Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Daruri şi poveţe de suflet pentru copiii instituţionalizaţi din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Este deja tradiţie ca Înalt Prea Sfinţia Sa Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei să le ofere daruri copiilor instituţionalizaţi, aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

Astăzi, s-a consumat din nou un asemenea gest de apropiere, gest care arată interesul pe care Biserica Ortodoxă îl manifestă pentru cei mai necăjiţi dintre semenii noştri. La Centrul Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei, au primit daruri zeci de copii.

De asemenea, IPS Nifon, ca întodeauna, le-a adresat un cuvânt blând, curat, plin de învăţăminte şi pilde folositoare. Le-a spus înaltul ierarh celor prezenţi că dragostea şi ajutorul pe care le dă Dumnezeu sunt reflectate prin Biserică, prin acţiunile pe care aceasta le întreprinde.

Sărbătorile religioase au marele rol de a-i sprijini pe oameni să se concentreze curat asupra modului în care este percepută viaţa, existenţa de zi cu zi. A mai precizat ÎPS Nifon că omul nu are nevoie numai de mâncare şi bunuri materiale şi că trebuie să se concentreze şi asupra modelării spiritului.

Sufletul are nevoie de hrana nevăzută pe care o poate primi de la Dumnezeu, dar, numai prin credinţă, prin lucrurile bune pe care omul le face pentru societate, pentru cei din jur.

„Sărbătorile religioase au menirea de a ne aduce aminte tuturor că acum este momentul să ne îmbunătăţim viaţa şi comportamentul. Sfintele Sărbători de Paşte înseamnă, de fapt, amintirea evenimentului unic – Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos.

Mântuitorul s-a întrupat de la Duhul Sfânt şi de la Fecioara Maria şi a devenit om. El s-a luptat cu tot ceea ce este rău în lumea aceasta. Cu minciuna, cu nedreptatea, cu violenţa şi cu obrăznicia oamenilor. Din această cauză, El a fost judecat şi răstignit pe cruce.

Lumea se bucură de Paşte fiindcă, prin Hristos, a venit pe pământ Lumina, iar Lumina înseamnă să crezi cu adevărat, să cunoşti toate lucrurile într-un mod corect”, a precizat mitropolitul Nifon.

ACTUALITATE

Tudorică Răducanu discută timp de trei zile cu romii din Glod

Publicat

pe

Campania „Vrem Respect”, de sensibilizare a opiniei publice româneşti şi de îndreptare a atenţiei autorităţilor către comunităţile de romi în care există încă probleme de natură socială, educaţională şi de integrare, continuă în judeţul Dâmboviţa.

Preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa, Tudorică Răducanu, s-a aflat, astăzi – 12 noiembrie 2019, împreună cu mai mulţi membri din staff-ul de conducere, în nordul judeţului, în comuna Moroeni. Aici, în satul Glod, există o puternică comunitate de romi, oameni care se luptă pentru ieşirea din lipsuri, din sărăcie, apelând la activităţi de genul prelucratul pietrei de munte, pe care o vând în faţa porţii, munca în construcţii şi culesul fructelor de pădure. De asemenea, mulţi dintre tinerii romi din Glod au ales drumul străinătăţii în căutarea unui loc de muncă.

Tudorică Răducanu, aşa cum a procedat şi în celelalte localităţi vizitate, a dialogat cu oamenii despre problemele lor, a centralizat informaţiile culese, urmând să găsească soluţii de rezolvare pentru fiecare problemă în parte. Tot cu această ocazie, se conturează şi noile structuri de conducere locală.

Romii din Glod s-au plâns, printre altele, de faptul că nu au dispensar medical şi medic de familie. Liderul filialei Partida Romilor Pro Europa Dâmboviţa a avut o întrevedere şi cu primarul comunei Moroieni, Mihai Laurenţiu Moraru.

Campania „Vrem Respect” va continua în Moroeni şi în zilele de 13 şi 14 noiembrie. Următoarea oprire, la sfârşitul săptămânii, va fi în comuna Ion Luca Caragiale, unde există o comunitate de romi deosebit de săracă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Municipiul Târgovişte şi judeţul Dâmboviţa, stand comun la Târgul de Turism al României

Publicat

pe

Destinațiile și obiectivele turistice din municipiul Târgoviște și din județul Dâmbovița vor fi promovate la Târgul de Turism al României, care se va desfăşura în perioada 14 – 17 noiembrie 2019.

Standul de prezentare, realizat de Primăria Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească, îmbină în mod armonios, într-o suprafaţă de 30 mp, elementele tradiţionale cu cele moderne.

Autorităţile din Dâmboviţa urmăresc, prin această participare, să asigure judeţului o mai mare vizibilitate pe piaţa turistică naţională.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web