Conectați-vă cu noi

Ialomiţa

Ei sunt „Prietenii pompierilor” din judeţul Ialomiţa! Bravo, copii!

Publicat

pe

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a organizat, astăzi – 17 mai 2018, faza judeţeană a concursului „Prietenii pompierilor”, la care au participat elevi de gimnaziu din patru localităţi ale judeţului.

Copiii au avut de parcurs o probă teoretică şi două practice, „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”, în cadrul cărora au simulat toate etapele de stingere a unui incendiu. Deștepți, frumoși și sprinteni, cu toții se pot considera câştigători.

Scopul competiţiei „Prietenii pompierilor” este de a dezvolta capacităţile de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu, precum și pentru promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Consiliul Judeţean Ialomiţa s-a înfrăţit cu Raionul Nisporeni, din Republica Moldova

Publicat

pe

O delegaţie a Consiliului Judeţean Ialomiţa, condusă de preşedintele Victor Moraru, s-a aflat, la sfârşitul săptămânii trecute, în Raionul Nisporeni, din Republica Moldova, pentru a semna, în cadru oficial, înţelegerea de cooperare dintre cele două autorităţi publice. Potrivit purtătorului de cuvânt Ilie Cioacă, este primul document de acest fel semnat de Consiliul Judeţean Ialomiţa în cei peste 25 de ani de existenţă.

Un alt moment deosebit al vizitei oficiale l-a constituit participarea delegației județului Ialomița la manifestările prilejuite de sărbătorirea a 400 de ani de atestare documentară a orașului Nisporeni, desfășurate în Piața Ștefan cel Mare și Sfânt, în prezența a peste 4.000 de participanți. Evenimentul a fost și un prilej de întâlnire informală cu Andrian Candu – președintele Parlamentului Republicii Moldova, Pavel Filip – primul ministru al Republicii Moldova și Vasile Bâtcă – fost Ministru al Dezvoltării.

„Astăzi, împreună cu domnul președinte Ghenadie Verdeș, am scris prima filă de istorie dintre comunitățile noastre, semnând «Înțelegerea de cooperare» între Judeţul Ialomița și Raionul Nisporeni, demers logic și necesar, fundamentat pe caracterul special al relaţiilor dintre România şi Republica Moldova, conferit de comunitatea de limbă, istorie, cultură şi tradiţii. Adresându-mă dumneavoastră, în această atmosferă de sărbătoare, îmi întăriți convingerea că, de fapt, toți cei prezenți în Piața Ștefan cel Mare și Sfânt din Nisporeni și-au pus semnătura pe «Înțelegerea de cooperare», împuternicindu-ne pe noi, politicienii și administratorii din Ialomița și Nisporeni, să facem o construcție durabilă, să fim pragmatici, solidari în acțiune, demni și cu mare respect pentru valorile democratice și civice, să transmitem idealurile sacre ce ne animă din generație în generație”, a spus Victor Moraru – preşedintele CJ Ialomiţa.

Programul vizitei oficiale a cuprins și următoarele activități: depunerea unei coroane de flori la Cimitirul Eroilor Români din Vărzărești-Nisporeni, participarea la dezvelirea bustului marelui domn al Moldovei, Alexandru cel Bun, vizitarea Mănăstirii Hîncu și a Combinatului de vinuri ”Mileștii Mici”.

Înţelegerea de cooperare cu Nisporeni vizează următoarele domenii: administraţie publică locală, economic, educaţie, cultură, tineret, turism, sport, sănătate şi asistenţă socială.

Citește în continuare

ANUNŢURI

ISU Ialomiţa angajează personal din sursă externă

Publicat

pe

de

ISU Ialomiţa organizează concurs în vederea ocupării unui post de execuție vacant în cadrul Compartimentului Avizare-Autorizare, prin încadrare directă, cu recrutare din rândul persoanelor care îndeplinesc condițiile legale, criteriile specifice și cerințele pentru ocuparea postului.

Cererile de înscriere la concurs, însoţite de o parte din documentele necesare la dosar, vor fi depuse personal de către candidaţi, la sediul Inspectoratului, în perioada 26.04.2018 – 03.05.2018, inclusiv, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 08:00-16:00 (data înregistrării la secretariatul unității).

Toate celelalte documente din dosarul de recrutare, care atestă îndeplinirea cumulativă a condiţiilor, vor fi depuse la sediul inspectoratului, în perioada 11.05.2018 – 25.05.2018, în fiecare zi lucrătoare, în intervalul orar 08:00–16.00.

Candidații trebuie să fie declarați ”apt” medical și psihologic pentru funcții de execuție, fiind verificați din aceste puncte de vedere, iar concursul va consta în susținerea următoarelor probe:
– Evaluarea performanțelor fizice – se realizează prin susţinerea probei unice „traseu practic-aplicativ“, având caracter eliminatoriu. Este declarat „PROMOVAT“, candidatul care îndeplineşte baremul minim de 1’05“ (un minut şi cinci secunde) la această probă;
– Test scris – pentru verificarea cunoştinţelor profesionale relevante pentru îndeplinirea atribuţiilor postului, în acord cu tematica şi bibliografia de concurs stabilită de comisiile centrale de concurs. Nota de promovare a probei de concurs (testul scris) este de minimum 7.00.
Cele două probe vor fi susținute în zilele de 04, respectiv 12 iunie a.c., și vor fi înregistrate audio-video.

Relaţii privind organizarea şi desfăşurarea concursului pot fi obţinute la Serviciul Resurse Umane al inspectoratului, din Slobozia, Str. Lacului Nr.23, sau la telefon 0243/232396, interior 27008, de luni până vineri, între orele 08.00-16.00.

Toate condițiile generale și criteriile specifice pe care candidații trebuie să le îndeplinească se regăsesc în anunțul de concurs și în anexele acestuia, publicate pe site-ul instituției: www.isujialomita.eu, și afișate la avizierele unităţii și subunităților.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!