Connect with us

ECONOMIE

VentureEU asigură finanţare pentru firmele inovatoare din ţările UE

Publicat

pe

Comisia Europeană și Fondul European de Investiții (FEI) au lansat, în data de 10 aprilie 2018, VentureEU, program paneuropean de fonduri-din-fonduri pentru capital de risc care urmărește atragerea investițiilor către firmele inovatoare nou-înființate (start-ups) și cele în curs de extindere (scale-ups) – informează Centrul Europe Direct Târgovişte.

VentureEU va furniza noi surse de finanțare, oferindu-le inovatorilor europeni posibilitatea de a deveni companii de elită pe plan mondial. Se așteaptă ca aproximativ 1.500 de companii din întreaga UE să aibă acces la acest program.

„Cu ajutorul VentureEU, numeroși întreprinzători europeni inovatori vor beneficia în curând de investițiile de care au nevoie pentru a inova și pentru a avea succes la scară mondială. Aceasta înseamnă mai multe locuri de muncă și o creștere economică sporită în Europa”, a declarat Jyrki Katainen – vicepreședinte al Comisiei și responsabil pentru locuri de muncă, creștere economică, investiții și competitivitate.

ACTUALITATE

Camera de Comerț Dâmboviţa prezintă firmelor prima soluție de plată instanță a avansului salarial

Publicat

pe

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița organizează, miercuri – 22 septembrie 2021, la sediul instituției, de la ora 12:00, o întâlnire în cadrul căreia vor fi prezentate agenților economici din județ Salarium – prima soluție de plată instantă a avansului salarial și de educație financiară din România. Platforma a fost lansată la începutul acestui an

Companiile care optează pentru această soluție vor reduce la zero birocrația asociată avansurilor din salariu – fără cereri, hârtii, aprobări, transferuri individuale – și impactul asupra fluxului de numerar. În cazul angajaților, este nevoie doar de instalarea unei aplicații pe smartphone pentru a putea gestiona propriul salariu, așa cum consideră.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Parcul Industrial Moreni, ocupat acum în proporție de 100%, își extinde capacitatea

Publicat

pe

Peste 900 de persoane și-au găsit de lucru în Parcul Industrial Moreni, unitate în care activează 44 de societăți comerciale, gradul de ocupare fiind în acest moment de 100%. Și pentru că în continuare vin cereri pentru închirierea de spații, directorul Gabriel Purcaru este preocupat să extindă capacitatea Parcului.

Astfel, în această toamnă, urmează să înceapă construcția altor două hale, cu o capacitate de 500 mp fiecare și toate utilitățile necesare. Odată ce vor fi puse în funcțiune, se vor crea în Parcul Industrial Moreni încă 30-40 de locuri de muncă.

Tot pentru extinderea unității, s-au demarat tratative cu Primăria Moreni, pentru achiziționarea unei suprafețe de teren de aproximativ 18.000 mp, unde, de asemenea, vor fi construite hale de diferite dimensiuni, care să fie apoi închiriate firmelor doritoare să deschidă capacități de producție.

Reamintim și faptul că, pentru a veni în sprijinul investitorilor, conducerea Parcului Moreni a decis să organizeze, începând cu această vară, diferite cursuri de calificare profesională. Totodată, se preocupă să atragă studenți de la Universitatea Valahia din Târgoviște, dar și absolvenți de la liceele din Moreni.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT