Connect with us

ADMINISTRAŢIE

TÂRGOVIŞTE: Şantierul deschis în zona străzii Radu Gioglovan va fi închis în două săptămâni

Publicat

pe

Proiectul de resistematizare a perimetrului aferent străzii Radu Gioglovan, din municipiul Târgovişte, va fi finalizat în maximum două săptămâni – a spus, astăzi, primarul Cristian Daniel Stan, în timpul vizitei efectuate pe acest şantier.

„Este una dintre cele mai mari investiţii care au fost derulate în microraionul numărul IX. Vizează peste 10.000 mp – parcări, stradă şi trotuare. De asemenea, va fi modernizat iluminatul public, vor fi intervenţii la zona spaţiului verde, plus că s-a lucrat la canalizarea pluvială. Strada Radu Giglovan, până acum, nu a avut canalizare pluvială. Ar mai fi de menţionat şi faptul că se reabilitează şi cele două locuri de joacă pentru copii, iar astăzi am început asfaltarea”, a precizat Cristian Daniel Stan – primarul municipiului Târgovişte.

Edilul a ţinut să le mulţumească, şi pe această cale, locatarilor din zona Radu Gioglovan, pentru faptul că au înţeles imediat să dezafecteze cele 100 de garaje care existau în acest perimetru, unde se amenajează aproximativ 300 de locuri de parcare. De asemenea, administraţia locală va reabilita şi fostul punct termic, situat la intersecţia străzii Radu Gioglovan cu Avram Iancu. Totodată, blocul de garsoniere nr. 54 va intra în prima etapă de reabilitare termică cu fonduri europene nerambursabile prin Programul Operaţional Regional.

În paralel, muncitorii Primăriei Târgovişte au deschis alte trei şantiere care vizează modernizarea infrastructurii, cu fonduri din bugetul local: în spatele Tribunalului Dâmboviţa, în Micro V (străzile Duiliu Zamfirescu şi Oituz) şi în Micro IV (parcarea din apropierea intersecţiei străzilor Radu cel Mare şi Popa Şapcă).

„În această vară, cu siguranţă, vor fi finalizate toate aceste investiţii. În programul pe buget local, mai avem, ca investiţii importante, străzile Mihai Bravu şi Cetăţii, care vor intra în reabilitare după momentul când se va lua vacanţă, fiindcă va fi un disconfort destul de mare în trafic.

Avem, în momentul de faţă, cele mai multe proiecte concomitente care au fost derulate de administraţia locală târgovişteană, cel puţin de când ne ocupăm noi de gestionarea intereselor târgoviştenilor, şi vom continua în această direcţie. Atâta timp cât condiţiile meteo ne vor permite, vom lucra la infrastructură, pe un contract de asfaltare la un preţ avantajos, cel mai mic pe care l-am avut vreodată, care ne permite abordarea unor suprafeţe foarte mari la costuri bune”, spune primarul Cristian Daniel Stan.

Citește mai departe
Reclamă
Click pentru a comenta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ADMINISTRAŢIE

Mega-proiectul stațiunii Peștera-Padina, prezentat în fața Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi

Publicat

pe

Astăzi – 23 septembrie 2021, în cadrul unei întâlniri la care au participat toți factorii implicați în promovarea și dezvoltarea Stațiunii de interes național Peștera-Padina, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Corneliu Ștefan a vorbit în fața reprezentanților Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi despre necesitatea dezvoltării acestui perimetru turistic. Șeful administrației județene a prezentat și principalele obiective cuprinse în cadrul acestui proiect de anvergură.

„Le-am transmis membrilor Consiliului că Planul de Urbanism Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, precum și proiectul pârtiei Cocora au fost concepute astfel încât să prevenim activitățile de exploatare sau utilizare intensivă a resurselor naturale care pot afecta Parcul Natural Bucegi. În același timp, am punctat faptul că turismul dâmbovițean trebuie să se dezvolte, așa cum de altfel se întâmplă în județele vecine care au diverse facilități pe teritoriului parcului.

Le mulțumesc pentru argumentele aduse în fața membrilor Consiliului Științific al Parcului Natural Bucegi profesorului universitar Tiberiu Florescu – prorector al Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, șef de proiect al Planului de Urbansim Zonal al Stațiunii Peștera-Padina, președintelui Asociației Turistice Peștera-Padina, Valentin Calcan, arhitectului șef al Județului Dâmbovița, Teodor Bâte, dar și elaboratorilor notei conceptuale a pârtiilor de schi, domnii Dragoș Coman și Cornel Jitaru”, a precizat Corneliu Ștefan – președintele Consiliului Județean Dâmbovița, la finalul acestei întâlniri desfășurate la sediul Parcului Natural Bucegi din Bușteni.

Citește în continuare

ADMINISTRAŢIE

Anunț convocare ședință Consiliul Local Voinești. Vezi ordinea de zi!

Publicat

pe

de

Se convoacă, în ședință ordinară, Consiliul Local Voinești, pe data de 29.09. 2021, ora 16:00, la sediul acestuia – sala de festivități, cu respectarea normelor în vigoare privind desfășurarea activității la locul de muncă, în condiții de securitate și sănătate în muncă pe perioada stării de alertă, având următoarea ordine de zi:

1. Proiect de hotărâre privind alegerea președintelui de ședință în perioada septembrie –octombrie 2021;
2. Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului local al comunei Voinești pe anul 2021;
3. Proiect de hotărâre privind aprobarea încheierii cu RDS-RCS SA a contractului de constituire a dreptului de acces pe proprietatea publică a UAT Comuna Voinești – pct. “Bazin de Apa “- sat Voinești, str. Bazinului de Apă, în vederea instalării, întreținerii, înlocuirii sau mutării rețelelor de comunicații electronice sau elementelor de infrastructură necesare susținerii acestora;
4. Proiect de hotărâre privind aprobarea modificărilor taxei de habitat cu destinație specială de salubrizare pentru luna octombrie 2021;
5. Proiect de hotărâre privind desemnarea consilierilor locali în Consiliul de Administrație al Liceului Tehnologic Voinești, ca reprezentanți din partea Consiliului Local Voinești;
6. Proiect de hotărâre privind stabilirea taxei pentru închirierea mini excavatorului pe șenile din dotarea Consiliului Local;
7. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului de investiții ”Extindere rețea electrică de distribuție în localitatea Voinești, DN 72 (Târgoviște – Câmpulung) Km 25+200-Km26+800;
8. Diverse;

PRIMAR,
SANDU GABRIEL

Citește în continuare

PUBLICITATE

Cele mai citite

Politică de cookies | Politică de confidențialitate

© 2014 - 2018 incomod-media.ro. Toate drepturile rezervate. ISSN 2285-7095 | Dezvoltare Web FN WEB SOFT