Connect with us

ACTUALITATE

Listă pierderi salariale asistenţi sociali, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte!

Publicat

pe

Sindicaliştii din Sănătate anunţă că, de vineri – 11 mai 2018, intră în grevă generală, urmare faptului că mult trâmbiţatele majorări salariale înseamnă pentru foarte multe categorii de personal din sistemul medical… reducerea veniturilor cu 20-30%.

CITEŞTE ŞI: Ne vrem drepturile înapoi! Grevă de avertisment în spitale

Preşedinta Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” Dâmboviţa, Cristina Mănguţă, ne-a pus la dispoziţie o listă cu sumele pierdute la salariu de asistenţii sociali care activează în cadrul unor secţii diferite ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

„Considerăm discriminatorie neaplicarea majorarilor salariale la venitul de bază în cadrul membrilor aceleiaşi echipe multidisciplinare. Această masură, împreună cu micşorarea sporurilor a dus la micşorarea veniturilor nete, fapt ce generează nemulţumiri în rândul profesioniştilor din asistenţa socială”, spune Cristina Mănguţă.

Concret, câţi bani au pierdut asistenţii sociali?
– Coordonator asistenţă socială, asistent social principal Secţia Maternitate şi Pediatrie: scădere a venitului net cu 400 RON
– Asistent social principal Secţia Oncologie – dar deserveşte şi celelalte secţii pentru adulţi: 400 RON
– Asistent social specialist Compartiment Îngrijiri Paleative: 300 RON
– Asistenţi sociali principali UPU SMURD: 600 RON
– Asistent social principal HIV SIDA, Boli Infecţioase Copii, Boli Infecţioase Adulţi: 400 RON
– Asistenti sociali principali Sectia Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei: 700 RON.

„Activitatea asistentului social a devenit indispensabilă serviciilor medicale în cadrul unităţilor spitalicesti, având în vedere creşterea considerabilă a cazurilor cu risc social care se solicită asistenţă medicală – copii abuzaţi, neglijaţi, în risc de abandon, adulţi şi vârstnici cu boli terminale, cu handicap, fără acte de identitate, venituri, locuinţă, familie,

Solicităm să fie reevaluată modalitatea de acordare a sporurilor de condiţii periculoase de lucru. De multe ori, asistentul social este nevoit să se expună, prin natura activităţii sale unui real risc pentru sănătatea sa – pacienţi cu TBC, HIV/SIDA, boli terminale, boli psihice, agresivi, neigienizati, persoane fără adăpost, cu un grad ridicat de deteriorare a stării de sănătate, atât prin activitatea de evaluare socială, dar şi de intervenţie specializată – consiliere cu beneficiarul şi cu familia acestuia, însoţirea acestuia la instituţii abilitate: DGASPC, comisii de handicap, Poliţie, Primărie, Tribunal etc.”, punctează Cristina Mănguţă – preşedinta Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT