Connect with us

ACTUALITATE

Oraşul Pucioasa se apropie de Occident, comunicând prin cultură şi turism!

Publicat

pe

„Zilele Europene la Pucioasa” reprezintă, aşa cum a spus primarul oraşului – Constantin Ana, o premieră în localitatea de sub dealul Patranei. Este vorba despre o suită de manifestări dedicate culturii, tradiţiilor şi turismului local, dar şi european.

Iniţiativei Primăriei şi a Centrului Cultural European Pucioasa au răspuns mai multe ambasade ale statelor europene la Bucureşti. Primii care s-au prins în acest dans minunat al comunicării prin mesajul cultural-artistic au fost reprezentanţii Suediei.

„Este un eveniment unic. La noi nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Prin Ambasada Suediei, vor fi promovate toate valorile culturale suedeze, iar noi o să răspundem prin promovarea valorilor locale şi a staţiunii noastre, cu tot ceea ce vrem să realizăm în perioada următoare”, a precizat Constantin Ana.

Trei zile, între 9 şi 11 mai, locuitorii Pucioasei vor putea intra, la ei acasă, în miezul culturii şi creaţiei suedeze, vor putea participa la vernisaje de expoziţii, vizionări de filme artistice şi documentare, seară de teatru.

Constantin Ana a precizat că, prin aceste conexiuni culturale europene, Puciosa revine, proaspăt, pe harta României şi, de ce nu, pe harta Europei.

„Este foarte important ca populaţia oraşului Pucioasa să aibă acces la informaţii şi la cultura celorlalte ţări. Aşa încercăm să devenim un oraş european, un centru cultural european”, a adăugat primarul Pucioasei.

După Suedia, în acest proiect cultural de prietenie şi cunoaştere s-a angajat Ambasada Ungariei. Un lucru important este că schimburile culturale deschid şi oportunităţi de colaborare din punct de vedere economic. Experienţa altor state europene în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului poate duce la găsirea de soluţii pentru ceea ce înseamnă infrastructura turistică a oraşului Pucioasa.

Despre „Zilele Europene la Pucioasa” a vorbit şi Dan Ţopa, directorul Centrului Cultural European din oraşul staţiune, cel care este sufletul acestui proiect de comunicare cultural-artistică.

Ţopa este convins că, urmărind experienţa orăşelelor turistice cu tradiţie din statele europene, Puciosa va arăta în câţiva ani, prin eforturile conjugate ale administraţiei publice locale, ca o localitate din Occident şi, evident, faima sa va creşte.

Săptămâna aceasta, vor veni la Puciosa reprezentanţii Ambasadei Suediei, Alexander Peyre Dutrey-adjunct şef şi Mihai Leontescu-ofiţer pentru proiecte şi comunicare. Oaspeţii, în afară de faptul că vor fi prezenţi la vernisaje, recitaluri şi spectacole, vor participa şi la o serie de vizite la diferite obiective din oraş.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Nu rata Haidook Summer Fest 2021! Cu și despre cai, la Runcu, județul Dâmbovița

Publicat

pe

de

Pe 31 iulie și 1 august 2021, la Runcu, județul Dâmbovița, se va desfășura, în „Vârf la In”, cea de-a 5-a ediție a Haidook Summer Fest, un eveniment cu și despre cai, care se adresează întregii familii.

În centrul acestei ediții se află copilul, Micul Haidook, cel care are nevoie să învețe de la haiducii mari arta de a trăi liber, în compania cailor și în apropierea pădurii – spun organizatorii, Primăria și Consiliul Local Runcu, cu sprijinul Asociației Ride Wild Carpathia și al Federației Române de Turism Ecvestru.

Activitățile au fost astfel concepute încât copii și părinții să aibă acces și să interacționeze cu caii, dar și cu invitații speciali ai acestei ediții.

”Ne-a fost dor să organizăm o nouă ediție Haidook, așa că anul acesta ne întâlnim să îi arătăm Micului Haidook ce înseamnă să fii liber, să te bucuri de cai, de natură și de cei dragi. Este o ediție pentru întreaga familie, care celebrează faptul că indiferent de condiții avem puterea să mergem mai departe, mai înțelepți. Haidook 2021 este un eveniment de două zile care ne impune o serie de reguli de siguranță, dar cel mai important lucru este că ne putem întâlni și ne putem bucura de prieteni, familie și cai”, afirmă Ionuț Popescu, reprezentant al Asociației Ride Wild Carpathia.

Invitatul special al acestei ediții este cunoscutul actor Denis Ștefan. Mare iubitor de cai și prieten al evenimentului, Denis va face, în premieră la Haidook, sesiuni de deburaj – pregătire a cailor tineri pentru călărie și/sau tracțiune. Pentru a face aceste demonstrații de îmblânzire a cailor tineri, Denis a cerut ajutorul comunității, pentru a-i pune la dispoziție cel puțin un cal pe care nu s-a pus șaua și încă neînvățat cu hamul.

”Pentru a pune șaua pe un cal tânăr am nevoie de un murg de 3 – 5 ani de acolo, din comunitate. Chiar sunt curios ce căluț nărăvaș îmi vor aduce localnicii, pentru că eu voi vedea calul chiar la fața locului. Dincolo de provocarea pe care le-am lansat-o celor din comunitatea Runcu, mă bucur foarte tare că Haidook se întâmplă în acest an. Mi-a fost dor să arăt oamenilor, dar mai ales celor mai mici dintre noi, puterea și măreția cailor”, spune Denis Ștefan.

Haidook 2021 păstrează tradițiile bune din anii precedenți și pe lângă demonstrațiile cu cai, organizatorii au pregătit concursuri pentru micii haiduci, ateliere de olărit și pielărie, colțul cu bunătăți și o mulțime de baloți de paie pentru relaxare. Noutatea din acest an o reprezintă provocările pentru pentru părinți: cei mai curajoși tați vor participa la tot felul de întreceri și pentru că delicatețea presupune și curaj, cele mai curajoase mame vor împleti codițe Blondelor de la Potcoava.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Compania de Apă Târgoviște-Dâmbovița, anunț solicitare acord de mediu proiect Dragodana

Publicat

pe

de

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa S.A. anunță publicul interesat asupra depunerii solicitarii de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Executie foraj alimentare cu apa in com. Dragodana, județul Dâmbovița”, propus a fi amplasat în comuna Dragodana, județul Dâmbovița.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul APM Dâmbovița, din municipiul Târgoviște, str. Calea Ialomiței, nr. 1, jud. Dambovita și la sediul Primăriei Dragodana, în zilele de luni până vineri, între orele 09:00-12:00.

Observațiile publicului se primesc zilnic la sediul APM Dâmbovița.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT