Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

Adrian Ţuţuianu susţine raportul ministrului Justiţiei pentru demiterea şefei DNA!

Publicat

pe

Preşedintele PSD Dâmboviţa, senatorul Adrian Ţuţuianu, demonstrează că luptă împotriva sistemului ocult şi antidemocratic, care a funcţionat în România ultimilor ani. Prin metodele folosite, prin protocoalele secrete încheiate între SRI şi Parchetul General, ideea de justiţie corectă a fost compromisă.

Vestea că preşedintele României, Klaus Iohannis, a respins demiterea Laurei Codruţa Kovesi, şefa DNA, nu a surprins pe nimeni. Era un final anticipat de toată lumea. Reprezentanţii PSD, Guvernul României şi ministrul de Justiţie trebuie să găsească altă cale pentru a definitiva, în mod practic, raportul ministrului Tudorel Toader, care a propus demiterea procurorului şef DNA.

„Era o decizie care putea fi foarte uşor anticipată, dacă ţinem cont de declaraţiile date de domnul preşedinte încă de la jumătatea lunii martie. Îmi aduc aminte că a spus ceva de genul că revocarea este de departe a fi actuală. Pe mine nu m-a surprins şi cred că nu a surprins pe nimeni dintre cei care au urmărit aceste declaraţii din ultima lună.

Sunt argumente care pot fi comentate, eu nu cred că a răspuns adecvat la tot ceea ce a reproşat ministrul Justiţiei procurorului şef al DNA, dar Constituţia prevede acest drept al preşedintelui de a se pronunţa. Rămâne să vedem care vor fi soluţiile de rezolvare a unui conflict, că este un conflict în interiorul puterii executive, între preşedinte, care e şi el parte a puterii executive, şi Ministerul Justiţiei, respectiv Guvern”, a declarat Adrian Ţuţuianu – vicepreşedintele Senatului României.

Consideră liderul social-democrat că argumentele invocate de ministrul de Justiţie, privind sesizarea Curţii Constituţionale pe această speţă, sunt corecte. Preşedintele ţării nu are instrumentele şi nici competenţele necesare pentru a evalua concret activitatea unui magistrat procuror şef, fie de la DNA sau DIICOT.

„Curtea Constituţională este chemată să dea o interpretare, pe o situaţie concretă, unor dispoziţii constituţionale care generează dispute în clasa politică românească”, a mai spus vicepreşedintele PSD.

ALEGERI

Candidatul PNL pentru Primăria Târgovişte: Este momentul unei schimbări cu adevărat!

Publicat

pe

Aurelian Cotinescu, candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului Târgovişte, şi-a depus astăzi dosarul la circumscripţia electorală. Acelaşi lucru l-au făcut şi membrii echipei sale de consilieri locali, decişi, aşa cum au spus, să schimbe modul de a se face administraţie în Târgovişte.

De remarcat faptul că, de la eveniment, au lipsit alţi lideri de notorietate din cadrul PNL Dâmboviţa. Nici chiar preşedintele filialei liberale, consilierul de stat Virgil Guran, nu a fost prezent la acţiunea de depunere a dosarelor, fapt nescuzabil în condiţiile în care este ştiut că, în asemenea momente, este nevoie de suport şi de o amplificare de excepţie a imaginii candidatului.

Forţa unei echipe este dată şi de prezenţa celor cu importanţă şi greutate în partid. Orice încălcare a acestei norme poate provoca prejudicii de imagine şi apariţia unei stări de rumoare în rândul electoratului liberal, dar şi al simpatizanţilor.

Este totuşi un lucru bun că, alături de Aurelian Cotinescu, care şi-a păstrat optimismul şi verva, s-a aflat inspectorul şcolar general Ion Sorin, cel care candidează din partea PNL pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

Mă aşteptam ca liberalii, reprezentanţi ai partidului de guvernământ, să dea mai multă amploare acestui eveniment care se întâmplă o dată la patru ani. Aurelian Cotinescu consideră ziua de 15 august, Ziua de Sfântă Maria, a fi o una norocoasă pentru liberalii care depun candidaturile.

„Suntem o echipă tânără, o echipă dinamică, o echipă care a reuşit să obţină performanţă în alegerile care au fost anul trecut, o echipă care a reuşit să bată PSD-ul în ultimele trei rânduri de alegeri. Cred că este momentul unei schimbări cu adevărat la nivelul oraşului. Este momentul să redezvoltăm oraşul, este momentul unei schimbări cu adevărat la nivelul oraşului. Este momentul să redezvoltăm cetatea. Este momentul să reaşezăm lucrurile într-o normalitate.

Din păcate, trăim într-un oraş care a pierdut foarte mulţi paşi în aceşti ultimi cinci ani de zile. În timp ce alţii s-au dezvoltat foarte mult, vedem cum Târgoviştea s-a depopulat, şi-a pierdut forţa economică şi perspectivele de a reuşi să redea locuitorilor speranţa unei vieţi mai bune”, a declarat Aurelian Cotinescu.

Candidații PNL pentru Consiliul Local Municipal Târgoviște:
1. Cotinescu Aurelian – economist
2. Bercu Adrian Gheorghe – inginer
3. Ștefan Loredana Mariana – educatoare
4. Tică Dan Alexandru – profesor
5. Ilie Virgiliu – inginer
6. Economu Dorin Adrian – inginer
7. Folea Constantina Mădiluța – profesor
8. Furtună Mihail Cătălin – antreprenor
9. Sandu Dănuț – inginer
10. Niculescu Quintus Mircea – jurist
11. Stanciu Marian – Manager
12. Culcer Gheorghe – electronist
13. Ioniță Marius Cătălin – economist
14. Grigorescu Marian – jurist
15. Milea Alina Marcela – inginer geodez
16. Oană Liviana Mariana – inginer
17. Diaconu Diana – profesor
18. Tudor Teodora Ilina – specialist administrație publică
19. Anghelescu Viorel – laminator (pensionar)
20. Lupu Dan Andrei – inginer
21. Rădulescu Gabriel – muzicant
22. Mihai Adrian – inginer
23. Mihai Narcisa – specialist administrație publică
24. Vasilescu Moțoc Florentina – medic
25. Casandroiu Dan Andrei – economist
26. Olteanu Anca Mihaela – student
27. Tudor Radu Mihail – student

Citește în continuare

ALEGERI

70.000 de semnături de susținere a candidaților PSD Dâmbovița pentru Consiliul Județean

Publicat

pe

Depunerea oficială a listelor de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa din partea PSD s-a desfăşurat astăzi într-o atmosferă destinsă, echilibrată, fără excese discursive sau atacuri politice asupra adversarilor, adică exact aşa cum ar trebui să se consume un astfel de moment.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan, a fost însoţit la sediul CJD, locul unde au fost depuse dosarele, de întreaga echipă de candidaţi ai partidului pentru Consiliul Judeţean şi de parlamentarii Claudia Gilia, Carmen Holban, Titus Corlăţean, Marian Ţachianu şi primarul Cristian Daniel Stan. A venit, în calitate de invitat special la acest eveniment, senatoarea Ecaterina Andronescu – fost ministru al Educaţiei.

Chiar dacă nu se află pe lista de candidaţi şi deocamdată nu se ştie ce poziţie va ocupa în viitoarele structuri politico-administrative, de la înscrierea oficială nu a lipsit nici Alexandru Oprea, actualul preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. După depunerea dosarelor, în faţa instituţiei, conducerea organizaţiei PSD Dâmboviţa și principalul candidat, Corneliu Ştefan, au susţinut alocuţiuni având ca temă tocmai înscrierea oficială în competiţia electorală din 27 septembrie 2020.

Au apărut şi surprize interesante pe lista de candidaţi ai PSD Dâmboviţa pentru Consiliul Judeţean. Prima şi cea mai demnă de a fi analizată este aceea a participării în echipa PSD la aceste alegeri a juristului Antonel Jîjîie, fost prefect al judeţului Dâmboviţa. După poziţia ocupată, locul doi pe listă, ne gândim că specialistul în drept administrativ Antonel Jîjîe probabil va fi propus şi susţinut pentru a ocupa o funcţie de vicepreşedinte al CJ Dâmboviţa, ceea ce reprezintă cu siguranţă un câştig pentru viitorul preşedinte Corneliu Ştefan. De asemenea, prezenţa în prima linie a fostului deputat Ionuţ Săvoiu ne face să credem că acesta poate ocupa funcţia de administrator public al judeţului.

O altă surpriză o reprezintă apariţia în echipa de consilieri PSD a lui Corneliu Vişoianu, fost consilier al premierului Victor Ponta, cel care a deschis un centru de odihnă, cultură şi recreere în satul Bolovani, comuna Cornăţelu, intitulat „La Moşie”. De reţinut că soţia lui Corneliu Vişoianu, specialistă în diferite programe educaţionale, este consiliera ministrului Educaţiei, liberala Monica Anisie.

Corneliu Ştefan, candidatul PSD pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, este sigur că va câştiga acestă poziţie de şef al administraţiei judeţene, având atuul tinereţii, experienţei în domeniu și susţinerea unui partid puternic, bine structurat, poziţionat, antrenat în bătăliile electorale şi care are în continuare priză la alegători. Nu mai vorbim de faptul că social-democraţii au performat în ceea ce priveşte implementarea unor proiecte de importanţă vitală pentru comunităţile rurale şi urbane din judeţ.

În discursul său, Corneliu Ştefan le-a mulţumit dâmboviţenilor care l-au susţinut în această perioadă de precampanie electorală, dovadă fiind cele peste 70 de mii de semnături de susţinere adunate de pe întreg teritoriul judeţului. Şi, ca o notă de superlativ, actuala echipă a social-democraţilor dâmboviţeni a reuşit să adune cu aproximativ 10 mii de semnături mai multe decât în 2016, ceea ce denotă, raportându-ne numai la aceste cifre, că şansele celorlalţi contracandidaţi sunt minime.

„Suntem o echipă determinată, aplecată asupra tuturor proiectelor din judeţul Dâmboviţa. Vom continua toate proiectele de investiţii aflate în derulare şi vom veni în faţa dâmboviţenilor cu un masterplan de dezvoltare al judeţului bazat pe zece axe de dezvoltare, întins pe o periadă de 10 ani.

Avem o echipă de consilieri judeţeni puternică, oameni care provin din toate categorile socio-profesionale şi care au performat în domeniile lor de activitate. Îi asigur pe dâmboviţeni că ştiu ce am de făcut la Consiliul Judeţean Dâmnboviţa. Am o viziune clară a ceea ce reprezintă Consiliul Judeţean, asupra a tot ceea ce am de făcut aici”, a spus Corneliu Ştefan.

A urmat la discurs senatorul Titus Corlăţean, preşedintele executiv al PSD Dâmboviţa, care a vorbit despre echipa tânără, puternică şi omogenă pe care o prezintă PSD, o echipă alcătuită din oameni maturi, cu o pregătire profesională de excepţie şi care au performat politic, fapt deja confirmat.

„Venim cu o listă de consilieri judeţeni, cu candidaţi care au o pregătire deosebită şi care au avut rezultate în politică şi în admnistraţie. Suntem încrezători în victorie. Pulsul pe care l-am luat la nivelul cetăţenilor din judeţ în aceste săptămâni când am strâns semnăturile de susţinere dar şi în contactele pe care le-am avut reprezintă semnale extrem de încurajatoare, de susţinere. Noi ne vom face datoria. Ne angajăm cu foarte multă energie în campania electorală. Ne-am fixat obiectivul de a câştiga de o manieră clară aceste alegeri. Echipa PSD Dâmboviţa a performat, a promovat şi materializat în aceşti ani proiecte importante de dezvoltare, aşa încât aşteptările noastre sunt fireşti”, a declarat senatorul Titus Corlăţean.

Câteva fraze de felicitare a adresat colegilor social-democraţi din Dâmboviţa şi fosta ministră a Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Senatoarea PSD a criticat cu tact actuala putere liberală care, în opinia ei, nu prea a făcut nimic pentru sistemul educaţional din România, pentru mai binele copiilor din România.

„Nu s-au găsit bani pentru alocaţiile lor, nu s-au găsit suficienţi bani pentru tabletele celor care sunt în şcoală. De aceea, cei care fac parte din această echipă a PSD Dâmboviţa se angajează cu responsabilitate faţă de şcolile din judeţ”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Dâmboviţa:
1. Ștefan Corneliu – economist, deputat
2. Jîjîie Antonel – jurist, fost prefect județul Dâmbovița
3. Cristea Marilena Luciana – economist, actual vicepreședinte CJ Dâmboviţa
4. Săvoiu Ionuț Cristian – inginer geodez, fost deputat
5. Avanu Mihail Cristian – economist, director Drumuri și Poduri Dâmboviţa
6. Dincă Georgeta – notar public
7. Vișoianu Corneliu – jurist
8. Neculaescu Laurențiu Adrian – economist
9. Neculăescu Sache – avocat (pensionar)
10. Istrate Mihai – inginer
11. Vasilescu Liviu Cosmin – avocat
12. Mănescu Claudiu Eduard – profesor, director Direcția de Sport și Tineret Dâmboviţa
13. Purcaru Gabriel – economist
14. Stoica Liviu Cosmin – inginer
15. Lăscaie Cătălin Ionuț – teolog
16. Costache Mioara – inginer, director Stațiunea Piscicolă Nucet
17. Dinu Marian – inginer
18. Craiu Alexandru Cătălin – economist
19. Ilioan Elena Lilica – economist
20. Stan Cornelia – profesor
21. Oprea Iulian – inginer
22. Diniță Alexandru – inginer horticol (pensionar)
23. Fulga Valeriu – medic
24. Georgescu Florian Dan – artist liric
25. Ivanovici Traian Daniel – inginer
26. Lupoiu Mihail Marius – economist
27. Niță Georgiana – profesor
28. Costea Fănuț – inginer
29. Cerchez Gabriela – profesor
30. Nicolăescu Ileana Cătălina – profesor
31. Olteanu Cătălin Cosmin – profesor
32. Necula Cezarina – profesor universitar
33. Radu Ioana Antoaneta – medic
34. Dragomir Ruxandra Mădălina – profesor
35. Aldea Roxana Ionela – medic
36. Șerban Ionela – economist, viceprimar comuna Răzvad
37. Răbaea Eugen Nicolae – profesor, administrator public municipiul Moreni
38. Nițescu Ștefan Alin – arhitect, administrator public oraș Pucioasa
39. Radu Ilie – teolog
40. Istrate George Alexandru – informatician
41. Cazacu Constantin – profesor
42. Dorobanțu Nicoleta Georgiana – profesor
43. Mateoiu Roxana – profesor

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!