Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

JUDECĂTOR: Protocoalele SRI-Justiţie, bombe la temelia statului de drept!

Publicat

pe

Sursa foto: https://putereaacincea.ro

Judecătoarea Dana Gârbovan, preşedinta Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, a participat, vineri – 20 aprilie 2018, la congresul avocaţilor, unde a pledat împotriva sistemului represiv, împotriva protocoalelor secrete de tot felul, militând pentru respectarea drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului.

„Preţul desconsiderării drepturilor propriilor concetăţeni îl vom plăti greu pe viitor, atât ca indivizi, cât şi ca societate şi ţară. În raport cu statul, este preţul libertăţii noastre ca indivizi, iar în raport cu alte state, este respectul cu care suntem priviţi de alţii şi demnitatea cu care stăm drepţi în faţa altor naţii”, a spus Dana Gârbovan în faţa avocaţilor.

Preşedinta UNJR le-a solicitat să ceară Parlamentului reglementarea prin care avocaţii să nu mai poată desfăşura activităţi de ofiţeri acoperiţi sau de lucrători ai serviciilor secrete. În opinia sa, protocoalele dintre SRI şi instituţiile componentre ale Justiţiei sunt bombe plasate la temelia statului de drept.

„În 2016, citind modificările la legea avocatului, am observat că, din varianta trecută de Senat, s-a eliminat interdicţia avocaţilor de a fi agenţi acoperiţi, informatori sau colaboratori ai serviciilor secrete. Or, o astfel de incompatibilitate este necesară în primul rând pentru a proteja cu adevarat secretul profesional şi statutul avocaţilor. Ce garanţii efective ale dreptului la apărare are un om, dacă avocatul ar putea fi controlat de un serviciu de informaţii?”, a mai precizat Dana Gârbovan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

62 de pacienți COVID-19 pot cere externarea din Spitalul Pucioasa, conform deciziei CCR

Publicat

pe

La Pucioasa, sunt internate 62 de pacienți cu COVID-19, care, în conformitate cu decizia Curții Constituționale a României, pot solicita externarea și tratamentul la domiciliu. Consideră primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, că spitalul ar trebui să fie scos din sistemul de unități medicale tip suport COVID-19.

Spune edilul că sunt sute de bolnavi din zona de nord a județului Dambovita care suferă de diferite afecțiuni și care au nevoie de tratament și supraveghere medicală. Mai mult, nu mai există în acest spital, neajutat până acum de reprezentanții Ministerul Sănătății, materiale de protecție anti coronavirus.

Citește în continuare

ACTUALITATE

TelVerde pentru sesizarea situațiilor de încălcare a normelor de protecție sanitară

Publicat

pe

Ministerul Afacerilor și Internelor a înființat o linie telefonică TelVerde – 0800.800.165, la care cetățenii să poată sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu COVID-19. În numai două zile, s-au primit deja zeci de apeluri, fiind semnalate în special nereguli privind purtarea măștii de protecție în București și în 13 județe din țară.

„În următoarele două săptămâni, se vor desfășura activități de verificare punctuale atunci când se vor primi sesizări cu privire la nerespectarea măsurilor de limitare a îmbolnăvirilor cu COVID-19, dar și acțiuni cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri, precum și la ștranduri, terase și cluburi în aer liber. O atenție deosebită va fi acordată stațiunilor de la mare și de la munte, precum și traseelor de deplasare către acestea. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane atât rutier, cât și feroviar. Conducerea MAI a cerut structurilor responsabile să ia măsuri suplimentare mai ales la sfârșit de săptămână”, se precizează într-un comunicat remis de Instituția Prefectului Argeș.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!