Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Scrisoarea unui medic anestezist adresată vieţii şi lui Dumnezeu

Publicat

pe

Nu se întâmplă prea des la Târgovişte ca un medic să lanseze o carte de literatură, în special genul memorialistic, un tip de jurnal cu o vădită nuanţă filozofică. Materia primă pentru aceste texte formidabile, de o luciditate şi sinceritate profundă, a fost reprezentată de viaţă, de experienţa şi trăirile personale, de zbuciumul unui destin.

Doctorul anestezist Ecaterina Petrescu (Botoncea) a reuşit să spargă gheaţa şi a adus în faţa iubitorilor de carte, în faţa colegilor săi din Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte, volumul intitulat „Camino – Drumul spre Lumină”. Nu este o lucrare de filozofie sau de teologie dogmatică. Este un jurnal, poate atipic, scris într-un stil neobişnuit, dar captivant, care lasă urme.

În cele câteva sute de pagini, medicul târgoviştean şi-a expus într-un mod profesional, sensibil, cu multă poezie, trăirile, întrebările existenţiale adresate vieţii şi lui Dumnezeu. O scrisoare aşternută pe hârtie într-un stil uşor metafizic, un exerciţiu de sinceritate, cum a mărturisit autoarea.

Profesorul de filozofie Pompiliu Alexandru a mărturisit asistenţei că a citit cartea cu multă plăcere, mânat în permanenţă de imboldul de a nu o lăsa din mână. După lecturarea întregului volum, a etichetat-o pe Ecaterina Botoncea a fi cel mai mare scriitor dintre medici. Filozoful, de obicei crud în critică şi aprecieri, a crezut iniţial că este vorba despre satisfacerea unei pasiuni, că are în faţă scriitura unui amator, dar a constatat cu plăcere că este vorba de literatură grea, adevărată, unică. O carte scrisă bine care nu te plictiseşte.

Despre volumul doamnei Botoncea a vorbit, profund emoţionată, şi medicul Carmen Marcu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

PERPLEX. Jandarmii, pregătiți să sară în cârca polițiștilor cu pulanele

Publicat

pe

Sursa foto: Mediafax

În ce țară trăim? Polițiștii, care, fie vorba între noi, nu au salarii tocmai micuțe, au intrat în grevă. Ba chiar au protestat în stradă. Culmea, supravegheați atent de pulanele jandarmilor, colegi din același minister, dar care, legal, sunt mai militari decât polițiștii și nici nu au voie să intre în grevă.

Acum să vezi pe străzile din București în fața Palatului Cotroceni, cum polițiștii scandează lozinci împotriva actualei orânduiri PNL USR-PLUS, iar jandarmii, echipați de luptă, sunt gata să îi înfasce. Este de-a dreptul penibil. Rămâi interzis la astfel de scene. Și ne mai mirăm de ce nu prea se înghit oamenii din cele două structuri!

Ba aflăm că protestul din fața locației unde vegetează șeful statului s-a soldat și cu aplicarea unor amenzi. Jandarmii i-au sancționat pe polițiști! Mamă, ce bine funcționează statul de drepți! Bine, dacă cercetăm un pic în istoria recentă, jandarmii dau cu pulanele în cam tot ce mișcă. Asta le e meseria. Un fel de roboței dirijați de orice stăpânire. Chiar și DNA-ul și alte structuri i-a folosit și îi folosește pe zeloșii jandarmi. Dar, să îi vezi că trag pe stradă de polițiștii care își strigă ofurile întemeiate sau nu, e prea de tot.

Acum înțeleg eu bine de ce unii jandarmi aflați la volan, în diferite împrejurări, când sunt opriți de un echipaj de poliție, cam scârțâie de teamă să nu le găsescă niscaiva nereguli. Fiecare cu mama lui!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Tablete din partea Dacia Renault pentru elevii defavorizați din județul Dâmbovița

Publicat

pe

Inspectoratul Școlar Județean Dâmboviţa a primit o a doua donație din partea Fundației Groupe Renault România, constând în 50 de tablete pentru elevi din zone defavorizate. Fiecare dispozitiv a fost configurat corespunzător de către echipa IT Dacia, în regim de voluntariat.

„E important ca școala să nu se oprească și, din acest motiv, continuăm să îi susținem pe cei care se confruntă cu lipsuri materiale în familiile în care se dezvoltă”, a declarat Gabriel Vieru – director al Uzinei Mecanica și Șasiuri Dacia.

Fundația Groupe Renault România a donat și în toamnă 50 de tablete pentru elevii din județul Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!