Conectați-vă cu noi

ADMINISTRAŢIE

Prefectul judeţului Dâmboviţa, pus în situaţia de a demite opt consilieri de la Titu!

Publicat

pe

PNL Dâmboviţa a mai făcut o mişcare pe ultima sută de metri a mandatului preşedintelui Marius Caraveţeanu. La Instituţia Prefectului, a fost transmmisă cererea de revocare din funcţie a opt consilieri liberali de la Titu. Este vorba despre aleşii care au votat, în decembrie 2017, pentru shimbarea din funcţie a viceprimarului Teodor Rădoi, şi el liberal.

CITEŞTE ŞI: Am construit o echipă de profesionişti, cu care lucrez eficient, cu sau fără viceprimar!

Scandalul de la Titu, care, iată, a ajuns în faza de a pune în pericol activitatea Consiliului Local, a început în noiembrie 2017, când şeful PNL, Ludovic Orban, nu a permis consilierilor liberali să dea un vot favorabil iniţiativei primarului Traian Niculae pentru acordarea titlului de cetăţean de onoare fostului edil al oraşului – Ion Nicolae, fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi fost deputat.

Atunci, li s-a pus în vedere aleşilor liberali de la Titu că, dacă vor încălca ordinul, vor fi excluşi din partid. Cu toate acestea, opt dintre ei au susţinut, prin votul lor, propunerea primarului PNL Traian Niculae. A urmat, în decembrie 2017, demiterea viceprimarului Rădoi.

CITEŞTE ŞI: Relaţii, orgolii şi interese au pus în impas organizaţi PNL de la Titu!

Din câte am aflat, prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie, va analiza solicitarea PNL, documentele depuse de liberali şi, cel mai probabil, va da o decizie de suspendare din funcţie a consilierilor care şi-au pierdut calitatea de membri ai PNL.

Nu este exclus ca aleşii liberali să conteste decizia de demitere la instanţa de contencios administrativ, dar sunt puţine şanse să câştige. Rămâne de văzut dacă la Titu vor trebui organizate alegeri parţiale pentru consiliul local pus în situaţia de a nu mai putea funcţiona. Liberalii au cerut prefectului să înceteze mandatele a opt consilieri, iar lista de supleanţi mai conţine doar şase nume, din care trei persoane şi-ar fi dat demisia.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Târgoviște: Imagini de concept ale viitorului stadion din zona UM Gară

Publicat

pe

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a publicat pe pagina sa de Facebook primele imagini de concept ale stadionului care va fi construit la Târgoviște, în zona fostei unități militare de la gară, proiect derulat prin Compania Națională de Investiții.

Studiul de fezabilitate și cele de specialitate sunt aproape gata, astfel că, în scurt timp, va fi demarată licitația pentru achiziția lucrărilor de proiectare și execuție – spune Alexandru Oprea.

Detalii despre investiție:
– 12.016 locuri în tribune acoperite (din care 262 – VIP, 92 – jurnaliști, 70 – persoane cu handicap)
– teren de antrenament
– drop-off autocare jucători
– parcări (inclusiv subterane și supraterane)
– spații verzi și zone de alimentație publică
– spații tehnice și pentru dotări specifice

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Investiţii de 30 de milioane de lei, în derulare la Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa

Publicat

pe

Comuna Corbii Mari a fost primul focar de COVID-19 din judeţul Dâmboviţa. Virusul a fost adus în localitate de la o clinică de dializă din Bucureşti, chiar la începutul pandemiei în România, atunci când autorităţile din ţara noastră abia ce structurau un plan de acţiune.

A fost o perioadă grea pentru comunitatea din Corbii Mari, dar pe care primarul Ionuţ Bănică a reuşit să o gestioneze eficient, împreună cu membrii echipei sale, cu Direcţia de Sănătate Publică, cu medicii şi farmaciştii din localitate, cu Poliţia, Jandarmeria şi, evident, cu sprijinul cetăţenilor.

Şi chiar dacă a fost o perioadă care i-a obligat pe edilii de la Corbii Mari să regândească priorităţile, nu a fost oprit niciunul dintre proiectele care vizau dezvoltarea localităţii:

– Realizare infrastructură de apă uzată în comuna Corbii Mari. Valoarea acestei investiţii este de 4.500.000 de lei;

– Construire grădiniţă în satul Corbii Mari. Valoarea lucrării este de peste 2.000.000 de lei;

– Construire unitate sanitară în comuna Corbii Mari – aproape 3.300.000 de lei;

– Asfaltare şi modernizare drumuri de interes local – 9.505.00 lei;

– Modernizare străzi şi drumuri comunale – 3.900.000 lei;

– Construire Grădiniţă în satul Ungureni – 2.200.000 de lei;

– Construire Grădiniţă în satul Grozăveşti – 2.050.000 de lei;

– Modernizare reţea electrică şi transformatoare în satele Corbii Mari, Petreşti, Satu Nou şi Bărăceni – 1.700.000 de lei.

„Vorbim de un total al investițiilor de aproape 30 de milioane de lei, o sumă uriașă raportată la bugetul propriu. Vă promit că nu vom rata niciun leu din aceste finanțări. Mă cunoașteți și știți ce încăpățânat pot fi atunci când vine vorba de comună și interesele ei. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul din această perioadă. Mi-ați arătat că suntem toți o familie incredibilă”, este mesajul primarului Ionuţ Bănică.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!