Connect with us

Dâmboviţa

Ionel Petre a fost ales preşedinte ALDE Dâmboviţa cu 305 voturi din 308!

Publicat

pe

Clubul Studenţilor din Târgovişte a găzduit, în această seară, conferinţa judeţeană de alegeri a ALDE Dâmboviţa, în cadrul căreia a fost desemnată, statutar, democratic, o nouă echipă de conducere a organizaţiei.

Pentru funcţia de preşedinte s-a înscris un singur candidat: Ionel Petre, şeful interimar al filialei şi vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Arii Protejate.

„Cu ALDE, am început cariera politică. Cu ALDE, am înţeles că fără implicare nu pot avea şansa unui viitor mai bun. Cu ALDE am redescoperit România. Sunt mândru că am ajuns până aici. am dovedit că şi noi, cei de la Dâmboviţa, putem să generăm o schimbare reală. Este nevoie de implicare, este nevoie de unitate. Este nevoie să participăm act iv la reaşezarea lucrurilor în România”, a spus Ionel Petre, care şi-a asumat să ducă ALDE Dâmboviţa în primele 10 organizaţii la nivel naţional.

De la Bucureşti, a venit întreaga echipă de conducere a partidului, în frunte cu liderul Călin Popescu Tăriceanu – preşedinte al Senatului României.

Nu au lipsit de la conferinţa ALDE Dâmboviţa nici partenerii de coaliţie în plan judeţean: senatorul Adrian Ţuţuianu – preşedintele PSD Dâmboviţa; şeful Consiliului Judeţean – Daniel Comănescu şi primarul municipiului Târgovişte – Cristian Daniel Stan.

Întâlnirea reprezentanţilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Dâmboviţa a avut şi elemente inedite. Invitaţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare de tineri în straie populare munteneşti.

Discursurile liderilor politici prezenţi au avut ca temă unitatea politică a coaliţiei aflată la guvernare, problemele curente cu care se confruntă actuala putere, realizarea obiectivelor asumate în campania electorală şi, evident, planuri de viitor.

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre importanţa menţinerii viabile şi în echilibru a coaliţiei PSD-ALDE şi despre necesitatea întăririi formaţiunii pe care o conduce, ţinând cont că, anul viitor, vor fi organizate alegeri pentru Parlamentul European şi pentru Preşedinţia României.

„Îmi doresc un rezultat foarte bun la alegerile pentru Parlamentul European. Scorul pe care-l avem este mai mult decât dublu, faţă de rezultatul din alegerile parlamentare din 2016. Conform sondajelor, avem aproximativ 15%. Este o performanţă bună, care trebuie consolidată. ALDE s-a definit ca fiind singurul partid liberal autentic din România. Ambiţia pe care o am este să depăşim PNL la viitoarele alegeri”, a punctat liderul ALDE.

Tăriceanu le-a recomandat celor din conducerea Organizaţiei Dâmboviţa să atragă în partid oameni de calitate, pe care să-i promoveze fără să le fie teamă că le vor lua locurile.

„Pentru ca răul să învingă, este suficient să nu facem nimic! Vă chem, aşadar, la acţiune. Vă chem să fiţi determinaţi, să fiţi hotărâţi, să aveţi curaj”.

Preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a accentuat ideea colaborării între cele două partide.

„Trebuie să facem cu toţii eforturi să ne apărăm guvernarea şi să comunicăm lucrurile bune pe care le-am realizat. Îmi doresc să vă consolidaţi ca partid politic, dar nu canibalizându-ne unii pe alţii. ALDE este singurul partid din România care împărtăşeşte ideile liberale. PNL a rămas doar o siglă. 2020 va fi un an dificil şi îmi doresc să avem ca aliaţi un ALDE puternic, să facem împreună majorităţi în Consiliile Locale. Dezvoltarea acestui judeţ depinde de PSD şi de ALDE. trebuie să gâbndim bine cum colaborăm între noi”, a declarat Adrian Ţuţuianu – vicepreşedinte al Senatului României.

Tot pe ideea că ALDE este singurul partid liberal din România şi-a concentrat discurul şi europarlamentara Norica Nicolai.

„Îi văd aici pe adevăraţii liberali. Asta vă obligă. ALDE trebuie să fie partidul care să ducă o bătălie reală împotriva oportunismului, o bătălie reală pentru profesionalism, care înseamnă şi demnitate, şi onoare, şi eficienţă. ALDE trebuie să fie un partid altfel şi asta depinde de dumneavoastră”.

Înainte de începerea procesului de vot, preşedinţii ALDE Argeş – Simona Brătulescu şi ALDE Bucureşti şi Constanţa – Andrei Gerea au transmis mesaje de susţinere pentru Ionel Petre, pe care l-au catalogat a fi un om care iubeşte cu adevărat dreptatea, un luptător şi un curajos.

Ionel Petre a fost ales preşedinte ALDE Dâmboviţa cu 305 voturi din 308 valabil exprimate. 8 voturi au fost nule.

ACTUALITATE

A murit Ghiorghi Zotic, patronul Ziarului Dâmbovița. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Publicat

pe

Am aflat cu durere că astăzi, cu doar câteva ore în urmă, a încetat din viață într-un spital din Capitală cunoscutul om de afaceri Gheorghi Zotic, patronul Ziarului „Dâmbovița”. Avea doar 68 de ani, dar se lupta de mai multă vreme cu o boală cruntă…

Gheorghi Zotic a investit masiv și în sportul rege, fotbalul, ținând în viață, într-o perioadă dură din punct de vedete economic, Fotbal Club Municipal Târgoviște. La Șotânga, comuna sa natală, înființase Academia de Fotbal, unde încuraja și pregătea tinerele talente.

Gheorghi Zotic a cochetat și cu politica, dar s-a retras din această zonă. În ultimii ani, afaceristul s-a detașat și de viața publică, preferând să-și vadă de sănătate, să stea mai mult în preajma familiei.

L-am cunoscut foarte bine pe Gheorghi Zotic în perioada în care am lucrat ca reporter de investigații la Ziarul Dâmbovița. Tipul șefului care ținea la oameni, îi prețuia și dojenea părintește atunci când greșeau. Avea mereu pregătite sfaturi pentru fiecare om din echipa sa. Prin trecerea la cele veșnice a domnului Gheorghi Zotic, „șefu”, cum îi ziceam cu toții, golul rămas în peisajul public dâmbovițean, în sufletele noastre, s-a adâncit. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Citește în continuare

ACTUALITATE

Trooper a făcut senzație la Festivalul Peștera-Padina

Publicat

pe

Consiliul Județean Dâmbovița a organizat, în acest sfârșit de săptămână, Festivalul „Peștera – Padina”, eveniment desfășurat în Munții Bucegi, zona „Telecabina Peștera”.

„Fiecare dintre cele trei zile ale festivalului (23 – 25 iulie) a promovat câte un gen muzical, cu sprijinul talentului unor mari artiști români, în mijlocul naturii și al atracțiilor turistice oferite de zona Masivului Bucegi.


Astfel, în prima zi a festivalului, în cadrul spectacolului folcloric susținut de Orchestra Populară Chindia, sub bagheta dirijorului Ionuț Dumitrescu, publicul s-a putut bucura de cântecul popular prin invitații săi, artiști de seamă ai folclorului românesc: Ionuț Dolănescu, Florentina Mîinea, Simona Dinescu, Niculina Stoican, Constantin Enceanu și Nicoleta Vasile.


În a doua zi a festivalului, în zona Telecabina Peștera au răsunat ritmuri de rock simfonic. Orchestra Simfonică Muntenia, condusă de apreciatul dirijor Daniel Jinga, a susținut un concert extraordinar, urmat de un al doilea concert al serii, oferit de tenorul Florin Georgescu, solistul Alin Dincă și formația Trooper.

Ultima zi a Festivalului „Peștera-Padina” va fi dedicată muzicii ușoare și de petrecere, atmosfera de bunăvoie și distracție din inima munților Bucegi fiind asigurată de cunoscutul solist Nelu Vlad și formația Azur”, se precizează într-un comunicat remis de CJ Dâmbovița.

Sâmbătă – 24 iulie, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a fost prezent în mijlocul turiștilor.

„Mă bucur că, în acest an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, prin Centrul Judeţean de Cultură, a readus în atenția publicului iubitor de muzică Festivalul „Peștera – Padina”, un eveniment care își propune pe lângă actul cultural să promoveze Munții Bucegi și turismul la mare altitudine.

Zona montană a județului Dâmbovița este una deosebită, cu peisaje absolut fascinante, fiind o alternativă excepțională pentru petrecerea timpului liber sau a concediilor.

Așa cum am mai spus, voi susține toate demersurile menite să aducă popularitatea binemeritată acesei zone și voi promova la nivelul aparatului Consiliului Județean Dâmbovița, acele proiecte care să pună în valoare potențialul acesteia”, ne-a declarat președintele CJ Dâmboviţa  – Corneliu Ștefan. 

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT