Connect with us

ACTUALITATE

Noi demersuri pentru dezvoltarea infrastructurii în zona Padina-Peştera!

Publicat

pe

Parlamentarii PSD de Dâmboviţa şi-au unit eforturile, astfel încât zona montană Padina-Peştera, atestată recent drept staţiune turistică de interes naţional, să se dezvolte, de la drumuri, utilităţi şi infrastructura de cazare şi de petrecere a timpului liber la o reţea instituţională bine pusă la punct – Poliţie, Jandarmerie, Pompieri, Ambulanţă, transport public, sucursale bancare etc. Fără toate acestea, nu putem vorbi despre o staţiune turistică în adevăratul sens al cuvântului. Drumul este unul lung, dar, prin demersuri conjugate, se pot realiza toate acestea.

Săptămâna aceasta, deputata Oana Vlăducă s-a adresat ministrului Turismului, Bogdan Gheorghe Trif, căruia i-a solicitat să includă în Programul multianual pentru dezvoltarea investiţiilor în turism şi proiectul Consiliului Judeţean Dâmboviţa intitulat „Centrul multifuncţional pentru servicii de urgenţă şi jandarmerie montană în zona Peştera”, pentru realizarea căruia ar fi nevoie de aproximativ 9 milioane de lei. În susţinerea demersului său, tânăra parlamentară a arătat că administraţia publică judeţeană a elaborat deja documentaţia tehnico-economică. Prin realizarea acestui proiect se dorește constituirea unui centru pentru intervenții de urgență și jandarmerie montană, punct de prim ajutor, salvamont și ambulanță.

În toamna anului trecut, deputatul Corneliu Ştefan a cerut ministrului de Interne, Carmen Daniela Dan, ca reţeaua instituţională din zona montană Padina-Peştera să fie completată cu o subunitate ISU, care să dispună şi de echipaj SMURD, având în vedere că cele mai apropiate stru cturi de acest fel se găsesc la zeci de kilometri depărate, în Pucioasa, Fieni şi Sinaia. Ministrul Carmen Dan a răspuns că, deşi unităţile Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă se confruntă cu deficit de personal, vor fi dislocate efective de la nivelul ISU Dâmboviţa, fie pentru înfiinţarea unei subunităţi în zona Padina-Peştera, fie pentru un punct de lucru temporar.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Spectacol extraordinar, de Ziua Națională, la Turnul Chindiei

Publicat

pe

Dâmbovițenii sunt invitați să sărbătorească „Ziua Naţională a României” la Turnul Chindiei din Târgoviște. Consiliul Județean organizează aici, prin Centrul de Cultură, joi – 1 Decembrie 2022, de la ora 17:00, un spectacol extraordinar susținut de Diana Matei & Taraful Cleante, Zavera și Trupa Distinto.

De reținut și faptul că, pe parcursul lunii decembrie, la Curtea Domnească din Târgoviște se exista un patinoar și căsuțe cu dulciuri și decorațiuni de Crăciun, ciocolată, ceaiuri și alte băuturi calde. Totodată, locația va fi ornată cu mii de beculețe, iar colindătorii din județ îi vor încânta pe vizitatori – spune președintele CJ Dâmbovița, Corneliu Ștefan.

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

ACTUALITATE

Muzeele din județul Dâmbovița sunt deschise în minivacanța de 1 Decembrie

Publicat

pe

de

În perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, cu ocazia sărbătorii Sfântului Apostol Andrei şi a Zilei Naționale a României, Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște anunță un program special de vizitare pentru toate muzeele din Târgoviște, Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi şi Peştera Ialomiţei.

Astfel, programul de vizitare al muzeelor deschise în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, este următorul:
– Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”, Muzeul Tiparului şi al Cărţii Vechi Româneşti, Muzeul de Artă, Muzeul de Istorie, Muzeul Evoluţiei Omului şi Tehnologiei în Paleolitic, Muzeul „Casa Romanţei”, Muzeul Scriitorilor Dâmboviţeni, Muzeul „Vasile Blendea”, Casa – Atelier „Gheorghe Petraşcu”, Expoziţia „Metamorfozele unui loc al memoriei” și Ansamblul Brâncovenesc de la Potlogi vor fi deschise în intervalul orar 9:00 – 17:00;
– Peștera Ialomiței va putea fi vizitată între orele 9:00 și 16:00.

Vă aşteptăm cu drag!

Compartimentul Imagine, Relații Externe, Consiliul Județean Dâmbovița

Urmărește Incomod Media și pe Google News

Citește în continuare

PUBLICITATE

 

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT

Web Analytics
View My Stats