Conectați-vă cu noi

ACTUALITATE

Oraşul Pucioasa se apropie de Occident, comunicând prin cultură şi turism!

Publicat

pe

„Zilele Europene la Pucioasa” reprezintă, aşa cum a spus primarul oraşului – Constantin Ana, o premieră în localitatea de sub dealul Patranei. Este vorba despre o suită de manifestări dedicate culturii, tradiţiilor şi turismului local, dar şi european.

Iniţiativei Primăriei şi a Centrului Cultural European Pucioasa au răspuns mai multe ambasade ale statelor europene la Bucureşti. Primii care s-au prins în acest dans minunat al comunicării prin mesajul cultural-artistic au fost reprezentanţii Suediei.

„Este un eveniment unic. La noi nu s-a mai întâmplat aşa ceva. Prin Ambasada Suediei, vor fi promovate toate valorile culturale suedeze, iar noi o să răspundem prin promovarea valorilor locale şi a staţiunii noastre, cu tot ceea ce vrem să realizăm în perioada următoare”, a precizat Constantin Ana.

Trei zile, între 9 şi 11 mai, locuitorii Pucioasei vor putea intra, la ei acasă, în miezul culturii şi creaţiei suedeze, vor putea participa la vernisaje de expoziţii, vizionări de filme artistice şi documentare, seară de teatru.

Constantin Ana a precizat că, prin aceste conexiuni culturale europene, Puciosa revine, proaspăt, pe harta României şi, de ce nu, pe harta Europei.

„Este foarte important ca populaţia oraşului Pucioasa să aibă acces la informaţii şi la cultura celorlalte ţări. Aşa încercăm să devenim un oraş european, un centru cultural european”, a adăugat primarul Pucioasei.

După Suedia, în acest proiect cultural de prietenie şi cunoaştere s-a angajat Ambasada Ungariei. Un lucru important este că schimburile culturale deschid şi oportunităţi de colaborare din punct de vedere economic. Experienţa altor state europene în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului poate duce la găsirea de soluţii pentru ceea ce înseamnă infrastructura turistică a oraşului Pucioasa.

Despre „Zilele Europene la Pucioasa” a vorbit şi Dan Ţopa, directorul Centrului Cultural European din oraşul staţiune, cel care este sufletul acestui proiect de comunicare cultural-artistică.

Ţopa este convins că, urmărind experienţa orăşelelor turistice cu tradiţie din statele europene, Puciosa va arăta în câţiva ani, prin eforturile conjugate ale administraţiei publice locale, ca o localitate din Occident şi, evident, faima sa va creşte.

Săptămâna aceasta, vor veni la Puciosa reprezentanţii Ambasadei Suediei, Alexander Peyre Dutrey-adjunct şef şi Mihai Leontescu-ofiţer pentru proiecte şi comunicare. Oaspeţii, în afară de faptul că vor fi prezenţi la vernisaje, recitaluri şi spectacole, vor participa şi la o serie de vizite la diferite obiective din oraş.

ACTUALITATE

Polițiștii din Pitești, acuzați că au omorât un bărbat când îl imobilizau. VIDEO

Publicat

pe

Un bărbat, în vârstă de 63 de ani, a intrat în stop cardio-respirator și a murit la puțin timp după ce a fost imobilizat de polițiștii din Pitești.

Potrivit unor martori, acesta a refuzat să iasă dintr-un local în bucătăria căruia izbucnise un incendiu, astfel că oamenii legii l-au luat pe sus și l-au scos afară.

Apoi, bărbatul se tot apropia de zona de intervenție, moment în care polițiștii l-au pus la pământ, ba chiar s-au urcat peste el.

VIDEO – Momentul încătușării

Citește în continuare

ACTUALITATE

Prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate, rapelul în România?

Publicat

pe

Românii care au primit prima doză de vaccin anti-COVID în străinătate pot efectua rapelul în țară – a decis Comitetul Național de Coordonare. Aceeași regulă se aplică și cetățenilor străini cu drept de ședere în România.

În acest sens, persoanele în cauză trebuie să contacteze reprezentanții centrului de vaccinare ales, de preferat cu cel puțin 72 de ore înainte de data la care ar trebui să li se administreze rapelul.

Apoi, trebuie să se prezinte la vaccinarea cu a doua doză având asupra lor actul de identitate care să ateste legalitatea șederii în România și să facă dovada efectuării primei doze de vaccin, prin prezentarea adeverinței de vaccinare.

După administrarea vaccinului, datele sunt introduse în Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), iar pe adeverința de vaccinare se vor completa olograf informațiile privind imunizarea, inclusiv documentele doveditoare.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT