Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Scrisoarea unui medic anestezist adresată vieţii şi lui Dumnezeu

Publicat

pe

Nu se întâmplă prea des la Târgovişte ca un medic să lanseze o carte de literatură, în special genul memorialistic, un tip de jurnal cu o vădită nuanţă filozofică. Materia primă pentru aceste texte formidabile, de o luciditate şi sinceritate profundă, a fost reprezentată de viaţă, de experienţa şi trăirile personale, de zbuciumul unui destin.

Doctorul anestezist Ecaterina Petrescu (Botoncea) a reuşit să spargă gheaţa şi a adus în faţa iubitorilor de carte, în faţa colegilor săi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, volumul intitulat „Camino – Drumul spre Lumină”. Nu este o lucrare de filozofie sau de teologie dogmatică. Este un jurnal, poate atipic, scris într-un stil neobişnuit, dar captivant, care lasă urme.

În cele câteva sute de pagini, medicul târgoviştean şi-a expus într-un mod profesional, sensibil, cu multă poezie, trăirile, întrebările existenţiale adresate vieţii şi lui Dumnezeu. O scrisoare aşternută pe hârtie într-un stil uşor metafizic, un exerciţiu de sinceritate, cum a mărturisit autoarea.

Profesorul de filozofie Pompiliu Alexandru a mărturisit asistenţei că a citit cartea cu multă plăcere, mânat în permanenţă de imboldul de a nu o lăsa din mână. După lecturarea întregului volum, a etichetat-o pe Ecaterina Botoncea a fi cel mai mare scriitor dintre medici. Filozoful, de obicei crud în critică şi aprecieri, a crezut iniţial că este vorba despre satisfacerea unei pasiuni, că are în faţă scriitura unui amator, dar a constatat cu plăcere că este vorba de literatură grea, adevărată, unică. O carte scrisă bine care nu te plictiseşte.

Despre volumul doamnei Botoncea a vorbit, profund emoţionată, şi medicul Carmen Marcu.

ACTUALITATE

„Crăciunul animalelor”, la Grădina Zoologică din Ploieşti!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: pressone.ro)

Vin sărbătorile şi pentru necuvântătoare! Se întâmplă, de câţiva ani, la Grădina Zoologică din Ploieşti, unde se organizează „Crăciunul animalelor”. Vineri – 21 decembrie 2018, tigrii, leii, urşii, maimuţele şi ceilalţi „locatari” vor primi bunătăţi, frumos ambalate de către angajaţi.

Vizitatorii au acces gratuit, începând cu ora 09:00, şi pot participa la împărţirea cadourilor. La acţiune vor lua parte şi copiii din Centrul de primire în regim de urgenţă „Cireşarii” din Ploieşti.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Furturile din pădurile Direcţiei Silvice Dâmboviţa au scăzut la 0,013 mc/ha. VIDEO

Publicat

pe

2018 a fost cel mai bun an, de după 2012, pentru Direcţia Silvică Dâmboviţa – spune directorul Costel Preda. Dincolo de faptul că au fost depăşiţi toţi indicatorii de performanţă, de la programul de împăduriri la profit şi plata la zi a drepturilor salariale, şeful Direcţiei Silvice Dâmboviţa se poate lăuda şi cu scăderea furturilor de lemne.

În acest scop, au fost organizate 1.266 de acţiuni, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 300, şi s-au aplicat amenzi în valoare de 607.000 lei, din care împreună cu Poliţia şi Jandarmeria – 441.000 lei.

„Volumul tăiat ilegal este de 0,013 mc/ha. Nu este o cifră care să ne alarmeze. Este adevărat, noi tindem spre zero, ceea ce nu este uşor de realizat. Cine fură plăteşte. Şi neglijenţa se plăteşte. Nu este uşor. Nu le iau apărarea titularilor de canton, dar nu ştiu în România dacă mai există cineva care să aibă în gestiune între 400 (la câmpie) şi 1.500 de hectare (la munte), înmulţit cu o medie de 200 mc… „, a punctat dr. ing. Costel Preda.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!