Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Troiţă în memoria părintelui arhimandrit Modest, ridicată la Gura Ocniţei!

Publicat

pe

În urmă cu un an, pe 10 aprilie 2017, pe DJ 720 Moreni-Târgovişte, pe teritoriul comunei Gura Ocniţei, la intersecţia spre Răzvad şi Nisipuri, s-a produs un teribil accident de circulaţie, în care a pierit părintele Modest Zamfir, cel care ani în şir a slujit ca stareţ al Mănăstirii Stelea din inima Târgovitei.

Arhimandritul doctor în teologie Modest a mai slujit la mănăstirea Cocoş din Dobrogea, la Sfântul Antim din Bucureşti, pe Sfântul Munte Athos şi în SUA. În ziua fatidică, părintele Modest se afla ca pasager într-un autoturism al unor prieteni şi trebuia să ajungă îmmpreună cu aceştia la un priveghi. Neatenţia la volan a dus la producerea tragediei. Maşina s-a izbit de un TIR, fiind apoi aproape zdrobită între mastodont şi parapeţii din beton din mijlocul intersecţiei.

La un an de la tragedie, autorităţile de la Gura Ocniţei, primarul Sorin Vasile Ioniţă şi preoţii din comună, au decis să înalţe o troiţă în memoria arhimandritul Modest Zamfir, exact în locul unde s-a produs nenorocirea. Slujba de sfinţire va avea loc sâmbătă, 14 aprilie 2018, la ora 10:00. Monumentul a fost lucrat de artistul popular Doru Sztan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT