Connect with us

ACTUALITATE

Locurile disponibile în liceele din Dâmboviţa la admiterea din această vară!

Publicat

pe

Săptămâna aceasta, elevii claselor a VIII-a din judeţul Dâmboviţa sunt aşteptaţi la „Târgul ofertelor educaţionale”, eveniment organizat la Muzeul de Istorie din Târgovişte, pentru a se informa cu privire la oportunităţile de studiu şi a lua o decizie în funcţie de oferta ce le va fi prezentată de unităţile de învăţământ liceal.

Pentru anul şcolar 2018/2019, în judeţul Dâmboviţa au fost aprobate, pentru specializările din filiera tehnologică, 1.652 de locuri la zi şi 112 la seral. Cât priveşte învăţământul profesional, au fost aprobate 1.036 de locuri, calificările profesionale fiind foarte diverse: mecanic auto, electromecanic utilaje și instalații industrial, cofetar, confecționer produse textile, ospătar, bucătar, mecanic agricol, strungar, sculer matrițer ș.a.

btr

În învățământul dual sunt repartizate 84 locuri, corespunzător celor trei clase, două la Liceul Tehnologic ”Nicolae Ciorănescu” Târgoviște și una la Liceul Tehnologic ”Iordache Golescu” Găești, în parteneriat cu Artic S.A.

Un alt segment important al ofertei educaționale la nivelul județului este acela al învățământului liceal, filiera teoretică și filiera vocațională, unde sunt planificate 1.904 de locuri la filiera teoretică și 336 la filiera vocațională.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT