Connect with us

ACTUALITATE

Conflictul de muncă de la ASO Cromsteel SA Târgovişte a încetat după 21 de zile de grevă!

Publicat

pe

Conducerea SC ASO Cromsteel SA Târgovişte şi Sindicatul Valahia au ajuns în sfârşit la consesns, astfel că, după 21 de zile de grevă generală, conflictul de muncă a încetat. Salariaţii au anunţat, prin vocea liderului Nicolae Dragodănescu, că vor depune eforturi susţinute pentru recuperarea întârzierilor şi intrarea cât mai rapidă în normalitate.

În momentul de faţă, punctează conducerea Sindicatului Valahia, ASO Cromsteel SA Târgovişte se situează în topul societăţilor din metalurgie, cu o creştere salarială totală de peste 31,5% (20,12% – în mai 2018, 5% – în ianuarie 2019 şi 6,5% – în noiembrie 2019), acordarea lunară a sporului de vechime, între 5% şi 25%, prime de vacanţă, de Paşte şi de Crăciun, plăţi compensatorii în caz de disponibilizare, ajutoare sociale, alimentaţie de protecţie, sporuri salariale, tichete de masă la valoarea maximă prevăzută de lege, subvenţii pentru biletele de odihna si tratament, decontarea abonamentelor salariaţilor, bonusuri de performanţă etc.

Condiţiile încetării conflictului de muncă

SALARIZARE – REGULI INSTITUITE:
Intre salariul muncitorului necalificat si salariul muncitorului calificat, va exista o departajare de 20%. Se va introduce plata pentru ora de muncă (salariul tarifar).

Incepand cu luna mai 2018:
– Muncitor necalificat – 2087 lei
– Salariul tarifar = 12,52 lei / ora
– Sporul de sectie = 313,05
– Muncitorul calificat – 2507 lei / luna
– Salariul tarifar = 15,04 lei / ora
– Sporul de sectie = 376,05 lei / luna
– salariile lucratorilor din productie , care în luna decembrie 2017 , au avut valori mai mari de 1750 lei / lună , vor fi indexate cu 19,26 % și apoi li se va aplica o creștere în valoare brută de 420 lei / lună. Salariul astfel rezultat, va fi împărțit la 166,66 și se va obține salariul tarifar pentru o oră de muncă.

Incepand cu ianuarie 2019 – se aplica inflatia, dar cresterea salariala va fi de maxim 5%
– Muncitor necalificat – 2087 lei / luna + 104,35 lei = 2191,35 lei / luna
– Salariul tarifar = 13,15 lei / ora
– Sporul de sectie = 328,7 lei / luna
– Muncitorul calificat = 2507 lei / luna + 125,35 lei = 2632,35 lei / luna
– Salariul tarifar = 15,79 lei / ora
– Sporul de sectie = 394,85 lei / luna
– salariile lucratorilor din productie , care au avut valori mai mari de 2507 lei / lună , vor creste cu 5%. Salariul astfel rezultat, va fi împărțit la 166,66 și se va obține salariul tarifar pentru o oră de muncă.

Incepand cu luna noiembrie 2019 – salariile vor creste astfel :
– Muncitor necalificat = 2191,35 lei / luna + 136 lei = 2327,35 lei / luna
– Salariul tarifar = 13,96 lei / ora
– Sporul de sectie = 349,10 lei / luna
– Muncitorul calificat = 2632,35 lei / luna + 171 lei = 2803 lei / luna
– Salariul tarifar = 16,84 lei / ora
– Sporul de sectie = 420,45 lei / luna
– salariile lucratorilor din productie , care au avut valori mai mari de 2632,35 lei / lună , vor creste cu 171 lei. Salariul astfel rezultat, va fi împărțit la 166,66 și se va obține salariul tarifar pentru o oră de muncă.

SE VA ACORDA SPORUL DE VECHIME, ASTFEL:
– Sporul pentru vechime in societate , se va acorda lunar, calculat pe transe de vechime in societatea , de la infiintarea Societatii Cromsteel Industries (incepand cu anul 2000);
a) 0-2 ani – 0%
b) 3-5 ani – 5%
c) 6-10 ani – 10%
d) 11-15 ani – 15%
e) 16-20 ani – 20%
f) peste 20 ani – 25 %

ALTE CRESTERI
1. Subventie pentru bilete de odihna sau abonamente:
– a crescut de la 1200 lei /an la 1350 lei / an

2. Cadoul de Craciun :
– a crescut de la 70 lei /an la 100 lei /an

3. Ajutoarele sociale ( nastere copil, deces rude gr. I etc. ) :
– a crescut de la 2600 lei la 2800 lei

4. Valoarea tichelelor de masa:
– De la 9,54 lei la 15 lei

5. Se va acorda un spor de 8 %, pentru lucratorii care tranziteaza locurile de munca
din sectia de productie ( expeditie, depozite si magazie de consumabile);
– De la 0 % la 8%

SE MENŢIN:
1. Sporul de sambata / duminica – 100 %
2. Sporul pentru lucrul in zile de serbatori legale – 100%
3. Sporul pentru orele suplimebtare – 100%
4. Sporul de noapte – 25 %
5. Prima de Vacanta – 1000 lei net
6. Prima de Paste – 600 lei net
7. Prima de Craciun – 600 lei net
8. Alimentatia de protectie – carne de pui – 0,5 kg / zi lucrata
9. Platile compensatorii in caz de disponibilizare:
– Intre 1 si 12 salarii de baza , functie de vechime
10. Zilele libere platite, pentru evenimente sociale ( nastere, deces etc)
11. Concediu de odihna – intre 24 si 28 zile, functie de vechimea in munca;
12. Bonusul de productivitate a muncii
13. 89 de articole si 10 anexe, care inseamna – MUNCA DECENTA

Partile au convenit ca ca Prima de Paste, sa fie acordata pana la sfarsitul lunii aprilie 2018.

Partile au convenit ca toate articolele din vechiul contract colectiv de munca, care nu au fost supuse negocierii, sa faca parte din noul contract colectiv de munca.

ACTUALITATE

Rezistența în vremuri de democrație, descoperită plăcut la o lansare de carte

Publicat

pe

Am participat la o lansare inedită a unei cărți inedite: „Cealaltă patrie, cealaltă femeie”. Practic, este vorba despre cel de-al treilea roman pe care târgovișteanul Sorin Diaconescu l-a redat luminii tiparului. Deocamdată, nu am citit cartea pentru a-mi da cu părerea mea umilă despre narațiune, structura textului, sensuri, curente literare, stil, limbaj filozofic, temă, personaje etc.

Scriu acum din ceea ce am prins de la cei care au făcut onorurile de a prezenta noul roman al lui Diaconescu, respectiv profesorii George Coandă, Honorius Moțoc și Mihai Stan – directorul Editurii Bibliotheca, primarul Marius Caravețeanu și medicul Carmen Marcu. Amfitrionul acestei lansări tip spectacol, desfășurată la Teatrul „Tony Bulandra”, a fost eruditul om de cultură George Coandă.

Exersat o viață pe acest târâm al lansării și promovării unor valori, George Coandă a știut să penduleze minunat în fața publicului invitat, destul de numeros pentru un astfel de eveniment. Profesorul Coandă, într-un mod curat, sincer, parcă prea sincer pentru lumea nesigură în care trăim, a prezentat cartea, profesionist, fără să dezvăluie publicului intriga și tainele textului. Dar, nu a putut să treacă cu vederea, ba chiar s-a arătat a fi a puțin zbuciumat, iar discursul său a fost unul protestatar, dar nu politic, înfierbântat, dar nu aservit, despre ceea ce s-a întâmplat în ultimii 30 de ani în societatea românească și despre ceea ce ar trebui să facă românii, dar nu fac. Decăderea unei economii, a unor sensuri ale națiunii române, a conștiințelor, lupta unora, aflați vremelnic sau ciclic la putere, pentru a acapara totul fără să se gândească că în urma lor, pentru generațiile viitoare, lasă pustiu. Este, de fapt, o temă a romanului manifest, protest, apel, care se îmbină cu o delicată poveste de dragoste, „Cealaltă patrie, cealaltă femeie”.

Vorbitorii au avut discursuri inspirate. La prima vedere, părea că au venit cu ele pregătite de acasă, probabil scheletul temei era gândit dinainte, după ce au lecturat cartea, dar, în fața publicului, s-a văzut că s-au exprimat din suflet, au improvizat pe moment, comentând romanul într-un mod traductubil pentru toată lumea.

Momentele de discurs literar au fost alternate cu puțină muzică folk interpretată de Piți, un prieten de-ai lui Sorin Diaconescu venit de la Pitești pentru a colora plăcut această lansare de carte.

Finalul manifestării i-a aparținut, bineînțeles, autorului – Sorin Diaconescu, al cărui talent oratoric, discurs, i le-am admirat încă de când era în politică. Diferența este că atunci putea vorbi mult, frumos, cu nerv, despre lucruri care nu se întâmplau. Ca în politică. Acum știe să sondeze dur realitatea, să prezinte adevărata lume în care trăim, cu bune, dar mai ales cu rele. Amestecă plăcut discursul literar cu cel filozofic. Pare un Paler al Dâmboviței, cu acea luciditate crudă și verdicte dure despre ce și cei care ne înconjoară, la care se adaugă harul literar, ușurința de a scrie cum nu prea mai găsești.

Mi s-a părut ciudată, de nerealizat, ideea că anumiți oameni din servicii ar putea salva țara de la distrugere, de la căderea în haos, de la pierderea identității. Până acum, nu am văzut că generalii de prin Servicii trăiesc chinuit, fac mătănii și sunt cu gândul la popor. Realitatea spune altceva. Poate nu știu eu. Mai trebuie să mă informez. Dacă este invers, mă plec în fața lor. Nu am citit nici cartea. După, am să mă pronunț.

Oricum, rămâne de excepție seara lansării. Un eveniment la care s-a scos în lume o carte ficționară, dar cu mulți sâmburi de adevăr și dorințe, iar cei prezenți, în special profesorul George Coandă, au transpus liber, prin viu grai, adevărate eseuri despre vremurile pe care le trăim și condiția românului prins în furtuna globalizării. Despre generalii prea mulți, după cum au remarcat și vorbitorii, pentru țărișoara noastră mică, care trebuie să ne salveze de la pieire, mai vedem…

Citește în continuare

ACTUALITATE

Endurocross revine la Moreni, după un an de pandemie. Detalii aici!

Publicat

pe

Sâmbătă – 19 iunie 2021, se va desfășura la Moreni, pe circuitul de la Sângeriș, de la ora 10:00, cea dea IV-a etapă din cadrul Campionatului Naţional Individual al României la Endurocross. Organizarea este realizată de Clubul Sportiv Municipal Flacăra Moreni şi Primăria municipiului Moreni, în parteneriat cu Federaţia Română de Motociclism şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

,,Adrenalină la maxim, un circuit nou la care lucrăm în fiecare zi, chiar dacă plouă sau bate vântul! La Moreni vă aşteaptă un traseu mult mai bun ca în anii trecuţi, mult mai lung şi cu tronsoane dificile în anumite segmente, precum şi cu CP-uri în punctele strategice.

La începutul săptămânii viitoare, vor fi publicate atât programul competiţiei, cât şi regulamentul particular. Sper să fim gazde cât mai bune şi toţi participanţii să se bucure de o experienţă de neuitat pentru că Moreniul are tradiţie în motociclism încă de dinainte de 1989 şi morenarii sunt oameni foarte primitori, implicaţi şi pasionaţi de acest sport.

Mă bucur că am alături de mine o echipă de sportivi care se implică permanent şi sunt fericit că, în acest an, avem o echipă de organizare şi un staff aşa cum ar fi trebuit să fie întotdeauna. Îi aşteptăm la Moreni pe toţi sportivii din România de la Endurocross cu mare drag!”, a declarat Adrian Stângă – delegat oficial al Secţiei de Motociclism a CSM Flacăra Moreni.

În ultimii doi ani (de când Secţia de Motociclism de la Flacăra Moreni a fost consolidată şi dezvoltată), performanţele sportivilor legitimaţi nu au încetat să apară. Astfel, clubul morenar are campioni naţionali şi vice-campioni naţionali, dar şi clasări foarte bune în etapele naţionale şi în clasamentele federaţiei de la finalul fiecărui an – atât la ramura Endurocross, cât şi la ramura Motocros.

La Flacăra Moreni s-a creat o echipă adevărată, unită, determinată pentru performanţă, o echipă cu suflet şi de suflet. Cu sportivi buni, cu sportivi implicaţi, cu sportivi pentru care pasiunea pentru motociclism a depăşit cu mult orice alte preocupări personale.

Din cauza reglementărilor legislative în vigoare, vă informăm că accesul spectatorilor este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore. De asemenea, comercializarea mâncării este interzisă.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT