1977, înaintea începerii returului fotbalistic, România trecea prin una dintre cele mai mari tragedii. Returul era programat să înceapă sâmbătă, 5 martie, cu un meci în Liga I, F.C. Constanța – Steaua, dar în seara de vineri, 4 martie, la ora 21:24, România a fost zguduită de catastrofa, cu o magnitudine de 7,2 pe scara Richter, care a provocat în aproximativ 56 de secunde cel puțin 1570 de morţi, cei mai mulţi dintre ei la Bucureşti, și mari distrugeri. La Târgovişte nu au fost victime şi pagube, dar competiţiile naţionale au fost suspendate și toate cluburile de fotbal au contribuit la ajutarea celor aflați la necaz prin depunerea de sume de ordinul sutelor de mii de lei, fiecare, în „Contul 1977”, deschis la CEC. Duminică, 13 martie 1977, când viața se mai așezase cât de cât, iar vremea era bună, s-au jucat mai multe meciuri amicale. Dinamo s-a deplasat la Târgoviște, Steaua la Ploiești să întâlnească Petrolul, Sportul la Brăila, Rapidul la Chimia Râmnicu Vâlcea. Peste tot stadioanele au fost pline, încasările fiind donate sinistraților.
Prima etapă a returului a fost reprogramată zece zile mai târziu, pe 16 martie, mai puțin partidele Dinamo – Timișoara și Sportul – Corvinul deoarece Bucureștiul fusese cel mai afectat, multe clădiri se dărâmaseră, iar pe gazoanele din Ștefan cel Mare și de pe „Republicii” se instalaseră corturi militare imense, care găzduiau mii de oameni rămași fără locuințe, noroc că vremea era destul de caldă în România.
La Târgoviște, cu sprijinul decisiv al edilului șef al orașului Constantin Motoroiu și secretarului primăriei Florin Rădulescu și al conducerii C.S. Târgoviște, Gheorghe Rădulescu -președinte, Constantin Titi Ionescu – organizator de competiții şi Sebastian Biță Stănescu – secretarul clubului, s-a organizat meciul cu dinamoviștii bucureșteni, lideri ai campionatului diviziei A, destinat încasărilor la fondul de solidaritate pentru victimele cataclismului. Întâlnirea s-a disputat în faţa a peste 15 mii de spectatori, veniți cu cel puțin o oră înainte în tribunele stadionului Municipal. O partidă frumoasă, încheiată 1-1 (0-0), goluri marcate de ex-târgovişteanul Cornel Dinu în min. 64, cu o lovitură de cap de pe la 7-8 metri, plasată pe lângă portarul Gheorghe Ilinca, la centrarea lui Cristian Vrânceanu, respectiv Sandu Rus, în minutul 84, cu un şut năprasnic la centrarea lui Ion Vintilă. Scor echitabil, într-un joc arbitrat foarte bine de târgovişteanul Şerban Necşulescu, o partidă la care a asistat și Nicu Milea, cronicarul sportiv lansat la „Uzina și Ogorul”, devenit colaborator la ziarul Dâmbovița.
C.S. a evoluat fără vedeta Gigi Tătaru, dar cu Mircea Stan – Dumitru Gheorghe, Florea Alexandru, Radu Grancea, Ionel Pitaru -Constantin Tănase, Adrian Furnică, Decebal Puiu Neagu-Cristian Niţă, Ion Vintilă, Nelu Isaia, pe parcurs intrând Gheorghe Ilinca, Alexandru Istrate-Bebiţă, Ion Ene, Constantin Pietroianu, Gheorghe Greaca, Alexandru Rus și doi jucători de la divizionara târgovișteană C Petrolul, Mihai Buciumeanu și Ionel Diaconescu. Primul, fost fotbalist în B al Târgoviștei, urma să devină arbitru cu meciuri la linie în prima divizie, celălalt, ex-junior la C.S., o mare speranță fotbalistică a urbei în acel moment, va juca ulterior la Dunărea C.S.U. Galați și Steaua București. La Dinamo au jucat Eftimescu – Cheran, Ghiţă, Sătmăreanu II, Lucuţă – Dobrău, Cornel Dinu, Custov-Alexandru Moldovan, Dudu Georgescu, Mircea Lucescu, înlocuiți în repriza a doua de portarii Ştefan și Ene, fundaşul Sandu Gabriel, mijlocaşii Ion Moldovan şi Ion Marin şi atacanţii Chitaru, Roznai şi Vrânceanu. Au fost 10 zile de amânare a reluării competițiilor oficiale, iar la sfârșitul acelui retur, C.S. Târgoviște, cu Nicolae Proca antrenor, a promovat în divizia A.
Constantin Titi Ionescu a fost component al echipei Târgoviștei care a jucat pentru prima dată în Divizia A de fotbal în 1961-1962 și a ajuns în sferturile Cupei României în 1962, coleg cu Marin Andrei, Fane Marcu, Răzvan Tomescu, Ion Prandea, Eugen Popescu, Aurel Georgescu, Mihai Niţescu, Nicolae Petrescu, Mircea Cruţiu, Pavel Mureşan, Ion Cazacu, Paul Niculescu, Aurel Iordache, Constantin Chiriţă, Gigi Moisescu, Cornel Prodanciuc, Alexandru Lazăr, Mircea Barac, Nicolae Matei, antrenori Valentin Stănescu-Zimbrul și Marin Alexandru-Țăndărescu. În sferturile Cupei României a poposit Metalul Târgoviște și în 1965, cu Biţă Stănescu, Fane Marcu, Gheorghe Simionescu, Constantin Titi Ionescu, Nae Ionescu-Budulea, Penu, Vasile Dinu, Grigore Bălăceanu, Aurel Georgescu, Mihai Niţescu, Cornel Dinu, celebrul internațional de mai târziu, Constantin Ionescu-Budulea, Haralambie Puiu Becheanu, Cristi Suciu, Ţiţi Dumitriu, Teodor Constantin, Constantin Chiriţă, formație pregătită de Rudy Wetzer, director tehnic și Gheorghe Nuțescu antrenor.
Devenit între timp nea Titi, a fost conducătorul grupării fotbalistice continuatoare a Metalului, C.S. Târgoviște, care a promovat pentru a doua oară în divizia A în 1977 și a fost la un pas de Cupa UEFA în 1979, lot cu Narcis Coman, Dodu Bărbulescu, Nicolae Stancu, Dumitru Gheorghe, Florea Alexandru, Silviu Dumitrescu, Nicolae Enache, Ionel Pitaru, Gheorghe Tătaru, Ion Ștefănescu, Nicolae Kallo, Adrian Furnică, Gheorghe Greaca, Claudius Sava, Nelu Isaia, Petre Marinescu, Florin Grigore, Ilie Niculescu, Traian Miu, Nicolae Martin, pregătit de Nicolae Proca și Gheorghe Becheanu.
A fost cel care l-a adus pe Nicolae Dobrin de la Pitești sub Turnul Chindiei, obținând cu C.S.-ul în 1981 a treia promovare în prima divizie și a fost alături de Micul Ajax în cei doi ani de liga I, între 1996-1998 și de Noua Chindie care, în 2012, putea promova în A. Iubitor și de alte sporturi colective, a contribuit la performanțele Metalului, echipa de volei masculin a UPET și ale baschetbalistelor de la Livas Târgoviște.
Multumiri tuturor celor fără de care sportul dâmbovițean nu ar fi avut identitate și performanțe. Dumnezeu să-i odihnească în pace pe toți cei care nu mai sunt printre noi!
A consemnat,
Gabriel Degeratu
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Două mașini s-au făcut praf la intrare în Târgoviște, pe Calea București
-
Giurgiuacum o săptămână
Locuință distrusă de foc din cauza unei greșeli pe care o fac mulți oameni!
-
Argeșacum o săptămână
Tânăr de 22 de ani a murit după ce a intrat cu mașina într-un parapet
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Adolescent de 14 ani a plecat de la școală și nu a mai ajuns acasă
-
Argeșacum 2 zile
Două case s-au făcut scrum azi-noapte în județul Argeș
-
Dâmboviţaacum o zi
Un bărbat din Lăculețe, județul Dâmbovița, își duce traiul într-o troiță în mijlocul pădurii
-
Dâmboviţaacum 5 zile
Șoferiță băută, implicată într-un accident rutier în Dărmănești
-
ACTUALITATEacum o săptămână
Gata cu primăvara din mijlocul iernii! Atenționare meteo de vânt și viscol