Connect with us

Dâmboviţa

Ionel Petre a fost ales preşedinte ALDE Dâmboviţa cu 305 voturi din 308!

Publicat

pe

Clubul Studenţilor din Târgovişte a găzduit, în această seară, conferinţa judeţeană de alegeri a ALDE Dâmboviţa, în cadrul căreia a fost desemnată, statutar, democratic, o nouă echipă de conducere a organizaţiei.

Pentru funcţia de preşedinte s-a înscris un singur candidat: Ionel Petre, şeful interimar al filialei şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate.

„Cu ALDE, am început cariera politică. Cu ALDE, am înţeles că fără implicare nu pot avea şansa unui viitor mai bun. Cu ALDE am redescoperit România. Sunt mândru că am ajuns până aici. am dovedit că şi noi, cei de la Dâmboviţa, putem să generăm o schimbare reală. Este nevoie de implicare, este nevoie de unitate. Este nevoie să participăm act iv la reaşezarea lucrurilor în România”, a spus Ionel Petre, care şi-a asumat să ducă ALDE Dâmboviţa în primele 10 organizaţii la nivel naţional.

De la Bucureşti, a venit întreaga echipă de conducere a partidului, în frunte cu liderul Călin Popescu Tăriceanu – preşedinte al Senatului României.

Nu au lipsit de la conferinţa ALDE Dâmboviţa nici partenerii de coaliţie în plan judeţean: senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa; şeful Consiliului Judeţean – Daniel Comănescu şi primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan.

Întâlnirea reprezentanţilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Dâmboviţa a avut şi elemente inedite. Invitaţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de tineri în straie populare munteneşti.

Discursurile liderilor politici prezenţi au avut ca temă unitatea politică a coaliţiei aflată la guvernare, problemele curente cu care se confruntă actuala putere, realizarea obiectivelor asumate în campania electorală şi, evident, planuri de viitor.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre importanţa menţinerii viabile şi în echilibru a coaliţiei PSD-ALDE şi despre necesitatea întăririi formaţiunii pe care o conduce, ţinând cont că, anul viitor, vor fi organizate alegeri pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României.

„Îmi doresc un rezultat foarte bun la alegerile pentru Parlamentul European. Scorul pe care-l avem este mai mult decât dublu, faţă de rezultatul din alegerile parlamentare din 2016. Conform sondajelor, avem aproximativ 15%. Este o performanţă bună, care trebuie consolidată. ALDE s-a definit ca fiind singurul partid liberal autentic din România. Ambiţia pe care o am este să depăşim PNL la viitoarele alegeri”, a punctat liderul ALDE.

Tăriceanu le-a recomandat celor din conducerea Organizaţiei Dâmboviţa să atragă în partid oameni de calitate, pe care să-i promoveze fără să le fie teamă că le vor lua locurile.

„Pentru ca răul să învingă, este suficient să nu facem nimic! Vă chem, aşadar, la acţiune. Vă chem să fiţi determinaţi, să fiţi hotărâţi, să aveţi curaj”.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a accentuat ideea colaborării între cele două partide.

„Trebuie să facem cu toţii eforturi să ne apărăm guvernarea şi să comunicăm lucrurile bune pe care le-am realizat. Îmi doresc să vă consolidaţi ca partid politic, dar nu canibalizându-ne unii pe alţii. ALDE este singurul partid din România care împărtăşeşte ideile liberale. PNL a rămas doar o siglă. 2020 va fi un an dificil şi îmi doresc să avem ca aliaţi un ALDE puternic, să facem împreună majorităţi în Consiliile Locale. Dezvoltarea acestui judeţ depinde de PSD şi de ALDE. trebuie să gâbndim bine cum colaborăm între noi”, a declarat Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte al Senatului României.

Tot pe ideea că ALDE este singurul partid liberal din România şi-a concentrat discurul şi europarlamentara Norica Nicolai.

„Îi văd aici pe adevăraţii liberali. Asta vă obligă. ALDE trebuie să fie partidul care să ducă o bătălie reală împotriva oportunismului, o bătălie reală pentru profesionalism, care înseamnă şi demnitate, şi onoare, şi eficienţă. ALDE trebuie să fie un partid altfel şi asta depinde de dumneavoastră”.

Înainte de începerea procesului de vot, preşedinţii ALDE Argeş – Simona Brătulescu şi ALDE Bucureşti şi Constanţa – Andrei Gerea au transmis mesaje de susţinere pentru Ionel Petre, pe care l-au catalogat a fi un om care iubeşte cu adevărat dreptatea, un luptător şi un curajos.

Ionel Petre a fost ales preşedinte ALDE Dâmboviţa cu 305 voturi din 308 valabil exprimate. 8 voturi au fost nule.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Muzeele din Dâmbovița vor fi închise pentru dezinsecție și deratizare. Detalii aici!

Publicat

pe

de

Vineri – 20 mai 2022 și luni – 23 mai 2022, se vor efectua acțiuni de dezinsecție și deratizare în muzeele din cadrul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, pentru protejarea patrimoniului – ne informează Consiliul Județean Dâmbovița.

Ca urmare a acestui fapt, muzeele vor fi închise pe rând, câte o zi, după cum urmează:

Vineri, 20.05.2022
– Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Târgovişte
– Muzeul de Istorie, Târgovişte
– Muzeul de Artă, Târgovişte
– Muzeul Tiparului şi al Cărţii Româneşti Vechi, Târgovişte
– Casa – Atelier Gheorghe Petraşcu, Târgovişte
– Muzeul „Vasile Blendea”, Târgovişte
– Ansamblul Monumental Curtea Domnească, Târgovişte
– Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Târgovişte
– Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei: de la cavalerismul Şcolii de Ofiţeri „Ferdinand I” la spaţiul profan al procesului şi execuţiei soţilor Ceauşescu şi al sfârşitului regimului totalitar din România”, Târgovişte
Muzeul „Casa Romanţei”, Târgovişte

Luni, 23.05.2022
– Ansamblul Brâncovenesc Potlogi
– Casa – Atelier „Gabriel Popescu” din Vulcana-Pandele
– Casa Memorială „Ion Luca Caragiale” din comuna I. L. Caragiale
– Muzeul Etnografic „Dumitru Ulieru” Pietroşiţa
Muzeul de Etnografie Pucioasa

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

Dâmboviţa

350 de posturi disponibile la Bursa locurilor de muncă organizată în Dâmbovița, pe 20 mai 2022

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

35 de agenți economici și-au exprimat intenția de a participa la „Bursa generală a locurilor de muncă” organizată în județul Dâmbovița, vineri – 20 mai 2022, de la ora 10:00, la Clubul Studenților din Târgoviște. Aceștia oferă 350 de posturi, atât pentru persoanele calificate în diverse meserii și pentru absolvenții de studii superioare, cât și dâmbovițenilor fără calificare.

Potrivit AJOFM, sunt disponibile posturi de electrician, sudor, mecanic utilaj, mașinist pod rulant, buldoexcavatorist, galvanizator, bucatar, mecanic auto, lucrător comercial, ambalator manual, zugrav, rectificator, operator comandă numerică, strungar, ospătar, confecționer articole textile, brutar, frezor, șofer, dispecer, pizzar, tehnician în construcții, finisor laminate – trefilate, specialist achiziții, operator facturare, consilier vânzări, gestionar depozit, analist servicii clienți, manager retail, economist, specialist logistică, inginer mecanic, economist, inginer electromecanic, specialist resurse umane, inginer autovehicule rutiere, agent vânzări, muncitor necalificaţ.

„Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovita oferă și cu acest prilej, posibilitatea persoanelor care nu sunt calificate, să se informeze și să acceseze unul dintre cele 21 de cursuri de calificare în care instituția noastră este autorizată pentru formare profesională.

Standurile pentru Economie Socială, pentru informarea și consilierea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, vin în întâmpinarea persoanelor cu diferite vulnerabilități, precum persoane cu dizabilități, refugiați din Ucraina, tineri NEET și alte categorii aflate în dificultate, pentru sprijin în vederea ocupării pe piața muncii”, se precizează într-un comunicat remis către mass-media.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT