Conectați-vă cu noi

SPORT

PREMIERĂ: România a fost inclusă în circuitul de Cross Triathlon XTERRA!

Publicat

pe

XTERRA, cel mai important circuit internațional de Cross Triathlon, include, în premieră, România în drumul către marea finală din Maui, Hawaii.

XTERRA România presented by Accenture este un festival sportiv, derulat pe durata a trei zile, ce include: XTERRA Trail Race – 25 km, Kids Race – 2 km, Fair Play Run Race – 3 km, DRACULA Night Swim – 1,5 km, XTERRA Romania Age Group & Pro – Men & Women, DRACULA Night Run – 6,5 km, XTERRA Romania Sprint Distance Junior & Elite – Men & Women. Detalii pe www.xterraromania.ro și www.facebook.com/xtrerraromania/.

„Suntem mândri să aducem, pentru prima oară în țară, cel mai important nume din calendarul internațional de Cross Triathlon – XTERRA. Târgu Mureș va deveni, la începutul lunii august, capitala mondială a triatlonului cross și va găzdui pasionați de sport din întreaga lume, în cursa pentru a strânge puncte importante necesare în lupta pentru calificarea la finala din Hawaii”, declară Peter Klosz, director de competiție.

Circuitul XTERRA are 40 de etape pe toate continentele lumii. A început în ianuarie in Africa de Sud, trece, printre altele, prin Noua Zeelandă, Filipine, Argentina, Costa Rica, Tahiti, Brazilia, Suedia, ajunge în 3-5 august la Târgu Mureș, de unde va continua catre Finala Campionatului Mondial Xterra din Maui – Hawaii, trecând și prin Spania, Italia, Statele Unite și China.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Sportivii cu dizabilităţi vor purta „Flacăra Speranţei” pe străzile Târgoviştei!

Publicat

pe

330 de sportivi cu dizabilităţi intelectuale se vor afla în aceste zile la Târgovişte, unde se organizează cea de-a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olympics (25-28 mai 2018). Este vorba despre cel mai mare eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilităţi.

„Este mult mai mult decât o competiţie. Este o activitate complexă, care se adresează în egală măsură şi societăţii. Este o activitate de natură să contribuie, pe de o parte, la evaluarea stării de sănătate a participanţilor şi, bineînţeles, să contribuie la promovarea sportului. Primăria Târgovişte, prin Complexul Turistic de Nataţie, este onorată să fie partener într-un asemenea eveniment absolut deosebit”, a spus Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Deschiderea oficială a Jocurilor Naţionale Special Olympics se va organiza sâmbătă, 26 mai, de la ora 18:00, când Flacăra Speranţei, echivalentă Flăcării Olimpice, va fi purtată pe străzile din centrul municipiului Târgovişte, cu plecare din faţa Primăriei şi punct terminus esplanada din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor. Traseul măsoară 3 km şi cuprinde străzile Revoluţiei, Poet Grigore Alexandrescu, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Tricolorului şi Bulevardul Mircea cel Bătrân.

„Mulţumesc autorităţilor locale fiindcă au făcut posibilă organizarea acestui eveniment la Târgovişte. Timp de 14 ani, am fost în fiecare an într-un alt judeţ, astfel încât să venim mai aproape de sportivii din toată ţara. Este un moment în care persoanele cu dizabilităţi arată ce pot face şi, împreună, le sărbătorim abilităţile”, a declarat Cristian Ispas – directorul Fundaţiei Special Olympics România, organizatorul acestei competiţii.

Jocurile Naționale Special Olympics 2018 vor însemna patru zile intense de evaluări medicale și competiții la 4 discipline sportive: înot, atletism, baschet (abilități individuale) și bocce.

„Este onorant să fim astăzi în mijlocul celui mai important eveniment naţional dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale. Este cea mai frumoasă formă de a dovedi că barierele pot fi trecute, că limitele pot fi depăşite şi, de fapt, noi, cu toţii, cei de aici şi de acasă, suntem parte a unui proiect comun de incluziune socială. Îi felicit pe toţi cei care dau viaţă acestui eveniment, felicit autorităţile locale şi judeţene, fiindcă au înţeles să să implice în organizare, şi, mai ales, îi felicit din suflet pe participanţi”, a spus deputata Oana Vlăducă.

Evaluările medicale ale sportivilor vor începe de vineri, 25 mai, și vor avea loc la Facultatea de Ştiinţe Umaniste a Universităţii „Valahia”, cu sprijinul a 120 de medici, asistente medicale și voluntari de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, de la Școala Postliceală Sanitară „Christiana” din Târgoviște și de la Universitatea „Valahia”. Sportivilor le vor fi oferite consultații și tratamente stomatologice gratuite, precum și evaluări oftalmologice, ORL, psihologice și emoționale, de flexibilitate și ale stării generale de sănătate, dar și consiliere pentru un stil de viață sănătos.

Competiţiile preliminare și finale la baschet şi bocce se vor desfășura tot începând de vineri la Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu”, iar cele de atletism la Stadionul „Eugen Popescu”. Competițiile de înot vor fi găzduite de Complexul Turistic de Nataţie Târgovişte. Evenimentele sportive se derulează cu sprijinul a 100 de voluntari de la licee și facultăți cu profil sportiv din Târgoviște și București.

Cea de-a XV-a ediţie a Jocurilor Naţionale Special Olympics este organizată în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgoviște, Consiliul Județean Dâmbovița, Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Universitatea Valahia din Târgoviște, Liceul Tehnologic „Nicolae Ciorănescu” și Asociația „Eu pot”.

Citește în continuare

SPORT

FOTBAL: Târgoviştenii sunt încrezători în barajul pentru promovare!

Publicat

pe

de

FOTO ARHIVĂ (Sursa: Digi Sport)

Chindia Târgovişte a trecut, sâmbătă – 19 mai, cu 2-1 de CS Afumaţi, în cea de-a 36-a etapă a Ligii 2. Scorul a fost deschis de Cristian Cherchez, din panalty (min. 21). Oaspeţii au egalat 30 de minute mai târziu, prin Vasile Olariu, care a scăpat singur cu portarul Aioani. Golul victoriei pentru târgovişteni a fost înscris în minutul 56 de Crinel Stoica, după o frumoasă acţiune de atac şi centrarea lui Neguţ.

În intermediara de la mijlocul săptămânii, dâmboviţenii n-au reuşit decât un 0-0 în deplasarea de la Baloteşti. Săptămâna viitoare, Chindia va juca fără emoţii meciul cu liderul Dunărea Călăraşi (sâmbătă – 26 mai, de la ora 11:00), întrucât şi-a asigurat, matematic, cu câteva etape în urmă, participarea la barajul pentru promovarea în Liga 1, care se va disputa în sistem tur-retur, pe 9 şi 13 iunie. La rândul lor, călărăşenii, ca şi ocupanta locului secund – AFC Hermannstadt, şi-au sărbătorit deja promovarea în Liga 1.

„Am țintit, la startul campionatului, să ocupăm unul dintre locurile care duc direct către promovare. Nu am reușit acest lucru, dar suntem încrezători că avem șansele noastre în dubla de baraj.

Există, clar, o diferență mare între cele două eșaloane, dar deținem armele necesare pentru a realiza acest obiectiv. Avem stabilitate, la toate nivelurile, suntem de patru ani împreună și cred că îi putem face fericiți pe numeroșii noștri suporteri.

Ne-am luat măsurile necesare, din toate punctele de vedere, în cazul fericit în care vom obține accederea în primul eșalon”, a declarat, la Sport Total FM, Marcel Ghergu – preşedinte FC Chindia Târgovişte.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!