Connect with us

ACTUALITATE

Conflictul de muncă de la Cromsteel SA Târgovişte nu s-a încheiat!

Publicat

pe

Salariaţii ASO Cromsteel SA Târgovişte sunt în grevă generală de mai bine de două săptămâni. Mâine, 13 aprilie 2018, este avizat un nou miting în faţa societăţii, ocazie cu care vor fi prezentate rezultatele negocierilor şi se va lua o decizie cu privire la continuarea conflic tului de muncă.

Săptămâna trecută, oamenii erau decişi să nu iasă din grevă decât după ce le vor fi acceptate toate solicitările. Potrivit liderului Sindicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu, discuţiile se poartă în momentul de faţă pe grila de salarizare şi s-a ajuns undeva la 50%. Dacă se va cădea astăzi la consens, se renunţă la protestul de mâine. Dacă nu, angajaţii sunt pregătiţi pentru o nouă săptămână de grevă generală.

De cealaltă parte, printr-un comunicat remis către mass-media, patronatul ASO Cromsteel SA Târgovişte, după ce avertizează că ar putea urma reduceri de personal şi a anunţat că a început deja demontarea a două dintre utilajele din fabrică, face apel la dialog.

“Ne dorim să gasim o cale prin care să reuşim să ne întoarcem în fabrică împreună, să continuăm să lucrăm şi să livrăm produsele, aşa cum ne-am obişnuit clienţii. Facem un apel la dialog, pentru că numai în acest fel vom obţine banii necesari să putem creşte în continuare salariile şi beneficiile, aşa cum ne dorim cu toţii. Vrem ca angajaţii noştri să se simtă bine alături de noi şi vrem să le oferim venituri peste media locală, într-o companie unde am investit şi vom investi toate câştigurile, dar pentru ca acest lucru să fie posibil avem nevoie să găsim o cale de mijloc”.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Liceul Nucet a trecut la cursuri online

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Comitetul Județean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmbovița a adoptat, ieri – 17 ianuarie 2022, suspendarea cursurilor cu prezență fizică și desfășurarea acestora online pentru Liceul Tehnologic Nucet.

Măsura se aplică pentru o perioadă de 10 zile, pentru întreaga unitatea de învățământ, până la data de 26.01.2022, inclusiv.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Concedieri colective la nivelul Regiei Naționale a Pădurilor

Publicat

pe

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Regiei Naționale a Pădurilor urmează să concedieze 415 salariați din sectorul silvic. Este vorba despre 223 muncitori, majoritatea direct productivi, și despre 192 de persoane din rândul angajaților TESA, din care 144 personal silvic.

Hotărârea Consiliului de Administrație privind gradarea unităților și subunităților Romsilva a fost contestată în instanță încă din luna noiembrie 2021, în acest moment fiind două procese pe rol. De asemenea, sindicatele au protestat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, solicitând stoparea procedurii de concediere. Totodată, i-au cerut premierului Nicolae Ciucă să intervină.

„Cu toate acestea, se pare că nimănui nu-i pasă de soarta celor 415 salariați care vor fi concediați acum, în plină iarnă.

Din perspectiva sindicală, această concediere este total ilegală, imorală și inoportună, deoarece Romsilva a obținut în anul 2021 rezultate financiare remarcabile cu actuala structură de personal, înregistrând un profit mai mare decât cel estimat, aprobat prin Bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2021, iar indicatorii tehnico-economici au fost realizați în totalitate.

Considerăm că această concediere este o mare nedreptate la adresa angajaților din activitatea de administrare a pădurilor, în condițiile în care România va ”importa” în anul 2022,  un număr de 100.000 de lucrători din Asia, iar Romsilva, regie națională de interes strategic, concediază, în cursul acestui an, 415 salariați români, care vor fi nevoiți să ia calea pribegiei,  în căutarea unui loc de muncă, cel mai probabil, în afara țării.

Federația Sindicatelor Silva va continua demersurile în justiție, în încercarea de a stopa această concediere colectivă și de a salva cât mai multe locuri de muncă de la Regia Națională a Pădurilor – Romsilva”, se precizează într-un comunicat remis de Federația Sindicatelor din Silvicultură „Silva”.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT