Connect with us

ACTUALITATE

Noi demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii în zona Padina-Peştera!

Publicat

pe

Parlamentarii PSD de Dâmboviţa şi-au unit eforturile, astfel încât zona montană Padina-Peştera, atestată recent drept staţiune turistică de interes naţional, să se dezvolte, de la drumuri, utilităţi şi infrastructura de cazare şi de petrecere a timpului liber la o reţea instituţională bine pusă la punct – Poliţie, Jandarmerie, Pompieri, Ambulanţă, transport public, sucursale bancare etc. Fără toate acestea, nu putem vorbi despre o staţiune turistică în adevăratul sens al cuvântului. Drumul este unul lung, dar, prin demersuri conjugate, se pot realiza toate acestea.

Săptămâna aceasta, deputata Oana Vlăducă s-a adresat ministrului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, căruia i-a solicitat să includă în Programul multianual pentru dezvoltarea investiţiilor în turism şi proiectul Consiliului Judeţean Dâmboviţa intitulat „Centrul multifuncţional pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană în zona Peştera”, pentru realizarea căruia ar fi nevoie de aproximativ 9 milioane de lei. În susţinerea demersului său, tânăra parlamentară a arătat că administraţia publică judeţeană a elaborat deja documentaţia tehnico-economică. Prin realizarea acestui proiect se dorește constituirea unui centru pentru intervenții de urgență și jandarmerie montană, punct de prim ajutor, salvamont și ambulanță.

În toamna anului trecut, deputatul Corneliu Ştefan a cerut ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, ca reţeaua instituţională din zona montană Padina-Peştera să fie completată cu o subunitate ISU, care să dispună şi de echipaj SMURD, având în vedere că cele mai apropiate stru cturi de acest fel se găsesc la zeci de kilometri depărate, în Pucioasa, Fieni şi Sinaia. Ministrul Carmen Dan a răspuns că, deşi unităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se confruntă cu deficit de personal, vor fi dislocate efective de la nivelul ISU Dâmboviţa, fie pentru înfiinţarea unei subunităţi în zona Padina-Peştera, fie pentru un punct de lucru temporar.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

România, sub cod portocaliu de vijelii și grindină!

Publicat

pe

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare cod portocaliu vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni și averse torențiale, valabilă în aproape toată țara, în perioada 5 august, ora 12:00 – 6 august, ora 06:00.

În acest interval, vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

De asemenea, meteorologii au emis și un cod galben de caniculă valabil astăzi, conform hărții de mai jos. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 34 și 38 de grade.

Citește în continuare

ACTUALITATE

Primăria Târgoviște vrea să deschidă Cinematograful Independența de „Zilele Cetății”

Publicat

pe

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că, la început de septembrie, de Zilele Cetății 2021, ar putea fi inaugurat Cinematograful Independența.

„După o perioadă în care, pe fondul unor proceduri derulate între Compania Națională de Investiții și constructor, proiectul a fost întârziat, în sfârșit investiția a intrat în linie dreaptă. Astfel, se fac ultimele retușuri, concomitent cu realizarea curățeniei generale, intenția noastră fiind ca cinematograful să fie recepționat cu prilejul Zilelor Cetății din acest an.

Ca și concluzie de ansamblu, dincolo de întârzierea menționată, puține lucruri pot fi reproșate în legătură cu această investiție prin care o construcție emblematica a orașului nostru, care devenise o ruină, este transformată într-un obiectiv modern, cu multiple funcționalități”, a scris primarul Daniel Cristian Stan pe pagina sa de Facebook.

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT