Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Lovitură de palat la Partida Romilor Dâmboviţa! Tudorică Răducanu a fost instalat preşedinte!

Publicat

pe

În această după-amiază, s-a dat se pare bătălia decisivă între Vasile Moise – preşedintele Partidei Romilor Pro Europa Dâmboviţa şi contestatarii săi, mulţi la număr. La sediul din Târgovişte, s-au adunat câteva sute de romi, veniţi din toate colţurile judeţului, cu gândul clar de a-l da jos pe Deju.

În fruntea protestatarilor care vor neapărat o altă echipă de conducere, s-a aflat Ion Drăgoi, membru al Partidei Romilor, fost şef al filialei Târgovişte, demis de Vasile Moise. Adunarea Generală spontană a romilor dâmboviţeni s-a ţinut în sala de şedinţă a Asociaţiei. Toţi participanţii, într-un glas, au cerut demisia lui Vasile Moise şi alegerea unei alte echipe de conducere. S-a creat rapid o comisie care să valideze hotărârea pe care o vor lua, prin vot deschis, membrii Partidei Romilor prezenţi la întâlnire.

A fost vehiculat imediat şi numele celui care trebuie să preia conducerea Asociaţiei: Tudorică Răducanu, fost viceprimar al Târgoviştei. La câteva minute de la demararea şedinţei, în sală, a intrat, în aplauzele mulţimii, Tudorică Răducanu. Este pentru prima dată de la declanşarera acestui conflict când Tudorică Răducanu apare în public şi îşi dă clar acordul pentru preluarea frâielor Asociaţiei. Răducanu a spus că face acest lucru la rugăminţile membrilor Partidei Romilor.

S-a votat prin ridicare de mână. Au existat două propuneri. Tudorică Răducanu şi… Tudorică Răducanu. Ion Drăgoi a susţinut ideea că este nevoie de o schimbare în conducerea organizaţiei, de un suflu nou, de o altă abordare a problematicii cu care se confruntă comunităţile de romi din judeţ.

Tudorică Răducanu a vorbit celor prezenţi destins, calm şi fără atacuri la persoană. Liderul ales în această seară a spus clar că intenţiile sale sunt acelea de a revitaliza asociaţia judeţeană, de a pune la punct filialele locale care, în concepţia sa, sunt ca şi inexistente.

„Nu am venit aici cu intenţia de a da pe cineva jos. Nu vreu să vorbesc nimic despre colegii mei care au condus până acum. Pentru ceea ce au făcut le mulţumim. Atât au putut, atât au făcut. Trebuie să-mi daţi puţin timp. Dacă în municipiu, în 6-7 luni, împreună cu colegii din asociaţie, putem pune lucrurile la punct, în judeţ, este dezastru. Toţi lideri din comunităţi nu mai sunt luaţi în consideraţie, nu mai sunt cine au fost.

bdr

Cer oamenilor din judeţ să aibă încredere în mine. Împreună cu dânşii, cu toţi liderii din judeţ, să ne apucăm de treabă, să luăm fiecare localitate, fiecare comună la pas şi să începem să facem o organizaţie aşa cum trebuie. Numai împreună putem realiza ceva pentru sănătatea copiilor noştri, pentru educaţie. Să ne ducem copiii la şcoală. Ăsta este obiectivul meu suprem. Vreau să dăm uitării tot ceea ce a fost, să ştergem cu buretele”, a declarat Tudorică Răducanu.

Acesta le-a promis celor de faţă că o să facă în aşa fel încât Partida Romilor să fie luată din nou în seamă de reprezentnţii puterii locale şi judeţene, de parlamentarii dâmboviţeni.

„Trebuie să devenim ceea ce am fost în 2008, când Partida Romilor conta şi era apreciată de conducerea judeţeană”, a spus Tudorică Răducanu.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Anunț important pentru locuitorii comunei Comișani

Publicat

pe

de

Foto arhivă

Având în vedere faptul că se apropie finalul perioadei de verificare a corectitudinii cadastrului general (19 decembrie 2020), vă informăm că puteți efectua această operațiune și în zilele de sâmbătă – 28 noiembrie, luni – 30 noiembrie și marți – 1 decembrie, zile care în mod normal sunt libere. În acest sens, sunteți așteptați la Căminul Cultural Comișani, între orele 09:00-15:00, având asupra dumneavoastră, pentru confruntare, actele de proprietate.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Radu Petrescu Muscel, 11 expoziții de fotografie în șase luni de pandemie

Publicat

pe

Astăzi – 27 noiembrie 2020, s-a întâmplat la Pitești, la Centrul Cultural, cea de-a 11-a expoziție itinerantă de fotografie istorică, realizată la inițiativa publicistului Radu Petrescu Muscel. 12 în 6 luni. Un demers cultural-istoric demn de toată aprecierea și prin prisma faptului că traversăm o perioadă extrem de dificilă, cu multe restricții impuse pentru prevenirea infecției cu noul coronavirus. Tema evenimentului de la Pitești: „Conferenţiari argeşeni şi musceleni la Vălenii de Munte”. Următoarea expoziție va fi la Oradea.

„Nicolae Iorga și colectivul care se ocupa de selectarea conferenţiarilor au invitat la Universitatea de Vară de la Vălenii de Munte șase profesori – doi din Argeș și patru din fostul județ Muscel, dintre care cinci profesori universitari si un profesor secundar – preotul Gheorghe Cotenescu. De remarcat faptul că patru dintre cei șase conferenţiari interbelici vor cunoaşte… „farmecul” temniţelor comuniste”, a precizat publicistul Radu Petrescu.

Cei şase invitați ai marelui Nicolae Iorga au susţinut, la Universitatea de Vară din Vălenii de Munte, 27 de conferinţe, astfel: Gheorghe Cotenescu – 13 (în perioada 1931-1943); Costin Petrescu – 7 (1929-1938); Victor Slăvescu – 2 (1937-1938); Radu Demetrescu Gyr – 2 (1937); Ion Chelcea – 2 (1935-1936); Florian Ştefănescu Goangă – o conferinţă (1922).

Cei patru profesori care au ajuns mai târziu deținuți politici sunt Gheorghe Cotenescu, Victor Slavescu, Radu Demetrescu Gyr și Florian Ștefănescu Goagă.

Citește în continuare

Promovare electorală

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFTerror: Conținutul este protejat!!