Connect with us

ACTUALITATE

Lovitură de palat la Partida Romilor Dâmboviţa! Tudorică Răducanu a fost instalat preşedinte!

Publicat

pe

În această după-amiază, s-a dat se pare bătălia decisivă între Vasile Moise – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa şi contestatarii săi, mulţi la număr. La sediul din Târgovişte, s-au adunat câteva sute de romi, veniţi din toate colţurile judeţului, cu gândul clar de a-l da jos pe Deju.

În fruntea protestatarilor care vor neapărat o altă echipă de conducere, s-a aflat Ion Drăgoi, membru al Partidei Romilor, fost şef al filialei Târgovişte, demis de Vasile Moise. Adunarea Generală spontană a romilor dâmboviţeni s-a ţinut în sala de şedinţă a Asociaţiei. Toţi participanţii, într-un glas, au cerut demisia lui Vasile Moise şi alegerea unei alte echipe de conducere. S-a creat rapid o comisie care să valideze hotărârea pe care o vor lua, prin vot deschis, membrii Partidei Romilor prezenţi la întâlnire.

A fost vehiculat imediat şi numele celui care trebuie să preia conducerea Asociaţiei: Tudorică Răducanu, fost viceprimar al Târgoviştei. La câteva minute de la demararea şedinţei, în sală, a intrat, în aplauzele mulţimii, Tudorică Răducanu. Este pentru prima dată de la declanşarera acestui conflict când Tudorică Răducanu apare în public şi îşi dă clar acordul pentru preluarea frâielor Asociaţiei. Răducanu a spus că face acest lucru la rugăminţile membrilor Partidei Romilor.

S-a votat prin ridicare de mână. Au existat două propuneri. Tudorică Răducanu şi… Tudorică Răducanu. Ion Drăgoi a susţinut ideea că este nevoie de o schimbare în conducerea organizaţiei, de un suflu nou, de o altă abordare a problematicii cu care se confruntă comunităţile de romi din judeţ.

Tudorică Răducanu a vorbit celor prezenţi destins, calm şi fără atacuri la persoană. Liderul ales în această seară a spus clar că intenţiile sale sunt acelea de a revitaliza asociaţia judeţeană, de a pune la punct filialele locale care, în concepţia sa, sunt ca şi inexistente.

„Nu am venit aici cu intenţia de a da pe cineva jos. Nu vreu să vorbesc nimic despre colegii mei care au condus până acum. Pentru ceea ce au făcut le mulţumim. Atât au putut, atât au făcut. Trebuie să-mi daţi puţin timp. Dacă în municipiu, în 6-7 luni, împreună cu colegii din asociaţie, putem pune lucrurile la punct, în judeţ, este dezastru. Toţi lideri din comunităţi nu mai sunt luaţi în consideraţie, nu mai sunt cine au fost.

bdr

Cer oamenilor din judeţ să aibă încredere în mine. Împreună cu dânşii, cu toţi liderii din judeţ, să ne apucăm de treabă, să luăm fiecare localitate, fiecare comună la pas şi să începem să facem o organizaţie aşa cum trebuie. Numai împreună putem realiza ceva pentru sănătatea copiilor noştri, pentru educaţie. Să ne ducem copiii la şcoală. Ăsta este obiectivul meu suprem. Vreau să dăm uitării tot ceea ce a fost, să ştergem cu buretele”, a declarat Tudorică Răducanu.

Acesta le-a promis celor de faţă că o să facă în aşa fel încât Partida Romilor să fie luată din nou în seamă de reprezentnţii puterii locale şi judeţene, de parlamentarii dâmboviţeni.

„Trebuie să devenim ceea ce am fost în 2008, când Partida Romilor conta şi era apreciată de conducerea judeţeană”, a spus Tudorică Răducanu.

ACTUALITATE

Urs semnalat în zona comunei Pucheni, județul Dâmbovița. Află ce au decis autoritățile!

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Ca urmare a numeroase sesizări privind apariția unui urs brun în zona comunei Pucheni, prefectul județului Dâmbovița, Aurelian Popa, a organizat, astăzi – 11 mai 2021, la sediul primăriei din localitate, o întâlnire a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia a fost adoptat un plan de acțiune care va fi aplicat în perioada următoare.

Măsuri dispuse:
– Monitorizarea situației de către Comitetului Local pentru Situații de Urgență și de informare de îndată a instituțiilor cu atribuții în gestionarea acesteia;
– Prevenire, prin folosirea semnalelor acustice și luminoase pentru îndepărtarea ursului din zonele locuite sau utilizate de către populație;
– Patrulare de către efectivele de jandarmi și poliție în zona unde a fost semnalată prezența ursului și există pericolul unei posibile agresiuni;
– Informare a cetățenilor cu privire la existența unui potențial pericol determinat de prezența ursului, modul acestora de comportare, restricțiile și obligația de respectare a recomandărilor reprezentanților instituțiilor cu atribuții în gestionarea evenimentelor ( IJJ Dâmbovița, IPJ Dâmbovița, Primăria Comunei Pucheni).

Citește în continuare

ACTUALITATE

Alegeri locale parțiale pentru funcția de primar în 30 de localități din România

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a propus Ministerului Afacerilor Interne organizarea, în data de 20 iunie 2021, a alegerilor locale parțiale pentru primari în 30 de localități din țară. Lista nu este definitivă, ea putând fi actualizată până la apariția Hotărârii de Guvern.

Conform propunerii AEP, candidaturile vor putea fi depuse în perioada 21 – 31 mai 2021, iar campania electorală va începe în data de 5 iunie 2021.

Lista localităților unde se vor organiza alegeri locale parțiale

Judeţul Alba
1. Comuna Ciuruleasa
2. Comuna Meteş

Judeţul Arad
3. Comuna Zăbrani

Județul Argeș
4. Comuna Aninoasa
5. Comuna Rociu

Judeţul Bacău
6. Comuna Tamaşi

Judeţul Braşov
7. Comuna Şinca Nouă

Judeţul Caraş-Severin
8. Oraşul Bocşa

Județul Călărași
9. Comuna Cuza Vodă
10. Comuna Frumuşani

Județul Covasna
11. Comuna Mereni

Judeţul Dâmboviţa
12. Comuna Braniştea

Judeţul Dolj
13. Comuna Catane
14. Comuna Sadova
15. Comuna Terpeziţa

Judeţul Galaţi
16. Oraşul Târgu Bujor

Județul Hunedoara
17. Comuna Burjuc
18. Comuna Romos
19. Comuna Sarmizegetusa

Județul Ialomița
20. Comuna Gura Ialomiţei
21. Comuna Ion Roată

Judeţul Ilfov
22. Oraşul Bragadiru
23. Comuna Găneasa

Județul Mehedinți
24. Comuna Obârşia de Câmp

Județul Olt
25. Comuna Deveselu

Judeţul Prahova
26. Comuna Șotrile

Judeţul Sălaj
27. Oraşul Şimleu Silvaniei

Judeţul Suceava
28. Oraşul Vicovul de Sus

Judeţul Timiş
29. Comuna Voiteg

Judeţul Vâlcea
30. Comuna Scundu

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT