Connect with us

Dâmboviţa

Deputatul Lupescu cere măsuri urgente în cazul accidentului de la Şcoala Titu Târg

Publicat

pe

Deputatul USR Dumitru Lupescu solicită public conducerii Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa să comunice de urgenţă rezultatul anchetei întreprinse şi măsurile dispuse la Şcoala din Titu Târg, unde un elev de clasa a V-a s-a accidentat grav la cap, săptămâna trecută, după ce o poartă de fotbal abandonată într-un colţ al terenului unităţii de învăţământ s-a prăbuşit peste el.

CITEŞTE ŞI: Elev, accidentat grav la cap după ce a căzut de pe o bară în recreaţie!

„Copilul a fost transportat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală – Secția Neurochirurgie 1, unde l-am vizitat joi dimineață. Nu a prezentat la consult necesitatea vreunei operații, dar are încă simptomele comoției cerebrale puternice suferite prin căderea porții de sport peste el.

Am asigurat familia elevului de întreaga mea disponibilitate în clarificarea cauzelor care au generat acest nefericit accident, inclusiv de luarea măsurilor ce se impun. Voi urmări îndeaproape evoluția stării sale medicale și voi sprijini familia să treacă peste acest impas”, spune deputatul Dumitru Lupescu.

Cititi mai mult
Reclamă
1 Comment

1 Comment

 1. Vlad

  8 mai 2018 at 11:05

  Am citit despre postarea dumneavoastră și convingerea mea este ca vinovatul dacă se poate spune așa este profesorul de sport care nu a verificat dacă scheleții Porții sunt bine ANCORATI pentru a evita acest nefericit accident și in special pe viitor.
  Ii uram multă sănătate elevului avand credință ca nu este ceva grav ca sa-i pună viața in pericol!
  O vina in acest nefericit caz in opinia mea o are și conducerea Administrativa a școlii care NU verifica spațiile de la orele de sport pentru a evita asemenea accidente care după cum S-a văzut se pot lasă cu consecințe extrem de grave i
  Exista la nivelul multor unități școlare o anumită delăsare a conducerilor școlilor mergând pe ideea falsa ca merge și S-a văzut in acest caz ceea ce poate avea consecințe grave.
  Conducerile Inspectoratelor școlare inclusiv din județul Dâmbovița sunt obligate sa ia măsurile necesare pentru evitarea pe viitor inclusiv prin schimbarea dotărilor de multe ori precare , vechi care numai corespund din punct de vedere al siguranței elevilor.
  Nu in ultimul rând vinovații trebuie sa plătească și sa suporte rigorile legii pentru ca nu ne putem juca cu viața copiilor.
  Ancheta care este in curs va stabili speram Adevărații vinovați care sa fie Trași la răspundere și după efectuarea anchetei aceasta sa fie făcută publica.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dâmboviţa

Încă 180 bilete de tratament balnear pentru pensionarii din Dâmbovița

Publicat

pe

Sunt disponibile locuri în stațiunile Amara, Covasna, Olănești, Pucioasa, Sărata Monteoru, Slănic Prahova, Felix, Călimănești, Saturn, Neptun, Eforie Nord, Lacu Sărat, Sovata, Govora, Vatra Dornei, Techirghiol, Herculane, Căciulata. Biletele vor fi repartizate conform graficului afișat atât la sediul instituției, cât și pe site, în baza criteriilor de acordare.

„Perioada de intrare în stațiune este 28.07.2024 – 02.08.2024. Persoanele interesate se pot prezenta la sediu cu următoarele documente: actul de identitate, recomandarea medicală, talonul de pensie și o cerere tip (care poate fi completată direct la sediu).

Contribuția individuală a unui bilet de tratament este de 50% din cuantumul brut al pensiei, inclusiv din pensia brută acordată, dacă beneficiază de drepturi de pensie din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensie.

În cazul pensionarilor care au și calitatea de asigurat, contribuția individuală este de 50% din cuantumul brut total al drepturilor de pensie și câștigul brut de natură salarială care a constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna anterioară celei în care se face repartiția.

Biletul de tratament se eliberează personal titularului, pe baza actului de identitate”, se precizează într-un comunicat transmis de Casa de Pensii Dâmbovița.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

Dâmboviţa

Tragedie pe Autostrada București -Pitești. Trei oameni au murit și patru au fost duși la spital

Publicat

pe

Trei oameni au murit, în această după-amiază, pe Autostrada București -Pitești, la km 72, în zona comunei Petrești, din județul Dâmbovița. În evenimentul rutier au fost implicate o autoutilitară și un TIR.

La fața locului au intervenit pompierii dâmbovițeni cu două autospeciale de stingere cu modul de descarcerare, patru echipaje SMURD, o autospecială de descarcerare și un container multirisc. Au sosit la locul tragediei și trei echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

Din informațiile primite de la IPJ Dâmbovița reiese că autoutilitara în care se aflau opt persoane era oprită pe banda de urgență din cauza unui defecțiuni. Neșansa a făcut ca un autocamion încărcat cu fier beton să intre în plin în mașina aflată în poziția de avarie.

În urma impactului deosebit de violent, trei persoane, cu vârste de 22, 46 și 55 de ani, au decedat. Alți patru ocupanți, două femei de 38 și 19 ani și doi minori de 11 și 14 au fost transportați la spital cu multiple politraumatisme.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Cititi mai mult

 

 

 

PUBLICITATE

Cele mai citite