Conectați-vă cu noi

Ialomiţa

Ei sunt „Prietenii pompierilor” din judeţul Ialomiţa! Bravo, copii!

Publicat

pe

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa a organizat, astăzi – 17 mai 2018, faza judeţeană a concursului „Prietenii pompierilor”, la care au participat elevi de gimnaziu din patru localităţi ale judeţului.

Copiii au avut de parcurs o probă teoretică şi două practice, „Pista cu obstacole” şi „Ştafeta de 400 m cu obstacole”, în cadrul cărora au simulat toate etapele de stingere a unui incendiu. Deștepți, frumoși și sprinteni, cu toții se pot considera câştigători.

Scopul competiţiei „Prietenii pompierilor” este de a dezvolta capacităţile de înţelegere şi apreciere a pericolelor generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu, precum și pentru promovarea atitudinilor și comportamentelor corespunzătoare în rândul elevilor.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ACTUALITATE

Din 10 septembrie, se plătesc despăgubirile pentru pesta porcină africană

Publicat

pe

FOTO ARHIVĂ (Sursa: https://agropress.ro)

Crescătorii de porci din localităţile în care a fost confirmat virusul pestei porcine africane şi s-a aplicat măsura uciderii preventive a suinelor, în vederea limitării răspândirii acestuia, vor fi despăgubiţi, începând de luni – 10 septembrie, informează Instituţia Prefectului Ialomiţa. Banii se vor acorda în ordinea localităţilor în care s-a efectuat uciderea preventivă a suinelor.

În judeţul Ialomiţa, valoarea sumelor solicitate de la Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor se ridică la 7.152.000 de lei, reprezentând dosare de evaluare aferente despăgubirilor pentru 2.465 de exploataţii (9.239 de animale). Dintre acestea, se află în curs de finalizare evaluarea pentru 950 de dosare, cu o valoare totală de 3.092.000 lei. În Ialomiţa, despăgubirile se vor plăti începând cu localitatea Giurgeni.

Citește în continuare

Ialomiţa

A avut zile! Pompierii l-au scos teafăr din fântâna în care a căzut!

Publicat

pe

Sursa foto: ISU Ialomiţa

Pompierii din cadrul Detaşamentului Uziceni, judeţul Ialomiţa, au reuşit, aseară, să salveze un bărbat în vârstă de 69 de ani, din comuna Glodeanu Siliştea, judeţul Buzău, care căzuse într-o fântână adâncă de şapte metri.

Din fericire, nivelul apei era scăzut, astfel că omul a fost scos la suprafaţă conştient. După acordarea primului ajutor medical la fața locului, bărbatul a fost preluat de un echipaj medical al Serviciului Județean de Ambulanță Buzău și transportat către cea mai apropiată unitate spitalicească.

Citește în continuare

PUBLICITATE

ad

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Servicii Web Florin Weberror: Conținutul este protejat!!