Connect with us

ACTUALITATE

Zilele Europene la Pucioasa: 9-11 mai 2018!

Publicat

pe

Primăria Pucioasa organizează, în perioada 9-11 mai 2018, în colaborare cu Ambasada Suediei la Bucureşti, evenimentul cultural intitulat „Zilele Europene la Pucioasa”.

Manifestările se desfăşoară în cadrul proiectului „O lună, o ambasadă – cultură, tradiţii, turism” şi marchează împlinirea unui an de la deschiderea oficială a Centrului Cultural European din oraş.

Vor veni la Pucioasa reprezentanţii Ambasadei Suediei, Alexander Peyre Dutrey – adjunct şef şi Mihai Leontescu – ofiţer pentru proiecte şi comunicare.

În cele trei zile dedicate culturii, se vor organiza vernisaje, recitaluri, spectacole de teatru, proiecţii de filme şi vizite la diferite obiective din oraş.

Miercuri – 9 mai
Ora 13:30 – Foaierul Primăriei: Vernisajul expoziţiei „Inovaţii suedeze, imaginaţie românească”
Ora 14:00 – Vizită în oraşul Pucioasa
Ora 17:30 – Centrul Cultural european: Vernisajul expoziţiei „Swedish Crime Scenes”
Ora 18:00 – Centrul Cultural European: Recital cameral
Ora 19.30 – Centrul Cultural european: Spectacol de teatru „cântăreaţa cheală” de Eugen Ionescu

Joi – 10 mai
ora 17:30 – Centrul Cultural European: film suedez – Bikes vs. cars
ora 19:30 – Centrul Cultural European: film suedez – Nice people

Vineri – 11 mai
Ora 17:30 – Centrul Cultural European: Film suedez – Martha & Niki
Ora 19:30 – Centrul Cultural European: Film suedez – Call girl

ACTUALITATE

Furtuna a făcut ravagii la Corbii Mari

Publicat

pe

Vijelia de azi-noapte, care a afectat puternic mai multe localități din Ilfov și Capitala, a făcut ravagii și în comuna Corbii Mari, din județul Dâmbovița.

Mai multe gospodării au fost afectate de vântul puternic. De asemenea, acoperișurile grădinițelor din satele Corbii Mari și Bărăceni au fost smulse de vijelie. Pagube importante a suferit și rețeaua locală de alimentare cu energie electrică.

„Depunem toate eforturile pentru a remedia problemele care țin de competența Primăriei cât se poate de repede. Suntem operativi. Știm ce avem de făcut.

Vom solicita sprijin guvernamental pentru astfel de situații de urgență. Dar, până îl vom primi (dacă îl primim), vreau să ne gospodărim̆folosindu-ne de propriile noastre resurse. Fac tot ceea ce se poate pentru a rezolva avariile și daunele provocate azi-noapte în timpul cel mai scurt posibil.

Referitor la alimentarea cu energie electrică, vă comunic că au fost anuțate defecțiunile la operatorul de distribuție. Acum se lucrează, dar sunt mulți stâlpi rupți și alte probleme pe rețea de rezolvat”, este mesajul primarului Ionuț Bănică pentru locuitorii comunei.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Donație Romsilva pentru reconstrucția locuințelor afectate de inundații în județul Alba

Publicat

pe

La inițiativa ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor – Tánczos Barna, Consiliul de Administrație al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva a aprobat, miercuri – 28 iulie 2021, sprijinirea locuitorilor afectați de inundațiile recente din județul Alba cu 500 metri cubi de  lemn de rășinoase pentru construcții.

De asemenea, Romsilva va asigura și transportul lemnului necesar lucrărilor de reconstrucție a caselor afectate de inundații, până la locul indicat de către Prefectura Județului Alba și de autoritățile locale, care se vor asigura că lemnul pentru construcții va ajunge la persoanele sinistrate.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT