Connect with us

INFO UTIL

Sfaturi utile pentru întreținerea bateriei moto

Publicat

pe

Sursa foto: citynews.ro

Cu siguranță că fiecare motociclist care își iubește vehiculul este foarte implicat în procesul de mentenanță și știe că acesta se poate realiza doar printr-o grijă sporită acordată fiecărui component. Iar una dintre cele mai importante elemente ale unei motociclete – care permite pornirea motorului – este bateria.

De unde putem achiziționa acumulatori pentru motocicletă?
La ora actuală, există o gamă variată de produse din care poți alege, însă înainte de decizia de cumpărare, este important să analizezi foarte bine oferta pieței.

Pentru a alege cei mai buni acumulatori moto, trebuie să ții cont în primul rând de specificațiile tehnice ale fabricantului. De altfel, dacă bateria moto este bine îngrijită, poate avea o durată de utilizare între 3 și 5 ani. Unul dintre magazinele de specialitate de unde poți achiziționa acumulatori pentru motocicleta ta este Sorgeti.

Cum îngrijim bateria moto?
Așa cum am precizat mai sus, dacă ne dorim ca vehiculul să nu ne lase când ne e lumea mai dragă, ar trebui să avem grijă în aceeași măsură de toate componentele sale.

Întreținerea bateriei moto, unul dintre elementele necesare funcționării corespunzătoare a vehiculului, necesită o atenție sporită. Iată cum ar trebui să procedezi pentru a menține în limite funcționale parametrii bateriei:
➔ După utilizare, este bine să o așezi într-un loc uscat, între 5 și 30 de grade Celsius, cu capacele bine închise. În perioadele de repaos precum și atunci când este foarte frig, este bine să scoatem acumulatorul, evitând orice contact cu betonul, deoarece bateria tinde să se descarce pe o suprafață de beton.
➔ Înainte de a scoate acumulatorul auto din folosință un anumit interval de timp, se recomandă încărcarea completă a bateriei. În cazul unei auto-descărcări mici, nivelul electrolitului și densitatea ar trebui să fie controlate odată la 30 zile. Dacă densitatea este mai mică de 1,24 k/cmc se recomandă reîncărcarea bateriei. Dacă tensiunea e mai mica de 12,4 V este indicată reîncărcarea bateriei cu ajutorul unui redresor.
➔ În timpul sezonului rece, se impune staționarea îndelungată a motocicletei – cel puțin o lună. Iar în ceea ce privește bateria, cel mai bine ar fi să o demontezi, ca mai apoi să o depozitezi într-un spațiu adecvat până când o vei utiliza din nou.
➔ De asemenea, o altă recomandare importantă definitorie pentru procesul de mentenanță se referă la verificarea atentă, mai ales în anotimpul rece. Astfel că, ar trebui să controlezi în permanență suprafețele care necesită a fi șterse și verificate de coroziune și de sedimente, scurgerea și voltajul. De asemenea, elemenții acumulatorului și dopurile ar trebui desfundate și curățate foarte bine. Mare atenție! Această acțiune se realizează într-un spațiu bine aerisit și folosind atât ochelari de protecție, cât și mănuși.

Cum încărcăm optim bateria moto?
Un alt sfat util pentru a prelungi durata de funcționare constă în reîncărcarea optimă a bateriei moto. Astfel că, aceasta nu ar trebui să depășească 10% din puterea maximă a bateriei pe oră. De exemplu, un acumulator de 12 V, 9 Ah ar trebui să stea la încărcat timp de 9 ore la un amper maxim, dar poate fi reîncărcat și pentru 18 ore la 500 m Ah.

După ce achiziționezi o baterie moto ar fi bine să ții cont atât de instrucțiunile de montare, depozitare, cât și de cele referitoare la întreținerea sa. De asemenea, este important să ai în vedere și respectarea condițiilor pe care le impune garanția.

În general, bateriile se vor depozita în încăperi închise și uscate, cu temperaturi cuprinse între +5 și + 30 grade C, ferite de căldură, radiații solare, baze, acizi, săruri sau uleiuri.

Cu toate acestea nu e suficient să respecți aceste reguli pentru a prelungi durata de viață a acumulatorilor moto, ci este necesar să achiziționezi și baterii de calitate. Așadar, pe website-ul magazinului Sorgeti, unul dintre cei mai mari importatori și distribuitori de baterii auto-moto din țara noastră poți găsi acumulatori de calitate la prețuri foarte bune.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Info util. Camera de Comerț Dâmboviţa asigură îndrumare de specialitate antreprenorilor

Publicat

pe

De

Ești antreprenor și ai nevoie de îndrumare de specialitate? Sau vrei să pășești acum pe acest drum? Experții din cadrul Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița – Serviciul Consultanță, Juridic și Arbitraj Comercial te ajută!

✓ tehnoredactare decizie/ hotărâre adunare generală a asociaţilor;
✓ tehnoredactare act constitutiv actualizat;
✓ pregătirea documentaţiei pentru înregistrarea dosarului;
✓ depunerea documentaţiei şi obținerea certificatelor constatatoare de autorizare a activităţii, a certificatului de înregistrare mențiuni și a încheierii.

Persoane de contact:
– Diana Dumea, tel: 0723.952.391, e-mail: diana.dumea@cciadb.ro
– Agita Popa, tel: 0751.153.710, e-mail: agota.popa@cciadb.ro
– Iulia Marin, tel: 0751. 153. 701, e-mail: iulia.marin@cciadb.ro
– Albert Gagionea, tel: 0751.153.706, e-mail: albert.gagionea@cciadb.ro

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

Galerie perdea sau șine pentru draperiile și perdelele din casă?

Publicat

pe

De

Galeriile de perdea sunt elemente esențiale pentru casa fiecăruia, deoarece oferă foarte multe avantaje și caracteristici în ceea ce privește decorul și montarea perdelelor și a draperiilor la ferestrele casei. O galerie perdea este deseori preferată unei șine pentru că este mai facil pentru oricine să se folosească de funcțiile ei pentru a agăța textilele preferate atunci când acestea trebuie puse la loc sau reînnoite.

Beneficii irezistibile ale galeriilor de perdele – de ce să le alegi pentru casa ta?

Aparte de beneficiile estetice care sunt vizibile cu ochiul liber, aceste galerii prezintă și o serie de beneficii practice care sunt extrem de folositoare la apartament, la casă sau la garsonieră.

Când vorbim de avantaje, acestea sunt considerabile și hai să vezi cam ce ai extrage tu de aici pentru a-ți monta asemenea sisteme la ferestrele din locuință.

  • Materialele diversificate

Galeriile sunt confecționate din variate materiale care pot mulțumi orice gust și preferință. Lemnul, metalul și plasticul tare sunt doar câteva dintre acestea. Fiecare în parte deține o serie de avantaje și caracteristici care îți vor veni în ajutor în ceea ce privește alegerea ta finală.

  • Tipul de montaj

Și acest criteriu cântărește foarte mult privitor la selectarea celor mai rezistente și practice galerii pentru acasă la tine. Aceste sisteme pot fi prinse de perete sau de tavan, dar doar de tine depinde dacă le dorești montate într-un fel sau altul. În timp ce montajul direct pe tavan poate oferi iluzia de spațiu extins, montajul pe perete este mai des întâlnit. Nici o alegere nu este corectă sau incorectă. Fiecare își poate personaliza după achiziție acest proces.

  • Stilul galeriilor de perdele

În ceea ce privește stilul de galerie perdea, ai putea opta pentru stiluri simple, minimaliste, stiluri alambicate, încărcate. Totul ține de felul în care arată casa ta și de designul interior pe care l-ai ales în decorul locuinței. Iarăși, nici aici nu există bine sau rău, o variantă ideală sau nu. Totul rămâne la latitudinea fiecăruia.

Avantaje oferite de o galerie perdea montată la ferestrele încăperilor în care locuiești

Galerii elegante, de tip bară, de tip șină, din metal sau PVC – toate aceste variante există la Insula de perdele pentru alegeri inspirate. Dar tu ai nevoie să știi care sunt beneficiile acestor accesorii pentru casă pentru a face cele mai inspirate selecții și pentru a nu regreta mai apoi.

  • Poți folosi perdele și draperii cu inele, care se rulează mult mai ușor atunci când atârni textilele de decor la ferestre.
  • Sunt inedite pe post de ornamente pentru locuință, existând posibilitatea să fie alese în conformitate cu restul decorului din casă și cu celelalte elemente funcționale sau de mobilă din încăperi.
  • Dispun de prețuri bune, în funcție de grosimea țevii, de modelul capetelor și de consolele pe care le alegi, așadar vei găsi ceva și pentru bugetul tău.
  • Poți selecta dintre mai multe stiluri disponibile pe piață, pe site-ul www.insuladeperdele.ro, găsind modele diverse, elegante, minimaliste sau în stil clasic, care te vor ajuta să obții un efect inedit pentru ferestrele tale și, de altfel, pentru toată încăperea.
  • De asemenea, în funcție de dimensiunea ferestrelor unde vrei să agăți perdele și draperii, să zicem dormitor, living sau bucătărie, ai opțiunea de a găsi dimensiuni diverse sau personalizate pentru ce-ți trebuie ție.

La magazinul Insula de perdele vei găsi mereu tot felul de produse moderne, dar și clasice. În funcție de preferințele fiecăruia, există câte o categorie de șine, galerii, jaluzele, perdele, draperii, storuri, rolete și rulouri de care să te bucuri și cu care să-ți decorezi și personalizezi locuința.

Contact:
contact@insuladeperdele.ro
0759.800.400

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite