Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Daruri şi poveţe de suflet pentru copiii instituţionalizaţi din judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Este deja tradiţie ca Înalt Prea Sfinţia Sa Nifon – arhiepiscop şi mitropolit al Târgoviştei să le ofere daruri copiilor instituţionalizaţi, aflaţi în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa.

Astăzi, s-a consumat din nou un asemenea gest de apropiere, gest care arată interesul pe care Biserica Ortodoxă îl manifestă pentru cei mai necăjiţi dintre semenii noştri. La Centrul Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei, au primit daruri zeci de copii.

De asemenea, IPS Nifon, ca întodeauna, le-a adresat un cuvânt blând, curat, plin de învăţăminte şi pilde folositoare. Le-a spus înaltul ierarh celor prezenţi că dragostea şi ajutorul pe care le dă Dumnezeu sunt reflectate prin Biserică, prin acţiunile pe care aceasta le întreprinde.

Sărbătorile religioase au marele rol de a-i sprijini pe oameni să se concentreze curat asupra modului în care este percepută viaţa, existenţa de zi cu zi. A mai precizat ÎPS Nifon că omul nu are nevoie numai de mâncare şi bunuri materiale şi că trebuie să se concentreze şi asupra modelării spiritului.

Sufletul are nevoie de hrana nevăzută pe care o poate primi de la Dumnezeu, dar, numai prin credinţă, prin lucrurile bune pe care omul le face pentru societate, pentru cei din jur.

„Sărbătorile religioase au menirea de a ne aduce aminte tuturor că acum este momentul să ne îmbunătăţim viaţa şi comportamentul. Sfintele Sărbători de Paşte înseamnă, de fapt, amintirea evenimentului unic – Învierea Domnului Nostru Iisus Hristos.

Mântuitorul s-a întrupat de la Duhul Sfânt şi de la Fecioara Maria şi a devenit om. El s-a luptat cu tot ceea ce este rău în lumea aceasta. Cu minciuna, cu nedreptatea, cu violenţa şi cu obrăznicia oamenilor. Din această cauză, El a fost judecat şi răstignit pe cruce.

Lumea se bucură de Paşte fiindcă, prin Hristos, a venit pe pământ Lumina, iar Lumina înseamnă să crezi cu adevărat, să cunoşti toate lucrurile într-un mod corect”, a precizat mitropolitul Nifon.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Casă în flăcări la Valea Lungă. O persoană a fost găsită decedată

Publicat

pe

O locuință din satul Gheboasa, comuna Valea Lungă, județul Dâmbovița, a fost cuprinsă de flăcări în această noapte.

Din primele informații, o persoană a fost găsită decedată în casă. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani. La fața locului au intervenit pompierii de la Detașamentul din Moreni cu mai echipaje de stingere. VOM REVENI.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Accident de circulație mortal la Bilciurești

Publicat

pe

Foto arhivă

O femeie de aproximativ 55 de ani a murit, în această seară, în urma unui accident de circulație petrecut în comuna Bilciurești, județul Dâmbovița.

Victima, rămasă încă neidentificată, se angajase în traversarea străzii, neregulamentar, fără să se asigure, în momentul în care a fost lovită de un autoturism la volanul căruia se afla un tânăr de 21 de ani din aceiași localitate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!