Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

FOTO: Direcţia Silvică Dâmboviţa, fruntaşă la nivel naţional!

Publicat

pe

Direcţia Silvică Dâmboviţa se află în fruntea unităţilor de profil din ţară la capitolul realizarea indicatorilor tehnici şi economici. Primul trimestru al anului 2018 s-a încheiat, ca de obicei, cu performanţe. Rezultatele sunt datorate managementul de calitate aplicat de directorul Costel Preda, muncii în echipă, seriozităţii şi dăruirii profesionale manifestate de toţi angajaţii.

Cifra de afaceri pentru primele trei luni a fost de 230 de miliarde de lei vechi. Profitul brut stabilit la 27 de miliarde de lei vechi a fost depăşit, obţinându-se 41 de miliarde de lei vechi. Direcţia Silvică Dâmboviţa are în program valorificarea a 150.000 mc material lemnos, din care 77.000 mc sunt exploataţi în regie proprie, cu oamenii şi utilajele specifice din cadrul unităţii.

Costel Preda îi sfătuieşte pe dâmboviţeni să se aprovizioneze încă de acum cu lemn de foc pentru iarna care urmează. Unităţile adminstrativ-teritoriale au fost notificate în acest sens. Depozitul de la Centrul de Fructe Ulmi funcţionează non-stop şi dispune în momentul de faţă de combustibili suficienţi. Judeţul Dâmboviţa este deficitar la capitolul material lemnos, cererea depăşind oferta. Prin urmare, situaţia devine critică în lunile premergătoare anotimpului rece, atunci când cetăţenii se îmbulzesc pentru a se aproviziona cu lemn de foc, iar depozitele nu mai pot face faţă. Tocmai de aceea este util ca această problemă să fie rezolvată încă din primăvară.

De departe, cele mai importante activităţi pentru silvicultorii rămân lucrările de împădurire şi de întreţinere a fondului forestier. În primele trei luni, au fost replantate 15 hectare, iar programul propus va fi depăşit cu 10 hectare imediat ce vremea se va îmbunătăţi şi la munte. La curăţiri, faţă de programul propus, de 97 de hectare, s-au realizat 151 hectare, iar la rărituri, din 337 hectare stabilite prin indicatorii de performanţă, silvicultorii dâmboviţeni au efectuat lucrări pe 654 de hectare.

Urmează o perioadă de vegetaţie intensă, iar rolul slujitorilor pădurii este acela de a întreţine plantaţiile înfiinţate şi să efectueze lucrări de degajare, tăieri şi curăţiri.

Şi, fiindcă tot ne aflăm la finalul campaniei naţionale declanşată de RNP Romsilva sub egida „Luna Pădurii”, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda, a invitat presa pe un şantier de împădurire din codrii administraţi de Ocolul Silvic Sturzeni, pe teritoriul comunei Măneşti.

La acţiunea de astăzi, ce a avut ca scop plantarea cu puieţi din speciile nobile de frasin şi paltin pe o suprafaţă de 1,17 ha, au participat şi 20 de elevi din clasele V-VIII de la Şcoala din Măneşti. Copiii au pus mâna pe casmale şi, îndrumaţi de silvicultori, au deprins tehnica plantatului de arbori.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Copil de 12 ani din Teleorman, suspect de coronavirus!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://www.europafm.ro/)

Alertă în judeţul Teleorman! Un copil de 12 ani este suspect de coronavirus. Băiatul a făcut febră peste 39 de grade. Starea de panică s-a instalat după ce s-a aflat că tatăl său s-a întors acasă din Lobardia, zonă din Italia în care se manifestă temutul virus.

Despre situaţia copilului s-a aflat după ce asistentul social de la Primăria Blejeşti a avut o discuţie cu un reprezentant al şcolii. Iulian Popescu, directorul DSP Teleorman, a confirmat informaţia. Copilul a fost preluat de un echipaj ISU şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria. Probele recoltatte au fost trimise la Institutul Mastei Balş.

Mâine, în sala mică de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman, dr. Luminiţa Dumitraşcu, medicul şef al Departamentului de Sănătate Publică, va susţine o declaraţie de presă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Mitropolitul Târgoviştei conduce delegaţia Bisericii Ortodoxe Române la reuniunea de la Amman

Publicat

pe

ÎPS Nifon, arhiepiscop şi mitroploit al Târgoviştei, participă, în aceste zile, în calitate de conducător al delegaţiei Bisericii Ortodoxe Române, ca reprezentant al Preafericitului Părinte Daniel – Patriarhul României, la Amman, Iordania, la reuniunea Întâistătătorilor şi a reprezentanţilor Bisericilor Ortodoxe. Scopul acestei întâlniri este acela de a găsi soluţii, modalităţi de reconciliere şi de restabilire a comuniunii euharistice între unele Biserici Ortodoxe autocefale surori.

„Desfășurată la invitația Patriarhului Teofil al III-lea al Ierusalimului, la această întâlnire participă delegațiile următoarelor Biserici Ortodoxe: Patriarhia Ierusalimului, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Teofil al Ierusalimului, Patriarhia Rusiei, condusă de Sanctitatea Sa Kirill, Patriarhul Moscovei și al Întregii Rusii, Biserica Ortodoxă Sârbă, condusă de Preafericitul Părinte Patriarh Irineu, Biserica Ortodoxă Română, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscop al Târgoviștei și Exarh Patriarhal, Biserica Ortodoxă Poloneză, condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Abel de Lublin și Chełm și Biserica Ortodoxă a Ținuturilor Cehe și Slovace, condusă de Preafericitul Părinte Mitropolit Rastislav.

În ziua de 26 februarie 2020, delegațiile Bisericilor Ortodoxe participante au fost primite de Majestatea Sa Regele Abdullah al II-lea, al Regatului Hașemit al Iordaniei și Custodele Hașemit al Locurilor Sfinte creștine și musulmane din Țara Sfântă, față de care și-au exprimat recunoștința pentru facilitarea găzduirii acestei întruniri din capitala Regatului Iordaniei, Amman, remarcând activitatea extraordinară a Majestății Sale în promovarea dialogului interreligios la nivel internațional.

Într-o atmosfera frățească, s-a convenit ca toate problemele legate de autocefalie și alte chestiuni de importanță pentru întreaga Ortodoxie, să fie discutate în cadrul unui sinod panortodox, în spirit de dialog și de unitate.

S-au discutat problemele legate de disensiunile din Ucraina, Muntenegru si Macedonia de Nord, astfel, în ceea ce privește situația din Ucraina, recunoscându-se, că este necesar dialogul pentru vindecare și reconciliere. În chestiunea referitoare la Macedonia de Nord, s-a declarat că această problemă trebuie soluționată prin dialog în cadrul Bisericii Ortodoxe Sârbe și cu sprijin panortodox. Iar, în ceea ce privește Muntenegru, s-a solicitat autorităților competente să respecte și să păstreze dreptul fundamental de posesiune asupra proprietății, inclusiv cel al Bisericii.

Delegațiile au afirmat că această întrunire are intenția să consolideze relațiile panortodoxe, să promoveze legăturile păcii în Hristos între Bisericile Ortodoxe , să pledeze pentru unitatea ortodoxă și să reînnoiască dialogul în speranța exprimată în rugăciune de a aduce reconcilierea acolo unde există disensiuni.

La finalul intalnirii s-a exprimat speranța ca Sanctitatea Sa Bartolomeu Patriarhul Ecumenic de Constantinopol, cu bine cunoscutul său primat de onoare, se va alătura acestui dialog împreună cu frații săi întâistătători.

Delegațiile au convenit că ar trebui să se întrunească frățește, de preferință înainte de sfârșitul acestui an, pentru a consolida legăturile comuniunii în rugăciune și dialog.

Delegațiile au fost de acord cu îndemnul fratelui lor Patriarhul Teofil al III-lea de a organiza o rugăciune pentru lume, pentru încheierea războiului, a bolilor și a suferinței și pentru toți creștinii, precum și pentru unitatea Bisericii Ortodoxe. Această rugăciune va avea loc în Biserica Mamă, Biserica Învierii (Sfântul Mormânt) din Ierusalim, înaintea Sfântului Mormânt al lui Hristos, din care El a înviat și proclamă lumii pacea”, ne-a informat vicarul eparhial, preot Ionuţ Ghibanu.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT