Conectați-vă cu noi

Dâmboviţa

FOTO: Donaţie dătătoare de viaţă şi speranţă pentru Spitalul din Găeşti

Publicat

pe

Forţa exemplului este absolut necesară în societatea românească aflată încă în procesul de refacere şi consolidare. Reprezintă elementul prin care mintea, sufletul şi puterea financiară a unor semeni pot fi direcţionate către sprijinirea comunităţilor, a oamenilor şi a unor instituţii care se confruntă cu lipsuri.

Pe acest culoar uman, normal, se poate înscrie iniţiativa soţilor Oana şi Cosmin Voevodschi, oameni de afaceri din Bucureşti, care au decis, fără să fie condiţionaţi de ceva sau de cineva, din inimă, să ajute spitalul din Găeşti, instituţie care deserveşte peste 80.000 de oameni din zona de sud a judeţului Dâmboviţa.

În urmă cu o lună de zile, au aflat că unitatea medicală, unde a lucrat cu ani în urmă, ca medic ORL-ist, bunicul lui Cosmin, are nevoie de aparatură de investigaţii medicale, cea existentă fiind uzată din punct de vedere fizic şi moral. Aşa s-au decis tinerii Voevodschi să cumpere şi să doneze spitalului din oraşul natal, de care sunt legaţi prin rădăcini nevăzute, un aparat de ultimă generaţie pentru efectuarea analizelor medicale de înaltă precizie.

Laboratorul spitalului dispunea de două instrumente de lucru asemănătoare, dar erau vechi şi se stricau foarte des.

„Numai anul acesta ne-a costat reparaţia lor peste 50.000 de lei. În plus, reactivii sunt mult mai scumpi decât cei pentru aparatul pe care l-am primit astăzi”, a precizat medicul Cristiana Seltea – managerul unităţii medicale.

A mai spus şefa Spitalului Găeşti că aparatul de biochimie, achiziţionat la un preţ de 25.000 de euro, reprezintă o adevărată binefacere pentru pacienţi, putând realiza peste 300 de analize pe oră şi ajutând la diagnosticarea rapidă a unor afecţiuni cardiace, respectiv infarctul de miocard.

„Mai putem diagnostica hepatita, diabetul, pancreatita, afecţiunile renale. Fără analizele medicale realizate cu acest aparat performant, nu s-ar putea pune un diagnostic la pacienţi. Vedem cu toţii că medicina actuală nu se mai realizează pe baza cunoştinţelor teoretice, pe baza intuiţiei medicului. Medicina de astăzi se face, în mare măsură, prin tehnologie”, a punctat Cristiana Seltea.

Gestul tinerilor Oana şi Cosmin Voevodschi a emoţionat profund întreg personalul spitalului din Găeşti. Este prima donaţie, exceptând concernul Arctic, făcută de un om de afaceri. Pentru această bunăvoinţă, izvorâtă din suflet, Cristiana Seltea le-a oferit soţilor Voevodschi, în semn de recunoştinţă, o diplomă de sponsor, o plachetă şi o scrisoare de mulţumire.

„Vă suntem foarte recunoscători deoarece, în zilele de astăzi, se găsesc tot mai rar oameni care să fie dispuşi să dea o mână de ajutor. Bunătatea şi respectul ne definesc ca oameni, iar într-un mediu în care aceste calităţi se în tâlnesc din ce în ce mai rar, considerăm că dorinţa de a-i ajuta pe cei care au nevoie de sprijin înnobilează fiinţa umană”.

Tânărul Cosmin Voevodschi a mărturisit că şi-a dorit să ajute la salvarea celor loviţi de boală, dar şi să-i determine pe oamenii de afaceri din Găeşti să se apropie mai mult de comunitate şi de nevoile ei. Să înţeleagă că, după ce depăşeşti un anumit nivel al veniturilor acumulate, viaţa este la fel. Contează ceea ce faci pentru semeni, ce laşi bun în urma ta, amprentele faptelor tale pozitive…

„Dacă poţi, trebuie doar să-ţi doreşti să ajuţi şi să vrei să schimbi vieţile altor oameni”, spune Cosmin. 

„Suntem foarte bucuroşi că am putut să facem această donaţie şi sperăm să ajute cât mai mulţi oameni, să vină cu mai multă încredere la spitalul nostru. Ne dorim să fim cât mai buni şi dorim acelaşi lucru şi de la alţi oameni care au această posibilitate. Cu cât eşti mai bun, cu atât binele se întoarce. Chiar este important”, a completat Oana.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Pr. prof. dr. Marian Bugiulescu, noul director al Seminarului Teologic din Târgovişte

Publicat

pe

Seminarul Teologic Sf. Ioan Gură de Aur din Târgovişte are, de astăzi – 18 septembrie 2018, alt director. Pc. pr. prof. dr. Marian Bugiulescu a fost instalat chiar de către mitropolitul Nifon. La eveniment a luat parte şi inspectorul şcolar general, prof. Sorin Ion.

ÎPS Nifon a evidenţiat, cu acest prilej, rolul educației înfăptuite în cadrul Seminarului Teologic în pregătirea viitorilor misionari ai Bisericii noastre, precum și relația de colaborare rodnică dintre teologie și știință, în zidirea unor personalități competente sub aspect cultural, spiritual și național – se arată într-un comunicat remis de Arhiepiscopia Târgoviştei.

Citește în continuare

Dâmboviţa

Pesta porcină face ravagii în ţară, iar PSD se ocupă de reglări de conturi politice!

Publicat

pe

Senatorul PNL de Dâmboviţa Iancu Caracota critică în termeni duri actuala putere PSD-istă, care, în loc să se ocupe de problemele vitale ale ţării, de gestionarea flagelului numit pesta porcină africană ce se extinde rapid, cuprinzând judeţ după judeţ, este preocupată de reglările de conturi politice.

Precizează senatorul liberal, într-un comunicat de presă, că Dâmboviţa este al 13-lea judeţ afectat de pesta porcină africană, iar Guvernul a scăpat situaţia de sub control.

Comisia Europeană a atras atenția, într-un document de lucru intern, că există riscul real ca pesta să se extindă în jumătate din țară, ritmul de răspândire a bolii fiind în România cel mai alert de la nivelul Uniunii Europene.

„Situația este extrem de îngrijorătoare, producătorii sunt lăsați în voia sorții, angajații din fermele și abatoarele afectate sunt trimiși acasă în șomaj, iar oamenii au ajuns să-și ascundă porcii din gospodării de frica autorităților care, din nefericire, nu oferă despăgubirile anunțate.

Am solicitat, în nenumărate rânduri, demisia ministrului Agriculturii, Petre Daea, și a șefului ANSVSA, Geronimo Brănescu, pentru incompetența de care au dat dovadă în gestionarea crizei declanșate de pesta porcină africană, însă cei doi consideră că își merită fotoliile pe care stau. Ca urmare a indolenței celor doi, am cerut, în scris, premierului Viorica Dăncilă să dispună aplicarea sancţiunilor cuvenite pentru lipsa de acţiune a factorilor de decizie, care au contribuit prin neglijență și incompetență la expansiunea epidemiei de pestă, fie că vorbim de cei din autorităţile publice locale sau centrale.

În România, în momentul de față, sunt afectate 13 județe, unde se înregistrează aproximativ 900 de focare de pestă porcină. Această situație a apărut din cauza faptului că nu s-au respectat recomandările Comisiei Europene cuprinse în Raportul final privind un audit efectuat în România, nu s-au făcut controale amănunțite în punctele de trecere a frontierei cu ţările vecine în care a evoluat pesta porcină africană și au fost calculate greşit efectivele de porci mistreți din ţară şi, implicit, din Delta Dunării.

Mai mult, s-au încălcat şi neglijat unele prevederi din Programul național de supraveghere, prevenire și control al pestei porcine africane, unde se arată în mod expres necesitatea efectuării supravegherii intensive, prin inspecții care să vizeze porcii domestici și porcii mistreți, pe o distanță de 20 km de la frontieră spre interiorul țării, începând de la frontiera cu Ucraina, țară pe al cărei teritoriu evoluează boala.

Am tras semnale de alarmă, de asemenea, și în privința altor boli care riscă să afecteze zootehnia românească. Recent, am atras atenția asupra unei noi maladii ce se află pe teritoriu Bulgariei. Ovinele şi caprinele sunt în pericol de a fi afectate de pesta micilor rumegătoare al cărei focar se află la granița de sud a României, însă Guvernul nu ia nici un fel de măsuri! Din păcate, PSD este ocupat cu luptele interne pentru putere, decât cu rezolvarea problemelor grave ce afectează țara”, se arată în comunicatul remis de senatorul PNL Iancu Caracota.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!