Connect with us

ACTUALITATE

Troiţă în memoria părintelui arhimandrit Modest, ridicată la Gura Ocniţei!

Publicat

pe

În urmă cu un an, pe 10 aprilie 2017, pe DJ 720 Moreni-Târgovişte, pe teritoriul comunei Gura Ocniţei, la intersecţia spre Răzvad şi Nisipuri, s-a produs un teribil accident de circulaţie, în care a pierit părintele Modest Zamfir, cel care ani în şir a slujit ca stareţ al Mănăstirii Stelea din inima Târgovitei.

Arhimandritul doctor în teologie Modest a mai slujit la mănăstirea Cocoş din Dobrogea, la Sfântul Antim din Bucureşti, pe Sfântul Munte Athos şi în SUA. În ziua fatidică, părintele Modest se afla ca pasager într-un autoturism al unor prieteni şi trebuia să ajungă îmmpreună cu aceştia la un priveghi. Neatenţia la volan a dus la producerea tragediei. Maşina s-a izbit de un TIR, fiind apoi aproape zdrobită între mastodont şi parapeţii din beton din mijlocul intersecţiei.

La un an de la tragedie, autorităţile de la Gura Ocniţei, primarul Sorin Vasile Ioniţă şi preoţii din comună, au decis să înalţe o troiţă în memoria arhimandritul Modest Zamfir, exact în locul unde s-a produs nenorocirea. Slujba de sfinţire va avea loc sâmbătă, 14 aprilie 2018, la ora 10:00. Monumentul a fost lucrat de artistul popular Doru Sztan.

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

15 octombrie 2023: Târg de legume și fructe locale la Direcția Agricolă Dâmbovița

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Direcția Agricolă Dâmbovița va organiza, duminică – 15 octombrie 2023, în curtea instituției (Bulevardul IC Brătianu, Nr. 23), o nouă ediție a târgului de legume și fructe de la producătorii locali pe care l-a inițiat anul trecut.

Participanții vor avea ocazia să achiziționeze delicii de toamnă, dar și diferite produse procesate, toate la prețuri mai bune ca cele din piață. Prin urmare, nu ratați evenimentul de la Direcția Agricolă!

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ACTUALITATE

SC Parc Industrial Priboiu SA, anunț achiziție serviciu de specialitate

Publicat

pe

De

SC PARC INDUSTRIAL PRIBOIU SA, cu sediul în comuna Brănești, sat Priboiu, Aleea Sinaia Nr. 60, județul Dâmbovița, dorește achiziționarea unui serviciu autorizat de specialitate pentru efectuarea reviziei a 5 sisteme efracție tip Paradox cu detectori între 5 și 10 bucăți / sistem și implementarea unui sistem complet cu 11 camere video în interiorul Parcului.

Ofertele se depun la sediul Parcului sau electronic, pe adresa de email: priboiuparcindustrial@yahoo.com. Termen depunere oferte: 15.10.2023.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite