Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

FOTO: Direcţia Silvică Dâmboviţa, fruntaşă la nivel naţional!

Publicat

pe

Direcţia Silvică Dâmboviţa se află în fruntea unităţilor de profil din ţară la capitolul realizarea indicatorilor tehnici şi economici. Primul trimestru al anului 2018 s-a încheiat, ca de obicei, cu performanţe. Rezultatele sunt datorate managementul de calitate aplicat de directorul Costel Preda, muncii în echipă, seriozităţii şi dăruirii profesionale manifestate de toţi angajaţii.

Cifra de afaceri pentru primele trei luni a fost de 230 de miliarde de lei vechi. Profitul brut stabilit la 27 de miliarde de lei vechi a fost depăşit, obţinându-se 41 de miliarde de lei vechi. Direcţia Silvică Dâmboviţa are în program valorificarea a 150.000 mc material lemnos, din care 77.000 mc sunt exploataţi în regie proprie, cu oamenii şi utilajele specifice din cadrul unităţii.

Costel Preda îi sfătuieşte pe dâmboviţeni să se aprovizioneze încă de acum cu lemn de foc pentru iarna care urmează. Unităţile adminstrativ-teritoriale au fost notificate în acest sens. Depozitul de la Centrul de Fructe Ulmi funcţionează non-stop şi dispune în momentul de faţă de combustibili suficienţi. Judeţul Dâmboviţa este deficitar la capitolul material lemnos, cererea depăşind oferta. Prin urmare, situaţia devine critică în lunile premergătoare anotimpului rece, atunci când cetăţenii se îmbulzesc pentru a se aproviziona cu lemn de foc, iar depozitele nu mai pot face faţă. Tocmai de aceea este util ca această problemă să fie rezolvată încă din primăvară.

De departe, cele mai importante activităţi pentru silvicultorii rămân lucrările de împădurire şi de întreţinere a fondului forestier. În primele trei luni, au fost replantate 15 hectare, iar programul propus va fi depăşit cu 10 hectare imediat ce vremea se va îmbunătăţi şi la munte. La curăţiri, faţă de programul propus, de 97 de hectare, s-au realizat 151 hectare, iar la rărituri, din 337 hectare stabilite prin indicatorii de performanţă, silvicultorii dâmboviţeni au efectuat lucrări pe 654 de hectare.

Urmează o perioadă de vegetaţie intensă, iar rolul slujitorilor pădurii este acela de a întreţine plantaţiile înfiinţate şi să efectueze lucrări de degajare, tăieri şi curăţiri.

Şi, fiindcă tot ne aflăm la finalul campaniei naţionale declanşată de RNP Romsilva sub egida „Luna Pădurii”, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda, a invitat presa pe un şantier de împădurire din codrii administraţi de Ocolul Silvic Sturzeni, pe teritoriul comunei Măneşti.

La acţiunea de astăzi, ce a avut ca scop plantarea cu puieţi din speciile nobile de frasin şi paltin pe o suprafaţă de 1,17 ha, au participat şi 20 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala din Măneşti. Copiii au pus mâna pe casmale şi, îndrumaţi de silvicultori, au deprins tehnica plantatului de arbori.

ACTUALITATE

Gheorghe Hagi, prima vizită în Parlamentul României grație senatorului Titus Corlăţean

Publicat

pe

Gheorghe Hagi, regele fotbalului românesc, a efectuat astăzi, 25 februarie 2021, prima sa vizită în Parlamentul României, grație invitației ce i-a fost lansată de senatorul PSD de Dâmbovița Titus Corlăţean – președintele Comisiei de Politică Externă, după ce, săptămâna trecută, ambasadorul Japoniei la București, Hiroshi Ueda, i-a mărturisit că îl admiră foarte mult pe excepționalul sportiv al țării noastre.

„A fost o întâlnire specială, cu multe emoții din partea domnului ambasador, atunci când a avut surpriza să îl salute pe Gheorghe Hagi. Am fost onorat să le ofer celor doi invitați câte o plachetă a Senatului României, instituție creată în 1864, cu o istorie importantă pentru evoluția în timp a statului român.

În plus, i-am oferit o Diplomă de excelență marelui sportiv al României, Gheorghe Hagi, pentru a onora tot ce a făcut pentru imaginea României în lume și pentru fotbalul românesc. Diploma face mențiune și la aniversarea de ieri, 24 februarie, a 34 de ani de la Marea finală a Supercupei Europei, câștigată la Monaco de Steaua București împotriva echipei Dinamo Kiev, prin golul marcat din lovitură liberă de… Gheorghe Hagi!

A fost prima vizită a lui Hagi la Parlament în toți acești ani (nu reușesc să înțeleg de ce nimeni din liderii Parlamentului nu a făcut până acum gestul de a-l invita), așa că mi-a făcut plăcere să îmi exersez calitățile de ghid pentru un tur al Parlamentului, atât pentru domnia sa, cât și pentru domnul ambasador. Am început, evident, cu eleganta sală de plen a Senatului.

În concluzie, m-a bucurat să pot onora unul din cei mai mari sportivi pe care România i-a avut vreodată și, în același timp, am câștigat, cred, un prieten trainic al României, în persoana Ambasadorului Japoniei”, a mărturisit senatorul Titus Corlățean.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Turism în Europa cu pașaport de vaccinare anti-COVID

Publicat

pe

Comitetul pentru Transport și Turism din cadrul Parlamentului European a adoptat, astăzi, cu 47 de voturi pentru și 2 impotrivă, un proiect de Rezoluție privind elaborarea așa-numitului pașaport de vaccinare anti-COVID.

Documentul solicită statelor membre UE să pună în aplicare pe deplin și fără întârziere criterii comune pentru călătoria în condiții de siguranță – potrivit DC News.

Deputații doresc un certificat comun de vaccinare, care ar putea deveni o alternativă la testele PCR și la cerințele de carantină. Decizia va fi supusă la vot în Parlamentul European.

Sunt state, precum Austria, care au dat ultimatum Uniunii Europene în ceea ce privește implementarea pașaportului de vaccinare anti-COVID până în primăvară, în caz contrar urmând să aplice astfel de măsuri la nivel național și pe bază de reciprocitate cu alte țări, pentru a înlesni turismul și călătoriile – după cum s-a exprimat cancelarul Sebastian Kurz.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!