SOCIAL
Casa e „acasă” când ai și un șemineu pe lemne!
Fiecare casă are un loc preferat de relaxare, în care strânge de-a lungul vieții diverse amintiri. Și ce te-ar putea ajuta să te relaxezi mai tare decât trosnetul lemnelor și dansul flăcărilor dintr-un șemineu pe lemne, care te ajută să uiți de grijile cotidiente și reușește să păstreze vii amintirile din casa bunicilor, de la gura șemineului.
O mulțime de beneficii îți poate aduce un semineu pe lemne, așa că atunci când te gândești să îți amenajezi locuința nu uita să treci șemineul pe lista de cumpărături. Fie că alegeți un șemineu clasic ori modern, cu focar deschis sau închis, cu lemne sau pe gaz, șemineul este un element, care dincolo de funcționalitatea sa, are capacitatea de a transforma orice spațiu într-unul spectaculos și de a-l pune în valoare.
Un element deosebit de important atât pentru design, cât și pentru randamentul șeminului este focarul, partea esențială dintr-un arzător, motiv pentru care acesta trebuie ales corect. În comparație cu alte surse de încălzire, șeminee se încadrează perfect într-o încăpere și din punct de vedere al aspectului, ba chiar de multe ori conferă un aer mai rustic acesteia, sau după preferințe și în funcție de modelul ales, un aer modern.
Priveşte propriul cămin ca pe un loc relaxant, destinat odihnei şi a timpului frumos petrecut în familie. Încearcă, pe cât posibil, să nu îţi aduci lucruri de făcut de la serviciu şi să încerci să te deconectezi de acel mediu. Iar timpul petrecut cu cei dragi în fața unui șemineu, nu ar trebui refuzat niciodată.
Proiectarea unui șemineu se face de către un specialist, dar este bine să cunoașteți și câteva idei de bază. Un șemineu este format din 3 dimensiuni: coșul de fum, șemineul ca sistem și estetica șemineului. Și pentru că atunci când îți dorești să faci investiții de lungă durată apelezi la profesioniști și magazine specializate, la fel trebuie procedat și în cazul șemineelor. Cu încredere și siguranță că fac lucruri de calitate și mereu recomandați de clienți sunt specialiștii de la Șeminee Sibiu. Profesioniști în domeniul șemineelor au, pe lângă cunoștinte tehnice, o experiență bogată de 15 ani, motiv pentru care îi poți alege cu încredere! Ei monteaza șeminee pe lemne, rustice sau moderne, sobe tip semineu sau orice alt model de șemineu pe care îl dorești în locuința ta.
Dacă vrei să readuci la viață o parte din amintirile copilăriei tale, nu ezita să contactezi echipa Șeminee Sibiu, o parte importantă a grupului PeFoc.ro, magazin online, specializat și producător de căldură. Din catalogul celor de la Șeminee Sibiu poți alege chiar și un focar șemineu modern, sobe pe lemne, semineu pe gaz sau bioetanol, termosemineu, dar și modele de coș de fum profesional, care contribuie și el la o bună funcționare a șemineului ales. Dacă ești în căutarea unor soluții menite să puncteze la capitolul eleganță, stil și confort, Șeminee Sibiu este alegerea potrivită!
Dâmboviţa
119 șoferi prinși drogați la volan, în județul Dâmbovița
Polițiștii din județul Dâmbovița au întocmit anul acesta 119 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive și tot atâtea șoferilor băuți. De asemenea, au identificat în trafic 92 de persoane care s-au urcat la volan fără să dețină permis de conducere și 55 care nu aveau permis corespunzător sau era retras, anulat ori suspendat. Ne-a mai informat comisarul șef Viorel Polexe, comandantul Poliției Dâmbovița, că, în aceeași perioadă a anului, respectiv 1 ianuarie – 31 octombrie 2024, au fost prinși și 28 de șoferi care circulau cu vehicule neînmatriculate.
De precizat că, potrivit modificărilor legislative care au fost adoptate în luna iunie 2024, dosarele penale pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive se înregistrează doar dacă unitatea de Poliție primește de la Medicină Legală un rezultat pozitiv la probele biologice recoltate. În județul Dâmbovița, spune comisarul șef Viorel Polexe, procentul de confirmare a testelor efectuate cu aparatul Drager5000 a ajuns la 60%.
„În situația unui rezultat pozitiv în urma testării cu aparatul Drager5000, polițiștii întocmesc o lucrare (este vorba de actul de sesizare, nu de un dosar penal), care rămâne la unitatea de poliție, pe parcursul celor 72 de ore, în care instituțiile de medicină legală trebuie să transmită rezultatul probelor biologice aferente.
Dacă în interiorul termenului de 72 de ore, polițiștii primesc de la Medicină Legală un rezultat negativ, acesta se anexează lucrării de bază, iar documentele se înaintează către unitatea de parchet competentă, cu propunere de închidere a procedurii pe cale administrativă, ceea ce nu presupune o clasare în accepțiunea Codului de Procedură Penală.
În situația în care rezultatul de la Medicină Legală este pozitiv, acesta se anexează lucrării de bază și documentele se transmit unității de parchet competente, unde lucrarea primește un număr unic, respectiv aceasta devine un dosar penal.
Prin urmare, măsura retragerii / reținerii permisului de conducere, pentru 72 de ore, este de natură a înlătura un potențial pericol din traficul rutier, până la primirea rezultatelor de la medicină legală”, ne-a explicat comisarul șef Viorel Polexe – comandantul IPJ Dâmbovița.
Dâmboviţa
Polițiștii din Dâmbovița au rezolvat toate cazurile de persoane dispărute înregistrate anul acesta
Mesajele RoAlert transmise în cazul minorilor dispăruți de la domiciliu au dus la rezolvarea cazurilor cu rapiditate – spune comandantul Poliției Dâmbovița, comisarul șef Viorel Polexe, care a punctat totodată că se solicită utilizarea acestui sistem doar atunci când există indicii că viața sau integritatea corporală a copiilor respectivi ar putea fi puse în pericol. În județul Dâmbovița, au existat până la acest moment al anului 2024, șase situații când s-a transmis avertizare RoAlert, toate soldate cu găsirea minorilor dispăruți. Trei dintre aceștia au fost identificați cu sprijinul cetățenilor.
Dacă ne raportăm la toate cazurile de persoane dispărute instrumente în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2024, polițiștii din Dâmbovița au început anul cu 49 de cauze în lucru, pentru ca în prezent să aibă în evidență patru situații de plecare voluntară și repetitivă din centrele de plasament. De asemenea, de la începutul anului până în cursul lunii octombrie, au fost date în căutare națională, prin intermediul aplicației ,,Dispăruți”, 207 persoane, toate depistate ulterior.
„Un caz recent pe care îl amintesc este cel al bătrânului de 86 de ani, din Râul Alb, a cărui plecare voluntară a fost semnalată la data de 27 octombrie. Au fost desfășurate activități specifice de căutare, cu implicarea a numeroase efective, în vederea localizării.
Pe parcursul serii de 27 octombrie, persoana vârstnică a fost descoperită într-o râpă dintr-o zonă împădurită, de pe teritoriul localității Râu Alb de Sus, o intervenție întârziată putând să îi pună viața în pericol”, a exemplificat comisarul șef Viorel Polexe.
-
ACTUALITATEacum 7 zile
Atenție! Se oprește furnizarea apei în mai multe blocuri din Târgoviște
-
ACTUALITATEacum 4 zile
Violonist din județul Dâmbovița a cucerit publicul din Viena. Felicitări, Theodor Arnăutu!
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Primărița de la Sălcioara organizează întâlnire cu locuitorii comunei, să le afle problemele
-
ACTUALITATEacum 6 zile
Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița angajează instalator
-
ADMINISTRAŢIEacum 5 zile
Voinești: Continuitatea înseamnă performanță și respect pentru cetățean. Claudiu Popa a fost reales viceprimar al comunei!
-
ACTUALITATEacum 3 zile
Constantin Tocan a preluat conducerea Parcului Industrial Moreni
-
ACTUALITATEacum 6 zile
14 noiembrie 2024: Camera de Comerț Dâmbovița premiază și anul acesta excelența în afaceri
-
ADMINISTRAŢIEacum o săptămână
Emanuel Spătaru a trecut de la cel mai tânăr primar din România la mandatul al 3-lea. Cu încredere, emoții și speranțe!