Connect with us

ACTUALITATE

Troiţă în memoria părintelui arhimandrit Modest, ridicată la Gura Ocniţei!

Publicat

pe

În urmă cu un an, pe 10 aprilie 2017, pe DJ 720 Moreni-Târgovişte, pe teritoriul comunei Gura Ocniţei, la intersecţia spre Răzvad şi Nisipuri, s-a produs un teribil accident de circulaţie, în care a pierit părintele Modest Zamfir, cel care ani în şir a slujit ca stareţ al Mănăstirii Stelea din inima Târgovitei.

Arhimandritul doctor în teologie Modest a mai slujit la mănăstirea Cocoş din Dobrogea, la Sfântul Antim din Bucureşti, pe Sfântul Munte Athos şi în SUA. În ziua fatidică, părintele Modest se afla ca pasager într-un autoturism al unor prieteni şi trebuia să ajungă îmmpreună cu aceştia la un priveghi. Neatenţia la volan a dus la producerea tragediei. Maşina s-a izbit de un TIR, fiind apoi aproape zdrobită între mastodont şi parapeţii din beton din mijlocul intersecţiei.

La un an de la tragedie, autorităţile de la Gura Ocniţei, primarul Sorin Vasile Ioniţă şi preoţii din comună, au decis să înalţe o troiţă în memoria arhimandritul Modest Zamfir, exact în locul unde s-a produs nenorocirea. Slujba de sfinţire va avea loc sâmbătă, 14 aprilie 2018, la ora 10:00. Monumentul a fost lucrat de artistul popular Doru Sztan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Persoană rănită în Cheile Zănoagei. Intervenție de 2 ore a salvamontiștilor

Publicat

pe

Salvamontiștii din Dâmbovița au intervenit, în această după-amiază, în sprijinul unei persoane care s-a accidentat în Cheile Zănoagei, fiind în imposibilitatea de a se deplasa.

Ajunși la victimă, au constatat că aceasta prezenta dureri în zona maleolara externă și internă, decizia medicului echipei Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa fiind de imobilizare a articulației afectate, cât și a celei superioare cu ajutorul atelelor vacuum și transportul către lacul Scropoasa.

Din cauza efectelor vremii din ultima perioadă, traseul fiind afectat de viituri, transportul victimei a fost unul dificil și s-a întins pe o perioadă de aproximativ 2 ore. Victima a fost apoi dusă la spital cu mașina aparținătorilor, care au refuzat chemarea ambulanței.

Telefoane utile:
Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685
Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 (0salvamont)

Citește în continuare

ACTUALITATE

2.080 de elevi din Dâmbovița au fost repartizați la licee, 406 au ales școala profesională

Publicat

pe

Toți absolvenții clasei a VIII-a din județul Dâmbovița, opțiuni completate, respectiv 2.080, au fost repartizați în învățământul liceal de stat – informează Inspectoratul Școlar Județean.

În etapele anterioare au fost admiși:
– 284 de elevi la specializări vocaţionale;
– 35 de elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;
– 14 elevi pe locuri speciale, rezervate candidaților cu CES.

De asemenea, alți 406 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

„Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25-28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși.

A doua etapă de repartizare computerizată se va desfășura în perioada 29 iulie – 5 august, pentru candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 354 locuri.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere.

În intervalul 9 – 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două etape de repartizare computerizată”, se precizează într-un comunicat remis de Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT