Connect with us

Dâmboviţa

DEPUTAT: Cu ce v-au greşit militarii, doamnă ministru Lia Olguţa Vasilescu?

Publicat

pe

Deputatul USR de Dâmboviţa, Dumitru Lupescu, a adresat ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, mai multe întrebări, în numele militarilor în rezervă, cu privire la drepturile băneşti ale acestora.

Demnitarul îi atrage atenţia ministrei că a declanşat un război legislativ şi mediatic împotriva pensiilor militare de stat, dar a lăsat neatinse adevăratele pensii speciale, cele ale magistraţilor, aleşilor şi altor categorii profesionale favorizate.

Interpelarea intitulată „Cu ce v-au greşit militarii, doamnă ministru Lia Olguţa Vasilescu?” a fost înregistrată la Parlament în data de 17 aprilie şi, deocamdată, nu a primit un răspuns.

I-a cerut deputatul Dumitru Lupescu şefei de la Muncă să-i comunice, între altele:
– în ce bază au fost introduse prevederi privind pensiile militare într-o lege privind salarizarea;
– dacă a avut în vedere decapitarea sistemului naţional de apărare atunci când a sugerat celor aflaţi sub incidenţa legii 223/2015 să iasă la pensie până la 15 septembrie 2017;
– ce simulare a stat la baza afirmaţiei că actualizarea pensiilor militarilor conform art. 60 din Legea 223/2015 nemodificată ar duce la o dublare a acestora; – când au crescut ultima oară soldele militarilor;
– când a fost introdusă actualizarea pensiilor militare după soldele activilor;
– care pensii militare calculate în baza Legii 223/2015 au crescut cu 300% în ultimii ani, ca urmare a actualizării cu creşterea salariilor;
– cui aparţine pensia dată ca exemplu că a crescut din 2010 până în 2017 de la 7.000 lei la 22.000 lei şi în baza căei legi a fost calculată?

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL INTERPELĂRII

Cititi mai mult
Reclamă
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Primăria Potlogi va construi 7 km de pistă pentru bicicliști

Publicat

pe

Potlogi, o comună cu adânci izvoare ale istoriei și tradițiilor, nu numai că și-a conservat valorile, dar le-a și dezvoltat. Putem spune că acest proces s-a derulat în paralel cu schimbările socio-edilitare. Localitatea, reședință plăcută a domnitorului Constantin Brâncoveanu, are acum alura unui oraș provincial, cochet, îmbrăcat în multe elemente de pitoresc. Cel puțin așa putem spune despre satul de centru, acolo unde bate inima și palpită simbolul așezării – Palatul Brâncovenesc, edificiu reabilitat, restaurat după imaginile vremii și redat circuitului turistic național.

Viceprimarul cu atribuții de primar, Viorel Draghici, este mândru de tot ceea ce s-a realizat în ultimii ani pe tărâmul investițional la Potlogi. Multe dintre proiecte au fost gândite, elaborate și implementate împreună cu regretatul primar Nicolae Catrina. Comuna este acum una dintre cele mai dezvoltate din județ la capitolul infrastructură rutieră, educațională, culturală și socială.

Viorel Drăghici ne-a spus că mai sunt multe de făcut. Nu există o limită pe lista obiectivelor care trebuie materializate și care au ca rezultată confortul, civilizația și prosperitatea pentru toți membrii comunității. Viceprimarul este mulțumit că, în curând, vor porni lucrările pentru centurile ocolitoare ale localității. Vorbim despre două drumuri, cu o lungime de 8,5 kilometri, pe care se va dirija traficul greu, decongestionându-se astfel arterele principale din comună și contribuind, totodată, la reducerea poluării. Un drum ocolitor va face legătura între satul Românești cu DJ 711 A, la ieșire din Pitaru. Celălalt traseu va lega Potlogi de județul Giurgiu. Proiectele pentru aceste obiective au beneficiat de finanțare prin Programul Național „Anghel Saligny”.

Tot la capitolul căi rutiere de interes local, Primăria Potlogi, printr-o asociere cu Consiliul Județean Dâmbovița, va moderniza localitatea de-a lungul DJ 711A și 711D. Vor fi dalate șanțurile, se vor construi podețe de acces în gospodării și vor fi reamenajate trotuarele. Investiția are o valoare de 2.200.000 de lei.

De asemenea, se află în procedură de licitație proiectul privind eficientizarea iluminatului public. Valoarea acestei lucrări este de 2.600.000 de lei. Finanțarea este asigurată de Ministerul Mediului – 2.000.000 de lei și Primăria Potlogi – 600.000 de lei.

„Este o investiție deosebit de importantă. Vom monta 785 de lămpi pe led și vom moderniza toate punctele de iluminat”, ne-a precizat Viorel Drăghici – viceprimar cu atribuții de primar la Potlogi.

Și ca să rămânem la capitolul infrastructură stradală, la Potlogi va fi amenajată una dintre cele mai lungi piste pentru bicicliști din județ. Traseul va măsura 7 km. Proiectul are o valoare de 1,8 milioane de lei, iar finanțarea este asigurată prin PNRR.

„Pista de bicicletă pe care o vom edifica va fi deosebit de atractivă pentru cetățenii noștri, pentru cei care sunt iubitori de mișcare, de ciclism. Lucrările vor demara după ce definitivăm proiectul de apă și canalizare”, ne-a spus Viorel Drăghici.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

ADMINISTRAŢIE

Primăria Titu: Informații importante privind plata taxelor și impozitelor locale

Publicat

pe

Primăria Titu, din județul Dâmbovița, îi informează pe contribuabili (persoane fizice sau juridice) că, dacă achită integral impozitele și taxele locale aferente acestui an până la data de 31 martie 2024, vor beneficia de o bonificație de 10%.

Cât privește modalitatea de plată, pot alege între următoarele trei variante:

1. Plata cu numerar sau cu card bancar direct la sediul Primăriei – Biroul Impozite și Taxe Locale;

2. Plata cu ordin de plată (se poate face prin banca unde contribuabilul are cont deschis), folosind contul IBAN corespunzător din lista de mai jos;

3. Plata online prin Ghiseul.ro (Sistemul Național Electronic de Plată Online cu Cardul Bancar).

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite