Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Zilele Europene la Pucioasa: 9-11 mai 2018!

Publicat

pe

Primăria Pucioasa organizează, în perioada 9-11 mai 2018, în colaborare cu Ambasada Suediei la Bucureşti, evenimentul cultural intitulat „Zilele Europene la Pucioasa”.

Manifestările se desfăşoară în cadrul proiectului „O lună, o ambasadă – cultură, tradiţii, turism” şi marchează împlinirea unui an de la deschiderea oficială a Centrului Cultural European din oraş.

Vor veni la Pucioasa reprezentanţii Ambasadei Suediei, Alexander Peyre Dutrey – adjunct şef şi Mihai Leontescu – ofiţer pentru proiecte şi comunicare.

În cele trei zile dedicate culturii, se vor organiza vernisaje, recitaluri, spectacole de teatru, proiecţii de filme şi vizite la diferite obiective din oraş.

Miercuri – 9 mai
Ora 13:30 – Foaierul Primăriei: Vernisajul expoziţiei „Inovaţii suedeze, imaginaţie românească”
Ora 14:00 – Vizită în oraşul Pucioasa
Ora 17:30 – Centrul Cultural european: Vernisajul expoziţiei „Swedish Crime Scenes”
Ora 18:00 – Centrul Cultural European: Recital cameral
Ora 19.30 – Centrul Cultural european: Spectacol de teatru „cântăreaţa cheală” de Eugen Ionescu

Joi – 10 mai
ora 17:30 – Centrul Cultural European: film suedez – Bikes vs. cars
ora 19:30 – Centrul Cultural European: film suedez – Nice people

Vineri – 11 mai
Ora 17:30 – Centrul Cultural European: Film suedez – Martha & Niki
Ora 19:30 – Centrul Cultural European: Film suedez – Call girl

ACTUALITATE

Doi copii de 13 ani, dați dispăruți în județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

90 de polițiști jandarmi, pompieri și voluntari derulează activități de căutare a doi copii, în vârstă de 13 ani, din Gura Ocniței, județul Dâmbovița, care au plecat voluntar de la domiciliu și nu au mai revenit. Este folosit și un elicopter.

Cetăţenii care pot oferi informaţii pentru găsirea celor doi sunt rugați să sune la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112 sau să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

PETRE MARIA are o înălțime de 1,50 m., 50 de kg., păr lung blond, ochi albaștri și era îmbrăcată cu un tricou de culoare gri. În picioare purta pantofi sport de culoare roz, iar în spate purta un rucsac.

ȘTEFAN ROBERT DAMIAN are o înălțime de 1,50 m., 45 de kilograme, păr negru tuns scurt, ochi căprui și era îmbrăcat cu un pulover de culoare roșie.

Potrivit informațiilor noastre, fata a mai fost plecată de acasă.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Certificatul verde Covid-19 va impune reguli clare și simple pentru a circula în Europa

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ

Scopul certificatului verde Covid-19 care se dorește a fi funcțional la nivelul Uniunii Europene începând cu data de 1 iulie este de a facilita circulația în contextul pandemiei de coronavirus, în baza unor reguli clare, simple și logice – a explicat, astăzi, eurodeputatul Rareș Bogdan, potrivit DC News.

„Sunt 12 milioane de cetățeni europeni care traverseză zilnic frontiera națională pentru a merge la muncă în țara vecină, deci ei nu trebuie să sufere, ei trebuie ajutați. Acesta este scopul, nu altul! Nu va fi un pașaport, să fie limpede! Vom fi extrem de atenți ca articolele 4, 7 și 8 din Carta Drepturilor Fundamentale din UE să nu fie încălcate!

Referitor la aplicabilitatea certificatelor: nordicii cer ca acestea să fie valabile doar în Spațiul Schengen, lucru cu care, firește, nu putem fi de acord, deoarece dorim să fie valabile în întreaga Uniune Europeană. Libertatea de circulație e un subiect extrem, extrem de sensibil! …Mai ales că poziția Comisarului și a CE este că persoanele care nu vor putea demonstra că au trecut prin boală, că au fost vaccinate sau au test PCR negativ vor sta acasă până când OMS va anunța că s-a încheiat pandemia, că se vor supune restricțiilor din țara unde vor să circule.

Atenție, vor fi acceptate doar cele 4 vaccinuri aprobate de UE, exclus vaccinul rusesc sau cel chinezesc! S-a mai discutat despre gratuitatea adeverințelor (digitale sau pe hârtie), fără discriminare”, a precizat Rareș Bogdan.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT