Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

PROTEST: Cetăţenii din Româneşti nu mai vor balastiere în satul lor! VIDEO

Publicat

pe

Locuitorii din Româneşti, judeţul Dâmboviţa, în majoritate romi, nu mai acceptă ca, din cauza balastierelor care funcţionează risipite pe câmpurile din apropierea satului, să le fie stricată liniştea, să li se dărâme casele şi să le fie puse în pericol vieţiile copiilor.

Mâine – 19 aprilie 2018, localnicii vor organiza o acţiune de protest, urmată de un marş până în centrul comunei, la Potlogi. Oamenii spun că transportul greu le distruge locuinţele, praful a devenit de nesuportat, iar gropile rămase în urma excavării, numite teoretic amenajări piscicole, sunt adevărate capcane pentru micuţi, mai ales că sunt neîmprejmuite.

Sunt destui cetăţeni care dau vina chiar şi pe autorităţile locale care, de-a lungul anilor, ar fi tolerat apariţia numărului mare de balastiere. Protestul a fost autorizat şi se va desfăşura în intervalul orar 13:00-18:00. Măsurile de ordine şi linişte publică sunt asigurate de jandarmii din cadrul IJJ Dâmboviţa şi de militarii Grupării de Jandarmi Mobile Ploieşti.

Vă invităm să vizionaţi un material video realizat în luna mai 2013 în localităţile din sudul judeţului Dâmboviţa, afectate de transportatorii de agregate minerale. Oamenii ne-au declarat atunci că nimeni, niciodată, nu va opri „Afacerea nisipul” şi, iată, astăzi, 5 ani mai târziu, situaţia este aceeaşi…

ACTUALITATE

Îi invităm pe cei care lansează acuze să vină la Spitalul Judeţean din Târgovişte, să vadă cum lucrăm

Publicat

pe

de

dr. Claudiu Dumitrescu - manager Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte a remis, astăzi – 15 iulie, un comunicat de presă, ca urmare a informațiilor diseminate în spațiul public prin care echipa managerială a fost acuzată de rea voință și neimplicare în lupta cu noul coronavirus:

„Este nedrept pentru întregul colectiv al Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte să fim acuzați că nu ne-am implicat suficient, în aceste luni de pandemie, pentru achiziționarea unui aparat performant Real Time PCR pentru efectuarea de teste COVID-19. Dimpotrivă, am întreprins tot ceea ce a depins de noi, în conformitate cu legile țării, pentru a cumpăra un echipament de ultimă generație. Am demarat procedurile de achiziție chiar din luna martie, când a fost instituită starea de urgență, fiindcă ne-am dorit ca aparatul Real Time PCR, automat, în sistem închis, solicitat de specialiștii noștri, să ajungă la Târgoviște în cel mai scurt timp. Nu este vina noastră că au apărut blocaje birocratice, unele impuse de legislația altor țări tocmai din cauza pandemiei de COVID-19, și astfel să fim obligați să reziliem contractul de furnizare încheiat în luna mai, după o a doua procedură de achiziție, în care se stipula că livrarea se va realiza în cel mult 14 zile.

– Săptămâna aceasta, Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte demarează o a treia procedură de achiziție pentru aparatul Real Time PCR. Caietul de sarcini este elaborat astfel încât să permită o participare mai largă a furnizorilor de echipamente, fără a face însă rabat de la condiția ca timpul de livrare să fie cât mai scurt.

– Dincolo de toate aceste aspecte birocratice, pe care nu avem cum să le schimbăm noi, Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte efectuează, de mai mult de o lună de zile, teste pentru COVID-19 în sistem Real Time PCR, pe un aparat modern.

– Este nedrept să fim acuzați că numărul de infectări cu COVID-19 a crescut în județul Dâmbovița din cauza faptului că nu a ajuns încă la Târgoviște aparatul Real Time PCR pentru care am inițiat procedura de achiziție în luna martie. Timpii de așteptare de la momentul efectuării testelor pentru COVID-19 până la sosirea rezultatelor nu au nicio legătură cu sporirea numărului de cazuri. În cea mai mare parte, pacienții testați au fost internați în spital până la sosirea rezultatelor, iar persoanele asimptomatice testate au fost plasate în autoizolare acasă. Conform procedurilor instituite de Ministerul Sănătății, această decizie nu a fost luată de Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte, iar obligația de a urmări dacă pacienții plasați în autoizolare respectă măsura impusă aparține altor instituții ale statului.

– Pentru clarificarea tuturor suspiciunilor induse în rândul opiniei publice, facem precizarea că, pentru gestionarea judicioasă a cazurilor de coronavirus, am investit pentru realizarea unui întreg pavilion dedicat terapiei intensive COVID-19 și patologiei asociate. Am asigurat, în flux continuu, asistență medicală atât pacienților infectați cu noul coronavirus, cât și pacienților cu afecțiuni cronice.

– În ciuda tuturor presiunilor existente, Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte rămâne principalul furnizor de servicii medicale din județul Dâmbovița. Fondurile au fost gestionate eficient în această perioadă. Am creat stocuri de materiale și echipamente de protecție care să ne ajungă până la finalul anului 2020.

– Datorită atenției sporite pe care am acordat-o personalului medical și a echipamentelor de protecție asigurate, nu am avut infectare în masă cu COVID-19 în spital, ci doar câteva cazuri izolate, cele mai multe contactând boala în comunitate. Din 2.100 de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgovişte, doar 10 salariați s-au infectat și, așa cum am spus, cei mai mulți au contactat COVID-19 ca urmare a altor împrejurări sociale, nu la serviciu.

– Îi invităm pe toți cei care ne critică și lansează acuze nefondate să vină la Spitalul Judeţean de Urgență din Târgovişte, să vadă în ce condiții de stres și epuizare lucrează cadrele medicale. Ne oferim să le fim ghizi într-o vizită prin toate secțiile unității noastre, inclusiv în spațiile destinate tratării bolnavilor COVID-19. Cu siguranță, astfel, vor înțelege cum decurg procedurile și cât de dedicați suntem în această luptă pentru viață pe care o ducem cu temutul coronavirus”, se precizează în comunicatul transmis de Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

Citește în continuare

ACTUALITATE

ROMSTYL face angajări pentru punctul de lucru din Voinești

Publicat

pe

de

ROMSTYL angajează pentru punctul de lucru din localitatea Voinești, județul Dâmbovița:
– inginer agronom cu experiență de minim 10 ani în domeniul pomiculturii;
– operator ultilaje terasamente (buldoexcavator, excavator și buldozer pentru lucrări de îmbunătățiri funciare);
– tractorist pentru activități specific pomiculturii.

Daca sunteți o persoană:
– cu experiență în in domeniu;
– responsabilă și serioasă;
– cu dorința și capacitatea de a lucra în echipă
Beneficii:
– Salariu atractiv;
– Abonament medical gratuit;
– Oportunitatea de a lucra și de a te dezvolta într-un mediu profesionist alături de o echipă frumoasă.

CV-ul se depune la sediul societății din Calea București, nr. 168, Târgoviște

Adresa de e-mail: hr@romstyl.ro

Pentru informații: 0786.577.207

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!