Connect with us

ACTUALITATE

Troiţă în memoria părintelui arhimandrit Modest, ridicată la Gura Ocniţei!

Publicat

pe

În urmă cu un an, pe 10 aprilie 2017, pe DJ 720 Moreni-Târgovişte, pe teritoriul comunei Gura Ocniţei, la intersecţia spre Răzvad şi Nisipuri, s-a produs un teribil accident de circulaţie, în care a pierit părintele Modest Zamfir, cel care ani în şir a slujit ca stareţ al Mănăstirii Stelea din inima Târgovitei.

Arhimandritul doctor în teologie Modest a mai slujit la mănăstirea Cocoş din Dobrogea, la Sfântul Antim din Bucureşti, pe Sfântul Munte Athos şi în SUA. În ziua fatidică, părintele Modest se afla ca pasager într-un autoturism al unor prieteni şi trebuia să ajungă îmmpreună cu aceştia la un priveghi. Neatenţia la volan a dus la producerea tragediei. Maşina s-a izbit de un TIR, fiind apoi aproape zdrobită între mastodont şi parapeţii din beton din mijlocul intersecţiei.

La un an de la tragedie, autorităţile de la Gura Ocniţei, primarul Sorin Vasile Ioniţă şi preoţii din comună, au decis să înalţe o troiţă în memoria arhimandritul Modest Zamfir, exact în locul unde s-a produs nenorocirea. Slujba de sfinţire va avea loc sâmbătă, 14 aprilie 2018, la ora 10:00. Monumentul a fost lucrat de artistul popular Doru Sztan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Dâmbovița: Au crescut suprafețele cultivate cu rapiță și floarea soarelui

Publicat

pe

Culturile agricole din județul Dâmbovița se află în parametrii normali de vegetație. Cel puțin așa ne-a anunțat directorul executiv adjunct al Direcției Agricole Dâmbovița, Adrian Bercu. Deocamdată, suprafețele însămânțate cu cereale, rapiță și floarea soarelui nu au fost afectate de intemperii, iar apa din sol a acoperit necesarul pentru dezvoltarea plantelor. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în perioada următoare.

Se remarcă o creștere importantă a suprafețelor însămânțate cu floarea soarelui. În Dâmbovița, au fost înființate asemenea culturi pe aproximativ 18.500 hectare.

Dâmbovița stă bine, deocamdată, și la cartofi. 9.000 de hectare sunt cultivate în bazinul Lungulețu-Poiana-Brezoaele, dar și în alte zone ale județului.

„Avem cultivate 4.315 de hectare cu cartofi timpurii și semitimpurii, 3.075 hectare cu cartofi de vară și 1.641 hectare însămânțate cu cartofi de toamnă”, ne-a precizat directorul Adrian Bercu.

Legumicultura practicată de fermierii dâmbovițeni în spații protejate, dar și în câmp deschis a devenit un sector de interes, cu toate că au crescut costurile de înființare și întreținere a culturilor legumicole protejate. În Dâmbovița, ne-a informat directorul Direcției Agricole, o suprafață de circa 8.500 de hectare a fost cultivată cu legume în sere, solarii sau în câmp deschis.

De asemenea, 33 de hectare au fost cultivate cu usturoi. Agricultorii care au optat pentru această plantă au primit și un sprijin de până la 3.000 de euro pentru înființarea unei culturi de 1 hectar. 16 mai a fost ultima zi de înscriere în acest program.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

APIA a început plățile pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a inceput de astăzi, 16 mai 2022, autorizarea la plata pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul vegetal.

În județul Dâmbovița, au solicitat sprijin cuplat în sectorul vegetal 282 de fermieri, împărțiți pe următoarele culturi: cartof– 12 fermieri / 174,27 ha, fructe – 22 fermieri / 191,45 ha, leguminoase – 4 fermieri / 99,26 ha, legume în sere și solarii – 112 fermieri / 39,97 ha, tomate – 1 fermier / 1 ha, lucernă – 129 fermieri / 883,61 ha și soia – 2 fermieri / 13,63 ha.

Cuantumul pentru fiecare măsura a fost stabilit de APIA prin raportarea plafoanelor financiare prevăzute în legislație la suprafețele eligibile pentru anul 2021, după cum urmează:

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT