Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Daruri şi poveţe de suflet pentru copiii instituţionalizaţi din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Este deja tradiţie ca Înalt Prea Sfinţia Sa Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei să le ofere daruri copiilor instituţionalizaţi, aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

Astăzi, s-a consumat din nou un asemenea gest de apropiere, gest care arată interesul pe care Biserica Ortodoxă îl manifestă pentru cei mai necăjiţi dintre semenii noştri. La Centrul Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei, au primit daruri zeci de copii.

De asemenea, IPS Nifon, ca întodeauna, le-a adresat un cuvânt blând, curat, plin de învăţăminte şi pilde folositoare. Le-a spus înaltul ierarh celor prezenţi că dragostea şi ajutorul pe care le dă Dumnezeu sunt reflectate prin Biserică, prin acţiunile pe care aceasta le întreprinde.

Sărbătorile religioase au marele rol de a-i sprijini pe oameni să se concentreze curat asupra modului în care este percepută viaţa, existenţa de zi cu zi. A mai precizat ÎPS Nifon că omul nu are nevoie numai de mâncare şi bunuri materiale şi că trebuie să se concentreze şi asupra modelării spiritului.

Sufletul are nevoie de hrana nevăzută pe care o poate primi de la Dumnezeu, dar, numai prin credinţă, prin lucrurile bune pe care omul le face pentru societate, pentru cei din jur.

„Sărbătorile religioase au menirea de a ne aduce aminte tuturor că acum este momentul să ne îmbunătăţim viaţa şi comportamentul. Sfintele Sărbători de Paşte înseamnă, de fapt, amintirea evenimentului unic – Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos.

Mântuitorul s-a întrupat de la Duhul Sfânt şi de la Fecioara Maria şi a devenit om. El s-a luptat cu tot ceea ce este rău în lumea aceasta. Cu minciuna, cu nedreptatea, cu violenţa şi cu obrăznicia oamenilor. Din această cauză, El a fost judecat şi răstignit pe cruce.

Lumea se bucură de Paşte fiindcă, prin Hristos, a venit pe pământ Lumina, iar Lumina înseamnă să crezi cu adevărat, să cunoşti toate lucrurile într-un mod corect”, a precizat mitropolitul Nifon.

ADMINISTRAŢIE

Școala 6 Târgoviște intră într-un amplu program de reabilitare și modernizare

Publicat

pe

Şcoala nr. 6 „Tudor Vladimirescu” din Târgovişte, amplasată în microraionul 6, de mai bine de 20 de ani aşteaptă să fie scoasă la lumină, aşa cum s-a întâmplat și cu celelalte instituţii educaţionale din municipiu. Iată că acum, sub administraţia Cristian Daniel Stan, i-a venit rândul la reînnoire. Printr-un proiect finanțat prin Programul Operaţional Regional derulat prin Agenţia de Dezvoltare Sud Muntenia, Şcoala Tudor Vladimirescu va intra într-un amplu proces de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare. Valoarea investiţiei, care se va întinde pe o perioadă de 24 de luni, este de 20 de milioane de lei. Primarul Cristian Daniel Stan vrea ca acest termen să fie mult mai scurt, însă depinde de modul în care se va mobiliza constructorul.

Astăzi – 24 februarie 2021, în sala de sport a şcolii, un soi de monument al unui timp trecut, a fost semnat contractul de finanţare. S-a făcut primul pas în ceea ce înseamnă reprimenirea, aproape de la zero, a acestei instituţii. Alături de primarul Cristian Daniel Stan şi de directorul şcoli – Nela Badea, au fost prezenţi Liviu Muşat – directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, Corneliu Ştefan – preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu şi city mangerul Gabriel Boriga.

„Este vorba de un proiect de 20 milioane de lei care va schimba radical această unitate de învăţământ. Vom interveni pe toate planurile, la structura de rezistenţă, vom executa lucrări de reabilitare, de schimbare a reţelelor, tâmplărie, instalaţie electrică, sistem de supraveghere video. Se va construi și un nou corp de clădire. Vom avea şi o sală de festivităţi cu peste 600 de locuri, unde vor putea fi organizate diferite evenimente cultural-artistice. Vor mai fi construite două baze sportive, cu două terenuri de baschet și un teren de minifotbal cu nocturnă. Se vor amenaja spaţii verzi. Totul va fi transformat”, a precizat primarul Cristian Daniel Stan.

Edilul spune că lucrările de execuţie vor începe cel mai probabil luna viitoare, întrucât licitația este aproape finalizată. Cât privește, replicarea celor 623 de elevi, deocamdată, nu este necesară fiindcă se vor aborda mai întâi lucrările care vizează sala de sport și baza sportivă.

Liviu Muşat, directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia, i-a felicitat pe reprezentanţii administratiei județene și a municipiului Târgoviște, care sunt fruntaşi în ceea ce înseamnă absorţia de fonduri europene destinate infrastructurii educaţionale şi nu numai.

„Sunt exemplele cele mai de succes din Regiunea Sud Muntenia. Aproape 40% din banii pentu infrastructura de educaţie alocaţi Regiunii Sud Muntenia sunt dirijaţi, sunt accesaţi, sunt câştigaţi de proiectele din judeţul Dâmboviţa şi din municipiul Târgovişte”, a mărturisit Liviu Muşat.

A mai spus directorul Agenţiei de Dezvoltare Sud Muntenia că aici, în Dâmboviţa, există o preocupare pentru lucrul bine făcut, pentru realizarea unor investiţii de calitate. Asta în condiţiile în care, în alte localităţi şi judeţe din regiune, proiectele sunt mai mult de suprafaţă, fiind alese variante de intervenţii superficiale.

Liviu Muşat a mai precizat că sunt judeţe care, pe parcursul întregului program de finanţare 2014-2020, nu au depus proiecte care să se apropie măcar ca valoare de cele două semnate astăzi la Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi la Primăria Târgovişte, adică 30 de milione de lei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, i-a mulțumit, în mod desosebit, directorului Liviu Muşat pentru sprijinul pe care l-a acordat autorităţilor din Dâmboviţa în derularea tuturor proiectelor care au fost implementate în acest judeţ. A spus Corneliu Ştefan că proiectul care se va derula la Şcoala Tudor Vadimirescu este unul deosebit de important pentru infrastructura educaţională târgovişteană, pentru cea a judeţului Dâmboviţa.

Prof. Nela Badea, directorul Şcolii Tudor Vladimirescu, a declarat că este puternic emoţionată şi această stare pleacă de la faptul că este pentru prima dată în existenţa acestei instituţii de învățământ când sunt deschise porţile pentru un astfel de proiect de anvergură, care creează largi oportunităţi educaţionale copiilor dar şi dascălilor ce profesează în această unitate care va fi modernizată şi dotată de la zero.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tablete din partea Dacia Renault pentru elevii defavorizați din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Inspectoratul Școlar Județean Dâmboviţa a primit o a doua donație din partea Fundației Groupe Renault România, constând în 50 de tablete pentru elevi din zone defavorizate. Fiecare dispozitiv a fost configurat corespunzător de către echipa IT Dacia, în regim de voluntariat.

„E important ca școala să nu se oprească și, din acest motiv, continuăm să îi susținem pe cei care se confruntă cu lipsuri materiale în familiile în care se dezvoltă”, a declarat Gabriel Vieru – director al Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia.

Fundația Groupe Renault România a donat și în toamnă 50 de tablete pentru elevii din județul Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!