Connect with us

Dâmboviţa

DEPUTAT: Cu ce v-au greşit militarii, doamnă ministru Lia Olguţa Vasilescu?

Publicat

pe

Deputatul USR de Dâmboviţa, Dumitru Lupescu, a adresat ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, mai multe întrebări, în numele militarilor în rezervă, cu privire la drepturile băneşti ale acestora.

Demnitarul îi atrage atenţia ministrei că a declanşat un război legislativ şi mediatic împotriva pensiilor militare de stat, dar a lăsat neatinse adevăratele pensii speciale, cele ale magistraţilor, aleşilor şi altor categorii profesionale favorizate.

Interpelarea intitulată „Cu ce v-au greşit militarii, doamnă ministru Lia Olguţa Vasilescu?” a fost înregistrată la Parlament în data de 17 aprilie şi, deocamdată, nu a primit un răspuns.

I-a cerut deputatul Dumitru Lupescu şefei de la Muncă să-i comunice, între altele:
– în ce bază au fost introduse prevederi privind pensiile militare într-o lege privind salarizarea;
– dacă a avut în vedere decapitarea sistemului naţional de apărare atunci când a sugerat celor aflaţi sub incidenţa legii 223/2015 să iasă la pensie până la 15 septembrie 2017;
– ce simulare a stat la baza afirmaţiei că actualizarea pensiilor militarilor conform art. 60 din Legea 223/2015 nemodificată ar duce la o dublare a acestora; – când au crescut ultima oară soldele militarilor;
– când a fost introdusă actualizarea pensiilor militare după soldele activilor;
– care pensii militare calculate în baza Legii 223/2015 au crescut cu 300% în ultimii ani, ca urmare a actualizării cu creşterea salariilor;
– cui aparţine pensia dată ca exemplu că a crescut din 2010 până în 2017 de la 7.000 lei la 22.000 lei şi în baza căei legi a fost calculată?

VEZI AICI TEXTUL INTEGRAL AL INTERPELĂRII

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Radu Popa, deputat: Ce ați făcut pentru județul Dâmbovița, domnule Guran?

Publicat

pe

Deputatul Radu Popa, vicepreședinte al PSD Dâmbovița, invitat aseară la România TV, nu a pierdut prilejul de a-l interpela în direct pe deputatul liberal Virgil Guran, liderul PNL Dâmbovița, ce a făcut pentru județ, nu neapărat de când îi reprezintă în Parlament pe locuitorii acestui teritoriu, ci, acum, în ultimele zile, când Dâmbovița a fost afectată de furtuni și de reversările de ape.

„Chiar dacă discuția era despre alt subiect, credeti că puteam să tac și să nu îl întreb ce a făcut pentru localitățile din nordul județului Dâmbovița, în special pentru stațiunea Padina-Peștera, atât de afectată de ploile de săptămâna trecută?

Însă, tipul e demonizat de o patologie a minciunii (sau a prostiei) pentru că la întrebările mele repete și insistente legate de lipsa lui de interes pentru situația dramatică a infrastructurii rutiere din zona afectată, el încerca să’mi spună că “a înaintat hârtii și a chemat experți.”

În realitate, la ora la care el scotea panglicile astea pe gaura gurii, guvernul PNL/USR deja alocase banii și ședința de guvern fusese cu două zile înainte. Așa că hârtiile nu mai avea cui să le înainteze iar specialiștii erau pe Radio Erevan”, a scris Radu Popa.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Primar PNL: Premierul Cîțu cumpără voturi în partid cu banii țării!

Publicat

pe

Teodora Anghelescu, primarul comunei Bezdead, din județul Dâmbovița, a avut un discurs dur la adresa premierului Florin Cîțu, în cadrul Comitetului de Coordonare Județean al PNL Dâmboviţa.

A spus Teodora Anghelescu că primul ministru folosește banii țării să cumpere voturi în partid, pentru a ajunge președinte al PNL, la congresul din această toamnă.

„Sunt 17 județe care au primit bani pe calamități, noi nu am primit nimic. Este primul an în care nu se întrevede nicio linie de finanțare. Este primul an în care noi, primarii, șomăm”, a explicat edilul de la Bezdead.

Cu toate acestea, a concluzionat Teodora Anghelescu, îl va susține pe Ludovic Orban pentru a continua mandatul de președinte al PNL.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT