Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Scrisoarea unui medic anestezist adresată vieţii şi lui Dumnezeu

Publicat

pe

Nu se întâmplă prea des la Târgovişte ca un medic să lanseze o carte de literatură, în special genul memorialistic, un tip de jurnal cu o vădită nuanţă filozofică. Materia primă pentru aceste texte formidabile, de o luciditate şi sinceritate profundă, a fost reprezentată de viaţă, de experienţa şi trăirile personale, de zbuciumul unui destin.

Doctorul anestezist Ecaterina Petrescu (Botoncea) a reuşit să spargă gheaţa şi a adus în faţa iubitorilor de carte, în faţa colegilor săi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, volumul intitulat „Camino – Drumul spre Lumină”. Nu este o lucrare de filozofie sau de teologie dogmatică. Este un jurnal, poate atipic, scris într-un stil neobişnuit, dar captivant, care lasă urme.

În cele câteva sute de pagini, medicul târgoviştean şi-a expus într-un mod profesional, sensibil, cu multă poezie, trăirile, întrebările existenţiale adresate vieţii şi lui Dumnezeu. O scrisoare aşternută pe hârtie într-un stil uşor metafizic, un exerciţiu de sinceritate, cum a mărturisit autoarea.

Profesorul de filozofie Pompiliu Alexandru a mărturisit asistenţei că a citit cartea cu multă plăcere, mânat în permanenţă de imboldul de a nu o lăsa din mână. După lecturarea întregului volum, a etichetat-o pe Ecaterina Botoncea a fi cel mai mare scriitor dintre medici. Filozoful, de obicei crud în critică şi aprecieri, a crezut iniţial că este vorba despre satisfacerea unei pasiuni, că are în faţă scriitura unui amator, dar a constatat cu plăcere că este vorba de literatură grea, adevărată, unică. O carte scrisă bine care nu te plictiseşte.

Despre volumul doamnei Botoncea a vorbit, profund emoţionată, şi medicul Carmen Marcu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Carabinierii din Republica Moldova învaţă de la jandarmii români!

Publicat

pe

O delegaţie a Trupelor de Carabinieri din Republica Moldova s-a aflat, săptămâna a ceasta, într-o vizită de studiu şi documentare la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, judeţul Dâmboviţa.

Col. Adrian Marinescu, locţiitorul comandantului CPPCJ Ochiuri, le-a prezentat oaspeţilor structura de învăţământ a centrului, axată pe o gamă largă de tipuri de stagii care îmbracă nevoile de pregătire ale personalului militar din Jandarmeria Română, dar şi din cadrul instituţiilor similare aparţinând altor state cu care instituţia noastra are acorduri de colaborare şi cooperare, precum şi activităţile desfăşurate în această perioadă în unitate.

Cu această ocazie, cadrele Batalionului 1 ale Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, aflate în stagiul de pregătire la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Ochiuri, au prezentat exerciţii demonstrative de restabilire a ordinii publice, precum şi tehnici de intervenţie profesională coordonate de instructorii centrului.

Delegaţia din Republica Moldova a fost condusă de colonel Sergiu Roşca – şef al Secţiei Administrare Personal a Direcţiei Management Resurse Umane din cadrul Departamentului Trupelor de Carabinieri.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Salarii de 18.000 de lei net lunar la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte!

Publicat

pe

Adrian Ţuţuianu, preşedintele PSD Dâmboviţa, consideră că salariile din domeniul medical sunt deosebit de mulţumitoare, aşa cum nu au fost niciodată din 1990 încoace, ca în Occident. Mai spune Ţuţuianu că toate lamentările celor care invocă micşorări ale retribuţiilor sunt petarde, încercări de manipulare.

La conferinţa de presă organizată astăzi, senatorul Ţuţuianu a prezentat o listă cuprinzând cuantumul salariilor nete pe care le primesc medicii şi asistenţii din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte. Pentru a veni în întâmpinarea celor care nu cred în supermajorările salariale din domeniul sanitar, a realizat, împreună cu conducerea unităţii medicale, o analiză a veniturilor nete obţinute de cei 2.200 de angajaţi ai unităţii spitaliceşti în lunile februarie şi martie 2018.

Rezultatele obţinute şi prezentate i-a lăsat muţi de uimire pe jurnalişti. De pildă, la asistenţii medicali, salariile nete au crescut de la 2.831 de lei în luna februarie la 3.853 de lei în martie. cât îi priveşte pe doctori, creşterile sunt colosale. Un medic primar Medicină Internă, în luna februarie, obţinea un venit net de 10.732 de lei, iar în martie a ajuns la 14.043 de lei. La secţiile Chirurgie şi Terapie Intensivă creşterile sunt şi mai tari. De la circa 10.000 de lei net în februarie, în martie unii medicii au primit 18.000 de lei!

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedintele Senatului României, face apel la medici pentru a-şi face serios treaba, să nu condiţioneze actul medical, fiindcă nu au nicio justificare, ţinând cont de veniturile pe care le obţin. Le-a cerut, de asemenea, să manifeste empatie faţă de pacienţi. Comportamentul abuziv, dezinteresat, nu va mai fi tolerat!

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Web