Connect with us

ACTUALITATE

Listă pierderi salariale asistenţi sociali, Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgovişte!

Publicat

pe

Sindicaliştii din Sănătate anunţă că, de vineri – 11 mai 2018, intră în grevă generală, urmare faptului că mult trâmbiţatele majorări salariale înseamnă pentru foarte multe categorii de personal din sistemul medical… reducerea veniturilor cu 20-30%.

CITEŞTE ŞI: Ne vrem drepturile înapoi! Grevă de avertisment în spitale

Preşedinta Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” Dâmboviţa, Cristina Mănguţă, ne-a pus la dispoziţie o listă cu sumele pierdute la salariu de asistenţii sociali care activează în cadrul unor secţii diferite ale Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.

„Considerăm discriminatorie neaplicarea majorarilor salariale la venitul de bază în cadrul membrilor aceleiaşi echipe multidisciplinare. Această masură, împreună cu micşorarea sporurilor a dus la micşorarea veniturilor nete, fapt ce generează nemulţumiri în rândul profesioniştilor din asistenţa socială”, spune Cristina Mănguţă.

Concret, câţi bani au pierdut asistenţii sociali?
– Coordonator asistenţă socială, asistent social principal Secţia Maternitate şi Pediatrie: scădere a venitului net cu 400 RON
– Asistent social principal Secţia Oncologie – dar deserveşte şi celelalte secţii pentru adulţi: 400 RON
– Asistent social specialist Compartiment Îngrijiri Paleative: 300 RON
– Asistenţi sociali principali UPU SMURD: 600 RON
– Asistent social principal HIV SIDA, Boli Infecţioase Copii, Boli Infecţioase Adulţi: 400 RON
– Asistenti sociali principali Sectia Psihiatrie Cronici Gura Ocniţei: 700 RON.

„Activitatea asistentului social a devenit indispensabilă serviciilor medicale în cadrul unităţilor spitalicesti, având în vedere creşterea considerabilă a cazurilor cu risc social care se solicită asistenţă medicală – copii abuzaţi, neglijaţi, în risc de abandon, adulţi şi vârstnici cu boli terminale, cu handicap, fără acte de identitate, venituri, locuinţă, familie,

Solicităm să fie reevaluată modalitatea de acordare a sporurilor de condiţii periculoase de lucru. De multe ori, asistentul social este nevoit să se expună, prin natura activităţii sale unui real risc pentru sănătatea sa – pacienţi cu TBC, HIV/SIDA, boli terminale, boli psihice, agresivi, neigienizati, persoane fără adăpost, cu un grad ridicat de deteriorare a stării de sănătate, atât prin activitatea de evaluare socială, dar şi de intervenţie specializată – consiliere cu beneficiarul şi cu familia acestuia, însoţirea acestuia la instituţii abilitate: DGASPC, comisii de handicap, Poliţie, Primărie, Tribunal etc.”, punctează Cristina Mănguţă – preşedinta Federaţiei „Solidaritatea Sanitară” Dâmboviţa.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats